New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia
Page 49 of 52
Page 49 of 52 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50, 51, 52
Re: New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia
Naravno.Eroo wrote:Podatak 30 m/s je osnovna brzina vjetrar (vo), koji se mjeri na visini 10 m nad terenom. Toga dobijemo u karatama.dijagram wrote:Po jednom podatku radili su simulaciju na modelu mosta u zracnom tunelu, kao kod formule 1 :)Eroo wrote:Ovisi šta se želi postići. Taj pod nagibom bi stvarao i sisajući učinak na vjetrobran i prema gore i horizontalno,dijagram wrote:Samo ne znam hoce li vjetrobran biti pod nagibom kao na viaduktu ili kao na skicama presjeka mosta pod 90 stuponjeva.
, nisam sihguran da je to potrebno. Ako je pod 90° onda imaš sisajuće vrtloženje s unutrašnje strane, za vjetrobranom.
Sve ovisi o prevladujućim smjerovima vjetra.
Sorry na mojim stručnim izrazima, nisam baš previše vješt kad su hrvatski izrazi u pitanju.
Po istom vjetrobran je podesan za zastitu od vjetra brzine 50 m/s
Po kartama vjetra za to podrucje mjerodavna je brzina vjetra od 30 m/s
Dakako za most kao posebnu specificnu konstrukciju zahtjeva se i dodatno osiguranje, nagli udari vjetra i ograda treba omoguciti promet i pri 50 m/s
Negdje sam nasao podatak da su to cak digli na 70m/s ali ne znam sto je od toga bas tocno.
Glede na okolinu i visinu objekta i oblik, određuje se vb i v,ref, pa utjecaj udara i turbulencije...ovdje vjerojatno
i vibracije mosta u poprečnom smjeru. No o tome se (vibracijama) vodilo računa i kad se formirao poprečni presjek
(visina presjeka /širini presjeka)...Da sad ne gnjavim detaljima.
PS: vo = 30 m/s nije malo (u SLO maksimalna!) , pa tako spomenutih 70 m/s zna biti "krajnji".
U nas je najveca osnovna u podrucju 7. vrh Paga sjeverna strana prema senjskom kanalu 48 m/s
Za navedenih 50m/s trebalo bi biti dostatna sigurnost za nesmetan promet osobnih vozila.
dijagram- Posts : 18912
2015-08-09
Re: New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia
Izlazak sunca...
Slijedi još demontaža odra na pilonu br. 10.
Slijedi još demontaža odra na pilonu br. 10.
Na desetki ostala jos samo jedna radna platforma.
Postavljeno vise visecih skela , radi se na zastiti varnih mjesta.
Bit ce da su ga postelali na zategama.
Postavljeno vise visecih skela , radi se na zastiti varnih mjesta.
Bit ce da su ga postelali na zategama.
dijagram-
2015-08-09
Na svim pilonima su odri demontirani.
https://www.livecamcroatia.com/hr/kamera/peljeski-most-gradiliste
dijagram-
2015-08-09
Kakva slika...za uramit.
Pred zalazak sunca...
Mislm da se dizalice uz pilone neće demontirati dok se ne položi asfal,
a možda i do kraja, dok se ne izvrši probno opterećenje (ovo nisam siguran).
O ovome može nešto reći naš uvaženi kolega, suborac u struci.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Pa bilo bi logično, u slučaju da bude kakve potrebe rada na zategama. Čisto preventivno, a ne smetaju ničemu pa ni probnom opterećenju.Eroo wrote:Pred zalazak sunca...
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Pa bilo bi logično, u slučaju da bude kakve potrebe rada na zategama. Čisto preventivno, a ne smetaju ničemu pa ni probnom opterećenju.Eroo wrote:Pred zalazak sunca...
U potpunosti se slažem, mladi kolega.
Ove dizalice se mogu demontirati u jednom danu, a kao što kažeš, čemu, ako ne smetaju, a mogu po potrebi biti od koristi?
Još samo čekam kako će to izgledati kad se postave vjetrobrani.
2016-07-22
S njima su u dosegu sve točke na zategama, moguć vizualni pregled zastitne cijevi, pa pregled pilona i sedala, i to nakon probnog opterećenja. No mozda nas iznenade i maknu ih jer su sigurni u sve, ali sumnjam da će raditi tako.Eroo wrote:dijagram wrote:Pa bilo bi logično, u slučaju da bude kakve potrebe rada na zategama. Čisto preventivno, a ne smetaju ničemu pa ni probnom opterećenju.Eroo wrote:Pred zalazak sunca...
Ove dizalice se mogu demontirati u jednom danu, a kao što kažeš, čemu, ako ne smetaju, a mogu po potrebi biti od koristi?
dijagram-
2015-08-09
Blizu mi je ta istočnjačka požrtvovalnost. Samo nikako ne mogu skužiti je li to zbog osjećaja o ekipnom zajedništvu,dijagram wrote:S njima su u dosegu sve točke na zategama, moguć vizualni pregled zastitne cijevi, pa pregled pilona i sedala, i to nakon probnog opterećenja. No mozda nas iznenade i maknu ih jer su sigurni u sve, ali sumnjam da će raditi tako.Eroo wrote:dijagram wrote:Pa bilo bi logično, u slučaju da bude kakve potrebe rada na zategama. Čisto preventivno, a ne smetaju ničemu pa ni probnom opterećenju.Eroo wrote:Pred zalazak sunca...
ili je to takav odgoj. Kao mladunče sam radio s jednom povećom ekipom koji su upravo imali taj osjećaj koji sam spomenuo.
Svaki novi, koji bi doša je imao najveći problem saživit se stime, jer je instiktivno mislio da ne pripada ekipi.
Trebalo mi je i mjesec dana da sam takve doveo "u red". Tek nakon toga ga je "čopor" prihvatio ka jednog od njih.
2016-07-22
Jedan od fanova peljeskog, baustelac, obreo se dolje ovih dana na odmoru.Eroo wrote:Blizu mi je ta istočnjačka požrtvovalnost. Samo nikako ne mogu skužiti je li to zbog osjećaja o ekipnom zajedništvu,dijagram wrote:S njima su u dosegu sve točke na zategama, moguć vizualni pregled zastitne cijevi, pa pregled pilona i sedala, i to nakon probnog opterećenja. No mozda nas iznenade i maknu ih jer su sigurni u sve, ali sumnjam da će raditi tako.Eroo wrote:dijagram wrote:Pa bilo bi logično, u slučaju da bude kakve potrebe rada na zategama. Čisto preventivno, a ne smetaju ničemu pa ni probnom opterećenju.Eroo wrote:Pred zalazak sunca...
ili je to takav odgoj. Kao mladunče sam radio s jednom povećom ekipom koji su upravo imali taj osjećaj koji sam spomenuo.
Svaki novi, koji bi doša je imao najveći problem saživit se stime, jer je instiktivno mislio da ne pripada ekipi.
Trebalo mi je i mjesec dana da sam takve doveo "u red". Tek nakon toga ga je "čopor" prihvatio ka jednog od njih.
Zamolio da ga puste i malo vidi most.
Ne moze, nema kod kineza labavo, nista takvog, samo ozbiljno:)
dijagram-
2015-08-09
Poserem se na beton koji viri iz vode. Čista devastacija podmorja i morskog okoliša.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
sljedeci ce od leda napravitimelkior wrote:Poserem se na beton koji viri iz vode. Čista devastacija podmorja i morskog okoliša.
prirodno ili nista
dijagram-
2015-08-09
U.A.E. izgradio umjetne otoke od pijeska usred mora, a ovi se hvale ulijevanjem tisuće tona betona. Miješalica vrh tehnologijedijagram wrote:sljedeci ce od leda napravitimelkior wrote:Poserem se na beton koji viri iz vode. Čista devastacija podmorja i morskog okoliša.
prirodno ili nista
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkiore, vuci se medju spise i nadji predmet broj xyz i citaj te budalastine :)melkior wrote:U.A.E. izgradio umjetne otoke od pijeska usred mora, a ovi se hvale ulijevanjem tisuće tona betona. Miješalica vrh tehnologijedijagram wrote:sljedeci ce od leda napravitimelkior wrote:Poserem se na beton koji viri iz vode. Čista devastacija podmorja i morskog okoliša.
prirodno ili nista
sunce li vam jebem uredsko
dijagram-
2015-08-09
Nemam s njima nikakvog osobnog iskustva, ali ovo što vidim mi je veoma blizu.dijagram wrote:
Ne moze, nema kod kineza labavo, nista takvog, samo ozbiljno:)
Nema veze s nikakvom ideologijom, isključivo mislim na njihov odnos do posla...
Sa Amerima sam imao i dobio sam dojam da može i pogrešno, ako je po projektu.
Kako je s Kinezima po tom pitanju?
2016-07-22
Pa potsjetimo se kako je sve počelo....
dijagram-
2015-08-09
Predpostavljam da most ima na obje strane "široku" dilataciju.
Klizni ležajevi na tri stuba bez pilona, koji su ujedno i bočno
poduprti, to najvjerojatnije omogućavaju. Kladio bih se da je i ovo bila
jedna od inovacija.
Klizni ležajevi na tri stuba bez pilona, koji su ujedno i bočno
poduprti, to najvjerojatnije omogućavaju. Kladio bih se da je i ovo bila
jedna od inovacija.
2016-07-22
Page 49 of 52 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50, 51, 52
Similar topics
» New bridge linking Split and Kaštela to be constructed by Pelješac Bridge company
» For China, a Bridge Over the Adriatic Is a Road Into Europe
» Croatia Airlines makes first-ever flight to China
» Meanwhile in China...
» Made in China‘ propada!
» For China, a Bridge Over the Adriatic Is a Road Into Europe
» Croatia Airlines makes first-ever flight to China
» Meanwhile in China...
» Made in China‘ propada!
Page 49 of 52