Da remiziram...vol II.
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Da remiziram...vol II.
Za sada to ne znamo, možda i ne bude trebalo, ako se svi cijepe.mutava baštarda wrote:šta si pokušao? dokazati da treba cijepiti čovječanstvo svako pola godine zbog virusaEroo wrote:
Nisi se sjetio staviti na isti graf podatke od UK i Israela?
De, lipi moj, prilipi i i ove , pa ćemo tek onda to komentirati.
Sumnjam da ćeš to učiniti, ali eto, barem sam pokušao.
S masovnim cijepljenjem smo se riješili mnogi boleština, na primjer TBC itd.
Poznaješ li nekoga tko ima TBC? U našem svijetu nisam čuo niti za jednoga.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Eroo wrote:Za sada to ne znamo, možda i ne bude trebalo, ako se svi cijepe.mutava baštarda wrote:šta si pokušao? dokazati da treba cijepiti čovječanstvo svako pola godine zbog virusaEroo wrote:
ako stožer kaže da nema, onda nema
Procjenjuje se da je danas u svijetu uzročnikom tuberkuloze zaraženo oko 2 – 3 milijarde ljudi, od kojih samo 5 – 10 % inficiranih razvije aktivnu bolest. Iako od tuberkuloze može svatko oboljeti, neka medicinska stanja povećavaju rizik njenog razvoja, kao što su infekcija HIV-om, imunosupresivna terapija (npr. anti-TNF lijekovi, kortikosteroidi, imunosupresivni lijekovi nakon transplantacije), maligne bolesti, alkoholizam, zlouporaba droga, nikotinizam, šećerna bolest, kronično zatajenje bubrega, silikoza i dr.
https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/borba-protiv-tuberkuloze/
Je li to ti tvrdiš za našu civilizaciju, zapadnu mislim?mutava baštarda wrote:Eroo wrote:Za sada to ne znamo, možda i ne bude trebalo, ako se svi cijepe.mutava baštarda wrote:šta si pokušao? dokazati da treba cijepiti čovječanstvo svako pola godine zbog virusaEroo wrote:
Procjenjuje se da je danas u svijetu uzročnikom tuberkuloze zaraženo oko 2 – 3 milijarde ljudi, od kojih samo 5 – 10 % inficiranih razvije aktivnu bolest. Iako od tuberkuloze može svatko oboljeti, neka medicinska stanja povećavaju rizik njenog razvoja, kao što su infekcija HIV-om, imunosupresivna terapija (npr. anti-TNF lijekovi, kortikosteroidi, imunosupresivni lijekovi nakon transplantacije), maligne bolesti, alkoholizam, zlouporaba droga, nikotinizam, šećerna bolest, kronično zatajenje bubrega, silikoza i dr.
https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/borba-protiv-tuberkuloze/
Imam nešto godina ali nikad čuo ni za jedan primjer.
Usuđujem se ustvrditi zadnjih 50 godina.
2016-07-22
klikni na linkEroo wrote:Je li to ti tvrdiš za našu civilizaciju, zapadnu mislim?mutava baštarda wrote:Eroo wrote:Za sada to ne znamo, možda i ne bude trebalo, ako se svi cijepe.mutava baštarda wrote:šta si pokušao? dokazati da treba cijepiti čovječanstvo svako pola godine zbog virusaEroo wrote:
Imam nešto godina ali nikad čuo ni za jedan primjer.
Usuđujem se ustvrditi zadnjih 50 godina.
Hercegovačko-neretvanski kanton je u vrhu po broju zaraženih u Europi
ČAK 28 osoba preminulo je u posljednja tri dana u covid-bolnici u Mostaru, sjedištu Hercegovačko-neretvanskog kantona koji je prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije osma regija u Europi po stopi incidencije zaraženih u posljednjih sedam dana.
Liječnici unatoč padu broja zaraženih pozivaju stanovnike na pozornost. Voditelj Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje mostarske bolnice Zoran Karlović rekao je da je u toj bolnici primjetno blago popravljanje epidemiološke situacije, no da je situacija još daleko od dobre.
ČAK 28 osoba preminulo je u posljednja tri dana u covid-bolnici u Mostaru, sjedištu Hercegovačko-neretvanskog kantona koji je prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije osma regija u Europi po stopi incidencije zaraženih u posljednjih sedam dana.
Incidencija je 521/100.000
Kako su izvijestili iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanskog kantona, u petak i tijekom vikenda uz 28 umrlih otkrivena su 283 nova slučaja zaraze. Sedmodnevna stopa incidencije novozaraženih iznosi 521 na 100.000 stanovnika, po čemu je ta regija osma u Europi. U odnosu na tjedan dana ranije, kad je taj kanton prednjačio u Europi, ovo predstavlja pad od 27 posto.Liječnici unatoč padu broja zaraženih pozivaju stanovnike na pozornost. Voditelj Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje mostarske bolnice Zoran Karlović rekao je da je u toj bolnici primjetno blago popravljanje epidemiološke situacije, no da je situacija još daleko od dobre.
vili40-
2015-08-02
Postoje nekakviu mali signali da se prolazi kroz vrh, što će biti puno jasnije već kroz sledeća tri dana.
2016-07-22
kako su na vrhu ako su osmi, pa nema u europi 100 državavili40 wrote:Ero sad su ovi tvoji na vrhu...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
unazad 2 tjedna je bilo 48 000 u samoizolacijiEroo wrote:
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
vili40 wrote:Hercegovačko-neretvanski kanton je u vrhu po broju zaraženih u Europi
ČAK 28 osoba preminulo je u posljednja tri dana u covid-bolnici u Mostaru, sjedištu Hercegovačko-neretvanskog kantona koji je prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije osma regija u Europi po stopi incidencije zaraženih u posljednjih sedam dana.Incidencija je 521/100.000
Kako su izvijestili iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanskog kantona, u petak i tijekom vikenda uz 28 umrlih otkrivena su 283 nova slučaja zaraze. Sedmodnevna stopa incidencije novozaraženih iznosi 521 na 100.000 stanovnika, po čemu je ta regija osma u Europi. U odnosu na tjedan dana ranije, kad je taj kanton prednjačio u Europi, ovo predstavlja pad od 27 posto.
Liječnici unatoč padu broja zaraženih pozivaju stanovnike na pozornost. Voditelj Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje mostarske bolnice Zoran Karlović rekao je da je u toj bolnici primjetno blago popravljanje epidemiološke situacije, no da je situacija još daleko od dobre.
U kakvoj državi žive i nije tako loše.
Pomanjkanje svega, od liječničkog kadra do zaštitnih sredstava.
Jedino što su mogli učiniti je odbiti (i nalijevoj i na desnoj obali Neretve)
koristiti neispravne sarajevske respiratori, koji su uglavnom mogli "spržili"
pacijente koje bi s njima pokušavali hraniti s kisikom.
Državu bi im trebalo "spržiti", nije vrijedna da uopće postoji.
2016-07-22
Osobno danas vam priželjkujem do 2000 novozaraženih.
To bi sa 70% sigurnošću značilo da ste na vrhu, ili veoma blizu toga.
Osim ako Bakić ne odredi drugačije.
To bi sa 70% sigurnošću značilo da ste na vrhu, ili veoma blizu toga.
Osim ako Bakić ne odredi drugačije.
Eroo wrote:
Ali se bojim da će nam Yoda doći kroz koji dan i usklikniti:
Ljudi, ja i Ero cijelo vrijeme mislimo isto, cijepite se, nosite maske, držite distancu, perite ruke...
Ono što je bitno za istaknuti, i kod mlađih viđamo teške upale pluća i teške kliničke slike, na odjelima imamo ljude od 25 ili 27 godina s teškim kliničkim slikama i s jednom nogom prema respiratoru.
Doista nitko nije pošteđen ako bude izložen virusu, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/markotic-bolnice-ce-jos-trpjeti-velike-pritiske-1507931
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Ljudi, ja i Ero cijelo vrijeme mislimo isto, cijepite se, nosite maske, držite distancu, perite ruke...
Ono što je bitno za istaknuti, i kod mlađih viđamo teške upale pluća i teške kliničke slike, na odjelima imamo ljude od 25 ili 27 godina s teškim kliničkim slikama i s jednom nogom prema respiratoru.
Doista nitko nije pošteđen ako bude izložen virusu, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/markotic-bolnice-ce-jos-trpjeti-velike-pritiske-1507931
Jasna stvar
i onda mene pitali zašto si se ti cijepio, odi u klinac...evo prošlo je tjedan od druge doze, imunitet kompletan.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:
evo prošlo je tjedan od druge doze, imunitet kompletan.
Guest- Guest
Kroz tjedan dana primam drugo dozu. 14 dana poslije idem na provjeru IgG.epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Jasna stvar
i onda mene pitali zašto si se ti cijepio, odi u klinac...evo prošlo je tjedan od druge doze, imunitet kompletan.
Zapravo na provjeru kompletne krvne slike. Ne sjećam se jesam li to ikad uradio.
Dobro upućeni mi kažu da je to dobro uraditi barem 1x godišnje.
2016-07-22
Eroo wrote:Kroz tjedan dana primam drugo dozu. 14 dana poslije idem na provjeru IgG.epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Jasna stvar
Zapravo na provjeru kompletne krvne slike. Ne sjećam se jesam li to ikad uradio.
KKS svakako jednom godišnje
ja sistematski pregled imam svake dvije godine
KKS minimalno jednom godišnje a neki put i dva put :)
2015-08-06
Ti si mlađi i sasvim je dovoljno ako to uradiš samo 1x godišnje.epikur37 wrote:Eroo wrote:Kroz tjedan dana primam drugo dozu. 14 dana poslije idem na provjeru IgG.epikur37 wrote:Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
Jasna stvar
KKS svakako jednom godišnje
ja sistematski pregled imam svake dvije godine
KKS minimalno jednom godišnje a neki put i dva put :)
Osim u slučaju da nešto pratiš detaljnije, a za to nije potrebna KKS.
2016-07-22
[size=45][/size]
[size=62]Gomila ljudi čeka cjepivo Pfizer na Velesajmu, psuju organizatore u strahu od zaraze[/size]
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/gomila-ljudi-ceka-cjepivo-pfizer-na-velesajmu-psuju-organizatore-u-strahu-od-zaraze-20210420
...................
Treba ljudima malo da nadođu, sporije kapiraju ali onda bude mali stampedo.
Važno da se svaki dan broj imuniziranih povećava.
[size=62]Gomila ljudi čeka cjepivo Pfizer na Velesajmu, psuju organizatore u strahu od zaraze[/size]
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/gomila-ljudi-ceka-cjepivo-pfizer-na-velesajmu-psuju-organizatore-u-strahu-od-zaraze-20210420
...................
Treba ljudima malo da nadođu, sporije kapiraju ali onda bude mali stampedo.
Važno da se svaki dan broj imuniziranih povećava.
2015-08-06
moralno je upitno kako je jedan uhljeb mlađi od 50 primio i drugu dozu.Speare Shaker wrote:epikur37 wrote:
evo prošlo je tjedan od druge doze, imunitet kompletan.
dok moj stari iz ugrožene skupine, rak pluća-tek sredinom svibnja dobit će drugu dozu.
kao mala digresija, pametni lijek koji moj otac prima od 2018e-a svaka tri tjedna dolazi iz njemačke nakon što institut dobije krvnu sliku, složi lijek i šalje ga DHLo na jordanovac-od siječnja je na listi hzzo. ja sam 30 terapija platio 600 000kn, hzzo isti lijek računa 50 000kn po terapiji.
srećom imamo rvacku.
epija
i safeta od novog mesta.
2014-12-30
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Page 15 of 50