Orešković 2014.godine:Hrvati se previše boje promjena
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Orešković 2014.godine:Hrvati se previše boje promjena
jel dosta ovog Mossadovca...dajte nam Zoku on je protiv rezanja, a uz to iskusan, ja sam za rast!
n_razbojnik- Posts : 11441
2014-04-15
Samo jedan jedini zakon morate donijeti da vam Privreda procvijeta i oporavi se..
Guest- Guest
i ja za hrvatska raste ali, izgubsmon_razbojnik wrote:jel dosta ovog Mossadovca...dajte nam Zoku on je protiv rezanja, a uz to iskusan, ja sam za rast!
dijagram-
2015-08-09
da mirovine su zajebana stavka, to je najviše sjeba HDZ 90tih(pa i SDP od 2001-2004) kada su trpali u mirovinu zdrave i mlade ljude.debotoijusto wrote:dobro zvuci ali brojke su neumoljiveNeoliberalni portugalac wrote:inače za dedalousa, mislim da netreba raditi ogromne rezove..
dovoljno je da se zatvori pipa bezkorisnim udrugama, antifašistima, portalima, dinamu, zatim se zatvori neka od par stotina bezkorisnih agencija i zavoda, i smanje se malo ministarstva, - dakle to nebi bili veliki rezovi, a isto vrijeme ako se smanje porezno i regulativno opterećenje nego do sada, ovo bi moglo dati dovoljan zamah RH ekonomiji, da počne rasti 3% godišnje..
tipa ako raste bdp 3% godišnje, nezaposlenost pada za 2% nešto takvi su odnosi.. dakle u 5-6godina bi se RH ekonomija mogla vratiti na solidan kolosjek uz set reformi za "olakšavanje bolova"(dakle ne bez puno rezova, netreba niti rezati penzije)
sve zajedno sto si naveo je 1 milijarda kn. ustede , dakle oko godisnjeg transfera crkvi kroz proracun drzave gradova zupanija i sl.
amo biti dobre ruke pa reci 2 m. kn.
koliko ono nedostaje godisnje za zdravstvo ? a mirovine ? to su pravi problemi
gle, nije baza samo ušteda, baza je da stvoriš regulativni okvir, i porezni okvir, i efikasnu administraciju, da se brže investira, zapošljava i da više korporacija dolazi...
mi u RH imamo među najveće poreze na dohodak.. netko tko zarađuje 1500€ plaće(dakle neki programer) mora u startu pola plaće dati državi.. (a nakon toga platiti još 25% ,i ostale namete).. to je debilno.. u njemačkoj isti taj programer dobija 3000-4000€.
To treba rezati poreze. Porez na dobit kod nas 20%, a ludi Irci smanjili sa 12% na 6%...
a u irskoj rast bdpa 7%, sve korporacije tamo investiraju..
dakle netreba puno niti rezati, sniziti ključne poreze, i smanjiti regulativno opterećenje.. ona plaćanja komori su jebena komedija.. jebena komedija. to je još jedan bezkorisni porez, što firme plaćaju HGK, da bi Vidošević(HGK uglavnom drže HDzovci) uhljebljivali svoju rodbinu i ovaj sebi kupova vile i slike
Guest- Guest
ponedjeljak na trgu, vratićemo naše!dijagram wrote:i ja za hrvatska raste ali, izgubsmon_razbojnik wrote:jel dosta ovog Mossadovca...dajte nam Zoku on je protiv rezanja, a uz to iskusan, ja sam za rast!
2014-04-15
ufam se u tajno glasovanjen_razbojnik wrote:ponedjeljak na trgu, vratićemo naše!dijagram wrote:i ja za hrvatska raste ali, izgubsmon_razbojnik wrote:jel dosta ovog Mossadovca...dajte nam Zoku on je protiv rezanja, a uz to iskusan, ja sam za rast!
dijagram-
2015-08-09
20 milijardi Ojra,maznutih tijekom 25 godina??..Bogami,necete,sve je to na racunima vani..nema vam oporavka,bez strane investicije a one nece doci ,osim ako..n_razbojnik wrote:ponedjeljak na trgu, vratićemo naše!dijagram wrote:i ja za hrvatska raste ali, izgubsmon_razbojnik wrote:jel dosta ovog Mossadovca...dajte nam Zoku on je protiv rezanja, a uz to iskusan, ja sam za rast!
Guest- Guest
I još nešto, najzaduženija država u EU je Njemačka...debotoijusto wrote:nije mi utjeha , godinama izdvajam/o poprilican novac za javno zdravstvo i ocekujem i nekakvu uslugu kad mi zatrebaEro wrote:Posuđeni novac je potrošen uglavnom u gluposti i sad to treba vratiti.
Ako vam je za ustjehu, ni ovdje kod mene nije ništa drukčije.
isto tako mi odgovara i realno zdravstvo tj. placanje usluge ako se uvede jednog dana
ne odgovara mi ono sto se valja iz daljine , placanje velikog novca "solidarnog" zdravstva i realne cijene ponovo kad zatreba
slazem se za posudjeni novac
Mi smo posuđivali po onoj "vidila žaba da se konji kuju..."...
PS: Obiteljske obaveze zovu, pozdrav društvu...
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Boje se Hrvati... A kako i ne bi kada znaju kako se prodala Pliva i kako je od svjetski respektabilne tvrtke to postala tek obična punionica lijekova.
??? Pa i nije bas bila neka svjecka,jos manje respektabilna tvrtka,stovise,prije nego li su je ameri preuzeli,bila je u tewskim ghovnima(citaj:vi ste upravljali njome)... a ostalo,pa cuj,to je u biti pravi nivo Plive..provocator wrote:Boje se Hrvati... A kako i ne bi kada znaju kako se prodala Pliva i kako je od svjetski respektabilne tvrtke to postala tek obična punionica lijekova.
Guest- Guest
aj još to malo nek razjebu pa ćemo za sirijcima...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
nije se taj rodio tko će to napravit a i partizani još sišu mirovine,pa bogati kolko su ljet imali kad su išli u rat .....Neoliberalni portugalac wrote:da mirovine su zajebana stavka, to je najviše sjeba HDZ 90tih(pa i SDP od 2001-2004) kada su trpali u mirovinu zdrave i mlade ljude.debotoijusto wrote:dobro zvuci ali brojke su neumoljiveNeoliberalni portugalac wrote:inače za dedalousa, mislim da netreba raditi ogromne rezove..
dovoljno je da se zatvori pipa bezkorisnim udrugama, antifašistima, portalima, dinamu, zatim se zatvori neka od par stotina bezkorisnih agencija i zavoda, i smanje se malo ministarstva, - dakle to nebi bili veliki rezovi, a isto vrijeme ako se smanje porezno i regulativno opterećenje nego do sada, ovo bi moglo dati dovoljan zamah RH ekonomiji, da počne rasti 3% godišnje..
tipa ako raste bdp 3% godišnje, nezaposlenost pada za 2% nešto takvi su odnosi.. dakle u 5-6godina bi se RH ekonomija mogla vratiti na solidan kolosjek uz set reformi za "olakšavanje bolova"(dakle ne bez puno rezova, netreba niti rezati penzije)
sve zajedno sto si naveo je 1 milijarda kn. ustede , dakle oko godisnjeg transfera crkvi kroz proracun drzave gradova zupanija i sl.
amo biti dobre ruke pa reci 2 m. kn.
koliko ono nedostaje godisnje za zdravstvo ? a mirovine ? to su pravi problemi
gle, nije baza samo ušteda, baza je da stvoriš regulativni okvir, i porezni okvir, i efikasnu administraciju, da se brže investira, zapošljava i da više korporacija dolazi...
mi u RH imamo među najveće poreze na dohodak.. netko tko zarađuje 1500€ plaće(dakle neki programer) mora u startu pola plaće dati državi.. (a nakon toga platiti još 25% ,i ostale namete).. to je debilno.. u njemačkoj isti taj programer dobija 3000-4000€.
To treba rezati poreze. Porez na dobit kod nas 20%, a ludi Irci smanjili sa 12% na 6%...
a u irskoj rast bdpa 7%, sve korporacije tamo investiraju..
dakle netreba puno niti rezati, sniziti ključne poreze, i smanjiti regulativno opterećenje.. ona plaćanja komori su jebena komedija.. jebena komedija. to je još jedan bezkorisni porez, što firme plaćaju HGK, da bi Vidošević(HGK uglavnom drže HDzovci) uhljebljivali svoju rodbinu i ovaj sebi kupova vile i slike
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Trump izbrisao svaki spomen klimatskih promjena sa sitea Bijele kuće, znanstvenici se boje cenzure
» Promjena trendova!Vracaju li se Hrvati doma
» Hrvati se boje imati više djece zbog materijalne nesigurnosti, nešto se mora poduzeti
» Finci kaže da su se prema trenutnom izbornom zakonu održali izbori i 2010. i 2014. i 2018. godine. "I nikome to nije smetalo."
» Hrvati u Vojvodini na meti su od 1988.godine,samo što to nikoga nije zanimalo
» Promjena trendova!Vracaju li se Hrvati doma
» Hrvati se boje imati više djece zbog materijalne nesigurnosti, nešto se mora poduzeti
» Finci kaže da su se prema trenutnom izbornom zakonu održali izbori i 2010. i 2014. i 2018. godine. "I nikome to nije smetalo."
» Hrvati u Vojvodini na meti su od 1988.godine,samo što to nikoga nije zanimalo
Page 4 of 4