Dalmatinci suvereno vladaju hrvatskom politikom
Page 6 of 12
Page 6 of 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Re: Dalmatinci suvereno vladaju hrvatskom politikom
Buduća vredna spona sa NATO saveznicima.stenjalica wrote:najrasprostranije Bašić..tipično tursko prezime,Kasap,Atlagić,Karamarko,Karaman,Brekalo,Badžim,Karoglan,,,,itdjastreb wrote:Recimo Delija u Bibinjamin.stenjalica wrote:takoreć sa 90% Dalmacije u Vrani su sagradili han koji je danas jedan od 10 čuda Hrvatske a po Dalmaciji je bilo oko 1000 đamija i danas 70% Hrvata i Srba na kopnu ima turskja prezimenajastreb wrote:Pa i nije. Turci su vladali i dijelom Dalmacije.RayMabus wrote:Današnja granica država Hr i BiH je truska granica ....nije prirodna Hr granica ....isti narod je i s ovu i s onu stranu granice.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
pravoslavni oko 25% a zato trebinjci mahon katolici do 16 stStanojko wrote:Dalmosi su mahom srbi... :)
stenjalica-
2015-10-18
Tako će jednom,...za 3 -4 generacije pojedini reć,moji su porijeklom iz sirije....migracije ..
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
A moji su porijeklom iz Povrbasja,oko BL,a pobjegli su pred Osmanlijama.vuksadinare wrote:Evo moji bsu preci bosanci iz rame
To sam neki dan saznao čitajući Zbornik Liburnijskog Krasa.
Majčini preci su Morlaci koje je naselio posljednji krčki knez Ivan Frangipan.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
...primjerice osim omisana,sibencana onih ajmo rec fetivih ostali se nisu bas iskazali u domovinskom ratu..recimo fetivi zadrani,splicani,makarani,dubrovcani...mislim na dragovoljce i mobilizaciju...osim 4gbr i druge dalmatinske brigade vecinom su popunjavali ljudi porijeklom vlaji,hercegovci i vec navedini fetivi omisani,sibencani,vodicani,metkovcani
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Dalmacija je za razliku od Međimurja,Like,Banije,Primorja,Slavonije,Baranje,ili pak bjelovarskog kraja,jedina hrvatska regija u kojoj nema Cigana.jastreb wrote:Inače što se tiče Dalmacije,znate li po čemu se dalmacija razlikuje od ostatka Hrvatske?
2014-04-22
Nemoj tako,brate...vuksadinare wrote:...primjerice osim omisana,sibencana onih ajmo rec fetivih ostali se nisu bas iskazali u domovinskom ratu..recimo fetivi zadrani,splicani,makarani,dubrovcani...mislim na dragovoljce i mobilizaciju...osim 4gbr i druge dalmatinske brigade vecinom su popunjavali ljudi porijeklom vlaji,hercegovci i vec navedini fetivi omisani,sibencani,vodicani,metkovcani
2015-07-28
U Gospiću ih je najmanje bilo iz Gospića.vuksadinare wrote:...primjerice osim omisana,sibencana onih ajmo rec fetivih ostali se nisu bas iskazali u domovinskom ratu..recimo fetivi zadrani,splicani,makarani,dubrovcani...mislim na dragovoljce i mobilizaciju...osim 4gbr i druge dalmatinske brigade vecinom su popunjavali ljudi porijeklom vlaji,hercegovci i vec navedini fetivi omisani,sibencani,vodicani,metkovcani
2014-04-22
A sto ce...i da jesu ne bi ih mogao razlikovat..crni jedni i drugi...sala...jastreb wrote:Dalmacija je za razliku od Međimurja,Like,Banije,Primorja,Slavonije,Baranje,ili pak bjelovarskog kraja,jedina hrvatska regija u kojoj nema Cigana.jastreb wrote:Inače što se tiče Dalmacije,znate li po čemu se dalmacija razlikuje od ostatka Hrvatske?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Šta će im Cigani kada imaju Dalmoše?jastreb wrote:Dalmacija je za razliku od Međimurja,Like,Banije,Primorja,Slavonije,Baranje,ili pak bjelovarskog kraja,jedina hrvatska regija u kojoj nema Cigana.jastreb wrote:Inače što se tiče Dalmacije,znate li po čemu se dalmacija razlikuje od ostatka Hrvatske?
ne postoju fetivi zadrani, to su srbivuksadinare wrote:...primjerice osim omisana,sibencana onih ajmo rec fetivih ostali se nisu bas iskazali u domovinskom ratu..recimo fetivi zadrani,splicani,makarani,dubrovcani...mislim na dragovoljce i mobilizaciju...osim 4gbr i druge dalmatinske brigade vecinom su popunjavali ljudi porijeklom vlaji,hercegovci i vec navedini fetivi omisani,sibencani,vodicani,metkovcani
2014-04-16
Turci su bili ogromna vojna sila. Držali su Peštu 200 godina. CIjelu istocnu Evropu su držali pod cizmom.
Interesnatno u Bosni kad su odsjekli glave kralju i plemstvu onda su samo postavili domace ljude na vlast al uz uvjet da promjene vjeru.
Zato su se i toliko zadržali u BiH ( podrška lokalnog stanovništva ).
Interesnatno u Bosni kad su odsjekli glave kralju i plemstvu onda su samo postavili domace ljude na vlast al uz uvjet da promjene vjeru.
Zato su se i toliko zadržali u BiH ( podrška lokalnog stanovništva ).
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne znam,ali zaista me čudi što ćeš u svakom kutku Lijepe naše naići na neko cigansko naselje.dzango wrote:Šta će im Cigani kada imaju Dalmoše?jastreb wrote:Dalmacija je za razliku od Međimurja,Like,Banije,Primorja,Slavonije,Baranje,ili pak bjelovarskog kraja,jedina hrvatska regija u kojoj nema Cigana.jastreb wrote:Inače što se tiče Dalmacije,znate li po čemu se dalmacija razlikuje od ostatka Hrvatske?
Istra,Pula,Vodnjan,Rijeka,Krk,Crikvenica,Otočac,Glina,Podravina,Sl.Brod,Berli Manastir,Zagreb,G.kotar...
I onda kad kreneš starom ličkom cestom prema Dalmaciji,vidiš ih u Gospiću,Perušiću,Otočcu,Bilaju i Gračacu....
I onda u Kninskom kraju pa do Dubrovnika ni traga Gancima.
2014-04-22
Znaju cigani gdje ima za krast....neće lopov od lopova ..dzango wrote:Šta će im Cigani kada imaju Dalmoše?jastreb wrote:Dalmacija je za razliku od Međimurja,Like,Banije,Primorja,Slavonije,Baranje,ili pak bjelovarskog kraja,jedina hrvatska regija u kojoj nema Cigana.jastreb wrote:Inače što se tiče Dalmacije,znate li po čemu se dalmacija razlikuje od ostatka Hrvatske?
2015-07-28
Cigani su nomadski narod. Dalmacija i Hercegovina i opcenito taj dinarski kraj nema livada. Nema cigana ni u CG koliko znam.
2014-04-11
Nije bilo automobila prije a ovi su nomadi a za to treba konj a za konja treba ispaša. Zato ih nema dole. LOgika.
2014-04-11
I bolje,ništa niste propustili ..RayMabus wrote:Nije bilo automobila prije a ovi su nomadi a za to treba konj a za konja treba ispaša. Zato ih nema dole. LOgika.
2015-07-28
Romi su bezemljaši , nomadski narod koji mjenja mjesto boravka ....no to rade sa konjima koji vucu kola a za konje treba ispaša ....dakle uvijek su išli prema mjestima gdje ima slobodne ispaše.
2014-04-11
U CG ih ima ohoho.RayMabus wrote:Cigani su nomadski narod. Dalmacija i Hercegovina i opcenito taj dinarski kraj nema livada. Nema cigana ni u CG koliko znam.
2014-04-22
Spustili se iz Srbije.jastreb wrote:U CG ih ima ohoho.RayMabus wrote:Cigani su nomadski narod. Dalmacija i Hercegovina i opcenito taj dinarski kraj nema livada. Nema cigana ni u CG koliko znam.
2014-04-11
imo ih i po otocima, skupljaju željezo, smilje...regstracije su in NA
2014-04-16
Page 6 of 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Slucaj Budimira Loncara dokaz je da Hrvatskom vladaju djeca ili 'zlatne omladine' komunizma i udbasenja
» Nije tajna da podržavamo vladajuću stranku, ali nije tajna niti to da nas žulja što 'žetončići' i dalje vladaju u Hrvatskom saboru
» U hrvatskom društvu postoji odbojnost prema svemu hrvatskom
» Plenkovic suvereno vlada HDZ-om samo iz tri razloga!
» Narodnjaci vladaju i Vukovarom
» Nije tajna da podržavamo vladajuću stranku, ali nije tajna niti to da nas žulja što 'žetončići' i dalje vladaju u Hrvatskom saboru
» U hrvatskom društvu postoji odbojnost prema svemu hrvatskom
» Plenkovic suvereno vlada HDZ-om samo iz tri razloga!
» Narodnjaci vladaju i Vukovarom
Page 6 of 12