Umro je sir Clive Sinclair
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Umro je sir Clive Sinclair
niels wrote:Neka mu je laka zemlja.
Spectrum je za svoje doba bio sjajan izum za osobnu upotrebu. Na prijelazu desetljeća PC je odradio svoje, pa su prijenosna pojela stolna, pa dlanovnici prijenosna računala, i evo pametni telefoni vladaju već neko vrijeme.
Ali koncept je uvijek bio isti - cijena, mogućnosti, praktičnost, funkcionalnosti i sposobnost integracije s drugim uređajima. Sir Clive je to shvatio.
Osobno imam i windows laptope i macbooke, ipada, high end androida i iphonea. Sve ima svoj use case.
Danas smo ionako uglavnom neovisni od same platforme kad je sve uvezano u cloudu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Umro je sir Clive Sinclair
of kors.Hektorović wrote:niels wrote:Neka mu je laka zemlja.
Spectrum je za svoje doba bio sjajan izum za osobnu upotrebu. Na prijelazu desetljeća PC je odradio svoje, pa su prijenosna pojela stolna, pa dlanovnici prijenosna računala, i evo pametni telefoni vladaju već neko vrijeme.
Ali koncept je uvijek bio isti - cijena, mogućnosti, praktičnost, funkcionalnosti i sposobnost integracije s drugim uređajima. Sir Clive je to shvatio.
Osobno imam i windows laptope i macbooke, ipada, high end androida i iphonea. Sve ima svoj use case.
Danas smo ionako uglavnom neovisni od same platforme kad je sve uvezano u cloudu.
koji jebeni cloud?
meni može riknut hdd ili ssd, ali uz moje bcp teško da ću pogubiti neki podatak, dokument.
dok tipkam externi radi bcp
nema šanse na jebeni cloud.
ja na gmail imam zauzeće 5%
apsolutni sam protivnik outresourcinga bilo kojeg hardvera.
yoda se vjerovatno sjeća, imam svaki hdd iz mojih pc.
uz to kolekciju
fdd čitača, ako kome treba imam i 5cu
CD
DVD
istih i ROM
raznih memorija
raznih procesora (486)
matičnih
imam i par industrijskih 14" monitora, zeleno bljeskaju kao u alienu.
za sada koristim sve programe neovisne o internetu.
ne koristim niti jedan update osim ako me ne ubiju.
ali unutar winsa ionako nemamo neki izbor, s ubuntu, butu, linux populacija je lijena.
veber-
2014-12-30
Page 2 of 2 • 1, 2
Page 2 of 2