ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ubili dijete pa mu donirali organe

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Ubili dijete pa mu donirali organe - Page 4 Empty Re: Ubili dijete pa mu donirali organe

Post by marcellus 5/4/2021, 11:51

Mislim, možda sam pinkicu primitivan ali ja bi to onako starozavjetno riješio, oko za oko zub za zub, oni su njo zdrobili glavu, ja bi njima.

marcellus

2014-04-16

Back to top Go down

Ubili dijete pa mu donirali organe - Page 4 Empty Re: Ubili dijete pa mu donirali organe

Post by jastreb 5/4/2021, 11:56

kaya wrote:Mislim onu strmec sa sestrom u frižideru su slikali i odmah objavili album iz djetinjstva.
Kod ovih je dva dana bila misterija jesu li uopće s ove planete?!
Ono..roditelji iz nove gradiške
Čakovec. U NG su dosli kasnije.

Nisu Slavonci. Reko mi prijarelj iz NG.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 5/4/2021, 12:49

marcellus wrote:Inače mi nije jasno zašto je onaj dečko u splitu kojeg je mater narkomanka cijeli život zlostavljala dobio 40 godina jer je utamanio 3 komada dilerskog genetskog otpada a ovi koji su zatukli nedužnu curicu će dobit pet šest godina?

Meni je.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 5/4/2021, 12:59

Ja sam svuda rekao NE.

Svako neka odluci sa sobom, ali ja ne rizikujem.

Ako vide da si Organ Donor, vrlo je moguce po meni da te

skinu sa one stvari i pokupe organe.

Ima mocnih ljudi koji cekaju iste a jedan manje vise,

koga briga.

Zatim se meni desi udes u Kaliforniji.

Udes kakav oni jos nisu videli i snimili su ubrzo nakon

i reklamu za osiguranje.

Tada su mi opet trazili odobrenje, ali ovog puta za

kolektivne posete grupa lekara, kako bi videli cudo i da

teorija ipak i nije toliko tacna a ni fizika.

Nasi su me proglasili mrtvim a ostali nikad nisu

poverovali, jer je po zakonima Fizike nemoguce.

Nebitno.

Sada, nakon svega toga neko lako moze da se otarasi

takvog pacijenta i pokupi organe, ovako, imas vecu

zastitu nego i sa osiguranjem, koje ti placa.

Jesam izasao iz Loma Linda University Hospital bez gaca i

bos, samo sa onim zelenim navlakama i stakama, ali barem

seo u taksi i zbrisao u jednom komadu.

Pamet u glavu, dupe uza zid.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by marcellus 5/4/2021, 13:21

Sovak wrote:
marcellus wrote:Inače mi nije jasno zašto je onaj dečko u splitu kojeg je mater narkomanka cijeli život zlostavljala dobio 40 godina jer je utamanio 3 komada dilerskog genetskog otpada a ovi koji su zatukli nedužnu curicu će dobit pet šest godina?

Meni je.

daj onda meni objasni pliz

2014-04-16

Back to top Go down

Post by vuksadinare 5/4/2021, 13:23

Sve je to kriva ona oficircina kajtazi..od kad je on predstavnik roma ovi se osilili jer on opravdava svako nasilje roma..i stalno optuzuje druge
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by marcellus 5/4/2021, 13:24

vuksadinare wrote:Sve je to kriva ona oficircina kajtazi..od kad je on predstavnik roma ovi se osilili jer on opravdava svako nasilje roma..i stalno optuzuje druge

beta pupi

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 5/4/2021, 13:36

marcellus wrote:
Sovak wrote:

Meni je.

daj onda meni objasni pliz
sjebo im dilere pa su bili ljuti na njega.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by jastreb 5/4/2021, 13:53

vuksadinare wrote:Sve je to kriva ona oficircina kajtazi..od kad je on predstavnik roma ovi se osilili jer on opravdava svako nasilje roma..i stalno optuzuje druge
Sve su krivi razjunačeni Hrvatići koje je postkomunistički sistem pretvorio u mekušce bez karaktera i čojstva.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 5/4/2021, 13:54

I naravno CUH,koji Hrvata umjesto junaka sa puskom pretvara u poniznog kmeta sa krunivom.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 5/4/2021, 13:58

jastreb wrote:
vuksadinare wrote:Sve je to kriva ona oficircina kajtazi..od kad je on predstavnik roma ovi su se osilili jer on opravdava svako nasilje roma..i stalno optužuje druge
Sve su krivi razjučeni Hrvati koji su postkomunistički sistem pretvorili u mekušce bez karaktera i čojstva.
Ne kuzis ti agenturska posla
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by jastreb 5/4/2021, 14:26

Jesu li Ganci ovakva sranja pravili u doba milucije?

Sve se bojim da jesu. Bili su manji od makova zrna,a sada svojim terorom tlače Hrvatsku na svim poprištima. Jedino im Dalmacija odolijeva.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by dijagram 5/4/2021, 14:28

A tako, cigani.
Jastrebova rodbina.
Danima to presucuju.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by debotoijusto 5/4/2021, 15:14

"Suosjećam s onima koji su pogođeni tim događajem", kazao je mons. Uzinić, "a zapravo je to cijelo hrvatsko društvo."
"Ne znam kako se takve stvari događaju, ne mogu to objasniti. Ne bih htio nekakav linč, tko zna što je i njih (biološke roditelje) dovelo do toga da se ponašaju tako. Tu je odgovornost cijele države na tome da se neke stvari prekasno uoče, da se prekasno reagira, kao što je u ovom slučaju. Ali nije to prvi slučaj. Zadnjih godina nam se dogodilo više takvih slučajeva, koji nisu uvijek završavali smrću, ali su bili jednako teški", kazao je.
"Crkvi je zadaća da promijeni mentalitet", poručio je. "Zadržavamo se na starom mentalitetu, ne dozvoljavamo da nas promijeni Isus Krist."

+
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 5/4/2021, 15:18

SOCIOLOG religije Ivan Markešić govorio je za N1 o kvaliteti čovječnosti u odgovoru društva na pandemiju covida, o značaju Uskrsnog ponedjeljka, ali i o posvajanju i udomljavanju nezbrinute i zanemarene ili zlostavljane djece u obitelji koje ih doista žele, u svjetlu tragične pogibije dvogodišnje djevojčice koja je podlegla ozljedama koje je pretrpjela u domu bioloških roditelja.

Nešto prije Markešića u programu N1 gostovala je Lana Petö Kujundžić, sutkinja s ogromnim iskustvom u slučajevima koji se odnose na djecu i mladež, a koja je rekla da djetetu nije roditelj onaj tko je biološki roditelj, nego onaj koji podiže dijete uz ljubav i pažnju.
Markešić se s tom njenom izjavom apsolutno složio i istaknuo da je utoliko važnije udomljavati ugroženu djecu tamo gdje su ljudi koji djeci doista žele sve najbolje i to su im u stanju i pružiti.

Izdvojio je primjer Njemačke kao zemlje u kojoj je također došlo do poteškoća zbrinjavanja djece u domove onih koji će ih paziti, ali su tamo reagirale vjerske zajednice:
"Protestantske crkve na sjeveru Njemačke pozvale su i homoseksualne obitelji da udomljuju djecu", rekao je.
"Katolička crkva ne može prijeći preko toga da homoseksualne obitelji udomljuju", primijetio je odmah i dodao:
"Pitanje je - tko donosi zakone? Katolička crkva ili demokratska civilna vlast u Republici Hrvatskoj?" pita Markešić.

"Država je iznad Crkve. Crkva je jedna od sastavnica građanskog društva", konstatirao je odgovornost demokratski izabranih civilnih vlasti ove zemlje.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sociolog-o-gay-udomiteljima-tko-donosi-zakone-u-hrvatskoj-crkva-ili-vlada/2266358.aspx

jos jedan +
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by dijagram 5/4/2021, 15:21

Sve ce to sad veljaca srediti.
Mozemo biti spokojni.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by debotoijusto 5/4/2021, 16:04

U čemu se, dakle, sastoje krivnja i odgovornost HDZ-a za smrt djevojčice iz Nove Gradiške?
Dva su krupna razloga – neposredni i generalni.
Prvi, neposredni razlog leži u ličnosti prekasno smijenjenog ravnatelja novogradiškog Centra za socijalnu skrb Branka Medunića. Kao rasni HDZ-ovac, taj je čovjek iskazao čitav repertoar političkih vještina po kojima je ova stranka prepoznatljiva u hrvatskoj javnosti – od zataškavanja i prikrivanja ozbiljnosti situacije do otvorenog iznošenja laži i poluistina.

Podsjetimo, Medunić je najprije tvrdio da je curica „možda sama to učinila”, jer je bila „sklona autoagresiji”. No kriminalistička istraga je jasno pokazala da je djevojčica bila premlaćena.
Tvrdio je da se tragedija nikako nije mogla naslutiti, odnosno da je Centar radio sve po propisima. Inspekcijski nadzor Ministarstva obitelji, međutim, u roku od 24 sata pokazao je da je bilo puno znakova koji su upućivali na moguću tragediju, odnosno da su službe Centra počinile niz propusta koji su doveli do tragedije.
Tvrdio je i da je otac djevojčice prijavljivan samo zbog nasilja prema svojoj majci, a ne zbog nasilja u nuklearnoj obitelji. No pokazalo se da je dotični ne samo prijavljivan i za nasilje prema supruzi, već i da se to događalo više puta godišnje, pa je njegova supruga još 2018. od Centra za socijalnu skrb tražila smještaj u sigurnu kuću zbog nasilnog partnera.
Svi su ti faktori doveli do pogrešne procjene Centra da se dijete vrati biološkim roditeljima, što je rezultiralo smrću djevojčice. S priličnim pouzdanjem možemo pretpostaviti da se tragedija ne bi dogodila da je ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški biran po stručnoj liniji, a ne prema političkoj podobnosti.

Jer Medunić je ravnatelj postao zbog stranačke iskaznice. Početkom milenija postaje predsjednik novogradiškog ogranka i član Središnjeg odbora HDZ-a, 2004. je bio i pomoćnik ondašnje HDZ-ove ministrice za obitelj Jadranke Kosor, kasnije i HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća Nove Gradiške.

Drugi, generalni razlog HDZ-ove krivnje za smrt djevojčice leži u konzervativnom svjetonazoru te partije, po kojem obitelj predstavlja najviši društveni ideal i nedodirljivu svetu kravu, čak i kad evidentno radi štetu djeci koja u njoj odrastaju.
To se lijepo vidjelo ovih dana. S jedne strane imali smo HDZ-ovca Medunića i HDZ-ova ministra obitelji Josipa Aladrovića – obojica su, braneći odluku da se djevojčica vrati biološkim roditeljima, isticali neprikosnovenost obitelji – dok smo s druge strane imali eksperte koji su redom isticali da biološka obitelj nije uvijek najbolje rješenje za djecu.
Podsjetimo, dijete iz Nove Gradiške je dvije godine provelo u udomiteljskoj obitelji, gdje se, čitamo u inspekcijskom nalazu, „dobro adaptiralo te je razvilo snažnu emocionalnu povezanost s udomiteljima, čemu u prilog ide činjenica da je pri povratku djeteta u obitelj uočena regresija u ponašanju i razvoju”.
Zaključak nadzora je bio da bi za djevojčicu bilo bolje da je ostala u udomiteljskoj obitelji.
Međutim, Medunić je odluku da se djevojčica vrati u biološku obitelj branio činjenicom da su se roditelji djevojčice u međuvremenu vjenčali, čime su, eto, dokazali da su zreli i odgovorni roditelji, pa im je dijete vraćeno.
„Vjenčali su se, došlo je do pomaka (...) u obiteljskim odnosima, pa smo odlučili vratiti je u prirodnu obitelj. Nema boljeg za dijete od normalne, prirodne obitelji ako je sve u redu”, rekao je Medunić.
„Želimo osnaživati obitelj, to je naša svjetonazorska pozicija”, dodao je ministar Aladrović.

Tu smo, dakle: povratak djevojčice u biološku obitelj bila je svjetonazorska, a ne stručna odluka. Ta odluka nije donesena u najboljem interesu djeteta, već u najboljem interesu konzervativne ideologije koju zastupa vladajuća stranka.

Da zaključimo: nismo krivi svi. Krivi su oni koji su stvorili ovakav sustav, odnosno oni koji glasaju za njegove kreatore, kao i oni koji svojom izbornom apstinencijom omogućuju da HDZ-ov sustav i dalje ubire svoje žrtve. To je solidan broj građana Hrvatske, ali to definitivno nisu svi građani Hrvatske.

I ono najvažnije: što se prije odmaknemo od ideje da je obitelj „sveta krava”, prije ćemo zaštititi svu sadašnju i buduću djecu koja su izložena obiteljskom nasilju.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/smrt-dvogodisnje-djevojcice-jesmo-li-krivi-svi-ili-samo-neki-od-nas-recimo-jasno-i-glasno-djevojcicu-iz-nove-gradiske-ubila-je-hdz-ova-drzava-1089104
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/4/2021, 16:10

gle država je nesposobna, meni nije jasno -
kada je ova država išta riješila , kada je ova država ikakav problem riješila? zna li tko? znate kurac.

drugo ovo su , zvuči okrutno ali ciganska posla - njima je normalno da dicu mlate , pošalju na prosijačenje, pa i prodaju.. nisu svi takvi, ali u toj kulturi njima vlastita djeca nemaju neku vrijednost, pa ne znam isčuđavanje..
e da, svi "ljevo-liberalni mediji" su sakrili da se radi o ciganskom paru, a vidim nameću sada "kolektivnu krivicu" mediji, index na najčitaniji članak "svi smo krivi svi mi hrvati" haha, bog te jebo, kakve ja veze iman sa ciganima koji umlatili svoje dijete?

2018-06-14

Back to top Go down

Post by T. 5/4/2021, 17:21

AssadNaPodmornici wrote:gle država je nesposobna, meni nije jasno -
kada je ova država išta riješila  , kada je ova država ikakav problem riješila? zna li tko? znate kurac.

drugo ovo su , zvuči okrutno ali ciganska posla - njima je normalno da dicu mlate , pošalju na prosijačenje, pa i prodaju.. nisu svi takvi, ali u toj kulturi njima vlastita djeca nemaju neku vrijednost, pa ne znam isčuđavanje..
e da, svi "ljevo-liberalni mediji" su sakrili da se radi o ciganskom paru, a vidim nameću sada "kolektivnu krivicu" mediji, index na najčitaniji članak "svi smo krivi svi mi hrvati" haha, bog te jebo, kakve ja veze iman sa ciganima koji umlatili svoje dijete?
Redovito ispiranje mozga bijelim europljanima...
Puste izjave, snimci ispred bolnice, srceparajuće poruke i svijeće...
A nitko da zucne da su cigani...
Ko zna koliko djece umlate a da se ne zna...
I sad su krivi hrvati generalno normalno...
'U kakvom to društvu živimo' i sl. parole raznih 'stručnjaka'...
A policija ako se odvaži intervenirati nad ciganinom, isti ti se dižu opet na hrvatsku, pa krene s jasenovcem i ostalo...
T.
T.

2014-04-14

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by Guest 5/4/2021, 17:38

T. wrote:
AssadNaPodmornici wrote:gle država je nesposobna, meni nije jasno -
kada je ova država išta riješila  , kada je ova država ikakav problem riješila? zna li tko? znate kurac.

Redovito ispiranje mozga bijelim europljanima...
Puste izjave, snimci ispred bolnice, srceparajuće poruke i svijeće...
A nitko da zucne da su cigani...
Ko zna koliko djece umlate a da se ne zna...
I sad su krivi hrvati generalno normalno...
'U kakvom to društvu živimo' i sl. parole raznih 'stručnjaka'...
A policija ako se odvaži intervenirati nad ciganinom, isti ti se dižu opet na hrvatsku, pa krene s jasenovcem i ostalo...

U Hrvatskoj je najteža kazna izbrisana iz Ustava 1990. godine a poslednji je pogubljen Dušan Kosić iz Karlovca koji je 1983. godine ubio mladi bračni par Matijević i njihove male kćerke. Dvadesetpetogodišnju Slavicu izudarao je metalnom šipkom, dvogodišnju Draganu je udavio, dok je osmomesečnoj Snežani razbio glavicu pepeljarom, da bi potom sačekao Čedomira Matijevića i ubio ga sekirom. Motiv ovog monstruoznog zločina bila je pohlepa: Kosić je bio u velikim dugovima i znao je gde Matijevići, od kojih je takođe pozajmio veliku svotu novca, drže svoju ušteđevinu. Nedelo je najpre priznao opisavši do detalja svoj krvavi pir, a onda je sve porekao, no, sud je imao dovoljno dokaza i izrečena mu je najteža kazna, koja je izvršena 1987. godine. Kosić je posle svega što je učinio napisao čak nekoliko molbi za pomiloanje ali su sve odbijene. Stražari iz karlovačkog zatvora kasnije su pričali da mu je poslednja želja pred pogubljenje bila da dobije dva deci rakije, koju je popio naiskap.

Poslednja smrtna kazna u BiH izvršena je 1976., dvadeset dve godine pre nego što je izbrisana iz Krivičnog zakonika ove zemlje. Streljan je Dušan Prodić iz okoline Doboja, koji se nakon što je ostao udovac i samohrani otac, ponovo oženio. Sa novom suprugom imao je dvoje dece, a s obzirom na to da je sin iz prvog braka nasledio majčino imanje, maćeha je od Prodića zahtevala da ga se reši kako bi njihova zajedničks deca dobila deo imanja. Dušan u početku nije želeo ni da čuje za to jer mu je šestogodišnji dečak bio vrlo privržen, ali je na kraju popustio. Poslao je sina u posetu dedi u susedno selo pa je prečicom stigao pre njega i gurnuo ga u nabujalu reku koja protiče kroz to mesto. Dečak je nekim čudom uspeo da se spase, no otac ga je uhvatio, zagnjurio u vodu i jednom rukom mu pritisnuo glavu da bi ga sprečio da izroni, dok je u drugoj držao tranzistor pazeći da se ne pokvasi! Taj detalj definitivno je ubedio porotu da manja kazna od smrtne ne dolazi u obzir. I zlu maćehu čekala je ista sudbina ali je kasnije pomilovana i osuđena na 20 godina zatvora. Njihova deca data su na usvajanje.

Makedonija poslednje pogubljenje izvršeno je 1987. godine, po hitnom postupku, nekoliko dana nakon izricanja presude. Pred streljački vod izašao je Malje Zećiri, osuđen zbog silovanja i ubistva svoje petnaestogodišnje kćerke. Nesrećna devojčica pokušala je da pobegne ocu monstrumu koji ju je stigao i uprkos njenom plaču i molbama, najpre silovao, a potom zadavio plastičnim užetom. No to mu nije bilo dovoljno već je telo svog deteta zapalio. Nagorele ostatke posle nekoliko dana pronašao je jedan čobanin i zločinac je ubrzo priveden pravdi.

U Sloveniji je poslednja egzekucija izvršena 1959. godine, a streljan je Franc Rihtarič, “slovenački Robin Hud”, kako su ga kasnije prozvali, čija su “specijalnost” bile krađe po kućama “socijalističkih bogataša” i državnim ustanovama. Policija je godinama pokušavala da ga uhvati ali stalno im je izmicao, da bi prilikom jedne potere, 1955. godine, smrtno ranio policajca. Uspevao je da ostane u ilegali još dve godine a onda je uhvaćen i osuđen na smrt. Nakon toga, u ovoj republici najteža kazna izrečena je samo Metodu Trobecu koji je ubio pet žena i njihova tela spalio u peći za pečenje hleba, ali je monstrumu 1980. godine presuda preinačena i dobio je 20 godina zatvora (nije izađe na slobodu jer je u međuvremenu pokušao da ubije jednog robijaša pa je dobio još 15 godina da bi deceniju pre isteka kazne izvršio samoubistvo). Slovenija je ukinula smrtnu kaznu 1989. godine.

Samo dve nedelje pre nego što je Skupština Srbije izglasala brisanje smrtne kazne iz Krivičnog zakonika, polovinom februara 2002. godine, pogubljen je Johan Drozdek iz Karavukova, koji je 1987. zadavio pa silovao petogodišnju Ivanu Salijević. On je od oca devojčice ukrao bicikl i odvezao se sa njom do seoskog groblja, ne obazirući se na njen plač i molbe da je vrati kući. Svoj monstruozni zločin odmah je priznao a kako je naveo, to je učinio da bi se osvetio Ivaninom ocu Džemailu koji nije hteo da mu pozajmi bicikl. Ispostavilo se, međutim, da je Drozdek odavno poznat policiji kao seksualni prestupnik, i da je zbog toga nekoliko puta bio osuđivan. Inače, dvadesetorici koji su čekali izlazak pred streljački stroj, nakon ukidanja najteže kazne presuda je preinačena na 40 godina zatvora.

Montenegro poslednji put u ime naroda streljan je 1981. godine Podgoričanin Dragiša Ristić, koji je 1977. pokušao da siluje četvorogodišnju Ljiljanu Vuksanović, no, devojčica se otimala i vrištala pa ju je monstrum zadavio i, da bi prikrio tragove, zapalio njeno telo. Ubrzo potom je uhapšen i osuđen na smrt, a čekajući egzekuciju uspeo da pobegne iz zatvora. Nakon kratke potere uhvaćen je i ubrzo nakon toga i pogubljen.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 5/4/2021, 18:36

marcellus wrote:Mislim, možda sam pinkicu primitivan ali ja bi to onako starozavjetno riješio, oko za oko zub za zub, oni su njo zdrobili glavu, ja bi njima.
Ne bi. Ali bi da to učini taj famozni sustav.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top

- Similar topics