Korona novosti i spoznaje
Page 35 of 50
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Da se nije prilagodio sredini imali ga za budalu. Ta znamo se...violator wrote:Eroo wrote:Šta si se uzjogunio, najprije se moraš sam ostvariti obiteljski da bi to razumio...ebenica wrote:fascinantno je kak nas 30 godina u glavu iebu isti ljudi s istom retorikom o delanju, katoličkim vrijednostima, domovini, obitelji....a ti isti ljudi nemaju veze s tim a mi smo svi jalni i nenormalni.Gnječ wrote:
Bosanac je salonski katolik tj. partijski katolik.
u 3 pizde materine više.
Sto tocno? Kako se laze i krade? Odlican primjer djeci. :)
Niste vi jalni tek tako...Evo muškadija, a zašto ti?
Eroo- Posts : 78962
2016-07-22
violator wrote:
Da. Mi ostali koji gledamo kako ne prijeci, ne iskoristavati znane i neznane drugove, eee, mi smo pomodno liberalni ili smo ljevicarska septicka jama. Moze! Evo sam si stavila znackicu na majicu..
Ostali su kako je Ero u nekoliko navrata rekao nadri hrvati fake hrvati. Pravi hrvati su samo u herceg bosni.
Guest- Guest
OK zahvaljujem, nisam ubrao, ali iskreno nisam epikurove "autobiografske" postove ni previše pažljivo čitao jer najčešće nemam živaca.Gnječ wrote:ebenica wrote:zakon pruža i rupe u ne-plaćanju poreza jer iste nisu adresirane zakonom. ali ako ih koristiš svi ćemo se složit da je to nemoralno. to što koristiš određene stvari koje su "zakonske" ili nisu određene zakonom ne pretvara iste u moralne, pogotovo ne kad drugima soliš pamet kako si se ti naradio na godišnjem.Slovoslagar wrote:Zakonska mogućnost da roditelj može provesti određeno vrijeme neplaćenog dopusta kod kuće osigurana je sa svrhom da bi ljudi mogli određeno vrijeme biti kod kuće te slobodno i neopterećeno zaposlenjem organizirati obiteljski život. Razlozi zbog kojih netko koristi tu mogućnost su ne samo nebitni, nego potpuno neadresirani zakonom pa su samim time i zakonski nebitni.ebenica wrote:niti jedan zakon nije stvoren da ga se koristi jer se može nego da pruži određenu zaštitu ljudima kojima bi to stvarno trebalo, bolesno dijete, određeni hendikepi itd.itd.T. wrote:Ako je ispoštovan ugovor o radu, kolektivni ugovor i zakon o radu, čovjeku se nema šta prigovoriti...
Može nekome biti antipatičan i sl., ali to nije tema...
ovdje nije riječ o takvom slučaju nego o iskorištavanju istoga "jer se može", sebično i bahato, nauštrb kolega koji će to morat odradit jer neće djeca imnat sat manje u školi.
bahato i nemoralno je kad se "poziva na pravo i zakon" koji uopće nije namjenjen tome ga se koristi kad se umoriš dok kopaš luk na godišnjem.
Moja žena je uzela godinu dana neplaćenog nakon godine dana rodiljnog dopusta jer je zakjučila da joj je ljepše kod kuće brinuti o djeci, kada već ima tu mogućnost.
Kako je uopće ova rasprava otišla u ovom smjeru??
Ovdje se ne priča o neplaćenom dopustu nego o plaćenom roditeljskom dopustu. Za slovoslagara.
Ali stvar je suštinski ista! Jer zakonska mogućnost je takva i ne vidim koje su to nemoralne eksploatacije roditeljskog dopusta i impliciranih intencija zakonodavca. Svrha i smisao zakona je ta da ljudi koji imaju djecu imaju pravo tijekom određenog vremena biti kod kuće (isprva plaćeno, a kasnije i neplaćeno), ako to zatraže. Zakon niti traži obrazloženja i navođenje razloga niti ih implicira (kao što ebenica pokušava tvrditi). I naravno da se podrazumijeva da ljudi to traže iz raznoraznih objektivnih razloga koji ishodište imaju u privatnom životu ... zar uopće može biti drukčije?
Epikurov razlog je da se jadan sav naradio i polomio dok je uz to primao nastavničku plaću.
A pretpostavljam da mu je sjekira upala u med i jer se dobro udao nakon što je utekao izbosne. Da je oženio kakvu krojačicu u pogonu Varteksa koja nema zemlje i nekretnina na obali ne bi sada iznajmljivao apartmane i brodice i tukao pare.
Slažem se da lik namjerno i bezobrazno provocira, ali kada se čovjek žesti oko ovakvih stvari onda osobne antipatije zamagljuju prosudbu.
A evo kada sam već spomenuo neplaćeno, ajmo još malo po tome. Recimo to je po samoj naravi stvari privilegija koju u pravilu koriste ljudi koji su materijalno situiraniji. Nitko tko jedva spaja kraj s krajem neće ni pomisliti koristiti to pravo (iako ga objektivno ima). Dakle mogli bismo tvrditi da nije fer da bolje stojeći roditelji provode vrijeme sa svojom djecom kada siromašniji nisu u poziciji koristiti tu mogućnost.
Mogli bi se pobuniti i ljudi bez djece pa plakati da nije fer da oni stalno moraju raditi za novac, a ovi s djecom neko vrijeme primaju novac ni za što.
Kod ovakvih rasprava uglavnom izlazimo iz domene racionalnog i sve ide ad hominem.
Slovoslagar-
2021-04-25
darth_vader and AssadNaPodmornici like this post
nije kotač nego svinjac-kotac:violator wrote:Ne razumijem ovo s kotacem..
https://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=elljUBE%253D
sjeverno hrvatska riječ...pošto je budala u sloveniji tak zna inače bi kurac znao kaj je kotac pošto je bosanac.
Guest- Guest
Šta zanš, možda i jesi.Kako ti možeš znati gdje si se rodio?ebenica wrote:pa eto, ja nisam rođen u svinjcu pa i ne mogu znati takve izreke.Eroo wrote:Vidim po tvom neodgoju, pa mi je sve jasno...U nas ne kažu slučajno "Kakav otac-takav kotac".ebenica wrote:pa ti ne poznaš moju mater niti ti je ista ikad uputila jednu riječ da bi mogao komentirat njen neodgoj.Eroo wrote:Na tvoju mamu sam mislio, blento...ebenica wrote:jel mi se upucavaš sad ili kaj? ne kužim? iebao bi me da sam drugačiji?Eroo wrote:. A tek neodgoj...Gadljiv sam, jebiga.
U nas također kažu "Ako hoda kao patka i gače kao patka, onda je sigurno patka"...tako da....
2016-07-22
Jednoga dana ćeš valjda razumjeti...violator wrote:Ne razumijem ovo s kotacem..
2016-07-22
di sam ja to rekao ili tvrdio? ja sam rekao da namjera zakona, razlog zašto je napravljen, iz drugačije namjere nego neke sebične; sad mi je dosta neda mi se radit. to što ga ljudi koriste na taj način umanjuju namjeru tog zakona. niti jedan zakon ne bi prošao da je namjenjen tome.Slovoslagar wrote: Zakon niti traži obrazloženja i navođenje razloga niti ih implicira (kao što ebenica pokušava tvrditi).
Guest- Guest
neće, svinjske izreke razumijhete samo vi rođeni u svinjcima.Eroo wrote:Jednoga dana ćeš valjda razumjeti...violator wrote:Ne razumijem ovo s kotacem..
Guest- Guest
Znaš da sam te se sjetio niki dan...epikur37 wrote:dijagram wrote:prosvjetari su strava.
Docim,...prosvjetarke....
Imenjače, ako zalijevaš ploču, sve 5 :)
U zadnje vrime popijem gin-tonic. Gospođa mi donesla gin od Maraske...jbte, skuplji je od originala za 2€.
Pa velim, čekaj malo, pa kako to, to ne može bit?
Idem gledati naljepnicu...
Proizvodi Maraska, uvoznik iz Hercegovine, izvoznik u Slovenju iz CG, uvoznik u Sloveniju Ljubno ob Savici, punjeno -Maraska Zadar.
2016-07-22
Eroo wrote:Da se nije prilagodio sredini imali ga za budalu. Ta znamo se...violator wrote:Eroo wrote:Šta si se uzjogunio, najprije se moraš sam ostvariti obiteljski da bi to razumio...ebenica wrote:fascinantno je kak nas 30 godina u glavu iebu isti ljudi s istom retorikom o delanju, katoličkim vrijednostima, domovini, obitelji....a ti isti ljudi nemaju veze s tim a mi smo svi jalni i nenormalni.Gnječ wrote:
u 3 pizde materine više.
Jal? Tvoj rodjo je nekoliko sati ranije istupio s jednim komentarom u kojem je zelio naglasiti stabilnost odredjenih vrijednosti vecine (kojoj, kao, i sam pripada) naustrb pomodnih vrijednosti tamo nekog nebitnog rukavca osnovne matice.. :) Pa se s razlogom pitam jesu li to te vrijednosti konzervativaca, domoljuba, katolika? :) One koje Epikur iskazuje na ovom topicu? :)
Guest- Guest
ne kažu to kod nas, to je prijevod sa engleskog:Eroo wrote:
U nas također kažu "Ako hoda kao patka i gače kao patka, onda je sigurno patka"...tako da....
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.
to kod nas nikad ne kažu.
Guest- Guest
Pa svako korištenje tog konkretnog zakona je po prirodi sebično (u nedostatku bolje riječi) jer omogućava prioritiziranje osobnih potreba i želja nauštrb šire okoline, pa čak i na trošak šire okoline.ebenica wrote:di sam ja to rekao ili tvrdio? ja sam rekao da namjera zakona, razlog zašto je napravljen, iz drugačije namjere nego neke sebične; sad mi je dosta neda mi se radit. to što ga ljudi koriste na taj način umanjuju namjeru tog zakona. niti jedan zakon ne bi prošao da je namjenjen tome.Slovoslagar wrote: Zakon niti traži obrazloženja i navođenje razloga niti ih implicira (kao što ebenica pokušava tvrditi).
Čini mi se da vrlo jednodimenzionalno gledaš na ovo.
Ali stvarnost je ipak nešto nijansiranija od toga.
Pa se tako kroz mogućnost prioritiziranja vlastitih potreba na dulji rok ipak ostvaruje i kolektivna korist kroz čitav niz posrednih efekata. Glavni je taj da ljudi onda budu zadovoljniji, obiteljske prilike budu sređenije itd. itd., a društvo s dovoljnim brojem zadovoljnijih ljudi je uvijek bolje i konstruktivnije od društva prepunog nezadovoljnih ljudi.
Slovoslagar-
2021-04-25
Ma ajdee...ebenica wrote:neće, svinjske izreke razumijhete samo vi rođeni u svinjcima.Eroo wrote:Jednoga dana ćeš valjda razumjeti...violator wrote:Ne razumijem ovo s kotacem..
2016-07-22
jel se slažemo da je namjena tog zakona iz plemenitijih pobuda kako bi se oni kojima to stvarno treba zaštitili? ili je namjena tog zakona sebična; neda mi se radit i zakon je stvoren radi toga?Slovoslagar wrote:Pa svako korištenje tog konkretnog zakona je po prirodi sebično (u nedostatku bolje riječi) jer omogućava prioritiziranje osobnih potreba i želja nauštrb šire okoline, pa čak i na trošak šire okoline.ebenica wrote:di sam ja to rekao ili tvrdio? ja sam rekao da namjera zakona, razlog zašto je napravljen, iz drugačije namjere nego neke sebične; sad mi je dosta neda mi se radit. to što ga ljudi koriste na taj način umanjuju namjeru tog zakona. niti jedan zakon ne bi prošao da je namjenjen tome.Slovoslagar wrote: Zakon niti traži obrazloženja i navođenje razloga niti ih implicira (kao što ebenica pokušava tvrditi).
Čini mi se da vrlo jednodimenzionalno gledaš na ovo.
Ali stvarnost je ipak nešto nijansiranija od toga.
Pa se tako kroz mogućnost prioritiziranja vlastitih potreba na dulji rok ipak ostvaruje i kolektivna korist kroz čitav niz posrednih efekata. Glavni je taj da ljudi onda budu zadovoljniji, obiteljske prilike budu sređenije itd. itd., a društvo s dovoljnim brojem zadovoljnijih ljudi je uvijek bolje i konstruktivnije od društva prepunog nezadovoljnih ljudi.
Guest- Guest
Učeno, ali neproduktivno...u nas bi rekli "jalovo".ebenica wrote:ne kažu to kod nas, to je prijevod sa engleskog:Eroo wrote:
If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.
2016-07-22
kai aideee? pa ti si produkt svog oca usporedio sa kocem i kai ti sad nije jasno? nitko od nas nije sebe ni svoje roditelje usporedio sa kocem i kako bi mi onda razumijeli tvoje izreke?Eroo wrote:Ma ajdee...ebenica wrote:neće, svinjske izreke razumijhete samo vi rođeni u svinjcima.Eroo wrote:Jednoga dana ćeš valjda razumjeti...violator wrote:Ne razumijem ovo s kotacem..
Guest- Guest
Gnječ wrote:violator wrote:
Da. Mi ostali koji gledamo kako ne prijeci, ne iskoristavati znane i neznane drugove, eee, mi smo pomodno liberalni ili smo ljevicarska septicka jama. Moze! Evo sam si stavila znackicu na majicu..
Ostali su kako je Ero u nekoliko navrata rekao nadri hrvati fake hrvati. Pravi hrvati su samo u herceg bosni.
Ma mogu se oni postavit' na trepavice s takvim tlapnjama. :)
Guest- Guest
da, jalovo si kopirao stranu izreku i pripisao je domicilnoj narodnoj. u nas.Eroo wrote:Učeno, ali neproduktivno...u nas bi rekli "jalovo".ebenica wrote:ne kažu to kod nas, to je prijevod sa engleskog:Eroo wrote:
Guest- Guest
ebenica wrote:nije kotač nego svinjac-kotac:violator wrote:Ne razumijem ovo s kotacem..
https://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=elljUBE%253D
sjeverno hrvatska riječ...pošto je budala u sloveniji tak zna inače bi kurac znao kaj je kotac pošto je bosanac.
A-haaa! Hvala! Nisam znala za to, drago mi je da sam naucila novu rijec. :) A "koc" je svinja?
Zajvaljujem i Eri. ;)
Guest- Guest
violator wrote:Eroo wrote:Da se nije prilagodio sredini imali ga za budalu. Ta znamo se...violator wrote:Eroo wrote:Šta si se uzjogunio, najprije se moraš sam ostvariti obiteljski da bi to razumio...ebenica wrote:fascinantno je kak nas 30 godina u glavu iebu isti ljudi s istom retorikom o delanju, katoličkim vrijednostima, domovini, obitelji....a ti isti ljudi nemaju veze s tim a mi smo svi jalni i nenormalni.Gnječ wrote:
u 3 pizde materine više.
Jal? Tvoj rodjo je nekoliko sati ranije istupio s jednim komentarom u kojem je zelio naglasiti stabilnost odredjenih vrijednosti vecine (kojoj, kao, i sam pripada) naustrb pomodnih vrijednosti tamo nekog nebitnog rukavca osnovne matice.. :) Pa se s razlogom pitam jesu li to te vrijednosti konzervativaca, domoljuba, katolika? :) One koje Epikur iskazuje na ovom topicu? :)
Ima jedna zgodna priča u Bibliji na tu temu...o ocu trgovcu, sinovima i srebrbrnim novčićima...
Bibliju u ruke, pronađi tekst i dobro razmisli koja je poruka priče.
Ništa ja ne kažem, postoji i priča o kući od čokolade, s prozorima iz marmelade...ali toga nema u realnom svijetu.
2016-07-22
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje