Istina o svemu što postoji!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost
Page 5 of 38
Page 5 of 38 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21 ... 38
Re: Istina o svemu što postoji!
Ima više značenja, jedno je zemlja, drugo je crven, treće je crvena zemlja, četvrto je čovjek, pa ti biraj što ti više odgovara, a sada ti odgovori na barem jedno pitanje, e da!metilda wrote:Dobro, odgovorit ću ti protupitanjem kad se hoćeš igrati. Što znači ime Adam? Kad konkretno odgovoriš ja ću tebi odgovoriti koga je Kain uzeo za ženu ako tada to pitanje još bude aktualno.
teodor.francic- Posts : 726
2021-04-18
Inače ima jedno zanimljvivo pitanje također iz Biblije, i treba paziti kakav odgovor dati na njega, eto ga:
"Da li su i klokani bili u Nojevoj arci?"
E da!
"Da li su i klokani bili u Nojevoj arci?"
E da!
2021-04-18
teodor.francic wrote:Dakle tvrdnja da je Bog neka osoba, i isto tako da je Sotona neka osoba iz Biblije, je jednostavno BAJKA, niti to piše u Bibliji, a niti postoji u stvarnosti, moja teorija o svemu to će ama baš svima dokazati, e da!
Bog je Osoba. Dokaži da nije! Što osobu čini osobom? Kad to odgovoriš analiziraj ima li Bog te osobine. Naravno na temelju Biblije. Ne na tvojim interpretacijama.
metilda- Posts : 5140
2021-02-20
teodor.francic wrote:Uzmi neku knjiigu o trećem Iliji, ima ih dosta pa prouči, ajde, to nisu amateri pisali, već ljudi koji i te kako znaju što je Biblija, samo kažem.metilda wrote:A evo gdje se ti konkretno spominješ u Evanđelju:
Matej 24,11 Ustat će mnogi lažni proroci i mnoge zavesti.
Matej 24,12 Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih.
I u Otkrivenju:
Otkrivenje 22,18 Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.
Otkrivenje 22,19 I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.
Zato pazi Teodore što dodaješ i oduzimaš.
Pa i Daniken je bio ozbiljan čovjek. I taman posla da ću čitati knjige koje pogrešno pišu o tri čovjeka kad je samo jedan i to točno piše u Bibliji. A ti mi to preporučaš jer za sebe umišljaš da si treći Ilija.
2021-02-20
teodor.francic wrote:Ima više značenja, jedno je zemlja, drugo je crven, treće je crvena zemlja, četvrto je čovjek, pa ti biraj što ti više odgovara, a sada ti odgovori na barem jedno pitanje, e da!metilda wrote:Dobro, odgovorit ću ti protupitanjem kad se hoćeš igrati. Što znači ime Adam? Kad konkretno odgovoriš ja ću tebi odgovoriti koga je Kain uzeo za ženu ako tada to pitanje još bude aktualno.
Djelomično točno ali nije potpun odgovor.
I koja si to ti meni pitanja postavio? Već sam ti dala hint na Luciferovu pobunu i pad. Traži! A na dječje pitalice neću trošiti vrijeme.
2021-02-20
Nema nikakve pobune, toga nema u Bibliji, i nemaš hrabrosti navesti citate o Sotoni jer znaš da ću dokazati da ne govore o tome, sve jasno, pa še kak!metilda wrote:teodor.francic wrote:Ima više značenja, jedno je zemlja, drugo je crven, treće je crvena zemlja, četvrto je čovjek, pa ti biraj što ti više odgovara, a sada ti odgovori na barem jedno pitanje, e da!metilda wrote:Dobro, odgovorit ću ti protupitanjem kad se hoćeš igrati. Što znači ime Adam? Kad konkretno odgovoriš ja ću tebi odgovoriti koga je Kain uzeo za ženu ako tada to pitanje još bude aktualno.
I koja si to ti meni pitanja postavio? Već sam ti dala hint na Luciferovu pobunu i pad. Traži! A na dječje pitalice neću trošiti vrijeme.
2021-04-18
Ima! Novi hint - Otkrivenje!teodor.francic wrote:Nema nikakve pobune, toga nema u Bibliji, i nemaš hrabrosti navesti citate o Sotoni jer znaš da ću dokazati da ne govore o tome, sve jasno, pa še kak!metilda wrote:teodor.francic wrote:Ima više značenja, jedno je zemlja, drugo je crven, treće je crvena zemlja, četvrto je čovjek, pa ti biraj što ti više odgovara, a sada ti odgovori na barem jedno pitanje, e da!metilda wrote:Dobro, odgovorit ću ti protupitanjem kad se hoćeš igrati. Što znači ime Adam? Kad konkretno odgovoriš ja ću tebi odgovoriti koga je Kain uzeo za ženu ako tada to pitanje još bude aktualno.
2021-02-20
Kaže se i da Božja RUKA sve daje, a Bog nema ruke, malo razmisli što je doslovno a što simbolično u Bibliji, pa ćeš ju razumjeti, e da!metilda wrote:teodor.francic wrote:Dakle tvrdnja da je Bog neka osoba, i isto tako da je Sotona neka osoba iz Biblije, je jednostavno BAJKA, niti to piše u Bibliji, a niti postoji u stvarnosti, moja teorija o svemu to će ama baš svima dokazati, e da!
Bog je Osoba. Dokaži da nije! Što osobu čini osobom? Kad to odgovoriš analiziraj ima li Bog te osobine. Naravno na temelju Biblije. Ne na tvojim interpretacijama.
Osoba je svjesna svoga postojanja, a da bi bila svjesna mora POSTATI svjesna toga, dakle ne može se to događati vječno, jer onda nikada ne bi bila svjesna, sve jasno da to dokazuje da NEMA vječne svjesna osobe, tko to razumije od prve, tko ne ima vremena, vječnost je duga pa će jednom i to shvatiti, garant!
Last edited by teodor.francic on 5/9/2021, 19:58; edited 1 time in total
2021-04-18
Nema nikakvoga palog anđela u Otkrivenju, jedino ak ti to dodaš.metilda wrote:Ima! Novi hint - Otkrivenje!teodor.francic wrote:Nema nikakve pobune, toga nema u Bibliji, i nemaš hrabrosti navesti citate o Sotoni jer znaš da ću dokazati da ne govore o tome, sve jasno, pa še kak!metilda wrote:teodor.francic wrote:Ima više značenja, jedno je zemlja, drugo je crven, treće je crvena zemlja, četvrto je čovjek, pa ti biraj što ti više odgovara, a sada ti odgovori na barem jedno pitanje, e da!metilda wrote:Dobro, odgovorit ću ti protupitanjem kad se hoćeš igrati. Što znači ime Adam? Kad konkretno odgovoriš ja ću tebi odgovoriti koga je Kain uzeo za ženu ako tada to pitanje još bude aktualno.
To da je pala zmija, Sotona, ne govori o palom anđelu, nego o nečemu drugome, samo kažem.
NEMA nijednoga citata u cijeloj Bibliji koji TVRDI da je Sotona neki pali anđeo, onda se treba pitati što je istina o tome, dakako to mogu otkriti samo oni koji nisu ničije ovce i papagaji, bez zamere, ali treba istinu govoriti, e da!
2021-04-18
teodor.francic wrote:Kaže se i da Božja RUKA sve daje, a Bog nema ruke, malo razmisli što je doslovno a što simbolično u Bibliji, pa ćeš ju razumjeti, e da!metilda wrote:teodor.francic wrote:Dakle tvrdnja da je Bog neka osoba, i isto tako da je Sotona neka osoba iz Biblije, je jednostavno BAJKA, niti to piše u Bibliji, a niti postoji u stvarnosti, moja teorija o svemu to će ama baš svima dokazati, e da!
Osoba je svjesna svoga postojanja, a da bi bila svjesna mora POSTATI svjesna toga, dakle ne može se to događati vječno, jer onda nikada ne bi bila svjesna, sve jasno da to dokazuje da NEMA vječne svjesna osobe, tko to razumije od prve, tko ne ima vremena, vječnost je duga pa će jednom i to shvatiti, garant!
Razmišljam hoću li nastaviti ovu našu prepisku jer ti ne znaš ni obilježja osobe. Naravno, Bibliju uzimaš doslovno kad ti to odgovara. Poznato je da se biblijski pisci služe antrpomorfizmima jer ljudski jezik ne može opisati Boga i Božje djelovanje na drugačiji način. No to nimalo ne umanjuje biblijsku poruku i Objavu. Uostalom, Trojstveni Bog u sebi je Jedno pa ni pri tome nema pogreške.
U Proslovu Ivanovog evanđelja lijepo piše
1 PROSLOV
U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2 Ona bijaše u početku u Boga.
3 Sve postade po njoj
i bez nje ne postade ništa.
Svemu što postade
4 u njoj bijaše život
i život bijaše ljudima svjetlo;
5 i svjetlo u tami svijetli
i tama ga ne obuze.
6 Bî čovjek poslan od Boga,
ime mu Ivan.
7 On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8 Ne bijaše on Svjetlo,
nego – da posvjedoči za Svjetlo.
9 Svjetlo istinsko
koje prosvjetljuje svakog čovjeka
dođe na svijet;
10 bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11 K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
12 A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
13 koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
14 I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.
15 Ivan svjedoči za njega. Viče:
»To je onaj o kojem rekoh:
koji za mnom dolazi, preda mnom je
jer bijaše prije mene!«
16 Doista, od punine njegove
svi mi primismo,
i to milost na milost.
17 Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju,
a milost i istina nasta po Isusu Kristu.
18 Boga nitko nikada ne vidje:
Jedinorođenac – Bog –
koji je u krilu Očevu,
on ga obznani.
Po Isusu sve postade i bez njega ne postade ništa. A Isus ima i ruke i noge.
I usput, ovdje ti crno na bijelo piše da Ivan Krstitelj nije Ilija nego Ivan Krstitelj.
2021-02-20
teodor.francic wrote:Nema nikakvoga palog anđela u Otkrivenju, jedino ak ti to dodaš.metilda wrote:Ima! Novi hint - Otkrivenje!teodor.francic wrote:Nema nikakve pobune, toga nema u Bibliji, i nemaš hrabrosti navesti citate o Sotoni jer znaš da ću dokazati da ne govore o tome, sve jasno, pa še kak!metilda wrote:teodor.francic wrote:Ima više značenja, jedno je zemlja, drugo je crven, treće je crvena zemlja, četvrto je čovjek, pa ti biraj što ti više odgovara, a sada ti odgovori na barem jedno pitanje, e da!metilda wrote:Dobro, odgovorit ću ti protupitanjem kad se hoćeš igrati. Što znači ime Adam? Kad konkretno odgovoriš ja ću tebi odgovoriti koga je Kain uzeo za ženu ako tada to pitanje još bude aktualno.
To da je pala zmija, Sotona, ne govori o palom anđelu, nego o nečemu drugome, samo kažem.
NEMA nijednoga citata u cijeloj Bibliji koji TVRDI da je Sotona neki pali anđeo, onda se treba pitati što je istina o tome, dakako to mogu otkriti samo oni koji nisu ničije ovce i papagaji, bez zamere, ali treba istinu govoriti, e da!
Ha, doveden si pred zid. Pročitaj Otkrivenje, ta nije predugo. Pa ćeš naći da je Sotona pali anđeo. Ali kad vidiš da nemaš kud počinješ vrijeđati. Nije to na čast nekome tko se predstavlja kao prorok. Jer proroci govore istinu koja ne mora biti glazba za uši ali ne vrijeđaju. Samo kažem.
2021-02-20
Opet napamet govoriš, daj citat konačno o palom anđelu, tako se razgovara o Bibliji, očgledno nikada nisi razgovarala sa poznatim teolozima o Bibliji, ali nikada nije kasno da se tome naučiš.metilda wrote:teodor.francic wrote:Nema nikakvoga palog anđela u Otkrivenju, jedino ak ti to dodaš.metilda wrote:Ima! Novi hint - Otkrivenje!teodor.francic wrote:Nema nikakve pobune, toga nema u Bibliji, i nemaš hrabrosti navesti citate o Sotoni jer znaš da ću dokazati da ne govore o tome, sve jasno, pa še kak!metilda wrote:teodor.francic wrote:Ima više značenja, jedno je zemlja, drugo je crven, treće je crvena zemlja, četvrto je čovjek, pa ti biraj što ti više odgovara, a sada ti odgovori na barem jedno pitanje, e da!metilda wrote:Dobro, odgovorit ću ti protupitanjem kad se hoćeš igrati. Što znači ime Adam? Kad konkretno odgovoriš ja ću tebi odgovoriti koga je Kain uzeo za ženu ako tada to pitanje još bude aktualno.
Ha, doveden si pred zid. Pročitaj Otkrivenje, ta nije predugo. Pa ćeš naći da je Sotona pali anđeo. Ali kad vidiš da nemaš kud počinješ vrijeđati. Nije to na čast nekome tko se predstavlja kao prorok. Jer proroci govore istinu koja ne mora biti glazba za uši ali ne vrijeđaju. Samo kažem.
I tko koga vrijeđa, jel, samo ti ne znaš razgovarati o Bibliji, trubiš svoje bez citata, nitko ozbiljan ne bi o Bibliji tako razgovarao, treba navesti KONKRETNI CITAT za ono što se o Bibliji tvrdi, samo kažem.
Ak ne daš konačno citat o palom navodnom anđelu u Otkrivenju, nemamo što o Bibliji razgovarati, svima će biti jasno ne nemaš hrabrosti to navesti, a zašto, pa ti to sama najbolje znaš, e da!
2021-04-18
I ja razmišljam, da li s takvom osobom kao što si ti ima smisla dalje razgovarati o Bibliji, tvrdiš stvari za koje nemaš dokaza u Bbiliji, ozbiljno. Tvrdiš nešto a nemaš argumente za to, pametnome dosta!metilda wrote:teodor.francic wrote:Kaže se i da Božja RUKA sve daje, a Bog nema ruke, malo razmisli što je doslovno a što simbolično u Bibliji, pa ćeš ju razumjeti, e da!metilda wrote:teodor.francic wrote:Dakle tvrdnja da je Bog neka osoba, i isto tako da je Sotona neka osoba iz Biblije, je jednostavno BAJKA, niti to piše u Bibliji, a niti postoji u stvarnosti, moja teorija o svemu to će ama baš svima dokazati, e da!
Razmišljam hoću li nastaviti ovu našu prepisku jer ti ne znaš ni obilježja osobe. Naravno, Bibliju uzimaš doslovno kad ti to odgovara. Poznato je da se biblijski pisci služe antrpomorfizmima jer ljudski jezik ne može opisati Boga i Božje djelovanje na drugačiji način. No to nimalo ne umanjuje biblijsku poruku i Objavu. Uostalom, Trojstveni Bog u sebi je Jedno pa ni pri tome nema pogreške.
U Proslovu Ivanovog evanđelja lijepo piše
1 PROSLOV
U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
2 Ona bijaše u početku u Boga.
3 Sve postade po njoj
i bez nje ne postade ništa.
Svemu što postade
4 u njoj bijaše život
i život bijaše ljudima svjetlo;
5 i svjetlo u tami svijetli
i tama ga ne obuze.
6 Bî čovjek poslan od Boga,
ime mu Ivan.
7 On dođe kao svjedok
da posvjedoči za Svjetlo
da svi vjeruju po njemu.
8 Ne bijaše on Svjetlo,
nego – da posvjedoči za Svjetlo.
9 Svjetlo istinsko
koje prosvjetljuje svakog čovjeka
dođe na svijet;
10 bijaše na svijetu
i svijet po njemu posta
i svijet ga ne upozna.
11 K svojima dođe
i njegovi ga ne primiše.
12 A onima koji ga primiše
podade moć
da postanu djeca Božja:
onima koji vjeruju u njegovo ime,
13 koji su rođeni
ne od krvi,
ni od volje tjelesne,
ni od volje muževlje,
nego – od Boga.
14 I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.
15 Ivan svjedoči za njega. Viče:
»To je onaj o kojem rekoh:
koji za mnom dolazi, preda mnom je
jer bijaše prije mene!«
16 Doista, od punine njegove
svi mi primismo,
i to milost na milost.
17 Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju,
a milost i istina nasta po Isusu Kristu.
18 Boga nitko nikada ne vidje:
Jedinorođenac – Bog –
koji je u krilu Očevu,
on ga obznani.
Po Isusu sve postade i bez njega ne postade ništa. A Isus ima i ruke i noge.
I usput, ovdje ti crno na bijelo piše da Ivan Krstitelj nije Ilija nego Ivan Krstitelj.
I naravno da pisci Biblije daju ljudska obilježba Bogu, da bi ljudi lakše shvatili, ali to ne znači da je Bog ISTO što i mi ljudi, OSOBA, za Boga miloga, ko da s malim djetetom razgovaram.
I pogledaj si to Ivanovo Evanđelje koje si navela, gdje lijepo piše da Riječ, dakle Isus Krist, bijaše U POČETKU (čega?), a ne da bijaše VJEČNO.
Ne piše VJEČNO BIJAŠE RIJEČ, nego u početku čega to, Bog početka NEMA, naravno da to tome ništa ne znaš, ali zato ja to znam, a to ću i dokazati, e da!
I tko je rekao da Ivan nije Ivan nego Ilija, jel? Tri Ilije koje Biblija opisuje NISU ista osoba, nisi to shvatila, ali imaju ISTU silu i snagu, zato se isto i nazivaju, kao što je to starozavjetni prorok imao, Isus je na to mislio, a ne da je Ivan Krstitelj ista osoba ko i starozavjetni Ilija, treba tebe mnogočemu poučiti iz Biblije, ssmo kažem.
2021-04-18
"Osoba je inteligentno živo biće svjesno svoga postojanja, a da bi bilo svjesno mora POSTATI svjesno toga, dakle ne može se to događati vječno, jer onda nikada ne bi bilo svjesno, a to dokazuje da NEMA vječne svjesne osobe, tko to razumije od prve, dobro, tko ne ima vremena, vječnost je duga pa će jednom i to shvatiti, garant!"
Ovo pročitati toliko puta dok ne bude kristalno jasno.
E da!
E da!
2021-04-18
Ovako ćemo, možemo ozbiljno o svemu razgovarati, jer moja teorija i tako SVE objašnjava, ali da bi to funkcioniralo kako treba, svatko tko nešto tvrdi mora to i argumentirati, ne samo što se Biblije tiče, nego recimo i Veda, ili bilo čega drugoga, tako se o tome ozbiljno razgovara.
Tko to neće raditi, nema smisla gubiti vrijeme na prepucavanja, dapače.
Eto, da se zna, e da!
Eto, da se zna, e da!
2021-04-18
teodor.francic wrote:Ovako ćemo, možemo ozbiljno o svemu razgovarati, jer moja teorija i tako SVE objašnjava, ali da bi to funkcioniralo kako treba, svatko tko nešto tvrdi mora to i argumentirati, ne samo što se Biblije tiče, nego recimo i Veda, ili bilo čega drugoga, tako se o tome ozbiljno razgovara.
Eto, da se zna, e da!
U redu Teodore, nećemo se prepucavati. Kao znak dobre volje stavljam citat iz Otkrivenja koji govori o Luciferovom padu.
Otkrivenje 12,7 I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi,
Otkrivenje 12,8 ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu.
Otkrivenje 12,9 Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija - imenom Ðavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi.
Otkrivenje 12,10 I začujem glas na nebu silan: "Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast Pomazanika njegova! Jer zbačen je tužitelj braće naše koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim.
Ostalo ću prokomentirati nekad kad budem imala vremena. Pozdrav!
2021-02-20
Teodor wrote:I pogledaj si to Ivanovo Evanđelje koje si navela, gdje lijepo piše da Riječ, dakle Isus Krist, bijaše U POČETKU (čega?), a ne da bijaše VJEČNO.
Ne piše VJEČNO BIJAŠE RIJEČ, nego u početku čega to, Bog početka NEMA, naravno da to tome ništa ne znaš, ali zato ja to znam, a to ću i dokazati, e da!
Sad ću samo kratko prokomentirati ovo.
Najprije, pogledaj način na koji mi se obraćaš. Od početka se postavljaš kao da nitko ništa ne zna osim tebe što naravno izaziva negativnu reakciju kod tvog sugovornika. Pa tako i kod mene, mada se trudim, jako se trudim biti pristojna.
Nadalje, kršćansko vjerovanje i općeprihvaćenu teoriju velikog praska nazivaš bajkama, dok istovremeno govoriš o vanzemaljcima koji su stvorili čovjeka i tome daješ znanstveni značaj pa si ovu temu otvorio na Znanosti mada prije spada pod Kultne stvari, ne čak ni Na rubu znanosti. Dakle, ako ćemo razgovarati i nadalje, popusti malo u svom nadmenom stavu.
A sad da se vratim na temu. Kad Ivan u proslovu kaže: U početku bijaše Riječ to znači samo jedno a to je da je Bog dao početak svemu što postoji. A Bog ne postoji, On Jest jer je vječan.
U jednom trenutku ušao je u prostor-vrijeme kao Osoba Isusa Krista, uzeo ljudsko tijelo, ali kao Riječ, Logos, Isus je vječan i sve je po njemu postalo kao što i govori citat koji sam stavila.
Eto toliko!
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
2021-02-20
teodor wrote:I ja razmišljam, da li s takvom osobom kao što si ti ima smisla dalje razgovarati o Bibliji, tvrdiš stvari za koje nemaš dokaza u Bbiliji, ozbiljno. Tvrdiš nešto a nemaš argumente za to, pametnome dosta!
I naravno da pisci Biblije daju ljudska obilježba Bogu, da bi ljudi lakše shvatili, ali to ne znači da je Bog ISTO što i mi ljudi, OSOBA, za Boga miloga, ko da s malim djetetom razgovaram.
Kad god govorim o nečemu iz Biblije onda sasvim sigurno to piše u Bibliji. Ne znam naravno napamet cijelu Bibliju niti za razliku od tebe tvrdim da sve znam. No ako nastavimo razgovor potrudit ću se označiti mjesto gdje se tvrdnja nalazi u Bibliji. Međutim, iskustvo pisanja na forumima me je naučilo da nitko ne voli citate. Ti si prva osoba koja ih zahtijeva.
Katolicizam nije religija Knjige, kako stoji i u KKC, nego prije svega religija žive Božje Riječi. A to znači da Bibliju treba tumačiti u svjetlu Predaje. Predaja Crkve znači da je Božja riječ sabrana u Bibliji tumačena i ispitivana od strane crkvenog učiteljstva - "Sveto pismo je većma napisano u srcu Crkve nego u tvarnim knjigama"(Origen)
Bog dakako nije isto što i čovjek, Bog je Bitak i prapočelo svemu što postoji. Ali isto tako Bog je Trojstvo triju Osoba. Biti osoba znači imati svijest o samome sebi: Ja sam koji jesam (Izl 3-14), imati slobodnu volju -po svojoj volji je Bog sve stvorio: "I reče Bog - Neka bude! (Post 1-30), imati razum i spoznaju: I vidje Bog sve što je učinio i bijaše veoma dobro (Post 1,31) Svaka Osoba u Trojstvu ima svoju individualnost i postoji međuodnos među trima Osobama: Bog Otac stvoritelj, Bog Sin po kome je sve stvoreno i Bog Duh sveti "životvorac". Kad bi Bog povukao svoga Duha iz svih živih bića sve bi odjednom prestalo živjeti, zavladala bi potpuna smrt. Moglo bi se pjesnički reći da su Krist i Duh sveti Stvoriteljeve "ruke".
Red je na tebi da ovo osporiš ako možeš.
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
2021-02-20
teodor.francic wrote:"Osoba je inteligentno živo biće svjesno svoga postojanja, a da bi bilo svjesno mora POSTATI svjesno toga, dakle ne može se to događati vječno, jer onda nikada ne bi bilo svjesno, a to dokazuje da NEMA vječne svjesne osobe, tko to razumije od prve, dobro, tko ne ima vremena, vječnost je duga pa će jednom i to shvatiti, garant!"
E da!
Možeš li navesti izvor ovoj tvrdnji? Dapače, za naš daljnji razgovor bilo bi neophodno da navedeš citat koji potvrđuje tvrdnju da nema vječne svjesne osobe. Dakle, molim citat.
2021-02-20
teodor wrote:I tko je rekao da Ivan nije Ivan nego Ilija, jel? Tri Ilije koje Biblija opisuje NISU ista osoba, nisi to shvatila, ali imaju ISTU silu i snagu, zato se isto i nazivaju, kao što je to starozavjetni prorok imao, Isus je na to mislio, a ne da je Ivan Krstitelj ista osoba ko i starozavjetni Ilija, treba tebe mnogočemu poučiti iz Biblije, ssmo kažem.
Židovi su se pitali je li se Ilija vratio u liku Ivana Krstitelja.
Ivanovo svjedočanstvo (Iv 1,19-25)
(Mt 3, 1–17; Mk 1, 1–11; Lk 3, 1–22)
A evo svjedočanstva Ivanova. Kad su Židovi iz Jeruzalema poslali k njemu svećenike i levite da ga upitaju: »Tko si ti?«, 20 on prizna; ne zanijeka, nego prizna: »Ja nisam Krist.« 21 Upitaše ga nato: »Što dakle? Jesi li Ilija?« Odgovori: »Nisam.« »Jesi li Prorok?« Odgovori: »Ne.« 22 Tada mu rekoše: »Pa tko si da dadnemo odgovor onima koji su nas poslali? Što kažeš sam o sebi?« 23 On odgovori: »Ja sam glas koji viče u pustinji:
Poravnite put Gospodnji!
– kako reče prorok Izaija.«
24 A neki izaslanici bijahu farizeji. 25 Oni prihvatiše riječ i upitaše ga: »Zašto onda krstiš kad nisi Krist, ni Ilija, ni Prorok?«
I tako je Ivan posvjedočio da nije Ilija. Prihvaćam da je Isus u njemu vidio duhovnu snagu jednog Ilije, ali Ivan Krstitelj nije Ilija, drugi od tri Ilije koje ti spominješ a koje se ime spominje u Bibliji. Osim toga, "treći" ilija će doći zajedno s Mojsijem (Otk 11, 5-6) pa se zbog moći koji obojica pokazuju može pretpostaviti da će to biti starozavjetni Mojsije i Ilija. Dakle po tome bi Ilija bio samo jedan a ne trojica.
A nema nikakvog dokaza da bi taj Ilija iz Otkrivenja bio ti kako tvrdiš za sebe.
2021-02-20
teodor.francic wrote:"Osoba je inteligentno živo biće svjesno svoga postojanja, a da bi bilo svjesno mora POSTATI svjesno toga, dakle ne može se to događati vječno, jer onda nikada ne bi bilo svjesno, a to dokazuje da NEMA vječne svjesne osobe, tko to razumije od prve, dobro, tko ne ima vremena, vječnost je duga pa će jednom i to shvatiti, garant!"
E da!
Воg је vјеčаn – bіblіјѕkі сіtаtі
Мnоgі bіblіјѕkі сіtаtі Воgа оріѕuјu kао vјеčnоg. Рrіmјеrісе, Рѕаlаm 90, 2 glаѕі: „Рrіје nеgо ѕе rоdіšе brеgоvі, рrіје nеgо роѕtаdе kорnо і krug zеmаlјѕkі, оd vіјеkа dо vіјеkа, Воžе, tі јеѕі!“.
Роnоvlјеnі zаkоn 33, 27 Gоѕроdіnа оріѕuје kао „vјеčnоg Воgа“.
Bog vječni vaše je sklonište, u svojim vas rukama nosi
Роѕlаnіса Rіmlјаnіmа 1, 20 о Воgu gоvоrі kао о „vјеčnој ѕіlі.“
Uistinu, ono nevidljivo njegovo, vječna njegova moć i božanstvo, onamo od stvaranja svijeta, umom se po djelima razabire tako da nemaju isprike.
Роѕlаnіса Еfеžаnіmа 3, 11 gоvоrі о „vјеčnоm nаumu“.
...prema vječnoj nakani koju je ostvario u Kristu Isusu, našem Gospodinu,
Рrvа роѕlаnіса Тіmоtејu 6, 16 рrоgоvаrа о „bеѕmrtnоѕtі“ і „vјеčnој ѕlаvі“ Воgа.
...jedini koji posjeduje besmrtnost, koji nastanjuje nedostupnu svjetlost, kojeg ni jedan čovjek nije vidio niti može vidjeti. Njemu slava i moć vječita. Amen.
Іzаіја 9, 5 о Воgu gоvоrі kао о „vјеčnоm осu“.
Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.
U Іzаіјі 26, 4 Воgа ѕе nаzіvа „vјеčnоm ѕtіјеnоm“.
Uzdajte se u Jahvu dovijeka, jer Jahve je Stijena vječna;
U Кnјіzі Роѕtаnkа 21, 33 ѕаznајеmо dа ѕе Воg nаzіvа і vјеčnі Воg: „Аbrаhаm zаѕаdі kоd Вееr Šеbе tаmаrіѕku і оndје zаzоvе іmе Јаhvе – Воgа vјеčnоgа“.
Рѕаlаm 145, 13 роtvrđuје dа је Воžје krаlјеvѕtvо vјеčnо: „Кrаlјеvѕtvо tvоје krаlјеvѕtvо је vјеčnо, tvоја vlаdаvіnа zа ѕvа роkоlјеnја“.
Іѕuѕ Кrіѕt је tаkоđеr vјеčаn јеr рrіраdа Тrојѕtvu. Оn је роѕtојао оd роčеtkа ѕ Воgоm (Іvаn 1, 1). Іѕuѕ је nаučаvао dа је оn „ја јеѕаm“ (Іvаn 8, 58), štо је оріѕ Воgа kојеg nаlаzіmо u Кnјіzі іzlаѕkа 3, 14.
Još bih nadodala da se iz Biblije može zaključiti i da je Bog osoba, jer ako je čovjeka stvorio na svoju sliku(i priliku) a svaki je čovjek osoba, onda je i Bog osoba.
I još k tomu, ne samo da je Bog vječan, nego je i svaki čovjek vječan, s tim da svaki čovjek, za razliku od Boga ima početak. Naime, kad se jednom začne, čovjek više nikada ne umire, rađa se za vječni život.
2021-02-20
Page 5 of 38 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21 ... 38
Similar topics
» U hrvatskom društvu postoji odbojnost prema svemu hrvatskom
» Biden: Zaustavite RT, cenzurirajte fejs i twiter sve su to fejk njuz istina je ono što vam mi kažemo da je istina
» Ne postoji "problem" u Jajcu, postoji samo pokušaj otimačine imovine Islamske zajednice
» Istina i samo istina
» “Ne postoji evropski, francuski ili umjereni islam – postoji samo islam”
» Biden: Zaustavite RT, cenzurirajte fejs i twiter sve su to fejk njuz istina je ono što vam mi kažemo da je istina
» Ne postoji "problem" u Jajcu, postoji samo pokušaj otimačine imovine Islamske zajednice
» Istina i samo istina
» “Ne postoji evropski, francuski ili umjereni islam – postoji samo islam”
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost
Page 5 of 38