Nove reakcije iz Dubrovnika
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Nove reakcije iz Dubrovnika
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=09&dd=15&nav_id=1923310
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Nove reakcije iz Dubrovnika
Mato Franković je u otvorenom pismu američkoj glumici istakao da je Dubrovnik grad visoko tolerantnih ljudi, kulture i istorije koja je na dubrovačkim stenama razvijana više od jednog veka i da se zbog toga čudi ovom primitivnom i individualnom činu.
2014-08-25
Ljudima iz Srbije otvoreno govorili po restoranima da nisu pozeljni i da nadju drugo mesto. Realno su u pravu, sta su tano i isli. Smeju se Italijani nazivu Dubrovnik. Cekaju i to da uzmu nazad a ovi se raspistoljili po istom, kao da su ga oni napravili.
2014-08-25
Ja po bivsoj Jugi ne idem. Problem resen i nema kasnije zalbe ko ova.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Ljudima iz Srbije otvoreno govorili po restoranima da nisu pozeljni i da nadju drugo mesto. Realno su u pravu, sta su tano i isli. Smeju se Italijani nazivu Dubrovnik. Cekaju i to da uzmu nazad a ovi se raspistoljili po istom, kao da su ga oni napravili.
Na koji će način to uzet nazad kad to nikad u povijesti nije bilo njihovo. Čak ni kroz mletačku republiku a šta je danas regija Veneto.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Da nešto raščistimo. Prvo Italija je stvorena tek prije 150 godina il tako nešto. Dođe li mi bilo koji Talijan a da nije iz regije Veneto il Friuli Venecija i počme pričat kako je to tamo njegovo obrusit ću mu samo tako da će uteć u mišju rupu.
Samo ovi iz Veneta i Friuli Venecije domaći može s time s menom pričat ravnooravno. Al i kad je Dubrovačka republika u pitanju čak ni to ne može jer to nikad nije ni bilo u povjesti pod mlecima.
PS : Provjeri ti radije jel oni misle na Boku Kotorsku.
Samo ovi iz Veneta i Friuli Venecije domaći može s time s menom pričat ravnooravno. Al i kad je Dubrovačka republika u pitanju čak ni to ne može jer to nikad nije ni bilo u povjesti pod mlecima.
PS : Provjeri ti radije jel oni misle na Boku Kotorsku.
2014-04-11
darth_vader likes this post
Neka ti objasni Pavelic i njegovi sledbenici, koji su i potpisali tako nesto. Boka Kotorska? Oni trgovacku Uniju, Mletacka Republika, desifruju da je bilo njihovo. Zatim kroz pricu da su poreklom od Rimskog Carstva, prica iz Sarajeva i cigli, pokusa davte uradi. Isto i Albanci o Ilirima, videli i oni pricu o Rimljanima, pa steluju Ilire. Fale samo Obelix i Asterix. Otimate zajedno Kosovo, menjate istorijske cinjenice a pitate mene po kojem osnovu.
2014-08-25
Ne zanimaju me njihove fiks ideje. Kako god okreneš dubrovačka republika nikad nije bila njihova čak i ako to gledaju kroz mletačku republiku. Eno im tamo Boka Kotorska pa nek se igraju.Serbinho-3 wrote:Neka ti objasni Pavelic i njegovi sledbenici, koji su i potpisali tako nesto. Boka Kotorska? Oni trgovacku Uniju, Mletacka Republika, desifruju da je bilo njihovo. Zatim kroz pricu da su poreklom od Rimskog Carstva, prica iz Sarajeva i cigli, pokusa davte uradi. Isto i Albanci o Ilirima, videli i oni pricu o Rimljanima, pa steluju Ilire. Fale samo Obelix i Asterix. Otimate zajedno Kosovo, menjate istorijske cinjenice a pitate mene po kojem osnovu.
Ne zanima me njihov fašizam koji je sad najjača stranka u Italiji s 21% glasova a šta se nije desilo još od 1943
Nek laju koliko oće. Padne li im šta napamet ostat će bez Trsta.
2014-04-11
Svaka krajnja desnica čiji su temelji nacionalizam da bi se njihovi programi uhvatili među masama mora obavezno imat točku teriorijalnog širenja
U njihovom slučaju to je upravo sjeverna obala Jadrana jer im je najbliže i jer misle da je najlakša meta.
Nek oni laju i dalje. To tako ide kod tij krajnje desnih stranaka čija je podloga nacionalizam a to je ovdje u Italiji Braća Italija.
To ja znam pa se ne zamaram s time.
U njihovom slučaju to je upravo sjeverna obala Jadrana jer im je najbliže i jer misle da je najlakša meta.
Nek oni laju i dalje. To tako ide kod tij krajnje desnih stranaka čija je podloga nacionalizam a to je ovdje u Italiji Braća Italija.
To ja znam pa se ne zamaram s time.
2014-04-11
Prije će se oni vrtit oko Boke Kotorske jer se oni boje da im Rusi tamo ne ušetajj jer onda ta ruska mornarica mora proći kroz Otrant i dolazi im s leđa.
Prije će oni tu bit aktivni i lako svojim utjecajem i ekonomijom mogu utjecat na Cg.
Prije ćeš to gledat nego sve ostalo.
Prije će oni tu bit aktivni i lako svojim utjecajem i ekonomijom mogu utjecat na Cg.
Prije ćeš to gledat nego sve ostalo.
2014-04-11
Po tom pitanju mi smo i saveznici. Imaju i drugih problema. Imigranti iz Afrike , slom nataliteta , ekonomija itd tako da to kad pogledaš pa onda oni nešto da i osvoje nemaju zbog sloma nataliteta s čime to naselit.
Zato će se i ti njihovi krajnji desničari prilagodit situaciji jer očito ić nešto osvajat vojno a nemaš s čime to naselit postaje besmisleno.
Zato će se i ti njihovi krajnji desničari prilagodit situaciji jer očito ić nešto osvajat vojno a nemaš s čime to naselit postaje besmisleno.
2014-04-11
Mislim mogu al kad staviš to sve na papir stvar postaje besmislena.
Prije će tražit saveznika s ovu stranu Jadrana koji im može omogućiti da pojačaju svoj utjecaj u Cg s naglaskom na obalu da im se Rusi tu ne uvale.
A zna se tko je taj saveznik. Ja.
Prije će tražit saveznika s ovu stranu Jadrana koji im može omogućiti da pojačaju svoj utjecaj u Cg s naglaskom na obalu da im se Rusi tu ne uvale.
A zna se tko je taj saveznik. Ja.
2014-04-11
Koji fake news. Neka crnkinja koja je 2019 napisala na Twitteru da je imala jedno od najljepših iskustava u Dubrovniku kasnije dvije godine kasnije izmišlja neke skinheadse u svojoj nekoj biografiji da proda knjigu. I ove naše budale se nakacile na te laži.
Naravno tu standardni srpski kompleksi, jedino je istina da vas dubrovcani užasno ne vole, to je jedina istina(ne svi ali generalno to je tako) .
Sve ostalo je laž čak i kada vas ne vole neće nitko protjerati nekog Srbina ili crnkinju iz kafića ili restorana kao što vi izmišljate, poslužit će vas lijepo pogotovo što osoba koja vas poslužuje vrlo vjerojatno i nije konobar iz Dubrovnika nego vrlo često Srbin, Bosanac
Naravno tu standardni srpski kompleksi, jedino je istina da vas dubrovcani užasno ne vole, to je jedina istina(ne svi ali generalno to je tako) .
Sve ostalo je laž čak i kada vas ne vole neće nitko protjerati nekog Srbina ili crnkinju iz kafića ili restorana kao što vi izmišljate, poslužit će vas lijepo pogotovo što osoba koja vas poslužuje vrlo vjerojatno i nije konobar iz Dubrovnika nego vrlo često Srbin, Bosanac
Bio sam ovo ljeto po marini u DU ili malo po tom otocima pun kurac Srba radi dolje, ovi iz trebinja pogotovo bez njih bi dubrovačka sezona bila upitna...
AssadNaPodmornici wrote:Bio sam ovo ljeto po marini u DU ili malo po tom otocima pun kurac Srba radi dolje, ovi iz trebinja pogotovo bez njih bi dubrovačka sezona bila upitna...
Po Stradunu standardno čuješ ekavicu.
A konobari uglavom i jesu iz Trebinja.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Puca mi kurac i za nju i za turizam. Sad kad im dođu fašisti na vlast u Italiji nek njima prodaje priču crni životi su važni.
https://www.geopolitika.news/vijesti/brutalan-napad-migranta-iz-somalije-u-italiji-nozem-izbo-i-5-godisnje-dijete/
Italijani te crnčuge ne podnose tako nek se napuši kurca ona i njihov crni životi su važni.
https://www.geopolitika.news/vijesti/brutalan-napad-migranta-iz-somalije-u-italiji-nozem-izbo-i-5-godisnje-dijete/
Italijani te crnčuge ne podnose tako nek se napuši kurca ona i njihov crni životi su važni.
2014-04-11
Kad netko napadne bijelca onda nikom ništa a kad napadne crnca onda odma rasizam.
Dvi pleske i aj ća. Ko da meni tribaju neki crnci ovdje. Biš ća.
Dvi pleske i aj ća. Ko da meni tribaju neki crnci ovdje. Biš ća.
2014-04-11
Još najbolje da će mi crnci solit pamet. Utrpat još latinosa u SAD pa nek s njima raspravljaju.
Ovi ih samo izrešataju i kraj priče. Oni solit pamet s crni životi su važni kako ne bi eu pucala na crnce iz Afrike koji plove prema Europi.
Mrš
Ovi ih samo izrešataju i kraj priče. Oni solit pamet s crni životi su važni kako ne bi eu pucala na crnce iz Afrike koji plove prema Europi.
Mrš
2014-04-11
Koji je to klub u Gradu prepun rasističkih i nacističkih simbola? Naime, nakon što je objavljen izvadak iz Memoara američke glumice Gabrielle Union u kojima je opisala neugodno iskustvo tijekom boravka u Dubrovniku 2019. godine, po Gradu je krenula potraga za "nazi klubom", piše Slobodna Dalmacija.
Užarile su se društvene mreže, o tome se pričalo na kavama, zvali su se prijatelji, poznanici, pripadnici lokalne LGBTQ populacije, ali bez uspjeha. U Dubrovniku takav klub, kafić, kavana pa čak ni birtija jednostavno ne postoje, niti su ikada postojali pa Dubrovčanima nije jasno gdje je to Gabrielle Union sa svojim društvom nakon turističke ture po setovima snimanja kultne serije "Igre prijestolja" zalutala.
Gabrielle je naime napisala kako su u Dubrovniku, gdje je zajedno s kolegicom Jessicom Albom promovirala novu kriminalističku seriju "L.A.'s Finest", htjeli popiti piće u klubu za koji su ona i njezini prijatelji mislili da je orijentiran na gay populaciju. No, kada su se osvrnuli oko sebe, piše Union, shvatili su da je klub prepun rasističkih simbola, a neonacisti koje su tamo zatekli su im zaprijetili.
Užarile su se društvene mreže, o tome se pričalo na kavama, zvali su se prijatelji, poznanici, pripadnici lokalne LGBTQ populacije, ali bez uspjeha. U Dubrovniku takav klub, kafić, kavana pa čak ni birtija jednostavno ne postoje, niti su ikada postojali pa Dubrovčanima nije jasno gdje je to Gabrielle Union sa svojim društvom nakon turističke ture po setovima snimanja kultne serije "Igre prijestolja" zalutala.
Gabrielle je naime napisala kako su u Dubrovniku, gdje je zajedno s kolegicom Jessicom Albom promovirala novu kriminalističku seriju "L.A.'s Finest", htjeli popiti piće u klubu za koji su ona i njezini prijatelji mislili da je orijentiran na gay populaciju. No, kada su se osvrnuli oko sebe, piše Union, shvatili su da je klub prepun rasističkih simbola, a neonacisti koje su tamo zatekli su im zaprijetili.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Ma šta se s njom uopće tko raspravlja. Vrati se u Afriku.
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Vlada najavila nove naknade za nove branitelje
» Pucano na HR kombi iz Dubrovnika
» BiH planira nuklearno odlagalište odmah iznad Dubrovnika
» SKORO SE MIJENJA VIZURA DUBROVNIKA?
» "Nećemo odgovoriti, na ludilo nema reakcije
» Pucano na HR kombi iz Dubrovnika
» BiH planira nuklearno odlagalište odmah iznad Dubrovnika