Admiral Mamula: SAMO JE PUČ MOGAO DA SPASE JUGOSLAVIJU
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Admiral Mamula: SAMO JE PUČ MOGAO DA SPASE JUGOSLAVIJU
https://www.kurir.rs/vesti/politika/3509125/on-je-jedini-zivi-nacelnik-generalstaba-jna-nadziveo-sve-tita-sfrj-a-dogodine-puni-100-znate-li-ko-je-admiral-mamula
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Šandor Winnetou likes this post
Re: Admiral Mamula: SAMO JE PUČ MOGAO DA SPASE JUGOSLAVIJU
Nanula klepeće mandulama. Kako god da okreneš, poslije bravara Jugi nije bilo spasa.Serbinho-3 wrote:
https://www.kurir.rs/vesti/politika/3509125/on-je-jedini-zivi-nacelnik-generalstaba-jna-nadziveo-sve-tita-sfrj-a-dogodine-puni-100-znate-li-ko-je-admiral-mamula
Koliko mi je poznato, kad je bio rat on je bio vec u mirovini.marcellus wrote:ratni zločinac
Nikad nije podrzavao Milosevica i smatrao ga je velikosrpskim nacionalistom a Kadijevica i Adzica je optuzio da su pristajanjem uz Miilosevica od JNA napravili orudje za Miloseviceva velikosrpska osvajanja.
Bio je kritican i prema Sloveniji i Hrvatskoj
Mislim da ima interesantnih teza i stavova
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Da, ali pitabnje je kako bi stvari isle da je JNA izvrsila vojni udar ...Oh_Femder wrote:Nanula klepeće mandulama. Kako god da okreneš, poslije bravara Jugi nije bilo spasa.Serbinho-3 wrote:
ALi prvio su morali da uklone Milosevica ako su htjeli da zadrze vjerodostojnost.
A to je bilo vrlo tesko za ocekivati.
DOduse Mamula je bio jako protiv Slobe i njegove politike ...ali kad je rat poceo bio je u mirovini
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Mamulu se previse precjenjivalo...on je imao neki utjecaj kao svaka osoba sa najvisim vojnim cinovima ali kad se takav kao ovaj umirovi njegova nova pada jer vise nije blizu glavnom stolu kad se planovi delaju...mozda ga netko za savjet pitao ali nista vise od toga...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Zašto bi uopće trebalo spašavat Jugoslaviju?
Jugoslaviju nitko višenije htio, ni SLO ni HR,ni SRB,....za koga bi je spašavali
Jugoslaviju nitko višenije htio, ni SLO ni HR,ni SRB,....za koga bi je spašavali
pa zasto nisu ?
2020-04-21
Serbinho frende i manjino naša draga "neintegrisana", iz kojeg si kutka Lijepe naše?
Guest- Guest
Kako nisu? S onim što mu je ostalo i nije mogao više do unesrećiti komšije, a na kraju i svoje.pizzon wrote:pa zasto nisu ?
Kakva korist i da je Jugoslavija "spašena"???
Ionako bi se odrekli socijalizma i to bi bila još veća pljačkaonica i razbojnička špilja nego možemo zamisliti.
Za Jugom ja osjećam veliku nostalgiju,ali je ne bih obnavljao. Više to ne bi bilo to,niti bih tu zemlju volio.
Ono u što sad treba uložiti snagu jest rušenje kapitalizma.
Ionako bi se odrekli socijalizma i to bi bila još veća pljačkaonica i razbojnička špilja nego možemo zamisliti.
Za Jugom ja osjećam veliku nostalgiju,ali je ne bih obnavljao. Više to ne bi bilo to,niti bih tu zemlju volio.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa može.jastreb wrote:Kakva korist i da je Jugoslavija "spašena"???
A zašto?
Ringo10 wrote:Koliko mi je poznato, kad je bio rat on je bio vec u mirovini.marcellus wrote:ratni zločinac
Nikad nije podrzavao Milosevica i smatrao ga je velikosrpskim nacionalistom a Kadijevica i Adzica je optuzio da su pristajanjem uz Miilosevica od JNA napravili orudje za Miloseviceva velikosrpska osvajanja.
Bio je kritican i prema Sloveniji i Hrvatskoj
Mislim da ima interesantnih teza i stavova
Realno tako i jeste...
Interes se branio preko JNA a ne protiv iste...
Matori je malo mudriji od ostatka ekipe.
2014-08-25
Sovak wrote:Serbinho frende i manjino naša draga "neintegrisana", iz kojeg si kutka Lijepe naše?
Ne pali vatru
2014-08-25
Realno gledajući iz neutralnog ugla...
Držiš pozicije u JNA, ne dopustiš da neko istu upotrebi protiv tebe,
dodjes do kraja procesa disintegracije, podelis naoružanje, sačuvao
zemlju.
Napasti istu, razlupati zemlju i slicno, ne bi bila moja opcija da
treba da povlačim poteze.
Držiš pozicije u JNA, ne dopustiš da neko istu upotrebi protiv tebe,
dodjes do kraja procesa disintegracije, podelis naoružanje, sačuvao
zemlju.
Napasti istu, razlupati zemlju i slicno, ne bi bila moja opcija da
treba da povlačim poteze.
2014-08-25
Jeborte Jel se to serbinjo na tragu ovih novonastalih hrvatskosrpskih okolnosti pokušava integrirati...
Last edited by michaellcmacha on 5/8/2020, 20:44; edited 1 time in total
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jastreb wrote:Kakva korist i da je Jugoslavija "spašena"???
Pa to je bila kraljevina
S time što je glavna banda bila oko vlasti u Beogradu
kraljevstvo korupcije i krađe iz proračuna
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Pa nakon toliko godina i sad kad je nastupilo zatopljenje u odnosima, mogao bi više konačno reći, ionako se planira sveforumski muroljubivi sabor održati, gdje ćemo se izmiriti i podivaniti u duhu poštivanja i uključivosti...Serbinho-3 wrote:Sovak wrote:Serbinho frende i manjino naša draga "neintegrisana", iz kojeg si kutka Lijepe naše?
Ne pali vatru
2015-08-08
Ah mamula, dao mi je pohvalu za najbolju taktičku radnju na vježbi vis86 potkozarje. Skužio je da ću biti nešto drugo
dijagram-
2015-08-09
Krajišnik nije. Po mom stručnom mišljenju mogao bi biti iz istočne Slavonije ili Baranje,ili područja Vukovara.Sovak wrote:Serbinho frende i manjino naša draga "neintegrisana", iz kojeg si kutka Lijepe naše?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» PELE ŽELEO SAMO JUGOSLAVIJU
» šef HSP-a AS mogao bi u Europarlament sa samo 774 glasa
» Viktor Ivančić: Hrvatska je stvorena u rijekama krvi samo da bi Todorić mogao živjeti u dvorcu
» ''U SVOM STILU [VIDEO] URNEBES U RTL DIREKTU: Nakon ove izjave predsjednice Šprajc je mogao samo se uhvatiti za glavu''
» Na isti način na koji Adem Vuchiqi nije mogao ući u Hrvatsku danas Džaferović je mogao 18. studenog. Kako?
» šef HSP-a AS mogao bi u Europarlament sa samo 774 glasa
» Viktor Ivančić: Hrvatska je stvorena u rijekama krvi samo da bi Todorić mogao živjeti u dvorcu
» ''U SVOM STILU [VIDEO] URNEBES U RTL DIREKTU: Nakon ove izjave predsjednice Šprajc je mogao samo se uhvatiti za glavu''
» Na isti način na koji Adem Vuchiqi nije mogao ući u Hrvatsku danas Džaferović je mogao 18. studenog. Kako?
Page 1 of 2