Umro Branko Mamula
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Umro Branko Mamula
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2312166&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Umro Branko Mamula
Sjecam se kad mu se gradila ilegalno i nelegalno vila u opatiji cini mi se...osamdesetih...i ti inzinjerija jna..mnogi su vojni rok skoro odsluzili gradeci mu vilu
2015-09-08
...i covjek koji je ucinio sve da KOS postane najutjecajnija obavjestajna sluzba u jugi narocito u osamdesetima
2015-09-08
T.- Posts : 17552
2014-04-14
Ja sam bio mali kad se TO(branko mamula jel) spominjalo kao Admiral flote ili tako neštoT. wrote:Majkutibožiju koliko te spodobe žive...
Dao bi ruku u vatru da je lik ohlađen već barem 20 godina...Šandor Winnetou wrote:Ja sam bio mali kad se TO(branko mamula jel) spominjalo kao Admiral flote ili tako neštoT. wrote:Majkutibožiju koliko te spodobe žive...
A onda ovo?
Šta je slijedeće, 'umro vladimir bakarić' ?
2014-04-14
Ili Đuro Pucar otvorio novo veleučilište njemu u čast!T. wrote:Dao bi ruku u vatru da je lik ohlađen već barem 20 godina...Šandor Winnetou wrote:Ja sam bio mali kad se TO(branko mamula jel) spominjalo kao Admiral flote ili tako neštoT. wrote:Majkutibožiju koliko te spodobe žive...
A onda ovo?
ja sam, valda me kic neće banirati, radi se o muškarcu.T. wrote:Dao bi ruku u vatru da je lik ohlađen već barem 20 godina...Šandor Winnetou wrote:Ja sam bio mali kad se TO(branko mamula jel) spominjalo kao Admiral flote ili tako neštoT. wrote:Majkutibožiju koliko te spodobe žive...
A onda ovo?
mojem vodniku prve klase farbao kuću, vasilije tasić.
čovjek je u biti bio pukovnik ali je pucao na nekog generala u sklopu vojne vježbe crveni-plavi.
degradiran je bio.
kada su sva sranja krenla zvukao sam ga iz jna i otišao je na kosovo.
kakav je bio vjerovatno je poginuo u ovim ratovima.
ako nije preživio, za mog vasilija dižem čašu.
nevjerovatan lik. srbin, četnik, čovjek 120%
veber-
2014-12-30
2014-04-14
pa je. za vasilija još jedna :D neverovatan čovjek koji nije vozio službeni auto već apn3.T. wrote:Zanimljiva crtica iz života...
jebao po selu, nevjerovatan lik.
baš osebujann. brkova žutih. karazla osam.
svi koji su bili u tom vidokrugu znaju tko je bio vasilije tasić u selu ferdinandovcu.
a nije fake, jednom sam ga skoro upucao na straži.
mi smo imali mrtvu stražu.
veber-
2014-12-30
Ferdinandovcu? podravskom?veber wrote:pa je. za vasilija još jedna :D neverovatan čovjek koji nije vozio službeni auto već apn3.T. wrote:Zanimljiva crtica iz života...
svi koji su bili u tom vidokrugu znaju tko je bio vasilije tasić u selu ferdinandovcu.
a u kojem drugom?Noor wrote:Ferdinandovcu? podravskom?veber wrote:pa je. za vasilija još jedna :D neverovatan čovjek koji nije vozio službeni auto već apn3.T. wrote:Zanimljiva crtica iz života...
svjet je malen.
u to vrijeme moj vodnik i ja
veber-
2014-12-30
veber-
2014-12-30
odlicno poznam taj krajveber wrote:a u kojem drugom?Noor wrote:Ferdinandovcu? podravskom?veber wrote:pa je. za vasilija još jedna :D neverovatan čovjek koji nije vozio službeni auto već apn3.T. wrote:Zanimljiva crtica iz života...
svjet je malen.
Manolić još nema namjeru
njega kao da Bog čuva da nam razotkrije sve tajne nakon što sve komunjare poumiru
njega kao da Bog čuva da nam razotkrije sve tajne nakon što sve komunjare poumiru
2014-04-16
Jedan od otaca zla, iako je samo hodao stazama utabanim za generala Nikole Ljubičića. Mamula je donio podjelu na 3 armijske zone i VPO, potvrdio je planove Sutjeska 1, Sutjeska 2, Sutjeska 3.
KOS je bio svijet za sebe, ali istina je da JNA nije vjerovala SDB-u, posebno ne na republičkom nivou, i imali su dobre razloge da ne vjeruju.
Međutim, KOS se pokazao amaterski beskorisnim u obavještajnim nadmudrivanjima uoči rata, “Opera” i “Labrador” su bile diletantske operacije.
Bila je to klasična vojna obavještajna služba, koja je prikupljala i analizirala podatke, iz kancelarije se nisu micali od ‘45.
KOS je bio svijet za sebe, ali istina je da JNA nije vjerovala SDB-u, posebno ne na republičkom nivou, i imali su dobre razloge da ne vjeruju.
Međutim, KOS se pokazao amaterski beskorisnim u obavještajnim nadmudrivanjima uoči rata, “Opera” i “Labrador” su bile diletantske operacije.
Bila je to klasična vojna obavještajna služba, koja je prikupljala i analizirala podatke, iz kancelarije se nisu micali od ‘45.
niels-
2021-04-26
I naravno, ono besmrtno snimanje bez zasjede dvaju šlepera s naoružanjem na GP :)
niels-
2021-04-26
...imali su brdo agenture...tu racunam i suradnike...problem je sto su mnogi do danas ostali nekaznjeni zbog toga i ovdje zive a i neki danas svrljaju spijaju i zlocestocu radeniels wrote:I naravno, ono besmrtno snimanje bez zasjedanja dvaju šlepera s naoružanjem na GP :)
2015-09-08
s pinzgauerom smo bježali u đurđevac.Noor wrote:odlicno poznam taj krajveber wrote:a u kojem drugom?Noor wrote:Ferdinandovcu? podravskom?veber wrote:pa je. za vasilija još jedna :D neverovatan čovjek koji nije vozio službeni auto već apn3.T. wrote:Zanimljiva crtica iz života...
svjet je malen.
to su bila vremena kada nitko nije gledao jel ispušta co2, troši li 20 ili 30 lna sto.
a ako znaš kraj znaš di je bila karaula. nisam siguran ali mislimda je birtija malo dalje od nas bila, a držao ju potroško. baš tog prezimena.
a kada bi nam se jela srnetina zabrazdili bi u onu šumu iza karaule, nasuprot rukavaca.
veber-
2014-12-30
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Umro Branko Cikatic
» Umro Branko Lustig
» Admiral Mamula: SAMO JE PUČ MOGAO DA SPASE JUGOSLAVIJU
» Preminuo glumac Branko Cvejic
» Zašto se ubio Branko Ćopić
» Umro Branko Lustig
» Admiral Mamula: SAMO JE PUČ MOGAO DA SPASE JUGOSLAVIJU
» Preminuo glumac Branko Cvejic