ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia

Page 37 of 52 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 44 ... 52  Next

Go down

New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia - Page 37 Empty Re: New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia

Post by Noor Tue 13 Jul - 19:57

dijagram wrote:
Noor wrote:
dijagram wrote:
Noor wrote:
dijagram wrote:
Noor wrote:
dijagram wrote:
Noor wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:Koliko sam upratio na nekima jesu, ne znam jesu na svima.

Upravo taj dio mi je zanimljiv, tocke oslanjanja na stijene, prosirivanje stope pilota, a najvise nije li tocka osalonca blizu kakvog grebena:)

Pretpostavljam da je sve dobro skenirano i izradjen reljef dna i da takvih situacija nece biti:)
Ako bi kojim slučajem koji otkazao poslušnost ništa strašno. Sigurnost je višestruka, tu se ne špara.
Drugo, kruta ploča iznad pilota ne dozvoljava soliranje pilota...svi će oni nositi u "prosjeku"
Palo mi je na pamet da sam vam mogao biti od koristi da ste me pozvali, ali niste, jbga... :)
Bio sam spreman pomoći i bez naknade. Ne nudim se nikad, uvijek me pronađu...a ovaj put se to nije dogodilo.
Baš šteta. :D
I to sto kazes, ako jedan i odluta nece biti pet takvih, a jedan se nece ni osjetiti.

Za trazenje pomoci nadlezni su drugi, sto je tu je:)

I da, jos posla na S-9 i privodi se kraju.
ček...radiš na pelješkom?
ma ne radim, momentalno u bjelovaru
pozz sandru B-)
hahaha, nisam je vidio godinama

mozda je smrsavila, trebao bih provjeriti;)
tko zna, da :)
sad ti je i rastavljena :whistle
bila je i kad sam je upoznao , odavno je razvedena
a tako...nisam znala
Idu godine, uh
ima barem 12-13godina, mozda i 15 kad se razvela.

doduse nasla si nekog kretena pa se mozda i opet udala, tko zna
..i opet rastala?
mozda sam to čula, nemam pojma
moraš provjeriti..oš neš :D

Noor

2017-10-06

Back to top Go down

New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia - Page 37 Empty Re: New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia

Post by dijagram Tue 13 Jul - 19:58

Noor wrote:
dijagram wrote:
Noor wrote:
dijagram wrote:
Noor wrote:
dijagram wrote:
Noor wrote:
dijagram wrote:
Noor wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:Koliko sam upratio na nekima jesu, ne znam jesu na svima.

Upravo taj dio mi je zanimljiv, tocke oslanjanja na stijene, prosirivanje stope pilota, a najvise nije li tocka osalonca blizu kakvog grebena:)

Pretpostavljam da je sve dobro skenirano i izradjen reljef dna i da takvih situacija nece biti:)
Ako bi kojim slučajem koji otkazao poslušnost ništa strašno. Sigurnost je višestruka, tu se ne špara.
Drugo, kruta ploča iznad pilota ne dozvoljava soliranje pilota...svi će oni nositi u "prosjeku"
Palo mi je na pamet da sam vam mogao biti od koristi da ste me pozvali, ali niste, jbga... :)
Bio sam spreman pomoći i bez naknade. Ne nudim se nikad, uvijek me pronađu...a ovaj put se to nije dogodilo.
Baš šteta. :D
I to sto kazes, ako jedan i odluta nece biti pet takvih, a jedan se nece ni osjetiti.

Za trazenje pomoci nadlezni su drugi, sto je tu je:)

I da, jos posla na S-9 i privodi se kraju.
ček...radiš na pelješkom?
ma ne radim, momentalno u bjelovaru
pozz sandru B-)
hahaha, nisam je vidio godinama

mozda je smrsavila, trebao bih provjeriti;)
tko zna, da :)
sad ti je i rastavljena :whistle
bila je i kad sam je upoznao , odavno je razvedena
a tako...nisam znala
Idu godine, uh
ima barem 12-13godina, mozda i 15 kad se razvela.

doduse nasla si nekog kretena pa se mozda i opet udala, tko zna
..i opet rastala?
mozda sam to čula, nemam pojma
moraš provjeriti..oš neš :D
mozda, a mene pamti u najboljem svjetlu, kako drukcije:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by Eroo Tue 13 Jul - 19:59

dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:Užurbano se nešto zavaruje od sedmice do desetke. 
Kinezi su silan narod, pa neka priča tko god što hoće.
Meni se njihov odnos do rada sviđa.

New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia - Page 37 6
tu je jos ostalo posla
delaju, samo delaju, u sanduku je vruce
plinske maske, ventilacija, hlade, rade nocu unutra

Kolega, naviru mi neke uspomene i emocije iz nekih mojih profesionalnih događanja...
Ovako se stvara ekipa, neki posebni međusobni odnosi među sudjelujućim.
Ništa tu nije više važno do uspješno napravljen posao.
Razmišljam što bih mogao spomenuti a da ne budem patetičan...
Bio sam mlad i zelen, davno je to bilo...kad sam odlazio s nešto manjeg gradilišta
(nakon spajanja), ekipa me je nosila na željezničku postaju 1,5 km daleko.
Rasplakali su se i oni do kojih nisam bio ni malo nježan.
10-15 godina kad sam u okviru posla došao među njih, sve je bilo isto...ma....
Na gradilištima su ljudi, sa svim svojim problemima i osobnim mukama.
POmagao sam ih rješavati koliko je bilo u mojoj moći, ali sam uvijek od istih i očekivao  rezultate.
Bez milosti!.
Ispričavam se za ovo blebetanje. :)
haha, sve ok
 sjecas se da sam prije mozda 7-8 godina ili vise spominjao stanka srama i njegovu finu kjnjigu. svi moji mostovi
u istoj je slicno i emotivno govorio o svemu, svidjelo mi se posebno sto je na nekoliko mostova radila gotovo ista ili u globalu slicna ekipa
naveo bi sve tesare, armirace, vrijedne suradnike u izgradnji svojih mostova
suradjivao sa, ti si se sjetio stojadinovicem
ovi tvoji upisi bas asociraju na tu knjigu i emociju u njoj:)

Sjećam se svakog ponaosob i mogao bih ih nacrtati s lakoćom...oči, izraz lica, hod, reakcije...
Glavni poslovođa mi ej bio kao otac. On me učio praksi, a ja njega teoriji.
Subotom navečer bi svi išli u gard na opijanje, jedino smo nas dvojica ostali u naselju (radničkom)
i bistrili sve moguće, pa i politiku.  Tada sam daleko bio od kuće, a u LJ žena i sin, koje sam viđao
na 14 dana ili na mjesec...Jednom prilikom, dok smo u tami, ispred kotejnera sjedili i dočekivali
pijane radnike iz grada, pita me gl. poslovođa: -Ing XY, imate li obitelj u ljubljani? Rewkoh: -Imam.
-Pa je li vam stalo do nje? REko: -Itekako. ....Onda idite i ne okrećite se.
Poslije sam saznao zašto mi je to rekao. I bio je u pravu. Ne možeš imati mostove i obitelj, ne ide to skupa.
I moram još nešto reći što se mi ukucalo u glavu:
Kad god su međusobno razgovarali, pa bi netko spomenuo neko svoje dijete obično su ga pitali: S kojeg mosta ti je? :^0
e, o tome stanko pise, kcerka s Morace gdje su palili vatre da beton ne smrzne
drugo se ne sjecam ;)
on je bas potrosio zivot na mostovima, probaj nabaviti i svidjet ce ti se

Je li to jedan od dvojice šta su krčki most isproducirali?
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by dijagram Tue 13 Jul - 20:08

Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:Užurbano se nešto zavaruje od sedmice do desetke. 
Kinezi su silan narod, pa neka priča tko god što hoće.
Meni se njihov odnos do rada sviđa.

New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia - Page 37 6
tu je jos ostalo posla
delaju, samo delaju, u sanduku je vruce
plinske maske, ventilacija, hlade, rade nocu unutra

Kolega, naviru mi neke uspomene i emocije iz nekih mojih profesionalnih događanja...
Ovako se stvara ekipa, neki posebni međusobni odnosi među sudjelujućim.
Ništa tu nije više važno do uspješno napravljen posao.
Razmišljam što bih mogao spomenuti a da ne budem patetičan...
Bio sam mlad i zelen, davno je to bilo...kad sam odlazio s nešto manjeg gradilišta
(nakon spajanja), ekipa me je nosila na željezničku postaju 1,5 km daleko.
Rasplakali su se i oni do kojih nisam bio ni malo nježan.
10-15 godina kad sam u okviru posla došao među njih, sve je bilo isto...ma....
Na gradilištima su ljudi, sa svim svojim problemima i osobnim mukama.
POmagao sam ih rješavati koliko je bilo u mojoj moći, ali sam uvijek od istih i očekivao  rezultate.
Bez milosti!.
Ispričavam se za ovo blebetanje. :)
haha, sve ok
 sjecas se da sam prije mozda 7-8 godina ili vise spominjao stanka srama i njegovu finu kjnjigu. svi moji mostovi
u istoj je slicno i emotivno govorio o svemu, svidjelo mi se posebno sto je na nekoliko mostova radila gotovo ista ili u globalu slicna ekipa
naveo bi sve tesare, armirace, vrijedne suradnike u izgradnji svojih mostova
suradjivao sa, ti si se sjetio stojadinovicem
ovi tvoji upisi bas asociraju na tu knjigu i emociju u njoj:)

Sjećam se svakog ponaosob i mogao bih ih nacrtati s lakoćom...oči, izraz lica, hod, reakcije...
Glavni poslovođa mi ej bio kao otac. On me učio praksi, a ja njega teoriji.
Subotom navečer bi svi išli u gard na opijanje, jedino smo nas dvojica ostali u naselju (radničkom)
i bistrili sve moguće, pa i politiku.  Tada sam daleko bio od kuće, a u LJ žena i sin, koje sam viđao
na 14 dana ili na mjesec...Jednom prilikom, dok smo u tami, ispred kotejnera sjedili i dočekivali
pijane radnike iz grada, pita me gl. poslovođa: -Ing XY, imate li obitelj u ljubljani? Rewkoh: -Imam.
-Pa je li vam stalo do nje? REko: -Itekako. ....Onda idite i ne okrećite se.
Poslije sam saznao zašto mi je to rekao. I bio je u pravu. Ne možeš imati mostove i obitelj, ne ide to skupa.
I moram još nešto reći što se mi ukucalo u glavu:
Kad god su međusobno razgovarali, pa bi netko spomenuo neko svoje dijete obično su ga pitali: S kojeg mosta ti je? :^0
e, o tome stanko pise, kcerka s Morace gdje su palili vatre da beton ne smrzne
drugo se ne sjecam ;)
on je bas potrosio zivot na mostovima, probaj nabaviti i svidjet ce ti se

Je li to jedan od dvojice šta su krčki most isproducirali?
da Stanko Sram, prezime ima kvacicu:) , 
krcki, paski, sibenski, una kod bihaca, Moraca, sava jasenovac, dunavski kod bg itd
njegovi su lucni mostovi, on i ilija stojadinovic
i stari maslenicki naravno

Last edited by dijagram on Tue 13 Jul - 20:09; edited 1 time in total
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Eroo Tue 13 Jul - 20:09

@Dijagram, gore si me zbunio kad si napisao "srama", a trebalo je Šrama.
Da, obojicu, njega i Stojadinovića sam upoznao na jednom kongresu u Beogradu.
Nakratko, uz nekoliko fraza, što radiš i s čim se inače baviš, pićence i to je bilo sve.
Ova dvojica su bili odlična kombinacija u mostogradnji.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by dijagram Tue 13 Jul - 20:10

Eroo wrote:@Dijagram, gore si me zbunio kad si napisao "srama", a trebalo je Šrama.
Nakratko, uz nekoliko fraza, što radiš i s čim se inače baviš, pićence i to je bilo sve.
da, najbolji tog vremena, otud svi ti lucni mostovi, i ne samo lucni, ali oni su tada bili hit, a i danas su preliojepi
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Eroo Tue 13 Jul - 20:14

dijagram wrote:
Eroo wrote:@Dijagram, gore si me zbunio kad si napisao "srama", a trebalo je Šrama.
da, najbolji tog vremena, otud svi ti lucni mostovi, i ne samo lucni, ali oni su tada bili hit, a i danas su preliojepi
Sudjelovanje njih dvojice u paru je skraćivalo rokove gradnje.
Znam da su rok gradnje na krčkom mostu  smanjili poprilično, jer su skratili taktove izgradnje  segmenata.
Ne sjećam se više o čemu se točno radilo, ali znam da su bili slavljeni više nego  Severina u moderno doba. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by dijagram Tue 13 Jul - 20:18

Eroo wrote:
dijagram wrote:
Znam da su rok gradnje na krčkom mostu  smanjili poprilično, jer su skratili taktove izgradnje  segmenata.
Ne sjećam se više o čemu se točno radilo, ali znam da su bili slavljeni više nego  Severina u moderno doba. :D
Stojadinovic projektant, Stanko izvodjac
Dobro su suradjivali i nadopunjavali se
Krcki luk je bio najveci u svijetu tada, ne znam je li jos uvijek
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Eroo Tue 13 Jul - 20:25

dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:
Mislim da je i dalje najveći, ali nisam siguran.
Sad mi je palo na pamet da su i nekavu vEEEliku dizalicu uklopili - valjda "Veli Joža" ili tako nešto.
Međusobno smo čak i bajke smišljali o njima dvojici.

PS: Napiši slobodno Sram, sad znamo da se o Šramu radi. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by dijagram Tue 13 Jul - 20:31

Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:
Sad mi je palo na pamet da su i nekavu vEEEliku dizalicu uklopili - valjda "Veli Joža" ili tako nešto.

Sram je radio luk zajedno sa stupovima

Zatege su isle usidrene u stijenu preko prvog stupa oslonjenog na stopu luka, onda pod kutom na luk, a druga horizontalno dalje do drugog stupapa od drugog pod kutom dolje na luk itd
Radio bi resetku od zatega i stupova i bolje prifrzavao luk te se moglo brze raditi, ranije betonirati, slobodnije opteretiti
U tome je otprilike poantas brzine i inovacije u izvedbi
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by dijagram Tue 13 Jul - 20:33

Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:

Racunalo iz USA, ne da mi se traziti s pa pisem s :)

Mislim da su ga pretakli,...a tko drugi nego Kinezi:) 
Mozda jos poneko al cisto sumnjam
390 metara raspon velikog luka
evo nadjoh, kinezi na yangce 425
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Eroo Tue 13 Jul - 20:40

dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:

Racunalo iz USA, ne da mi se traziti s pa pisem s :)

Mislim da su ga pretakli,...a tko drugi nego Kinezi:) 
Mozda jos poneko al cisto sumnjam
390 metara raspon velikog luka
evo nadjoh, kinezi na yangce 425

Meni je ovaj naš srednji isto nabavio američku (zbog moga pušenja - ne više klasika), imam gore čak i interpolirane Č,Ć,Ž,Š,Đ,
ali mi je Y na Z, i obrnuto, pa  onda neke stvari kao ne važe više, obične zagrade na primer...ali zato imam rezerve slova i mogu ih zamijeniti.
Plus toga kućište je metalno.... :^0
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Tue 13 Jul - 22:28

Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:
Eroo wrote:
dijagram wrote:Glede peljeskog, jos imaposla na S-9 , zadnji segmenti sa pripadajucim zategama .

Ostaju  onda samo tri upasna.

Kako ce osmicu danas dovrsiti vjerojatno ide prvo izmedju 7 i 8.

Onda nakon zadnjih segmenata i zatega na devetci ostat ce samo 8i9 te 9 i 10.

I varenje.

za sedam dana sve je to gore, i jos nekoliko dana varenje.

Time ce sanduk biti spojen.

Ostaju radovi na spoju upornjaka, montaza ograda, vjetrobrana, zastita , senzori, rasvjeta, prigusnici vibracija zatega i sto vec ne:)

Zanima me probno opterecenje i rezultati istog.

Onda cemo vidjeti kako sve dise ;)
Jedan dio (5 g.) i moje skromne karijere. ;)
Hvala na informacijama. Nestrpljivo pratim ovaj završetak.
Jbote, kao da sve skupa utječe i na moju koncentraciju.
Već tri dana se natežem napisati  jedan kraći zaključak projekta i ne ide mi... :D

PS: Kad se sve satavi hoće li biti (prije probnog - "nule") finog podešavanja sila u zategama?
Ne znam, mogu samo pretpostaviti da hoce.

Na dubrovackom su navezli probno opterecenje, uocili koliki su pomaci, usporedili ih s proracunskim te dodatno malo postelali zatege.

Prepostavljam da ce slicno biti i ovdje.

Drugim rijecima, treba se dobiti pravilna progibna linija za koju ce neke zatege dodatno zetezati ili cak otpustati.

No to cemo tek vidjeti.
Ne ide se nikad na računsko opterećenje. Tamo oko 70% je puna kapa.
Teško je puno više i postići na ovakvim rasponima.
Iako nije glavna autocesta, ovaj most nije samo regionalni.
Siguran sam da je kod ovdje imao prste i  "NATO", zato vjerujem da je tako i projektiran.

PS: Nekih "ludih" progiba nije za očekivati. Važno je da nema plastičnih.
     U Dubrovniku su najvjerojatnije dodatno pritezali zbog "lažnih" plastičnih deformacija,
     koje se pojave ako zatege nisu napete kako treba.
     Rezerve u zategama su za prometno opterećenje poprilične.
     Malo sam na prst provjeravao dimenzije stubova...Na bogato su, kako bi se
     izbjegao proračun po TDR. Pametan projektant... ;)
Kako sam shvatio dolje su uocili recimo nepravilnost u progibnoj liniji.

Npr, zatega broj 7 prezategnuta, ili sest i osam prerlabave i narusava se progibna linija.

Logicno je da bude finog podesavanja nakon opterecenja mosta.

Svakako se gore islo u smjeru sigurnosti, sto je i razumljivo obzirom na konstrukciju,ali meni je najveca nepoznanica samo temeljenje, taj rad na slijepo:)

Samo da tu ne dodje do kakvog pomaka:)

Sigurnost geomehaničara je uvijek za cca 50% od uobičajene.
Sve se provjeri (bušenja!) već prije početka gradnje, a onda i prilikom zabijanja čeličnih cijevi.
Postoje veoma oštri kriteriji koji moraju biti ispoštovani. Danas postoje za takve stvari i 3D
programi s kojima se proračunava i 3D oziv temeljnog tla na opterećenje.
Moj jedan neboder je bio temeljen na pilotima i već "onda" sam ga provjerio na 3D,
kao i temeljenje."Tada" to nije bio običaj, ja sam bio pionir. Ne Titin, naravno.  :D  
Sve štima i dan-danas. 
Nema straja... ;)
Upssss...ZA 50% VEĆA OD UOBIČAJENE. Ah, moja koncetracija je nikakva zadnjih dana.
Nisam nanovo zaljubljen, da ne bi što takvo pomislio. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Wed 14 Jul - 15:49

Priprenljena 3 nova segmenta.
Ide ovo krajušto se tiče spajanja

New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia - Page 37 5

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 15 Jul - 10:06

Podizanje  upasnog između S7 i S8. New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia - Page 37 1f447  New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia - Page 37 1f4aa 

New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia - Page 37 7
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 15 Jul - 12:00

2016-07-22

Back to top Go down

Post by dijagram Thu 15 Jul - 17:17

Po planu.

Kako su i rekli, zadnji ce biti izmedju 8 i 9
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by veber Thu 15 Jul - 17:39

odjednom ste se "sjetili" krčkog mosta, slučajno ga nisam naveo već prije, daleko kompliciranija konstrukcija i izvedba od ove grede sa špagicama.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by dijagram Thu 15 Jul - 18:42

New China TV: China-constructed Peljesac Bridge progressing at speed in Croatia - Page 37 Upasni10
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 15 Jul - 19:00

dijagram wrote:Po planu.

Zahvali se informatoru s jednom dobrom večerom i buteljom vina. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by dijagram Thu 15 Jul - 19:02

Eroo wrote:
dijagram wrote:Po planu.

Zahvali se informatoru s jednom dobrom večerom i buteljom vina. :D
Lako je kad se osjeca duznim:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 37 of 52 Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 44 ... 52  Next

Back to top

- Similar topics