Oluja 2?'Hrvati kao da se spremaju za rat'
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Oluja 2?'Hrvati kao da se spremaju za rat'
Ja san spreman za 2 litrice pive prije spavanja po ovoj sparini predvečer. Prije će nas napast Marsovci nego Srbi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Odličan primjer.
Armenija ima onaj stari ročni sustav - i teoretski, naoružana je do zuba.
Azerbejdžan međutim jest veći od Armenije, ima više stanovnika - i ono najvažnije - naftu. S naftom su kupili eto malu modernu i profesionalnu vojsku, s raketama i dronovima.
I napravili su ono što se s takvim vojskama radi - napali su.
Što su napali? Nagorno Karabah. Riječ je o ovećoj enklavi unutar međunarodno priznatih granica Azerbejdžana, ali naseljenog Armencima. Armenska vojska nije uspjela reagirati na vrijeme i adekvatno, jer nije branila teritorij na kojem se nalazila, morala bi se probiti do Nagorno Karabaha.
Da je Azerbejdžan napao Armeniju, ishod bi možda bio drukčiji, razvukli bi snage, naročito u planinskim pustopoljinama Armenije i gustim urbanim zonama Erevana. Doživjeli bi velike gubitke, Armenci zapravo nisu šala, imaju prilično dugu i dobru vojnu povijest.
A ako ćemo usvojiti (ma zapravo, vidim da usvajamo) onda treba izmijeniti i Ustav i Strategiju obrane i nacionalne sigurnosti, jer OSRH se ne pripremaju, obučavaju i naoružavaju da brane teritorijalni integritet RH, već da napadaju teritorije trećih zemalja, što zahtijeva bolju taktičku obuku, profesionalne vojnike i bolju opremu.
I to - čak i u obrani RH.
Azerbejdžan međutim jest veći od Armenije, ima više stanovnika - i ono najvažnije - naftu. S naftom su kupili eto malu modernu i profesionalnu vojsku, s raketama i dronovima.
Što su napali? Nagorno Karabah. Riječ je o ovećoj enklavi unutar međunarodno priznatih granica Azerbejdžana, ali naseljenog Armencima. Armenska vojska nije uspjela reagirati na vrijeme i adekvatno, jer nije branila teritorij na kojem se nalazila, morala bi se probiti do Nagorno Karabaha.
Da je Azerbejdžan napao Armeniju, ishod bi možda bio drukčiji, razvukli bi snage, naročito u planinskim pustopoljinama Armenije i gustim urbanim zonama Erevana. Doživjeli bi velike gubitke, Armenci zapravo nisu šala, imaju prilično dugu i dobru vojnu povijest.
A ako ćemo usvojiti (ma zapravo, vidim da usvajamo) onda treba izmijeniti i Ustav i Strategiju obrane i nacionalne sigurnosti, jer OSRH se ne pripremaju, obučavaju i naoružavaju da brane teritorijalni integritet RH, već da napadaju teritorije trećih zemalja, što zahtijeva bolju taktičku obuku, profesionalne vojnike i bolju opremu.
niels-
2021-04-26
Ja mislin da nakon 30 godina pošto su Mig 21 na kraju radnog vijeka da kupovina osnovne eskadrile lovački aviona za air policing i osnovnu minimalnu obranu nije nikakva vojna doktrina napada na treće zemlje.
Gluposti.
Gluposti.
2014-04-11
Do promjene vojne doktrine i jest došlo tijekom Domovinskog rata, ali specifičnije Operacije Maslenica. Odnijeli smo pobjedu, ali uz prevelike i nepotrebne gubitke.
Tada je doneseno dosta odluka: otvara se škola za dočasnike u Jastrebarskom, kupuju se dodatni zrakoplovi i raketni sustavi. Hrvatska izučava tada popularnu doktrinu zračno-kopnene bitke koja je iznimno agresivna i napadačka.
Promjena u paradigmi je dala rezultata, ali HV je bez stajanja ušao u teritorij BiH i bez problema je nastavio do Banja Luke.
Tada je doneseno dosta odluka: otvara se škola za dočasnike u Jastrebarskom, kupuju se dodatni zrakoplovi i raketni sustavi. Hrvatska izučava tada popularnu doktrinu zračno-kopnene bitke koja je iznimno agresivna i napadačka.
Promjena u paradigmi je dala rezultata, ali HV je bez stajanja ušao u teritorij BiH i bez problema je nastavio do Banja Luke.
niels-
2021-04-26
Sve je to divno krasno itd iako nije točno da HV nastavio operaciju Oluja nego je Mladić i Srbija krenila u kontraofensivu prema Kninu pa je tek onda došla naša kontraofensiva prema Banja Luci itd al kad sve iseli i slom nataliteta te priče o ratu će past na niske grane jer ima svako svojih briga.
A i uostalom u BiH smo ipak saveznici.
A i uostalom u BiH smo ipak saveznici.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ja mislin da nakon 30 godina pošto su Mig 21 na kraju radnog vijeka da kupovina osnovne eskadrile lovački aviona za air policing i osnovnu minimalnu obranu nije nikakva vojna doktrina napada na treće zemlje.
Gluposti.
Da smo kupili Grippene, ja bih se složio. To je zrakoplov za air policing.
Rafale je višenamjenski zrakoplov s dva motora, koji ometa efikasno svoj radarski odraz, i ima AESA radar. Cilj Rafala jest uspostava zračne dominacije nad područjem operacija.
To nije nikakav air policing, to je iznimno skup i moćan avion, iznimno agresivan po parametrima, namijenjen neopaženog ulasku u neprijateljsko područje, obaranju zrakoplova i napadu na mete na tlu u neprijateljskom okruženju.
niels-
2021-04-26
Svejedno nećemo ga koristit u Srbiji a ni u RS. U RS zato šta nemaš šta s time gađat. Lakše ih je dronovima ...tako da ono.niels wrote:RayMabus wrote:Ja mislin da nakon 30 godina pošto su Mig 21 na kraju radnog vijeka da kupovina osnovne eskadrile lovački aviona za air policing i osnovnu minimalnu obranu nije nikakva vojna doktrina napada na treće zemlje.
Gluposti.
Rafale je višenamjenski zrakoplov s dva motora, koji ometa efikasno svoj radarski odraz, i ima AESA radar. Cilj Rafala jest uspostava zračne dominacije nad područjem operacija.
To nije nikakav air policing, to je iznimno skup i moćan avion, iznimno agresivan po parametrima, namijenjen neopaženog ulasku u neprijateljsko područje, obaranju zrakoplova i napadu na mete na tlu u neprijateljskom okruženju.
To je za nekog drugog.
2014-04-11
Nema smisla o tome pričat. Imaš samo dvi vrste ratova koje Srbija može.pokrenit.
1) Sličan onome iz 90-i a uz pomoć Rusije pri čemu odma sankcije i napad EU i NATO-a
2) Dođu antiilsamisti na vlast u Europu pri ćemu uz neku podršku istih ovi biju mujage
Uglavnom mi sa strane drkamo k i brige nas
1) Sličan onome iz 90-i a uz pomoć Rusije pri čemu odma sankcije i napad EU i NATO-a
2) Dođu antiilsamisti na vlast u Europu pri ćemu uz neku podršku istih ovi biju mujage
2014-04-11
I srpska geopolitika se upravo odvija oko ova dva plana pri čemu je suradnja s Rusijom točka broj 1 a podrška Le Pen i sličnima u EU točka broj 2
Oni u tom pravcu gledaju
Oni u tom pravcu gledaju
2014-04-11
ovo što pričaš ima logiku. vjerojatno se vojska više napadački nego obrambeno priprema.. obrambena nabava bi vjerojatno bila nabavljanje miniskih polja, i obuka ljudi da stavljaju mine, miniraju mostove, rade zasjede.. šta ja znam. neka se netko pametniji uključiniels wrote:Odličan primjer.
Pamet je da Hrvatska živi od turizma i zadnja stvar na pameti joj je da započne rat sa Srbijom.
Ili bilo koji rat.
Ili bilo koji rat.
2014-04-11
A pošto je srpski nacionalizam pokretan pravoslavljem i sve šta nije SPC njima je etničko čišćenje...RayMabus wrote:Nema smisla o tome pričat. Imaš samo dvi vrste ratova koje Srbija može.pokrenit.
I onda su Hrvati koji su katolici kupit jako puno oružja i ovima će se plan počet okretat prema mujagama na Balkanu.
2014-04-11
Ratnika ne čini oružje nego um
Onda kupiš malo Leoparda tenkova pa pošto su njihovi tenkovi iz JNA onda malo počmu razmišljati da ne idu u ovom pravcu itd
Uglavnom usmjeravaš ih ...i čekaš dolazak antiislamske desnice na vlast u zapadnoj Europi.
Onda kupiš malo Leoparda tenkova pa pošto su njihovi tenkovi iz JNA onda malo počmu razmišljati da ne idu u ovom pravcu itd
Uglavnom usmjeravaš ih ...i čekaš dolazak antiislamske desnice na vlast u zapadnoj Europi.
2014-04-11
Mi nismo obavezni branit BiH.
Naši avioni i tenkovi su samo za nas. A posebno nismo obvezni branit Komšića koji mi uzima mjesto generala HVO-a.
Tako da ...polako.
Naši avioni i tenkovi su samo za nas. A posebno nismo obvezni branit Komšića koji mi uzima mjesto generala HVO-a.
Tako da ...polako.
2014-04-11
Udaraju Grci na balije
https://www.klix.ba/vijesti/bih/grcki-sef-diplomatije-pisao-ministrici-turkovic-nema-drugog-puta-osim-evropskih-integracija/210612054
Hrvatska i Grčka francuski Rafale
Nije to slučajno.
Grčka je i jedna od članica EU koja je potpisala hrvatski non paper o promjeni izbornog zakona
https://www.klix.ba/vijesti/bih/grcki-sef-diplomatije-pisao-ministrici-turkovic-nema-drugog-puta-osim-evropskih-integracija/210612054
Hrvatska i Grčka francuski Rafale
Nije to slučajno.
Grčka je i jedna od članica EU koja je potpisala hrvatski non paper o promjeni izbornog zakona
2014-04-11
Uglavnom vi ste civili. Niste niti vojna lica na planetu Zemlji a kamo li da ste Gf civilni dio a troke još vojni a onda za nefalit još i đeneral s pet zvjezdica Gf , pripadnik Aštar komande i anđeoska hijerarhije.
Vi niste ništa od toga.
Ratnika čini um a ne oružje.
Oni tamo Spc vidi katolici Hrvatska to naoružano onda usmjerava to šta ima tamo di može.
Nisan ja dužan branit Sarajevo.
Kokice
Opusti se i uživaj
Vi niste ništa od toga.
Ratnika čini um a ne oružje.
Oni tamo Spc vidi katolici Hrvatska to naoružano onda usmjerava to šta ima tamo di može.
Nisan ja dužan branit Sarajevo.
Kokice
Opusti se i uživaj
2014-04-11
Uglavnom izborni zakon il će biti sranja
https://www.klix.ba/vijesti/bih/statut-brcko-distrikta-omogucava-nato-u-i-eufor-u-trajni-vojni-angazman-u-bih/210602110
Grčka i Hrvatska su članice EU i NATO
Mogu to blokirati
https://www.klix.ba/vijesti/bih/statut-brcko-distrikta-omogucava-nato-u-i-eufor-u-trajni-vojni-angazman-u-bih/210602110
Grčka i Hrvatska su članice EU i NATO
Mogu to blokirati
2014-04-11
Ne dođe li do promjene izbornog zakona
Neću baš imat milosrđa
Ratnika čini um a ne oružje
Neću baš imat milosrđa
2014-04-11
niels wrote:RayMabus wrote:Ja mislin da nakon 30 godina pošto su Mig 21 na kraju radnog vijeka da kupovina osnovne eskadrile lovački aviona za air policing i osnovnu minimalnu obranu nije nikakva vojna doktrina napada na treće zemlje.
Gluposti.
Ukratko, Srbi su u pravu kada tvrde da se Hrvati spremaju za napadački rat.
Guest- Guest
Poslat ću ih sve u TurskuRayMabus wrote:Ne dođe li do promjene izbornog zakona
Neću baš imat milosrđa
2014-04-11
Pa nek se i oni naoružavaju.Speare Shaker wrote:niels wrote:RayMabus wrote:Ja mislin da nakon 30 godina pošto su Mig 21 na kraju radnog vijeka da kupovina osnovne eskadrile lovački aviona za air policing i osnovnu minimalnu obranu nije nikakva vojna doktrina napada na treće zemlje.
Gluposti.
Ukratko, Srbi su u pravu kada tvrde da se Hrvati spremaju za napadački rat.
Kokice.
2014-04-11
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Čepurin:'Nije mi poznato da Hrvati spremaju Oluju-2'
» Dodik: Hrvati se spremaju da bojkotuju opće izbore u BiH
» Nesto Hrvati muvaju sa Kosovom i na Kosovu..Blesak ovaj Blesak onaj..mozda Oluja
» Stvaraju se huliganska bratstva Ukri i Hrvati te na drugoj strani Srbi i Rusi.Spremaju li se krvavi obracuni izmedju ta dva neprijateljska bratstva?
» HRVATI.TV – Hrvati iz Švicarske i Njemačke pokreću svoj TV program: Želimo prikazati autentičnu sliku
» Dodik: Hrvati se spremaju da bojkotuju opće izbore u BiH
» Nesto Hrvati muvaju sa Kosovom i na Kosovu..Blesak ovaj Blesak onaj..mozda Oluja
» Stvaraju se huliganska bratstva Ukri i Hrvati te na drugoj strani Srbi i Rusi.Spremaju li se krvavi obracuni izmedju ta dva neprijateljska bratstva?
» HRVATI.TV – Hrvati iz Švicarske i Njemačke pokreću svoj TV program: Želimo prikazati autentičnu sliku
Page 2 of 4