Korona novosti i spoznaje
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
iebote kako si glupmarcellus wrote:krelac kaya je prava plavuša.
Guest- Guest
Eroo wrote:Sam sam se teoretski bavio 5 godina s jednom temom, ali u slobodno vrijeme, a često i dubogo u noće.violator wrote:Eroo wrote:Oooo, evo je, čuvena znanstvenica, koja znanost propitkuje.violator wrote:Eroo wrote:Znanstveniče, rađe me uputi na neki svoj link, gdje možemo vidjeti razloge koji su te uvjeriliebenica wrote:kaj je smiješno točno jazavac? nečija smrt ti je smiješna?Eroo wrote:ebenica wrote:https://www.theguardian.com/media/2021/aug/26/bbc-presenter-lisa-shaw-died-of-astrazeneca-covid-vaccine-complications-coroner-finds
Nisam otvorio link, ali sam uvjeren da ispod imaju u žuto ofarbanu zamolbu
za donaciju Guardianu pa makar i 1€.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_Shaw_(broadcaster)
da se znanstveni dokazi, nakon što su dokazani, i dalje moraju propitkivati?
Kome si to prodao znanstveni rad, koji se još mora propitkivati i dokazivati?
Ispratio sam tvoju prijepisku s Marcom, u koju se uključila znanstvenica Ventilator
sa tvrdnjama sličnim tvojim.
Dakle, jel može link s tvojim znanstveniom referencama, znanstveniče?
Ooo, done, jesi li se odmorio? :) Neka si ti njima osvjezen i oran za nova nasladjivanja!
A Marc je tip koji mijesa analiticke i sinteticke sudove? Znanstvene spoznaje, teorije i dokaze? Dobro!
Ja cu zasada samo jedno upitati: mozemo li reci da je znanost napredovala u posljednjih, recimo, 200 godina? Mozemo li? Naravno. E sad, napredovala je u odnosu na sto? :) U odnosu na prijasnje znanstvene teorije. Je li tako? Tako je. E, ako je napredovala u odnosu na prijasnje znanstvene teorije, ne zelimo li time reci da su danasnje znanstvene teorije - bolje!? A kako je to moguce ako se jednom prihvacene spoznaje, teorije - ne mijenjaju!? :)
Nesreća je u tome da to na kraju dana (godine) nitko ne plaća.
10 godina sam se bavio s time o čemu ti mudruješ.
Meni su na kraju godine, nakon tročlane recenzije, uredno platili (država)
i, gle čuda, poduplali prethodni iznos za budući rad.
Imam pitanje i za tebe:
Jel može link na tvoje znanstvene radove?
Prosto sumnjam da netko plaća isprazno blebetanje.
Los pokusaj izmicanja na postavljeno pitanje.
Dakle, kako je moguce da znanost napreduje ako se znanstvene teorije ne mijenjaju?
Taj dio mi nitko nije palćao, ali sam ga naplatio tek kad se teorija eksperimentalno dokazala i prodala.
Tako je i cjepivo nastalo, uostalom.
Mudrovanje do pojave epidemije je za izvanjski svijet blio nevidljivo. Tek kad se cjepivo napravilo i prodalo
mudrovanje je idobilo na smislu
Moja malenkost gorvori samo na temelju vlastitog iskustva...malenkost, koja nije ni do gležnja onima koji su osmislili cjepivo.
Drago mi je da se bavis onime cemu te vodi strast jer jest rijec o strasti, ako nisi ocekivao novcanu naknadu, a odvojio si godine na to... Jos ako je imalo i izravnu primjenu na boljitak ljudi, zivotinja, zapravo, zivog svijeta onda to izuzetno postujem.
Naisla sam u trenutku kad se neistomisljenike nazivalo svakakvim pogrdnim imenima, ismijavalo ih se i sutiralo, ljude koji jesu skepticni prema cjepivima koja su, bez obzira sto govorili, jos uvijek u testnoj (!) fazi. Podaci o njihovom djelovanju i nuspojavama prikupljat ce se godinama i to jest nesto sto ljude ispunjava nelagodom. Pretvarati se da to nije tako i da je ovo cijepljenje poput prethodnih cijepljenja naginje vec nekakvom gaslightingu, izludjivanju. A definitivno ne pomaze pozivanje na nove zabrane kretanja, odmazdu nad onima koji ne zele cijepljenje, prebacivanje krivice i odgovornosti na njih za divljanje virusa u situaciji u kojoj je i alternativa nesigurna
Vidis, to te je u mojim ocima pretvorilo u bescutnika, ekstremistu i zaludjenika koji ne raspoznaje nijanse..
Guest- Guest
i taj prvi instinkt ti je bio točan....ovo kaj on piše je sranje ;)violator wrote:Eroo wrote:Sam sam se teoretski bavio 5 godina s jednom temom, ali u slobodno vrijeme, a često i dubogo u noće.violator wrote:Eroo wrote:Oooo, evo je, čuvena znanstvenica, koja znanost propitkuje.violator wrote:Eroo wrote:Znanstveniče, rađe me uputi na neki svoj link, gdje možemo vidjeti razloge koji su te uvjeriliebenica wrote:kaj je smiješno točno jazavac? nečija smrt ti je smiješna?Eroo wrote:ebenica wrote:https://www.theguardian.com/media/2021/aug/26/bbc-presenter-lisa-shaw-died-of-astrazeneca-covid-vaccine-complications-coroner-finds
Ispratio sam tvoju prijepisku s Marcom, u koju se uključila znanstvenica Ventilator
Ooo, done, jesi li se odmorio? :) Neka si ti njima osvjezen i oran za nova nasladjivanja!
A Marc je tip koji mijesa analiticke i sinteticke sudove? Znanstvene spoznaje, teorije i dokaze? Dobro!
Ja cu zasada samo jedno upitati: mozemo li reci da je znanost napredovala u posljednjih, recimo, 200 godina? Mozemo li? Naravno. E sad, napredovala je u odnosu na sto? :) U odnosu na prijasnje znanstvene teorije. Je li tako? Tako je. E, ako je napredovala u odnosu na prijasnje znanstvene teorije, ne zelimo li time reci da su danasnje znanstvene teorije - bolje!? A kako je to moguce ako se jednom prihvacene spoznaje, teorije - ne mijenjaju!? :)
Imam pitanje i za tebe:
Dakle, kako je moguce da znanost napreduje ako se znanstvene teorije ne mijenjaju?
Taj dio mi nitko nije palćao, ali sam ga naplatio tek kad se teorija eksperimentalno dokazala i prodala.
Mudrovanje do pojave epidemije je za izvanjski svijet blio nevidljivo. Tek kad se cjepivo napravilo i prodalo
Moja malenkost gorvori samo na temelju vlastitog iskustva...malenkost, koja nije ni do gležnja onima koji su osmislili cjepivo.
Drago mi je da se bavis onime cemu te vodi strast jer jest rijec o strasti, ako nisi ocekivao novcanu naknadu, a odvojio si godine na to... Jos ako je imalo i izravnu primjenu na boljitak ljudi, zivotinja, zapravo, zivog svijeta onda to izuzetno postujem.
Naisla sam u trenutku kad se neistomisljenike nazivalo svakakvim pogrdnim imenima, ismijavalo ih se i sutiralo, ljude koji jesu skepticni prema cjepivima koja su, bez obzira sto govorili, jos uvijek u testnoj (!) fazi. Podaci o njihovom djelovanju i nuspojavama prikupljat ce se godinama i to jest nesto sto ljude ispunjava nelagodom. Pretvarati se da to nije tako i da je ovo cijepljenje poput prethodnih cijepljenja naginje vec nekakvom gaslightingu, izludjivanju. A definitivno ne pomaze pozivanje na nove zabrane kretanja, odmazdu nad onima koji ne zele cijepljenje, prebacivanje krivice i odgovornosti na njih za divljanje virusa u situaciji u kojoj je i alternativa nesigurna
Vidis, to te je u mojim ocima pretvorilo u bescutnika, ekstremistu i zaludjenika koji ne raspoznaje nijanse..
Guest- Guest
Dete kreten, kada probije tarifu oduzeti će mu mob itako.marcellus wrote:krelac kaya je prava plavuša.
Do tada neka razgovara s violator
Dobro da nije napisao da sam i sisata plavuša :)
Last edited by kaya on Sat 4 Sep - 11:21; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kakvu tarifu plavusho? 2021 limit tarifa za internet?kaya wrote:Dete kreten, kada probije tarifu oduzeti će mu mob itako.marcellus wrote:krelac kaya je prava plavuša.
Do tada neka razgovara s violator
prava plavusho
Guest- Guest
ebenica wrote:i taj prvi instinkt ti je bio točan....ovo kaj on piše je sranje ;)violator wrote:
Ako je lagao, onda laze samog sebe. :)
Mi smo tu, tada, najmanje bitni
I pomalo, ne stizem brzo odgovarat', nisam doma. :)
Guest- Guest
pobrkala si me s čobanima s kojima se inače družiš :/kaya wrote:
Dobro da nije napisao da sam i sisata plavuša :)
Guest- Guest
polako, tek je počeo, sad će bit par stranica samohvale. stigneš.violator wrote:ebenica wrote:i taj prvi instinkt ti je bio točan....ovo kaj on piše je sranje ;)violator wrote:
Ako je lagao, onda laze samog sebe. :)
Mi smo tu, tada, najmanje bitni
I pomalo, ne stizem brzo odgovarat', nisam doma. :)
Guest- Guest
kaya wrote:Jok, to je ona koja ima dunning krugerov efekt. Ispodprosječne je inteligencije a smatra da je pametnija nego što je. Stoga se nabacuje frazama koje naučila napamet na sociologiji a zapravo ništa posebno ne znače i usput podcjenjuje druge. Šuplja si ko' švicarski sir zapravo mala moja.violator wrote:ebenica wrote:to je ona citirala svoju ogorčenu babu, ne zamaraj se.Eroo wrote:To je sad tek odkaz, čim je na ingleškom, što bi se na ispravnom rvacom reklo - na stanjskom...violator wrote:ebenica wrote:vidiš da se mijenjaju, docjepljuje se, kad vidiš da nešto ne radi onda samo docijepiš, pa kad opet ne radi ponovo docijepiš. mačka lovi svoj rep reklo bi se na selu.violator wrote: A kako je to moguce ako se jednom prihvacene spoznaje, teorije - ne mijenjaju!? :)
Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results...
;)
bolje se idi testirat možda ti treba druga, treća, peta doza...kašljuckaš mi nešto.
Je! :D To je ona sto dimi i cita Sandoru Malleus Maleficarum!
I da, ovu zlokobnu knjižurinu su čitali ii primjenjivali baš takvi . Ti si sada puna predrasuda i tražiš vještičji trag ili gušterski u korona uroti i gensku terapiju u andolu. Oni su radili istu stvar, sumnjiva im bila tuča ili oluja ili kuga pa su mislili da je to vještičje djelo.
Da, tako je. Sve navedeno nije izmaklo tvojoj ostroumnosti. :) Osim sto nije tako i ta je cinjenica upravo ono sto te nervira. :)
Guest- Guest
Ne može biti da je u testnoj fazi, ako je na svijetu već bilo 5,3 miljarde "jabs" (uboda).violator wrote:Eroo wrote:Sam sam se teoretski bavio 5 godina s jednom temom, ali u slobodno vrijeme, a često i dubogo u noće.violator wrote:Eroo wrote:Oooo, evo je, čuvena znanstvenica, koja znanost propitkuje.violator wrote:Eroo wrote:Znanstveniče, rađe me uputi na neki svoj link, gdje možemo vidjeti razloge koji su te uvjeriliebenica wrote:kaj je smiješno točno jazavac? nečija smrt ti je smiješna?Eroo wrote:ebenica wrote:https://www.theguardian.com/media/2021/aug/26/bbc-presenter-lisa-shaw-died-of-astrazeneca-covid-vaccine-complications-coroner-finds
Imam pitanje i za tebe:
Samo u Hrvatskoj više od 1,7 milijuna.
Sve u brojevima i veoma priprostoj matematici, skoro pa na'prste.
Svako mišljenje, kad je ova epidemija u pitanju, iza koje ne stoje brojke, nije vrijedno pišljiva boba.
Nisam ja zbog ovakvoga stava ni malo argantan, ali stvarno ni malo.
Postoji ona osnovna matematika, koju manje više svi poznajemo, pa, pobogu, poslužimo se je...
a ja samo to činim. Spam? Koji spam? Ma hajte, molin vas...
Upravo sam po pitanju Israela postavio 2x po 2 gantograma o njihom cijepljenju i zašti s cijepljenjem.
Ako ne vidiš suodvisnost između tih gantograma i dijagrama smrtnosti, odnosno dneve zaraze
onda nema te znanosti koja će objasniti porast zaraze u Israelu. Pogrešan pristup neminovno dovede do
pogrešnog rezultata.
ako se trebaju prijavit nuspojave i svakim danom se otkrivaju nove jer su nepoznate, pogotovo one dugoročne, onda je to test bez obzira koliko muha sleti na govno.Eroo wrote:
Ne može biti da je u testnoj fazi, ako je na svijetu već bilo 5,3 miljarde "jabs" (uboda).
Guest- Guest
violator wrote:
To se ne može materiajlno naplatiti ... plaća ti je nešto drugo, što se ne može ničim kupiti.
Ustvari, sve najbolje stvari su besplatne.
Eroo- Posts : 78967
2016-07-22
i masa ljudi nikad neće prijavit nuspojave jer će mislit da je to normalno ili nešto treće nepovezano sa cjepivom.
Guest- Guest
Opet ti s tim svojim grdnim jezikom pokušavaj pojačati dojam...ebenica wrote:ako se trebaju prijavit nuspojave i svakim danom se otkrivaju nove jer su nepoznate, pogotovo one dugoročne, onda je to test bez obzira koliko muha sleti na govno.Eroo wrote:
Ne može biti da je u testnoj fazi, ako je na svijetu već bilo 5,3 miljarde "jabs" (uboda).
Sad su najednom postale i nuspojave kao šta je pojava ugrušaka u krvi, infarkti i šta sve ne.
Nitko da nam podastre podatke o povećanju broja onih sa ugrušcima i infarktima u općoj populaciji,
pa tako i među cijepljenima.
Sve što je danas važno, i što znamo, je to, da se s cijepljenjem rapidno smanjio broj hospitaliziranih i umrlih.
U mojoj užoj i široj obitelji smo svi cijepljeni, kad bude 3. doza i to ćemo uzeti.
Upravo smo, prije tjedan dana, bili na obiteljskoj zabavi(nas 50.-ak). Ponašali smo se tako kao i uvijek, bez zadrške.
Danas je prošlo +tjedan dana i nitko zaražen. Covid-potvrde su svakako rješnje, barem u ovom trenutku.
2016-07-22
Svaki lijek ima i nuspojave, čak i aspirin...Zbog aspirina sam jednom prilikom skora pa iskrvario.ebenica wrote:i masa ljudi nikad neće prijavit nuspojave jer će mislit da je to normalno ili nešto treće nepovezano sa cjepivom.
I antibiotik ima nus pojave, i andol itd. Šta ste sad zapeli na cjepivu?
Pitate li se kakve su nus pojave asimptomatskih na duži rok? To nitko ne zna.
2016-07-22
znači samo to znamo? samo to što nam odgovara za narativ? čemu onda docjepljivanje? kakvo je stanje u izraelu?Eroo wrote:
Sve što je danas važno, i što znamo, je to, da se s cijepljenjem rapidno smanjio broj hospitaliziranih i umrlih.
oprosti nisam znanstvenik pa mi gluposti padaju na pamet, probat ću nosit kapu ubuduće da spriječim padanje gluposti na pamet.
Guest- Guest
i niti jedan od tih lijekova ne uzimaš kad ti nije ništa i na svakom točno pišu moguće nuspojave, da je od aspirina umrlo 1000 ljudi pisalo bi da je moguća nuspojava smrt.Eroo wrote:Svaki lijek ima i nuspojave, čak i aspirin...Zbog aspirina sam jednom prilikom skora pa iskrvario.ebenica wrote:i masa ljudi nikad neće prijavit nuspojave jer će mislit da je to normalno ili nešto treće nepovezano sa cjepivom.
nitko živ tko promovira cjepivo ne govori da je jedna od mogućih nuspojava smrt. zašto?
Guest- Guest
Već sam objasnio. Da si pozorno pratio raspravu već bi i primijetio.ebenica wrote:znači samo to znamo? samo to što nam odgovara za narativ? čemu onda docjepljivanje? kakvo je stanje u izraelu?Eroo wrote:
oprosti nisam znanstvenik pa mi gluposti padaju na pamet, probat ću nosit kapu ubuduće da spriječim padanje gluposti na pamet.
Čemu docjepljivanje? Smnanjio se učinak cijepljenja od prije 6 mjeseci.
Po mom skromnom mišljenju Israelci su kasnili jedan mjesec, zbog vremenskog pomaka
u djelovanju docjepljivanja.
Trenutno se ispituje 15 novih sojeva, a studira se i update-cjepiva, koji bi u odnosu na njih bilo najdjelotvornije.
2016-07-22
Piše. Ako si alergičan na neku od sastojaka u cjepivu nećete cijepiti.ebenica wrote:i niti jedan od tih lijekova ne uzimaš kad ti nije ništa i na svakom točno pišu moguće nuspojave, da je od aspirina umrlo 1000 ljudi pisalo bi da je moguća nuspojava smrt.Eroo wrote:Svaki lijek ima i nuspojave, čak i aspirin...Zbog aspirina sam jednom prilikom skora pa iskrvario.ebenica wrote:i masa ljudi nikad neće prijavit nuspojave jer će mislit da je to normalno ili nešto treće nepovezano sa cjepivom.
nitko živ tko promovira cjepivo ne govori da je jedna od mogućih nuspojava smrt. zašto?
Mene su, na primjer, prije cijepljenja pitali:
- Uzimate li neko od bioloških lijekova?
Ako bi odgovor bio pozitivan ne bi me cijepili.
Neki ljudi su alergični i na biotik pa ih zbog toga ne smiju uzimati. ITD...
2016-07-22
marcellus wrote:violator wrote:Eroo wrote:Znanstveniče, rađe me uputi na neki svoj link, gdje možemo vidjeti razloge koji su te uvjeriliebenica wrote:kaj je smiješno točno jazavac? nečija smrt ti je smiješna?Eroo wrote:ebenica wrote:https://www.theguardian.com/media/2021/aug/26/bbc-presenter-lisa-shaw-died-of-astrazeneca-covid-vaccine-complications-coroner-finds
1. Ne brkam ja ništa, već to radiš ti: Znanstvene spoznaje su nepromjenjive, kao i dokazi, ako su validni. Dokaz je dokaz, ako se promijeni onda nije dokaz. Teorije su teorije, one se mogu mijenjati kako se kome digne milokliz.
2. Znanost jest napredovala, iako ne bitno, 17. stoljeće je bilo stoljeće velikih znanstvenih otkrića, 19. je bilo stoljeće kad je znanost doživjela fetišizaciju, ali XX stoljeće definitivno neće biti upamćeno po proboju znanosti (donijelo je doduše teorije relativnosti i big banga i obje su i dokazane u međuvremenu) već po razvoju tehnologije. Razvoj tehnologije nije razvoj znanosti. Ima veze s praktičnom primjenom.
3. Spoznaje se proširuju i nadograđuju, ali se NE MIJENJAJU. Ako se spoznaja može promijeniti, onda to nije bila spoznaja. Moje klinke znaju jako puno toga o koječemu, ali njihovo znanje se svaki dan proširuje. Ne poništava naučeno i ne zamjenjuje nečim drugim, jer im gledamo uvijek davati činjenice na sva pitanja, ali prilagođene njihovoj dobi i kognitivnom razvoju, tj. simplificirane.
Ne, Marcellus... U povijesti znanstvenih otkrica, neke su znanstvene teorije bile cak i odbacene, neke su se modificirale, izmijenile, nadogradile, a neke su izazvale pravu revoluciju jer su dovele do kompletno novog paradigmatskog pogleda, drugacije receno, odbacene znanstvene teorije zamijenile su se novim teorijama.
Npr., mogli bismo reci da je relativisticka fizika i dalje klasicna fizika s kompletno novim elementima, drugacijim, novim predvidjanjima, ali QM donosi jedan drugaciji svijet na uvid kojeg je tesko pomiriti s tom klasicnom fizikom.
Ono sto vrijedi jest da znanost, kao cjelina, zahvaca sve vise istine o svijetu, ali njeni se elementi ( teorije ) - mijenjaju. Zapravo, i same se znanstvene teorije mogu shvatiti kao konjunkcija tvrdnji cije se istinosne vrijednosti utvrdjuju/ispituju iznova svakim novim otkricem.
Last edited by violator on Sat 4 Sep - 12:09; edited 1 time in total
Guest- Guest
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje