ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ozbiljna korona tema - zbirno

Page 17 of 50 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next

Go down

Ozbiljna korona tema - zbirno - Page 17 Empty Re: Ozbiljna korona tema - zbirno

Post by Eroo 31/7/2021, 22:21

Gnječo, takve študije i istraživanja su u konačnici uvijek dobrodošla, pa čak i kad su promašene.
I promašene su dobrodošlo, jer sljedeći  istraživači neće gubiti vrijeme
hodajući istoim putem. Najlošije bi bilo  ono kao "Tuki čiči pa čaki", što bi rekli moji Slovenci. :)

Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by veber 31/7/2021, 23:08

Eroo wrote:
mutava baštarda wrote:
Eroo wrote:
mutava baštarda wrote:
Slovoslagar wrote:
dijagram wrote:Gdje smo i kako smo znat cemo najesen.
Moje predviđanje je da ćemo imati četvrti val, koji čini se već pomalo počinje.
I mislim da će taj četvrti val biti manji od ovog trećeg, koji je bio manji do drugog.

Vidjet ćemo, lako moguće da sam u krivu.
Do nove godine Amerika povlači pcr test. Ukloniš test, nema pandemije.
Do Nove godine ćeš se i ti cijepiti. Voliš ti sebe više nego ikoga na svijetu. Normalno.
Volim sebe i druge, zato se neću cijepiti. 
Ono što si ti primio je genska terapija, a ne cijepivo.

Vidim ja da se mi je inteligencija u zadnje vrijeme  naglo povećala. Misliš li da je zbog toga? :)
jebote, ovo je provala stoljeća.

inteligencija mu se povećala nakon cijepljenja.

kolika je bila prije?
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2021, 23:46

obavezno štivo pročitati!

How the coronavirus infects cells — and why Delta is so dangerous
Scientists are unpicking the life cycle of SARS-CoV-2 and how the virus uses tricks to evade detection.

28 July 2021

https://www.nature.com/articles/d41586-021-02039-y
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by T. 1/8/2021, 00:02

'Znanstvenici' željni moći i medijske pozornosti su čitavo sranje zakuvali od početka...
To treba rješavati po kratkom postupku, a njihove podupiratelje slati na višegodišnji prisilni rad...
Koliko su samo zla nanijeli ljudima...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Eroo 1/8/2021, 00:26

Zbiiiirrr-no! :D

2016-07-22

Back to top Go down

Post by veber 1/8/2021, 05:17

kuži idiota.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 1/8/2021, 08:16

veberu jel bi se kod ove cijepio?
Ozbiljna korona tema - zbirno - Page 17 Img-5e11

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by veber 1/8/2021, 08:32

Šandor Winnetou wrote:veberu jel bi se kod ove cijepio?
Ozbiljna korona tema - zbirno - Page 17 Img-5e11
mene ti više zanima što je pokrila podlakticom, onaj donji dio slike. bijeli isječak koji izgleda kao obelixov stećak. pa onda malo gore.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 1/8/2021, 12:33

Eroo wrote:
mutava baštarda wrote:
Eroo wrote:
mutava baštarda wrote:
Slovoslagar wrote:
I mislim da će taj četvrti val biti manji od ovog trećeg, koji je bio manji do drugog.

Do Nove godine ćeš se i ti cijepiti. Voliš ti sebe više nego ikoga na svijetu. Normalno.

Vidim ja da se mi je inteligencija u zadnje vrijeme  naglo povećala. Misliš li da je zbog toga? :)
znači ne spriječava širenje zaraze, ne spriječava hospitalizaciju samo pojačava inteligenciju kod onih koji se cijepe :aw

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Eroo 1/8/2021, 17:21

mutava baštarda wrote:
Eroo wrote:
mutava baštarda wrote:
Eroo wrote:
mutava baštarda wrote:
Slovoslagar wrote:

znači ne spriječava širenje zaraze, ne spriječava hospitalizaciju samo pojačava inteligenciju kod onih koji se cijepe :aw
Onda se cijepi, lakše ćemo diskutirati. :aw
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 1/8/2021, 22:33

Zločin, a uskoro i kazna...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 1/8/2021, 23:07

[size=32]Italija: Transrodne osobe protive se COVID propusnici jer bi ona drugima mogla otkriti njihov spol[/size]
[size=32]:aw
[/size]

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 1/8/2021, 23:09

Transrodni aktivisti u Italiji usprotivili su se COVID propusnicama tvrdeći da bi to otkrilo podatke o njihovom spolu.
Christian Cristalli, predsjednik i suosnivač aktivističke skupine Gruppo Trans Bologna, rekao je o zdravstvenoj propusnici: „Transrodne osobe morati će pokazati QR kod koji će se odnositi na osobne podatke, što izaziva veliku nelagodu i razotkriva osobu.
To mišljenje dijeli i talijanski LGBT blog Progetto Genderqueer koji postavlja pitanje kako bi se propusnica trebala odnositi prema transrodnim ili nebinarnim osobama.
Jako sam za testove i propusnice za pristup mjestima koja se dijele s drugima. Problem je u tome kako će se s privatnošću postupati u svijetu koji ne uzima u obzir transrodne i nebinarne osobe”, napisao je autor bloga.
Osim toga, mogu postojati i transfobični upravitelji događaja i vlasnici prostora koji nas nakon prve provjere i nakon otkrivanja identiteta možda više neće htjeti u svojim prostorijama“, tvrdi autor
https://tribun.hr/italija-transrodne-osobe-protive-se-covid-propusnici-jer-bi-ona-drugima-mogla-otkriti-njihov-spol/

2015-09-14

Back to top Go down

Post by veber 1/8/2021, 23:26

jebateled, a zamisli da iskoči qr kod za eru.
udbaš, cinker, čefur.
a?
zato je on za kartončiće, a ne za kodove.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Eroo 1/8/2021, 23:41

mutava baštarda wrote:
Transrodni aktivisti u Italiji usprotivili su se COVID propusnicama tvrdeći da bi to otkrilo podatke o njihovom spolu.
Christian Cristalli, predsjednik i suosnivač aktivističke skupine Gruppo Trans Bologna, rekao je o zdravstvenoj propusnici: „Transrodne osobe morati će pokazati QR kod koji će se odnositi na osobne podatke, što izaziva veliku nelagodu i razotkriva osobu.
To mišljenje dijeli i talijanski LGBT blog Progetto Genderqueer koji postavlja pitanje kako bi se propusnica trebala odnositi prema transrodnim ili nebinarnim osobama.
Jako sam za testove i propusnice za pristup mjestima koja se dijele s drugima. Problem je u tome kako će se s privatnošću postupati u svijetu koji ne uzima u obzir transrodne i nebinarne osobe”, napisao je autor bloga.
Osim toga, mogu postojati i transfobični upravitelji događaja i vlasnici prostora koji nas nakon prve provjere i nakon otkrivanja identiteta možda više neće htjeti u svojim prostorijama“, tvrdi autor
https://tribun.hr/italija-transrodne-osobe-protive-se-covid-propusnici-jer-bi-ona-drugima-mogla-otkriti-njihov-spol/

A to je to, dakle. A ja budala mislio da su antivakseri protiv iz čisto drugih razloga. :aw
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by veber 1/8/2021, 23:52

tebi u dosjeu piše;
suradnik udba
nadimak: ero
državljanstvo: SFRJ
vjeroispovjest: ateist

postao suradnik na osluženju vojnog roka.
veza:******

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Eroo 2/8/2021, 00:27

Ozbiljna korona tema - zbirno - Page 17 4

Ozbiljna korona tema - zbirno - Page 17 5

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 2/8/2021, 03:30

Usporedna analiza faza epidemije : ŠPANJOLSKA vs ENGLESKA

Ne koristim nikakvih brojeva, mada su dijagrami sačinjeni upravo od brojeva; 
dnevno zaraženi, broj aktivnih slučajeva i broj dnevno umrlih.

Oslanjamo se na vizualni izgled dijagrama u pojedinim fazama razvoja epidemije!

1. faza: 
Nazvao sam je kao "primjer Bergamo" . radi se o samim počecima širenja virusa, kad o njemu nismo znali ništa.
Panika je u populaciji, zdravstveni sustav je epidemiju uglavnom nespremno dočekao, bez zaštitne opreme tako za 
zdravstveno osoblje kao i za širu populaciju i bez poduzimanja ikakvih mjera. ...Mrtvih ko u priči.

2. faza
Osnivaju se nacionalni stožeri, kad struka predlaže mjere zaštite, ubrzano navbavlja  zaštitna oprema i usporedno
educira zdravstveno osoblje, uvodi se nošenje maski, držanje distance i propisuju higijenske mjere itd...
Zbog premalo znanja se događaju promjene u uputama ponekad i na dnevnoj bazi, što narano proizvodi zabune
čak i nepovjerenje kod širih slojeva populacije, pa i negodovanje. 

3. faza
Uvodi se postupno cijepljenje, najprije najugroženijeg dijela starije populacije, zdravstvenog osoblja i prosvjetnih djelatnika,
kao i nekih za društvo važnih institucija (policija, vojska itd). 

Za promatranje navedene 3 faze sam odabrao dvije solidno procjepljene države - UK i Španjolsku, u kojima već stiže novi val
epidemije. Procijepljenost je velim solidna ali je još uvijek nedovoljna, jer postoje milijuni koji nisu procijepljeni i  virus se
širi uglavnom preko neprocjepljenih, kao i onog dijela kod kojih je cijepljenje bilo neunčikovito. Jučer sam poslušao najnoviju 
izjavu Faucia, koji kaže da se novi "delta soj" probio čak i u popiulaciju koja je uspješno cijepljenja. To uzima kao argument
za preporuku nošenja maski, usprkos cjepljenju.

Kao što vidimo iz donjih dijagrama , sve 3 faze  u oba promatrana slučaja sliče  kao jaje jajetu.
Preskačemo prve dvije i zadržimo se na trenutno aktualnoj trećoj, gdje promatramo utjecaj cijepljenja na epidemiološku sliku,
a posebno na smrtnost. Pustimo po strani razloge za širenje virusa (delta soj?), jer se u ovome trenutku teško možemo složiti
oko toga, a i  nemamo relevantnih rezultata istraživanja, pa možemo svatko po svoje špekulirati oko toga.
Ono što možemo sa  100% sigurnošću tvrditi je to da je smrtnost,  usprkos velikom broju aktivnih slučajeva, skoro pa zanemariva.
Iz toga možemo logički zaključiti da je eventualna trajna invalidnost oboljelih od COVID 19 zanemariva, što je od izuzetne važnosti.

Zaključno:
Cjepljenje DA ili NE? DA u svakom slučaju, makar je cjepivo namjenjeno za "alfa soj".
Trenutno kaskamo za globalnim(?) "delta sojem" i specijalno za njega nemamo cjepiva.
Kad budemo korak  ispred , kao u slučaju gripe, možda  tada  budemo  i cijepili na sličan način.

Ozbiljna korona tema - zbirno - Page 17 6
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 2/8/2021, 05:45

Eroo wrote:Usporedna analiza faza epidemije : ŠPANJOLSKA vs ENGLESKA

Ne koristim nikakvih brojeva, mada su dijagrami sačinjeni upravo od brojeva; 
dnevno zaraženi, broj aktivnih slučajeva i broj dnevno umrlih.

Oslanjamo se na vizualni izgled dijagrama u pojedinim fazama razvoja epidemije!

1. faza: 
Nazvao sam je kao "primjer Bergamo" . radi se o samim počecima širenja virusa, kad o njemu nismo znali ništa.
Panika je u populaciji, zdravstveni sustav je epidemiju uglavnom nespremno dočekao, bez zaštitne opreme tako za 
zdravstveno osoblje kao i za širu populaciju i bez poduzimanja ikakvih mjera. ...Mrtvih ko u priči.

2. faza
Osnivaju se nacionalni stožeri, kad struka predlaže mjere zaštite, ubrzano navbavlja  zaštitna oprema i usporedno
educira zdravstveno osoblje, uvodi se nošenje maski, držanje distance i propisuju higijenske mjere itd...
Zbog premalo znanja se događaju promjene u uputama ponekad i na dnevnoj bazi, što narano proizvodi zabune
čak i nepovjerenje kod širih slojeva populacije, pa i negodovanje. 

3. faza
Uvodi se postupno cijepljenje, najprije najugroženijeg dijela starije populacije, zdravstvenog osoblja i prosvjetnih djelatnika,
kao i nekih za društvo važnih institucija (policija, vojska itd). 

Za promatranje navedene 3 faze sam odabrao dvije solidno procjepljene države - UK i Španjolsku, u kojima već stiže novi val
epidemije. Procijepljenost je velim solidna ali je još uvijek nedovoljna, jer postoje milijuni koji nisu procijepljeni i  virus se
širi uglavnom preko neprocjepljenih, kao i onog dijela kod kojih je cijepljenje bilo neunčikovito. Jučer sam poslušao najnoviju 
izjavu Faucia, koji kaže da se novi "delta soj" probio čak i u popiulaciju koja je uspješno cijepljenja. To uzima kao argument
za preporuku nošenja maski, usprkos cjepljenju.

Kao što vidimo iz donjih dijagrama , sve 3 faze  u oba promatrana slučaja sliče  kao jaje jajetu.
Preskačemo prve dvije i zadržimo se na trenutno aktualnoj trećoj, gdje promatramo utjecaj cijepljenja na epidemiološku sliku,
a posebno na smrtnost. Pustimo po strani razloge za širenje virusa (delta soj?), jer se u ovome trenutku teško možemo složiti
oko toga, a i  nemamo relevantnih rezultata istraživanja, pa možemo svatko po svoje špekulirati oko toga.
Ono što možemo sa  100% sigurnošću tvrditi je to da je smrtnost,  usprkos velikom broju aktivnih slučajeva, skoro pa zanemariva.
Iz toga možemo logički zaključiti da je eventualna trajna invalidnost oboljelih od COVID 19 zanemariva, što je od izuzetne važnosti.

Zaključno:
Cjepljenje DA ili NE? DA u svakom slučaju, makar je cjepivo namjenjeno za "alfa soj".
Trenutno kaskamo za globalnim(?) "delta sojem" i specijalno za njega nemamo cjepiva.
Kad budemo korak  ispred , kao u slučaju gripe, možda  tada  budemo  i cijepili na sličan način.

Nema ti smisla bez tvoje Bosne išta uspoređivati. Jer da ubaciš i zemlju svog rođenja vidio bi da nema smisla ništa šta pišeš.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 2/8/2021, 09:17

mutava baštarda wrote:
Eroo wrote:Usporedna analiza faza epidemije : ŠPANJOLSKA vs ENGLESKA
.

Nema ti smisla bez tvoje Bosne išta uspoređivati. Jer da ubaciš i zemlju svog rođenja vidio bi da nema smisla ništa šta pišeš.
Ozbiljna korona tema - zbirno - Page 17 E5u2d410

Ozbiljna korona tema - zbirno - Page 17 E7kdjg10

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 2/8/2021, 09:38

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down