Počeo Hod za život
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Počeo Hod za život
niels wrote:Državno poduprijet pobačaj je civilizacijski doseg.
Nejasno je kako itko si uzima za pravo da raspolaže tuđim maternicama jer je na misi čuo od nekog tko s maternicom nikada nije imao ništa da je pobačaj zlo i ubojstvo.
Ubija se čovjeka.
Kakav to čovjek leži u maternici i nema unutrašnje organe, većinu kostiju, oči, uši…valjda je riječ o plodu.
Ovi što sanjaju inkviziciju i lomače pokušavaju prodati da maltene zle majke žele ubiti, ma, skoro pa odrasle ljude. Jer su zle i žele zatrt Rvate.
Naravno da se pobačajem ubija živo ljudsko biće. Ljudski život biološki počinje začećem i nema znanstvenika koji to neće potvrditi.
Sve ostalo je "etika" tj. stvaranje i opravdavanje društvenih normi koje dopuštaju/ne dopuštaju ubijanje tog života.
Pa si tako definiramo da to živo ljudsko biće (u razvoju) nema ovo-ono pa onda nije živo ljudsko biće pa ga možemo usmrtiti ili da je nastalo zločinom (silovanjem) pa ga zato možemo usmrtiti.
Nekomu su te društvene norme, koje god bile, prihvatljive, nekomu nisu ... ovisno o svjetonazoru, religiji itd.
Nekomu je svet i život serijskog silovatelja i ubojice pa su protiv smrtne kazne, a nekomu nisu pa bi ga riješili po kratkom postupku.
Nema tu inkvizicije, biblije, pizde materine i čega sve ne ... .
Radi se samo o tomu u kojim uvjetima i zbog kojih razloga kak društvo prihvaćamo usmrćenje ljudskog bića od začetka pa dalje.
I to je to.
Guest- Guest
niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:prckov wrote:
pravno, moralno ili fakticki
Što se tiče pravno, kolega Speare Shaker je vrdao, jer mu se odgovor (nije nejasno, savršeno je jasno da pravno nije bilo kakav oblik ubojstva - ubojstvo, umorstvo, ubojstvo na mah, iz nemara…itd).
Nisam uopće vrdao, jer to pravno gledano ovisi od slučaja do slučaja, jer se pravna praksa i tradicija po tom pitanju razlikuju skoro pa od zemlje pa do zemlje.
Neke bez ikakvih pravnih posljedica dopuštaju pobačaj skoro pa do samog rođenja, neke uvode posve proizvoljne rokove u skladu sa svojim standardima, a koji nemaju veze sa zaključcima medicine po pitanja nastanka ljudskog života.
Dakle, ako žena pređe taj rok, sudjeluje u činu umorstva odnosno ubojstva, a ako ne pređe, ne sudjeluje itd.
Nisam pitao za komparativno pravnu analizu, tema je Hod za život, Zagreb, Hrvatska. Kolega prckov je bio kratak, ali dovoljno jasan.
Da li je pilula “dan nakon” koju uzima gravidna žena čin ubojstva ili nije pred hrvatskim sudom?
Pred hrvatskim sudom nije. Ali ja ovdje i nisam govorio o hrvatskoj pravnoj praksi niti me ona zanima.
Ja sam govorio o zaključku medicine kao grane znanosti kada počinje život ljudske jedinke, a koji niti pravo, a posebno niti politika ne želi uvažiti iz svojih posebnih razloga.
Dobro, nego tko izvodi pobačaje?
Liječnici-specijalisti?
Njima tvoje briljantne invektive nisu mogle promaknuti.
Uzmimo da jedan liječnik izvrši pobačaj dnevno i da je to radio 30-ak godina, jer je to shvaćao kao svoj posao.
Po tebi, ubio je više ljudi u Hrvatskoj od COVID-a. Samo jedan čovjek.
Pa nisam ja pravno isključivo kvalificirao pobačaj kao umorstvo.
O čem ti sad blebećeš?
Da me nisi zamjenio s nekim drugim?
Nisi ga okvalificirao kao ništa (“pa u nekoj zemlji je ovako, u nekoj onako…imaš različite varijante ubojstva…sve je to općenito nedorečeno”).
Nisam ni ja govorio o pravu u gornjem postu. Pričam o faktima i matematici.
Da li je moja matematika po tvojem shvaćanju fetusa kao čovjeka točna? U Hrvatskoj je umrlo preko 8.000 ljudi od COVID-a.
Ne formalno-pravno, ali po tvojem mišljenju, genetici, crkvenom nauku pobačaj jest ubojstvo nerođenog djeteta kao ljudskog bića. Da li je liječnik koji je obavio oko 10.000 pobačaja u životu masovni ubojica?
Čemu kompliciranje, pa postavljam ti isključivo DA-NE pitanja…
Da-Ne pitanje postavljaju uglavnom samo notorni idioti koji nisu u stanju shvatiti složenije odgovore ili wannabe manipulatori.
U koju kategoriju ti spadaš?
Eto ti malo logike-matematike po tvom receptu.
U koju god kategoriju me želiš svrstati.
Ali nisi mi odgovorio o našem liječniku koji je savršeno svjestan i upućen u medicinske zaključke, a obavlja pobačaje hladno, svaki dan.
Da li je po tebi on masovni ubojica?
U koju god kategoriju samoga sebe svrstaš, meni je svejedno.
U svakom slučaju definitivno spadaš ili u jednu ili u drugu.
Primjećujem da naš liječnik još nije dobio kvalifikaciju…
Ja primjećujem da si ti i dalje ili notorni idiot ili wannabe manipulator.
A da sam na tvom mjestu, to bi me više zabrinulo od kvalifikacije liječnika, bilo da je riječ o pravnoj, moralnoj ili faktičkoj.
Guest- Guest
Sovak wrote:Kaj pa sad ... dvaput je dvaput?
Haha, dobro…
Dakle i ti i kolega aben ste se izjasnili, ali ste i pravilno izmjestili priču iz pozivanja na nekakve znanstvene autoritete u kontekst vašeg svjetonazora, odgoja, shvaćanja, itd.
Moj stav se ne poklapa s vašim, ali po meni, imate pravo na svoje stavove koliko i ja na svoje.
I možemo se složiti da se ne slažemo.
Pohvalno je braniti život u najširem smislu te definicije, ali imam problem s nekima iz te ekipe koji bi klali ljude (pa i djecu i žene i starce) samo zato jer im njihova rasa ili nacionalnost ili vjera nisu košer. Ili koji su za smrtnu kaznu i zabranu pobačaja. Ili koji su za zabranu pobačaja, a obogatili su se na prodaji asortimana kontraceptiva od-do.
A najviše problema imam s onima koji bi kažnjavali djevojke koje su svojevoljno ušle u vezu ili samo spolni odnos s crncem, Romom, imigrantom…ali ok im je da “poznati poduzetnik” ima više ljubavnica ili da mu se, njemu i njegovom društvu, podvode djevojke iz Doma, kao u Osijeku. Ni toga se nisu sjetili umni moralisti danas na tom Hodu ni ovdje na forumu.
Čisto farizejstvo.
niels-
2021-04-26
niels wrote:Sovak wrote:Kaj pa sad ... dvaput je dvaput?
Haha, dobro…
Dakle i ti i kolega aben ste se izjasnili, ali ste i pravilno izmjestili priču iz pozivanja na nekakve znanstvene autoritete u kontekst vašeg svjetonazora, odgoja, shvaćanja, itd.
Moj stav se ne poklapa s vašim, ali po meni, imate pravo na svoje stavove koliko i ja na svoje.
Pohvalno je braniti život u najširem smislu te definicije, ali imam problem s nekima iz te ekipe koji bi klali ljude (pa i djecu i žene i starce) samo zato jer im njihova rasa ili nacionalnost ili vjera nisu košer. Ili koji su za smrtnu kaznu i zabranu pobačaja. Ili koji su za zabranu pobačaja, a obogatili su se na prodaji asortimana kontraceptiva od-do.
A najviše problema imam s onima koji bi kažnjavali djevojke koje su svojevoljno ušle u vezu ili samo spolni odnos s crncem, Romom, imigrantom…ali ok im je da “poznati poduzetnik” ima više ljubavnica ili da mu se, njemu i njegovom društvu, podvode djevojke iz Doma, kao u Osijeku. Ni toga se nisu sjetili umni moralisti danas na tom Hodu ni ovdje na forumu.
Čisto farizejstvo.
na osnovu cega si zakljucio da su ti ljudi u hodu za zivot takvih shvacanja koje si naveo
ne mozes napadat ljude na osnovu pridjeva koje si im ti prikacio
i to kolektivno
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:niels wrote:Sovak wrote:Kaj pa sad ... dvaput je dvaput?
Haha, dobro…
Čisto farizejstvo.
na osnovu cega si zakljucio da su ti ljudi u hodu za zivot takvih shvacanja koje si naveo
i to kolektivno
Nisam uopće referirao na njih, osim što sam primjetio da kad ih status djevojčica iz Doma ne zanima, ali osuđuju ohrabrivanje djevojaka na upuštanje u spolne odnose.
Željka Markić se obogatila na prodaji farmaceutskih proizvoda, kontracepcija uključena, tako da sam tu aludirao na nju, da.
Ali, ti ćeš znati bolje od mene, ima jako puno političara u SAD koji su istovremeno za smrtnu kaznu i protiv su pobačaja, pa čak i kontracepcije. Bili su svojedobno popularni oni zavjeti djevičanstva do braka, nosile su se narukvice.
Jako slatko, ali do prve krivine.
niels-
2021-04-26
niels wrote:Speare Shaker wrote:sitting_bull wrote:ja vidim kako se cijela priča svodi na priču o seksu i priču o tome kako je seks samo sredstvo za reprodukciju koja bi morala biti obavezna kad god se seks upražnjava.Speare Shaker wrote:sitting_bull wrote:
medicinska znanost nije baš tako općemita.
kad bi tako bilo onda bi svako drkanje i svaki menstrualni ciklus bili pola ubojstva.
Ti ne vidiš razliku između oplođivanja jasne stanice od strane spermija iz čega nastaje prvo zigota pa onda u procesu i samosvjesna ljudska osoba i običnog odbacivanja sjemena muškarca na neki drugi medij?
Mislim, jebote.
drugi dio priče je svrstavanje žena u kategoriju nižih bića koja nemaju pravo odlučivati o sebi, svom tijelu i svom životu, nego bi im to pravo uzeli vjerski taucani fanatici i promućurni profiteri koji se kriju iza crkvenih regula koje su formulirali ljudi koji su se svojom voljom, barem deklarativno, odrekli upravo seksa i reprodukcije svoje vrste.
dakle, ljudi koji sami nemaju život u onoj punini kakvu je bog omogućio bi drugima određivali kako da žive.
bolesno i nakaradno, ali sa stanovišta želje za kontrolom nad tuđim životima koja se kroz inkviziciju nabolje demonstrirala, u potpunosti razumljivo.
jedini je problem što bi to značilo povratak u crnu, krvavu i goruću prošlost.
Ja cijelu stvar nisam sveo na spolne odnose
Nije niti on, progovorio je o statusu žene u društvu i Crkvi.
Seks nije sve u toj priči, ali jest dio, sviđalo se kome ili ne.
Ne bježi od rasprave o seksu :)
pa i zene su u hodu za zivot
one su bice protiv toga da imaju status u drustvu ili su glupe pa zato manje vazne
nego kakav je to status zena u drustvu i zasto se samo aktivizam za zivot toliko osuduje pored svih drugih retadluka koje placaju porezni obveznici
ne smiju oni bit aktivisti nego samo oni koji se vama svidaju
ti mogu nametat drustvu kako da zive
koji je vama kurac kad ste tako neobjektivni
ajd znam za ludog konj, on je konj, ali niste valjda svi koji ste lijevo konji
2014-04-19
prckov wrote:
one su bice protiv toga da imaju status u drustvu ili su glupe pa zato manje vazne
nego kakav je to status zena u drustvu i zasto se samo aktivizam za zivot toliko osuduje pored svih drugih retadluka koje placaju porezni obveznici
Opet velim, nema veze ni sa objektivnim interesom. Stvar je svjetonazora i odgoja. Naravno da nisu glupe niti njihovo mišljenje manje vrijedi od bilo čijeg. Samo se ne slažem s njima i to je to.
Aktivizam - pa čuj, svatko brani svoje i svatko kritizira one s kojima se ne slaže. Bitno je da se sve to radi s nekim osjećajem za mjeru, na kraju dana, raspravljao si s drugim čovjekom, moraš ga uvažavati kao čovjeka.
niels-
2021-04-26
niels wrote:prckov wrote:niels wrote:Sovak wrote:Kaj pa sad ... dvaput je dvaput?
Haha, dobro…
Čisto farizejstvo.
i to kolektivno
Nisam uopće referirao na njih, osim što sam primjetio da kad ih status djevojčica iz Doma ne zanima, ali osuđuju ohrabrivanje djevojaka na upuštanje u spolne odnose.
Željka Markić se obogatila na prodaji farmaceutskih proizvoda, kontracepcija uključena, tako da sam tu aludirao na nju, da.
Ali, ti ćeš znati bolje od mene, ima jako puno političara u SAD koji su istovremeno za smrtnu kaznu i protiv su pobačaja, pa čak i kontracepcije. Bili su svojedobno popularni oni zavjeti djevičanstva do braka, nosile su se narukvice.
Jako slatko, ali do prve krivine.
svemu mozes nac manu u primjerima iz proslosti
ali to je proslost
skretanje paznje mladima da je pobacaj gadna stvar i da to trebaju izbjegavat po svaku cijenu je jako pohvalna stvar
smrtna kazna i bit protiv pobacaja je sasvim ok
izmedu tog dvoje se ne mogu pravit paralele
2014-04-19
niels wrote:Sovak wrote:Kaj pa sad ... dvaput je dvaput?
Haha, dobro…
Čisto farizejstvo.
Uopće se nisam pozival na moj svjetonazor nego na biološku činjenicu.
Druga je stvar kaj se išlo u tzv. dehumanizaciju tih prvih stadija ljudskog života kako bi se reklo da to nije ljudsko živo biće pa onda nema niti "zločina" prigodom usmrćivanja.
Nije to ljudsko biće, to je ćevap.
Zapraf pol ćevapa.
A to više nije biologija, nego društvena norma kojom sebi opravdavamo određene postupke.
Zapravo nisam protiv pobačaja ... ali bih svakako da sam "dr." nekim kravusarama rekel da im ak mi nakon xy pobačaja ponovno dolaze "sportski" pobaciti sada ide i maternica skup s jajnicima van jer to su reproduktivni organi, a ne pobačajni organi.
I frajera njezinog bi kastriral da budemo jasni mater mu jebem.
Ak neće dijete nek ga izdrka na trbuh ili kaj već ... nek zemu kontracepciju ili kurtone ... kaj god treba.
Varaš se ak misliš da sam humanist.
Guest- Guest
niels wrote:prckov wrote:
Opet velim, nema veze ni sa objektivnim interesom. Stvar je svjetonazora i odgoja. Naravno da nisu glupe niti njihovo mišljenje manje vrijedi od bilo čijeg. Samo se ne slažem s njima i to je to.
Aktivizam - pa čuj, svatko brani svoje i svatko kritizira one s kojima se ne slaže. Bitno je da se sve to radi s nekim osjećajem za mjeru, na kraju dana, raspravljao si s drugim čovjekom, moraš ga uvažavati kao čovjeka.
kakav god svjetonazor bio pobacaj je moralno neprihvatljiv
medutim ja nikome ne sudim smo pokusavam buit objektivan
takode razumijem posebne slucajeve kad smatram da je pobacaj izuzetak iz tog pravila
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Sovak wrote:niels wrote:Sovak wrote:Kaj pa sad ... dvaput je dvaput?
Haha, dobro…
Čisto farizejstvo.
Uopće se nisam pozival na moj svjetonazor nego na biološku činjenicu.
Druga je stvar kaj se išlo u tzv. dehumanizaciju tih prvih stadija ljudskog života kako bi se reklo da to nije ljudsko živo biće pa onda nema niti "zločina" prigodom usmrćivanja.
Nije to ljudsko biće, to je ćevap.
Zapraf pol ćevapa.
A to više nije biologija, nego društvena norma kojom sebi opravdavamo određene postupke.
Zapravo nisam protiv pobačaja ... ali bih svakako da sam "dr." nekim kravusarama rekel da im ak mi nakon xy pobačaja ponovno dolaze "sportski" pobaciti sada ide i maternica skup s jajnicima van jer to su reproduktivni organi, a ne pobačajni organi.
I frajera njezinog bi kastriral da budemo jasni mater mu jebem.
Ak neće dijete nek ga izdrka na trbuh ili kaj već ... nek zemu kontracepciju ili kurtone ... kaj god treba.
Varaš se ak misliš da sam humanist.
Dobro, ekstrema uvijek ima.
Plod ugrožava život majke, a njemu su šanse za preživljavanje nikakve. Majku hitno odvoze u operacijsku salu, a ona plače i moli da joj poštede dijete, a da je za nju svejedno.
A ima ih koji pobačaj shvaćaju kao neku vrstu pilule “dan nakon”.
Ne bih se orijentirao prema ekstremima, onda prorade emocije i ne donese se racionalan stav.
niels-
2021-04-26
Nego u komšiluku zna se desiti da je ćevap zbilja ljudsko biće.
Pa i po ćevapa.
Pa i po ćevapa.
niels-
2021-04-26
debotoijusto wrote:
sta je bilo pope jesi se to nasekiro
pa ako iko voli aktivizam to si ti
2014-04-19
Onako malo za popodnevnu razbibrigu. Naime,prema statistikama 92% medicinski opravdanih pobacaja su nad djecom/plodom ili kako vec sa Down sindromom. Pregled i pobacaj se rade u kasnoj fazi trudnoce. Bilo kako bilo i ti isti koji su za i rade te pobacaje jedan, dan u godini nose carape razlicitih boja u znak podrske istima za bolje raumijevanje cijelog problema. Zakljucak i stajaliste donosi svatko od nas sa svojom savjesti i svojim zivotnim rancem na ledjima. Djeca koja se rode sa tim sindromom su rodjena jer majka nije radila test ili je njeno moralno stajaliste da je svaki zivot vrijedan. Po meni je licemjreno biti za abortus i poslije obuci razlichite carape i naslikavati se po instagramu i slicnimmedijima. Ok ja sam konzervativan i imam mozak od dvije marke ......
2014-04-14
Himmler hoda jedan dan u godini sa Davidovom zvijezdom na rukavu. Ono brinese o istim.....
2014-04-14
abraham wrote:Onako malo za popodnevnu razbibrigu. Naime,prema statistikama 92% medicinski opravdanih pobacaja su nad djecom/plodom ili kako vec sa Down sindromom. Pregled i pobacaj se rade u kasnoj fazi trudnoce. Bilo kako bilo i ti isti koji su za i rade te pobacaje jedan, dan u godini nose carape razlicitih boja u znak podrske istima za bolje raumijevanje cijelog problema. Zakljucak i stajaliste donosi svatko od nas sa svojom savjesti i svojim zivotnim rancem na ledjima. Djeca koja se rode sa tim sindromom su rodjena jer majka nije radila test ili je njeno moralno stajaliste da je svaki zivot vrijedan. Po meni je licemjreno biti za abortus i poslije obuci razlichite carape i naslikavati se po instagramu i slicnimmedijima. Ok ja sam konzervativan i imam mozak od dvije marke ......
Mogu ti samo reći svoj privatan stav.
Prije svega, očito sam za to da žena ima mogućnost pobačaja u državnoj bolnici. Jer ako ga ne obavi tamo, obaviti će ga negdje drugdje, nemojmo se zavaravati.
Eh sad, za mene osobno Down sindrom ili bilo kakva naznaka posebnih potreba nije validan razlog za pobačaj, ali ne uzimam si za pravo da govorim ikome da to ne čini iz tog razloga.
A naslikavanje s čarapama na jedan dan je maltretiranje drugih ljudi, pa ako se još pobacilo iz tog razloga čista je definicija licemjerja.
Biti konzervativan za mene nije nikakav problem.
niels-
2021-04-26
prckov wrote:niels wrote:Sovak wrote:Kaj pa sad ... dvaput je dvaput?
Haha, dobro…
Čisto farizejstvo.
i to kolektivno
Na osnovi svoje komunističke i jugonostalgičarske orjentacije koja nekako prirodno ide uz mržnju prema Katoličkoj Crkvi posebno, a izgleda i prema kršćanstvu općenito i svemu što je uz njih vezano.
Guest- Guest
Nista ja nikome ne preporucham, nagovaram ili neshta slicno.Jedino shta zzelim rechi je da je ekipa licemjerna i pokvarena do bola. Isti su za abortus i za naslikavanje sa sarenim charapama sta je totalni idiotizam i pokvarenost. Upamtite ove slike i na iduchi prvi dan proljecha neka netko procheslja instagram, facebook i slicne medije i vidjeti ce da isti ljudi poziraju u razlicitim carapama. To je ono shta sam ja htio rechi.
2014-04-14
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Paladino počeo raditi u Mostaru: 'Počeo bi i ranije da nismo imali probleme'
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Poceo je rat u HDZ-u
» Počeo Ramazan
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Poceo je rat u HDZ-u
» Počeo Ramazan
Page 4 of 8