Genocidni "bog" Starog zavjeta
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 9 of 13
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Re: Genocidni "bog" Starog zavjeta
albatros wrote:To je osnova svake monoteističke vjere. I ne znam što te tu začuđuje???von_Starhemberg wrote:Tako je, nema pogovora. Tko se protivi, oganj, sumpor i što sve ne...Koji ste vi bolesnici, svi koji ovo smatrate postulatima vjere, vi sebe kršćanima nazivate.albatros wrote:Bog koji je sve stvorio i koji gospodari svim živim i neživim (jedini) ima pravo sukladnoj svojoj nepogrešivosti ubiti,spaliti,potopiti i skuriti koga god poželi.
I gotova priča!
Tako je u islamu,judaizmu,i u svim kršćanskim denominacijama.
Lk 19:27 : "A moje neprijatelje - one koji me ne htjedoše za kralja - dovedite ovamo i smaknite ih pred mojim očima!"
A šta ako ga ne želim za kralja, a uz to mu nisam neprijatelj? Jednostavno samo želim ući svojim putem, a njemu sto srića?
Oganj? Muke?
Ragnarok- Posts : 283
2014-04-15
O tome odlučuje samo Bog.
Stoga o njegovim naumima i presudama ne sudite da i sami ne budete suđeni!
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nitko nije zbog toga pobijen. Za svaki taj pokolj i rat postoje različiti uzroci isto opisani koje ne navodiš. Da bi razumio posljedice moraš razumijeti uzroke.zanstr wrote:I zato ih treba pobit?Mad_Vlad wrote:Bog je nudio Toru i drugim narodima ali ni jedan nije prihvatio osim Hebreja.
Ponavljam pitanje koje sam postavioi i patu.
Zar ni tebi nije nimalo čudno da ondašnji bog ima osobine ondašnjih primitivnih ljudi.
I da proširim zapažanje. Taj "bog" nema niti jednu božansku osobinu (koja god to bila), jedino ima nadnaravne moći.
Ima hrpa nevedenih božanskih osobina ali ti očito nisu interesantne. Antropomorfne su nužne radi usporedbe. Piše i da je Bog dobar, milosrdan, uvijek dostupan onomu koji mu se iskreno obraća, daje moralne zapovijedi lijepo opisane u tzv. deset zapovijedi, itd.
Bog je neusporediv bilo s ćimeali dat ću jednu usporedbu kako ljudi gledaju na stvari.
Svi znamo da bez Sunca nema života na Zemlji. Znači ono je dobro. Ali ono i ubija ako ne razumujemo njegovu moć i krenemo bez vode u nepoznatu pustinju. Po zimi žudimo za njegovom toplotom, po ljetu nam i dodija prevelikom. Suce ne šalje samo toplotu i život, šalje i štetna zraćenja koja bi nas sve ubila bez zaštite atmosferskog omotača koji odbija takva zračenja.
Sunce nije inteligentno, nema savjest- ono radi kako radi bez obzira na naše želje.
Ali Bog jest i daje nam dobro ako ga usrdno molimo. Kad su se Izraelci usrdno molili njemu, bilo im je dobro, zemljom je vladao mir, ljudi su radili svoje svakdnevne stvari bez bojazni. Kad nisu poštovali njegovu moć, davalo i m je smrt i propast. Svi ljudi imaju ugražen zaštitini omotač, to su moralne vrijednosti ugrađene u našu dušu. Činiti dobro, oduprijeti se zlim porivima, nadjačati sebe. Bog je već u nama, samo mu se trebamo iskreno obraćati.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:Nitko nije zbog toga pobijen. Za svaki taj pokolj i rat postoje različiti uzroci isto opisani koje ne navodiš. Da bi razumio posljedice moraš razumijeti uzroke.zanstr wrote:I zato ih treba pobit?Mad_Vlad wrote:Bog je nudio Toru i drugim narodima ali ni jedan nije prihvatio osim Hebreja.
Ponavljam pitanje koje sam postavioi i patu.
Zar ni tebi nije nimalo čudno da ondašnji bog ima osobine ondašnjih primitivnih ljudi.
I da proširim zapažanje. Taj "bog" nema niti jednu božansku osobinu (koja god to bila), jedino ima nadnaravne moći.
Ima hrpa nevedenih božanskih osobina ali ti očito nisu interesantne. Antropomorfne su nužne radi usporedbe. Piše i da je Bog dobar, milosrdan, uvijek dostupan onomu koji mu se iskreno obraća, daje moralne zapovijedi lijepo opisane u tzv. deset zapovijedi, itd.
Bog je neusporediv bilo s ćimeali dat ću jednu usporedbu kako ljudi gledaju na stvari.
Svi znamo da bez Sunca nema života na Zemlji. Znači ono je dobro. Ali ono i ubija ako ne razumujemo njegovu moć i krenemo bez vode u nepoznatu pustinju. Po zimi žudimo za njegovom toplotom, po ljetu nam i dodija prevelikom. Suce ne šalje samo toplotu i život, šalje i štetna zraćenja koja bi nas sve ubila bez zaštite atmosferskog omotača koji odbija takva zračenja.
Sunce nije inteligentno, nema savjest- ono radi kako radi bez obzira na naše želje.
Ali Bog jest i daje nam dobro ako ga usrdno molimo. Kad su se Izraelci usrdno molili njemu, bilo im je dobro, zemljom je vladao mir, ljudi su radili svoje svakdnevne stvari bez bojazni. Kad nisu poštovali njegovu moć, davalo i m je smrt i propast. Svi ljudi imaju ugražen zaštitini omotač, to su moralne vrijednosti ugrađene u našu dušu. Činiti dobro, oduprijeti se zlim porivima, nadjačati sebe. Bog je već u nama, samo mu se trebamo iskreno obraćati.
Znači da su se židovi više molili nebi ih Hitler pobio?
2014-04-15
albatros wrote:O tome odlučuje samo Bog.
Zar ne odlučuje o svemu? Tko ste onda vi da u njegovo ime proklinjete i prijetite?
2014-04-15
Nigdje nisam prijetio.Ragnarok wrote:albatros wrote:O tome odlučuje samo Bog.
Zar ne odlučuje o svemu? Tko ste onda vi da u njegovo ime proklinjete i prijetite?
Samo sam citirao Sveto pismo.
Upravo obratno od vas koji pak nastupate potpuno protivno Sv.Pismu,ili ga pak negirate.
Pišem sa pozicija kršćanstva i pozicija Biblije.
Koju vi silom hoćete mijenjati ili ukidati,ili pak negirati njezine dijelove.
Ako je sam Krist bezbroj puta citirao Stari zavjet,ako se prilikom preobraženja pojavio u društvu Mojsija i Ilije koje ovdje proglašavate za zločince,onda sa vama o Bibliji nemam što pričati!
Onda Krist kojeg vi propovijedate nije Krist nego Belijar!
2014-04-22
albatros wrote:Nigdje nisam prijetio.Ragnarok wrote:albatros wrote:O tome odlučuje samo Bog.
Upravo obratno od vas koji pak nastupate potpuno protivno Sv.Pismu,ili ga pak negirate.
Ako je sam Krist bezbroj puta citirao Stari zavjet,ako se prilikom preobraženja pojavio u društvu Mojsija i Ilije koje ovdje proglašavate za zločince,onda sa vama o Bibliji nemam što pričati!
Pa što onda kaže sveto pismo na moje predhodno pitanje? Ako ga ne želim za kralja ni za neprijatelja, nego svako svojim putem? Što onda?
Nisam znao da pogledi iz Biblije nisu podležni diskusiji.
2014-04-15
Ma gonite se i ti i tvoj Ildabaoth. Ti citiraš njegova nedjela i ne miješaj Isusa s tim.albatros wrote:Nigdje nisam prijetio.Ragnarok wrote:albatros wrote:O tome odlučuje samo Bog.
Guest- Guest
Ako želiš dokazati suprotnost mojih tvrdnji i ako se već pozivaš na nađi ijednu riječ iz Evanđelja u kojoj bi Isus izrekao nešto slično onome što ti ovdje zagovaraš!von_Starhemberg wrote:Ma gonite se i ti i tvoj Ildabaoth. Ti citiraš njegova nedjela i ne miješaj Isusa s tim.
Dakle,gdje je Isus izjavio da je Mojsije zločinac,gdje je Isus žalio za Sodomljanima ili onim pokvarenjacima stradalim u potopu,gdje je Isus govorio s prezirom o Iliji ili davidu,i gdje je Isus rekao da je Jahve bio genocidan?
Ovakve stvari kakve ti ovdje prezentiraš u Bibliji se ne mogu naći. I,koliko znam takove gnjusarije propagiraju isključivo Bogumili.
Lani sam imao prilike čuti jednog Bogumila na štandu u Rijeci,gdje je dijeleći brošure svog vođe "Blaženog Ioana" raspopa ruske pravosl.crkve i samozvanog proroka,vođe "Novih Bogumila",trabunjao o Jahvi kao sotoni,o Starome zavjetu koji potiče od sotone i slično.
Dakle,ili si član te sekte ili si teološki potpuno nepismen.Treće nema.
2014-04-22
Nemam ja tebi više što reći. Voliš opačine pa ih voli i dalje. Samo nemoj meni propovijedati o nekakvim sektama, pripadaš najvećoj i najgnusnijoj, bogumili su bili veliki ljudi naspram ovoga tvog.albatros wrote:Dakle,ili si član te sekte ili si teološki potpuno nepismen.Treće nema.
Guest- Guest
jebate, dobro si skinia masovnog i branda u trash talku!
inače, svi liberali bi trebali prihvatiti činjenicu da smo mi božje vlasništvo i da vlasnik sa svojon imovinon more radiš što ga je volja:)
inače, svi liberali bi trebali prihvatiti činjenicu da smo mi božje vlasništvo i da vlasnik sa svojon imovinon more radiš što ga je volja:)
2014-04-16
ne kužim?zanstr wrote:O ovome ja pričam.Patriot_1 wrote:Ako neki naraštaj čini zlo,,,generacijama,,kolika je vjerovatnost da te bebe neć nastaviti istim stazama?Uostalom,,tko je ljude stvorio?
Ti kao odrasla osoba koja sigurno osuđuje zločine hitlera, staljina i sličnih. Vjerojatno osuđuješ i abortus.
Opravdavaš UBIJANJE BEBA od strane boga u kojeg vjeruješ.
Zar ne vidiš ništa pogrešno u tome?
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
No,,ne govorim ja o tome generalno,,moja misao je ako su izuzetno pokvareni bili?Pazi,,Sodoma,,veliki grad a samo jedan pošten čovjek "beše" u njemu!Jedan!Ragnarok wrote:Patriot_1 wrote:Ako neki naraštaj čini zlo,,,generacijama,,kolika je vjerovatnost da te bebe neć nastaviti istim stazama?Uostalom,,tko je ljude stvorio?
Znači sve nas triba pobit, svi naraštaji su činili zlo generacijama.
Nitko, to danas poznato, crno na bijelo.
2014-04-30
Ili luđak,,,ha ha ha!albatros wrote:Ako želiš dokazati suprotnost mojih tvrdnji i ako se već pozivaš na nađi ijednu riječ iz Evanđelja u kojoj bi Isus izrekao nešto slično onome što ti ovdje zagovaraš!von_Starhemberg wrote:Ma gonite se i ti i tvoj Ildabaoth. Ti citiraš njegova nedjela i ne miješaj Isusa s tim.
Dakle,gdje je Isus izjavio da je Mojsije zločinac,gdje je Isus žalio za Sodomljanima ili onim pokvarenjacima stradalim u potopu,gdje je Isus govorio s prezirom o Iliji ili davidu,i gdje je Isus rekao da je Jahve bio genocidan?
Ovakve stvari kakve ti ovdje prezentiraš u Bibliji se ne mogu naći. I,koliko znam takove gnjusarije propagiraju isključivo Bogumili.
Lani sam imao prilike čuti jednog Bogumila na štandu u Rijeci,gdje je dijeleći brošure svog vođe "Blaženog Ioana" raspopa ruske pravosl.crkve i samozvanog proroka,vođe "Novih Bogumila",trabunjao o Jahvi kao sotoni,o Starome zavjetu koji potiče od sotone i slično.
2014-04-30
Vas dvojice ste vreća i zakrpa, pa se lickajte.Patriot_1 wrote:Ili luđak,,,ha ha ha!albatros wrote:Ako želiš dokazati suprotnost mojih tvrdnji i ako se već pozivaš na nađi ijednu riječ iz Evanđelja u kojoj bi Isus izrekao nešto slično onome što ti ovdje zagovaraš!von_Starhemberg wrote:Ma gonite se i ti i tvoj Ildabaoth. Ti citiraš njegova nedjela i ne miješaj Isusa s tim.
Guest- Guest
Baš...no što to čine ljudi jedni drugima da bi Bog bio u tvojim očima tako opak??von_Starhemberg wrote:Ubij, uništi, spali, siluj, raskomadaj, zbriši... Stari zavjet ni nemam, ne treba mi takva gadost u kući.
Na njegovu su sliku i priliku? Ili se takmiče nadhebati ga?
Ne budi licemjeran..
Guest- Guest
Kad on naređuje, onda nije licemjerno, jel tako?bogomdani wrote:Baš...no što to čine ljudi jedni drugima da bi Bog bio u tvojim očima tako opak??von_Starhemberg wrote:Ubij, uništi, spali, siluj, raskomadaj, zbriši... Stari zavjet ni nemam, ne treba mi takva gadost u kući.
Ne budi licemjeran..
Guest- Guest
Uostalom, već je ustanovljeno da ti o judaizmu ne znaš ni crno pod noktom, tako da....
Guest- Guest
Zašto bi bilo licemjerno..Alfa i Omega je za razliku od Čovjeka,koji si umišlja puno toga..von_Starhemberg wrote:Kad on naređuje, onda nije licemjerno, jel tako?bogomdani wrote:Baš...no što to čine ljudi jedni drugima da bi Bog bio u tvojim očima tako opak??von_Starhemberg wrote:Ubij, uništi, spali, siluj, raskomadaj, zbriši... Stari zavjet ni nemam, ne treba mi takva gadost u kući.
Ne budi licemjeran..
Guest- Guest
Kakve veze ima Judaizam sa osnovnom logikom,koju očigledno ne kužiš..von_Starhemberg wrote:Uostalom, već je ustanovljeno da ti o judaizmu ne znaš ni crno pod noktom, tako da....
Kad vidim sa kime se ima posla na forumima,bila bi osobna degradacija ulaziti detaljnije u religijske rasprave i vjeru samu sa svakim...nadam se da ti je ovo razumljivo..
Guest- Guest
albatros wrote:
Lk 19:27 : "A moje neprijatelje - one koji me ne htjedoše za kralja - dovedite ovamo i smaknite ih pred mojim očima!"
To se odnosi na onaj svijet, a ne na ovaj, u kojem je po Tori uredovao Jahve na zna se kakav način.
Guest- Guest
Page 9 of 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Genocidni Hitler napada Ukrajinsku nejač
» Porez na nekretnine kao genocidni udar katoličke uljudbe
» Vidović Krišto : Skup u Srbu slavi genocidni pokolj nad Hrvatima
» Bajrović i Suljagić: Dodik je genocidni psihopat kojeg će se morati zaustaviti silom
» Raspad starog poretka
» Porez na nekretnine kao genocidni udar katoličke uljudbe
» Vidović Krišto : Skup u Srbu slavi genocidni pokolj nad Hrvatima
» Bajrović i Suljagić: Dodik je genocidni psihopat kojeg će se morati zaustaviti silom
» Raspad starog poretka
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 9 of 13