Istina o svemu što postoji!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost
Page 15 of 38
Page 15 of 38 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 26 ... 38
Re: Istina o svemu što postoji!
Da bi nešto znali moramo učiti, a NOVO se uči tako da se postave pitanja, i onda se pokuša na to odgovoriti, tako dolazimo do znanja o svemu, pa je to slučaj i sa postankom svega što postoji, e da!
teodor.francic- Posts : 726
2021-04-18
Prvo pitanje koje si moramo postaviti je, što to postoji a da nema uzroka svoga postojanja?
Odgovoriti samo da je to Bog je nedovoljno, treba OPISATI što to postoji a da ne mora biti stvoreno od nekoga.
E da!
Odgovoriti samo da je to Bog je nedovoljno, treba OPISATI što to postoji a da ne mora biti stvoreno od nekoga.
E da!
2021-04-18
Što nema uzrok postojanja, što postoji SAMO OD SEBE, što ne treba stvarati?
Postoji samo jedan odgovor na to, a to je NIŠTA!
Ali kako iz toga može nastati NEŠTO?
Pitanje za Nobela.
E da!
Postoji samo jedan odgovor na to, a to je NIŠTA!
Ali kako iz toga može nastati NEŠTO?
Pitanje za Nobela.
E da!
2021-04-18
I ja sam prije desetak godina i više mislio da je nemoguće da iz doslovnoga NIŠTA nastane bilo što a kamoli život i ovako veliki svemir, ali što sam dublje u to zalazio pitanjima i odgovorima, postalo mi je jasno da je to JEDINA istina o postanku svega što postoji, a sve to objaviti ću u svojoj "teoriji svega", e da!
2021-04-18
"Da li zbilja NIŠTA postoji?
Ako postoji koliko je veliko?
Zašto TO nitko ne treba stvarati?"
E da!
Ako postoji koliko je veliko?
Zašto TO nitko ne treba stvarati?"
E da!
2021-04-18
Ako NIŠTA nema veličinu, nego je ono što ljudi misle, "ništa" od svega, pa i prostora i vremena, onda iz toga ne može ništa nastati, ALI, ako ima veličinu, onda je to sasvim druga priča, i može iz toga SVE nastati što postoji, dakako logičnim redoslijedom, e da!
2021-04-18
NIŠTA postoji, a sve što postoji ima veličinu.
"Koliko je NIŠTA veliko?"
Ovo je krucijalno pitanje koje nam daje odgovor KAKO je moguće da ama baš sve iz doslovnoga NIŠTA nastaje.
"Koliko je NIŠTA veliko?"
Ovo je krucijalno pitanje koje nam daje odgovor KAKO je moguće da ama baš sve iz doslovnoga NIŠTA nastaje.
2021-04-18
Ako se mene pita koliko je NIŠTA veliko (a mora da me se pita kao pravog autora prave "teorije svega"), onda moram reći da sam siguran da nema samo jednu veličinu, nego ima tri osnovne veličine, i mnogostruko sporednih veličina, e da!
2021-04-18
Kako NIŠTA može imati veličinu je jednostavno objasniti, jer PRIJE recimo nego je svemira bilo tu gdje je sada, tu nije bilo ničega, dakle bilo je NIŠTA, i to doslovno NIŠTA, e da!
2021-04-18
NIŠTA je isto tako bilo i tu PRIJE multisvemira, doslovno ništavilo bez igdje ičega, e da!
2021-04-18
NIŠTA je bez igdje ičega bilo također u SVIM dimenzijama koje postoje, i fizičkim (gdje postoji materija i živa bića), i nefizičkim (gdje nema ni materije ni živih bića), e da!
2021-04-18
NIŠTA i Bog, JEDNO su te isto, e da!
2021-04-18
NIŠTA ili Bog, nema oblik, oduvijek i zauvijek postoji, beskonačno je, UZROK je svega što postoji, i istovremeno je i transcendentno i imanentno u odnosu na cijeli naš svijet, e da!
2021-04-18
Sve atribute koji se daju Bogu u religijama, zapravo treba dati doslovnom NIŠTA, i onda se tek može početi razumjeti KAKO je sve nastalo što postoji, e da!
2021-04-18
Prvo što povezuje NIŠTA i Boga je to da to ne treba stvarati, dakle to NEMA uzroka svoga postojanja, postoji samo od sebe, e da!
2021-04-18
Druga veza između NIŠTA i Boga je ta što su i jedno i drugo doslovno beskonačni, e da!
2021-04-18
Treća poveznica između NIŠTA i Boga je ta što i jedno i drugo POSTOJI i to CIJELO u svim dimenzijama (imanentnost), ali istvoremeno je i CIJELO izvan tih dimenzija (transcendentnost), e da!
2021-04-18
Religije dakle imaju pravo kada tvrde (i čvrsto vjeruju dakako), da postoji Bog, samo što krivo vjeruju da je osobno biće, NIJE, radi se o doslovnom NIŠTA, a koje ima sve atribute koje religije pripisuju Bogu, i stvaranje svjetova, i svemogućnost, i neuzročnost, i beskonačnost, kao i samo postojanje oduvijek i zauvijek, e da!
2021-04-18
Suma svega ovoga je ta da Bog POSTOJI, sa svim svojim atributima, ali NIJE osobno biće, e da!
2021-04-18
Bog dakle nije osobno biće, ali je UZROK svega što postoji, tako recimo naš svemir nije napravio Bog, nego Stvoritelj, Inteligencija koja je PRVA nastala u našem prostor-vremenu, e da!
2021-04-18
Stvoritelj ljudi iako je iz našega prostor-vremena nije iz našega svemira, samo kažem, e da!
2021-04-18
Page 15 of 38 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 26 ... 38
Similar topics
» U hrvatskom društvu postoji odbojnost prema svemu hrvatskom
» Biden: Zaustavite RT, cenzurirajte fejs i twiter sve su to fejk njuz istina je ono što vam mi kažemo da je istina
» Ne postoji "problem" u Jajcu, postoji samo pokušaj otimačine imovine Islamske zajednice
» Istina i samo istina
» “Ne postoji evropski, francuski ili umjereni islam – postoji samo islam”
» Biden: Zaustavite RT, cenzurirajte fejs i twiter sve su to fejk njuz istina je ono što vam mi kažemo da je istina
» Ne postoji "problem" u Jajcu, postoji samo pokušaj otimačine imovine Islamske zajednice
» Istina i samo istina
» “Ne postoji evropski, francuski ili umjereni islam – postoji samo islam”
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Znanost
Page 15 of 38