ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 30 of 50 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 30 Empty Re: Denkverbot

Post by kic Wed 5 May - 7:58

set them on fire!

kic
Admin

2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Ra Wed 5 May - 14:52

kic wrote:
https://www.telegram.hr/biznis-tech/slucaj-mate-jankovica-podsjetio-firme-u-hrvatskoj-beskamatno-kreditiraju-drzavu/

porez na dobit se unaprijed plaća

what xD
:)

Porez na dobit plaćaš samo ako si prošle godine imao dobit. Mislim, ako nisi mogao nekako sakriti tu dobit jer je bila prevelika  B-) 

Na osnovu dobiti te godine plaća se akontaciju poreza na dobit cijelu iduću godinu (pretpostavka da će dobit biti jednaka ili slična) 
Na kraju godine se napravi bilanca i vidi jesi li u preplati poreza ili moraš još malo doplatiti.
Ako nije bilo prijavljene dobiti krajem godine, nema ni akontacije poreza na dobit slijedeće godine 

Uostalom, slično se obračunava i struja. Akontacijske rate ti odrede na osnovu prošlogodišnje potrošnje.
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by aben Wed 5 May - 15:42

kic wrote:
aben wrote:nešto slično se dogođo i nami danas; lažemo somi sebi kako smo kapitalističko društvo i održavamo farsu izborov na kima se nišće ne more preminiti.
to ne more projti bez posljedicov, i one su očite- raspadanje institucija i raspadanje vjere u institucije. je, dijelon je za to kriv specijalni rat, srbi i jugosloveni i masoni, agentura kako je zove vuksdinare, ali nojvećin dijelon kriv je hdz. parafraziro sun vojkija v, ali istina je.

dobro da, ali ipak postoji teoretska i izvediva mogućnost, da neki drugi pokret bude izabran na izborima i da onda taj pokret-stranka promijeni stvari, što se događa na lokalnim razinama povremeno, Sv. Nedjelja, Bjelovar itd npr-

te opcije nije bilo u prijašnjim režimima baš..

više sam za monarhizam u biti ovdje bio, bar se znala hijerarhija i poredak..

to bi spadalo pod ov zanji odgovor na slikami;

nije li gore to ča nan doju iluziju teoretske mogućnosti?

ne zun ča se dogođo u nedelji i bjelovaru, ali verujin da bi se čulo da su smanjili poreze i ukinuli potpore...

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Wed 5 May - 15:50

Ra wrote:
kic wrote:
https://www.telegram.hr/biznis-tech/slucaj-mate-jankovica-podsjetio-firme-u-hrvatskoj-beskamatno-kreditiraju-drzavu/

porez na dobit se unaprijed plaća

what xD
:)

Porez na dobit plaćaš samo ako si prošle godine imao dobit. Mislim, ako nisi mogao nekako sakriti tu dobit jer je bila prevelika  B-) 

Na osnovu dobiti te godine plaća se akontaciju poreza na dobit cijelu iduću godinu (pretpostavka da će dobit biti jednaka ili slična) 
Na kraju godine se napravi bilanca i vidi jesi li u preplati poreza ili moraš još malo doplatiti.
Ako nije bilo prijavljene dobiti krajem godine, nema ni akontacije poreza na dobit slijedeće godine 

Uostalom, slično se obračunava i struja. Akontacijske rate ti odrede na osnovu prošlogodišnje potrošnje.

nevjerojatna krađa-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic Thu 6 May - 9:38

aben wrote:
kic wrote:
aben wrote:nešto slično se dogođo i nami danas; lažemo somi sebi kako smo kapitalističko društvo i održavamo farsu izborov na kima se nišće ne more preminiti.
to ne more projti bez posljedicov, i one su očite- raspadanje institucija i raspadanje vjere u institucije. je, dijelon je za to kriv specijalni rat, srbi i jugosloveni i masoni, agentura kako je zove vuksdinare, ali nojvećin dijelon kriv je hdz. parafraziro sun vojkija v, ali istina je.

dobro da, ali ipak postoji teoretska i izvediva mogućnost, da neki drugi pokret bude izabran na izborima i da onda taj pokret-stranka promijeni stvari, što se događa na lokalnim razinama povremeno, Sv. Nedjelja, Bjelovar itd npr-

ne zun ča se dogođo u nedelji i bjelovaru, ali verujin da bi se čulo da su smanjili poreze i ukinuli potpore...

je li svaka iluzija nužno loša? ali važnije, mislim da nije iluzija ako postoji stvarna mogućnost da se izvlasti HDZ i stavi Fokus ili neka druga stranka..

ukinuli su prireze i sl
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic Thu 6 May - 13:42

kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Thu 6 May - 14:16

kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:

je li svaka iluzija nužno loša? ali važnije, mislim da nije iluzija ako postoji stvarna mogućnost da se izvlasti HDZ i stavi Fokus ili neka druga stranka..

ukinuli su prireze i sl

pa, vjerojatno ovisi o svrsi, ali iluzija je laganje pa moremo biti mirni ako je tako okarakeriziromo.

a mi vode govorimo o sudjelovanju u igri koju su napravili naši neprijatelji po svon guštu. zamisli, izojti iz situacije u koj je jasno da su izbori pizdarija jer je jedino tito na listi, i unda biti dovedeni u situaciju u koj imo puno njih za zaokružiti, ali devedeset posto su isti, i 75 % glasačov je na proračunu.

je li postoji stvarna mogućnost? pa, postoji. a, kolika je vjerojatna? kruto malo. dakle, iz jednoumlja u privid pluralizma.
jednon je na internetu zagrmilo- snižavanje porezov tribo pozdraviti uvika, i iz bilokojeg razloga- ali, ne tribo se zavaravati da je to ni ko kad butige snizu cijenu asortimana za 30%, nakon ča su ga prethodno poskupili 100%

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Fri 7 May - 3:36

bar postoji mogućnost, to je bar neka utjeha-

kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Fri 7 May - 4:32

kic wrote:
bar postoji mogućnost, to je bar neka utjeha-

Ka gljedoš iz socijološkog aspekta ok, jer je time frame mogućih poboljšanja puno veći,
ali iz time framea mog života, to je beznačajno. Ako oćeš, morin ti predviditi sve ča će se dogoditi u zadru, čak i ako hdz izgubi izbore, za vrime mog postojanja. 
Evo, popis svih očekivanih realnih poboljšanja koji su u okvirima moći uprave:

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic Fri 7 May - 6:16

kek

Denkverbot - Page 30 200.gif?cid=0679c7ac7b1lc4zxpl96fkv31868wkxpvtufowfbh7akpulm&rid=200
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic Fri 7 May - 12:05

Tvornička je inspektorica 1909. godine obavila neformalno istraživanje na 500 djece zaposlene u 20 tvornica. Ustvrdila je da njih 412 radije radi u užasnim tvorničkim uvjetima nego da se vrate u školu.

https://www.religija.me/osnove/John_Taylor_Gatto--Oruzja_za_masovno_poucavanje.pdf
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Fri 7 May - 12:30

kic wrote:
Tvornička  je  inspektorica  1909.  godine  obavila  neformalno istraživanje na 500 djece zaposlene u 20 tvornica. Ustvrdila je da njih 412 radije radi u užasnim tvorničkim uvjetima nego da se vrate u školu.

ok. zašto?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Fri 7 May - 13:16

ebenica wrote:
kic wrote:
Tvornička  je  inspektorica  1909.  godine  obavila  neformalno istraživanje na 500 djece zaposlene u 20 tvornica. Ustvrdila je da njih 412 radije radi u užasnim tvorničkim uvjetima nego da se vrate u školu.

ok. zašto?

evo pročitao sam poglavlje, nije se daljnje osvrnuo na to, osim što je citirao tu neformalnu anketu među djecom-

škola je pritvor, dosadna, ubija u pojam, tamo se čak i fizički kažnjava (bar tada), previše je invazivna za misli i osjećaje osobe u ubrzanom razvoju..

raditi neki posao i dobiti plaću, koliko god teško bilo nekad, bar ima svoj jasni cilj i svrhu.. imaš nešto od toga, tu plaćicu-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest Fri 7 May - 13:26

kic wrote:
ebenica wrote:
kic wrote:

ok. zašto?

evo pročitao sam poglavlje, nije se daljnje osvrnuo na to, osim što je citirao tu neformalnu anketu među djecom-

škola je pritvor, dosadna, ubija u pojam, tamo se čak i fizički kažnjava (bar tada), previše je invazivna za misli i osjećaje osobe u ubrzanom razvoju..

raditi neki posao i dobiti plaću, koliko god teško bilo nekad, bar ima svoj jasni cilj i svrhu..  imaš nešto od toga, tu plaćicu-
nisam tebe pitao za mišljenje jer ti nisi dijete zaposleno u tvornici 1909, na isti način mi možeš opisati život žena tog doba ili psa na lancu od prije 30 godina jer su tada psi bili isključivo za lanac.
stupidni citat notornog idiota ali baš lijepo da je tebi zazvučao dobro, zato danas djeca kad završe srednju školu i dođu radit' u končar npr. za 4500 kn, rade 3 dana i daju otkaz jer za razliku od svojih roditelja prije 30 godina nisu totalni idioti. toliko o tome koliko bi djeca radije radila u užasnim tvorničkim uvjetima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Fri 7 May - 14:45

a ja sam mislio da si ti mislio da sam dijete zaposleno u tvornici 1909. Denkverbot - Page 30 1f62d
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic Fri 7 May - 14:47

ebenica wrote:
kic wrote:
ebenica wrote:
kic wrote:

ok. zašto?

raditi neki posao i dobiti plaću, koliko god teško bilo nekad, bar ima svoj jasni cilj i svrhu..  imaš nešto od toga, tu plaćicu-
nisam tebe pitao za mišljenje jer ti nisi dijete zaposleno u tvornici 1909, na isti način mi možeš opisati život žena tog doba ili psa na lancu od prije 30 godina jer su tada psi bili isključivo za lanac.
stupidni citat notornog idiota ali baš lijepo da je tebi zazvučao dobro, zato danas djeca kad završe srednju školu i dođu radit' u končar npr. za 4500 kn, rade 3 dana i daju otkaz jer za razliku od svojih roditelja prije 30 godina nisu totalni idioti. toliko o tome koliko bi djeca radije radila u užasnim tvorničkim uvjetima.

citat je inače od žene: Helen Todd, Zašto djeca rade(Why Children Work) McClure’s Magazine, travanj 1913.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic Fri 7 May - 15:07

Denkverbot - Page 30 Screen79

Internet je čudo, svašta se nađe--
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben Fri 7 May - 17:39

da, internet je bumba; jo su samo danas bi na oko 6 uri predavanja u denveru i houstonu...kad nan nestane struje, najebali smo

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Sat 8 May - 2:18

kic wrote:
a ja sam mislio da si ti mislio da sam dijete zaposleno u tvornici 1909.  Denkverbot - Page 30 1f62d
šteta kai nisi, baš bi ti bilo lijepo da jesi...ili barem neko azijsko dijete u tvornici najkica, iphonea il tak nekog sranja, ili neko afričko dijete k'o pas rata ili u rtudniku dijamanata.
pa tvojoj sreći ne bi bilo kraja, jelda? nemaaaa škole jeeeee :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sat 8 May - 2:38

kic wrote:

Internet je čudo, svašta se nađe--
samo si mozak nermreš izguglat i downloadat, šteta.
možda bi onda shvatio to kai piše, ovak kurčina.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic Sat 8 May - 2:56

bilo bi zanimljivo napraviti anketu među djecom danas npr

ok što ne shvaćam? volio bih jednom čuti neko tvoje objašnjenje i razmišljanje, osim uvreda i miješanja raznih pojmova i pojava..

i sam sam gore napisao da se tad u školi fizički kažnjavalo i da bi to mogao biti zazor prema školstvu, te da je plaćica u fabrici glavni poriv zašto djeca ipak tamo radije iđu, dva glavna razloga za takvo izjašnjavanje 4 od 5 djece sam pogodio prije nego sam uopće našao taj novinski članak otprije 100god i zalijepio ovdje :))
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 30 of 50 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50  Next