Da remiziram...vol II.
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Re: Da remiziram...vol II.
Eroo wrote:
tako malo? ...što se ovo desilo?
12% novozaraženih u odnosu na broj testiranih. Oko polovice u odnosu na prosjek prethodnog tjedna.
Što se dogodilo?
Vidjet ćemo sutra i cijeli ovaj tjedan.
Ukoliko se ovakvi brojevi nastave i pretvore u trend, to će značiti da je Bakić bio u pravu sa svojim predviđanjima o silaznoj razini epidemije u Hrvatskoj nakon Uskrsa.
Guest- Guest
Djeluje mi prenaglo...Speare Shaker wrote:Eroo wrote:
tako malo? ...što se ovo desilo?
12% novozaraženih u odnosu na broj testiranih. Oko polovice u odnosu na prosjek prethodnog tjedna.
Što se dogodilo?
Vidjet ćemo sutra i cijeli ovaj tjedan.
Ukoliko se ovakvi brojevi nastave i pretvore u trend, to će značiti da je Bakić bio u pravu sa svojim predviđanjima o silaznoj razini epidemije u Hrvatskoj nakon Uskrsa.
Iskreno, osobno sam očekivao pravu djelotvornost mjera tamo negdje oko sredine travnja.
Ali, kao što kažeš, vidjet ćemo sutra i ovih dana koji slijede.
Eroo- Posts : 79092
2016-07-22
Iz EMA-e dolazi potvrda o povezanosti AstraZenecinog cjepiva s pojavom tromboze.
https://m.vecernji.hr/vijesti/duznosnik-ema-e-potvrdio-vezu-izmedu-astrazenecina-cjepiva-i-tromboza-1482192
Dursajte.
https://m.vecernji.hr/vijesti/duznosnik-ema-e-potvrdio-vezu-izmedu-astrazenecina-cjepiva-i-tromboza-1482192
Dursajte.
Guest- Guest
AstraZeneca, Jenssen, J&J...Sputnik itd..su cjepiva napravljena na temelju adenovirusa.
Pfizer i Moderna, na primjer, sadrže mRNK već u cjepivu. Taj se unese u plazmu za prvom ovojnicom stanice( iza druge ovojnice je jedro stanice) tu ga pokupe ribosomi i steče postupak proizvodnje spaik proteina S, uništavanje mRNK, kao i proizvodnja antitijela(imunoglobulina) i NK stanica (kileri) itd...
AstraZenecka cjepivo, na primjer, je proizvedeno , kao što rekoh, od adenovirusa, kojemu je uništen dio lanca za kopiranje. Cjepljenjem se prođe kroz plazmu stanice i ulazi u jedro stanice (iza druge ovojnice!) gdje se proizvede mRNK i ubaci ga se u međuprostor (plazmu), gdje se izvrši ista operacija, slična onoj kod Pfizera i Moderne.
Sad je sve jasno, ne može biti jasnije.
Edit: uništeN
Pfizer i Moderna, na primjer, sadrže mRNK već u cjepivu. Taj se unese u plazmu za prvom ovojnicom stanice( iza druge ovojnice je jedro stanice) tu ga pokupe ribosomi i steče postupak proizvodnje spaik proteina S, uništavanje mRNK, kao i proizvodnja antitijela(imunoglobulina) i NK stanica (kileri) itd...
AstraZenecka cjepivo, na primjer, je proizvedeno , kao što rekoh, od adenovirusa, kojemu je uništen dio lanca za kopiranje. Cjepljenjem se prođe kroz plazmu stanice i ulazi u jedro stanice (iza druge ovojnice!) gdje se proizvede mRNK i ubaci ga se u međuprostor (plazmu), gdje se izvrši ista operacija, slična onoj kod Pfizera i Moderne.
Sad je sve jasno, ne može biti jasnije.
Edit: uništeN
Last edited by Eroo on 6/4/2021, 14:20; edited 2 times in total
2016-07-22
pa se ti cijepi...AstraZeneca-moguća tromboza a za Pfizer vele da hoće poludjeti tlak i šećer...to je za sada.Rusko nije dovoljno provjereno i tako to,problemi.Oni koji su prije bili na vagi dal da se cijepi sad više nisu.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:pa se ti cijepi...AstraZeneca-moguća tromboza a za Pfizer vele da hoće poludjeti tlak i šećer...to je za sada.Rusko nije dovoljno provjereno i tako to,problemi.Oni koji su prije bili na vagi dal da se cijepi sad više nisu.
Pošto sa tlakom nismo baš dobri (većinom) iz nekakvog straha nam skočije po cijepljenju. Tako zna biti i sa šećerom.
Ja sam se cijepio neki dan s Modernom. Sve je ok...osim što me malo žiga ispod desne lopatice kad zakašljam.
2016-07-22
znam više slučajeva ali evo jedan,moj prijatelj radi u zdravstvu pa ga cijepilo pfizerom,dao krv preko 30 puta i stalno je na provjerama veli nikad ama baš nikad problem sa tlakom i sad nekoliko dana od cijepljenja podivljao mu pa alter pa tablete itd.Liječnici sumnjaju na cjepivo ali jebi ga nema dokaza vanredno je stanje.Mogu još nekoliko primjera ali dosta je i ovaj.Eroo wrote:vili40 wrote:pa se ti cijepi...AstraZeneca-moguća tromboza a za Pfizer vele da hoće poludjeti tlak i šećer...to je za sada.Rusko nije dovoljno provjereno i tako to,problemi.Oni koji su prije bili na vagi dal da se cijepi sad više nisu.
Pošto sa tlakom nismo baš dobri (većinom) iz nekakvog straha nam skočije po cijepljenju. Tako zna biti i sa šećerom.
Ja sam se cijepio neki dan s Modernom. Sve je ok...osim što me malo žiga ispod desne lopatice kad zakašljam.
vili40-
2015-08-02
Imunost stvorena cijepljenjem s obje doze cjepiva stvara vrlo učinkovitu osobnu zaštitu od najmanje 6 mjeseci u smislu mogućnosti razvoja simptomatske bolesti, a u smislu zaštite od teške plućne i sistemske bolesti vjerojatno i više desetaka godina.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/techsci/moze-li-se-koronom-zaraziti-i-nakon-dvije-doze-cjepiva-1482061 - www.vecernji.hr
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/techsci/moze-li-se-koronom-zaraziti-i-nakon-dvije-doze-cjepiva-1482061 - www.vecernji.hr
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Dendritičke(?) stanice memoriraju, da. Pobježe mi jedan link gdje to detaljno objašnjeno.epikur37 wrote:Imunost stvorena cijepljenjem s obje doze cjepiva stvara vrlo učinkovitu osobnu zaštitu od najmanje 6 mjeseci u smislu mogućnosti razvoja simptomatske bolesti, a u smislu zaštite od teške plućne i sistemske bolesti vjerojatno i više desetaka godina.
Uglavnom sve su preživljene bolesti memorirane na jednom mjestu. Čim se pojavi patogen
taj se prestavi i slijedi proizvodnja imunoglobulina i stanica ubica antigena.
2016-07-22
Pad je registriran i kod 7d inci. ...danas je tek 30%.
Eroo wrote:Dendritičke(?) stanice memoriraju, da. Pobježe mi jedan link gdje to detaljno objašnjeno.epikur37 wrote:Imunost stvorena cijepljenjem s obje doze cjepiva stvara vrlo učinkovitu osobnu zaštitu od najmanje 6 mjeseci u smislu mogućnosti razvoja simptomatske bolesti, a u smislu zaštite od teške plućne i sistemske bolesti vjerojatno i više desetaka godina.
Uglavnom sve su preživljene bolesti memorirane na jednom mjestu. Čim se pojavi patogen
Stablaste, radi se o morfološkom nazivlju.
Ipak sam studirao na hrvatskom institutu za istraživanje mozga :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Imao sam puno pitanja da ili ne, ito s razlogom.vili40 wrote:znam više slučajeva ali evo jedan,moj prijatelj radi u zdravstvu pa ga cijepilo pfizerom,dao krv preko 30 puta i stalno je na provjerama veli nikad ama baš nikad problem sa tlakom i sad nekoliko dana od cijepljenja podivljao mu pa alter pa tablete itd.Liječnici sumnjaju na cjepivo ali jebi ga nema dokaza vanredno je stanje.Mogu još nekoliko primjera ali dosta je i ovaj.Eroo wrote:vili40 wrote:pa se ti cijepi...AstraZeneca-moguća tromboza a za Pfizer vele da hoće poludjeti tlak i šećer...to je za sada.Rusko nije dovoljno provjereno i tako to,problemi.Oni koji su prije bili na vagi dal da se cijepi sad više nisu.
Ipak, red je da se ja prvi cijepim i zaštitim ove oko sebe. Nadam se najboljem.
epikur37 wrote:Eroo wrote:Dendritičke(?) stanice memoriraju, da. Pobježe mi jedan link gdje to detaljno objašnjeno.epikur37 wrote:Imunost stvorena cijepljenjem s obje doze cjepiva stvara vrlo učinkovitu osobnu zaštitu od najmanje 6 mjeseci u smislu mogućnosti razvoja simptomatske bolesti, a u smislu zaštite od teške plućne i sistemske bolesti vjerojatno i više desetaka godina.
Hvala, mladi kolega.
2016-07-22
Na Uskrs sam vodio sina u bolnicu zbog bolova gornje lijeve sinusne fronte i uglavnom da skratim, bili smo na ORL, odjelu na kojem mi je otac nekada radio i tu poznajem i sestre i doktore a osim njih poznajem još nešto i zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja i sestra na orl na moj upit u svezi covida u sisačkoj bolnici samo slegnula ramenima, veli da joj je sve to bezveze, a ona osobno da joj ne pada na pamet da se cijepi, i usput mi veli da je doktor obradović inače kirurg na nekom njihovom sastanku rekao da se on neće cijepiti ni po cijenu da istane bez posla... Uglavnom poanta je da je samo zdravstveno osoblje podijeljeno po pitanju cijepljenja, odnosno po pitanju kvalitete i učinkovitosti cjepiva...
2015-08-08
Pad reprodukcije virusa je još jedan dobar znak, a "truba" na kraju upozorava na oprez.
Studija u Izraelu: Cijepljenje odraslih čini se da štiti i necijepljene oko njih
Podaci iz Izraela sugeriraju da cijepljenje odraslih štiti i necijepljene osobe koje žive u njihovoj blizini, a posebno djecu.
Gotovo trećine od 1,95 miliona korisnika sistema zdravstvene zaštite Maccabi Healthcare Services (MHS),
svi stariji od 16 godina, primili su najmanje jednu dozu cjepiva do 30. januara (EPA)
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2021/4/6/cijepljenje-odraslih-cini-se-da-stiti-i-necijepljene-oko-njih
(da ne bi bilo zabune! Boldano-Eroo)
Podaci iz Izraela sugeriraju da cijepljenje odraslih štiti i necijepljene osobe koje žive u njihovoj blizini, a posebno djecu.
Gotovo trećine od 1,95 miliona korisnika sistema zdravstvene zaštite Maccabi Healthcare Services (MHS),
svi stariji od 16 godina, primili su najmanje jednu dozu cjepiva do 30. januara (EPA)
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2021/4/6/cijepljenje-odraslih-cini-se-da-stiti-i-necijepljene-oko-njih
(da ne bi bilo zabune! Boldano-Eroo)
2016-07-22
vili40 wrote:znam više slučajeva ali evo jedan,moj prijatelj radi u zdravstvu pa ga cijepilo pfizerom,dao krv preko 30 puta i stalno je na provjerama veli nikad ama baš nikad problem sa tlakom i sad nekoliko dana od cijepljenja podivljao mu pa alter pa tablete itd.Liječnici sumnjaju na cjepivo ali jebi ga nema dokaza vanredno je stanje.Mogu još nekoliko primjera ali dosta je i ovaj.Eroo wrote:vili40 wrote:pa se ti cijepi...AstraZeneca-moguća tromboza a za Pfizer vele da hoće poludjeti tlak i šećer...to je za sada.Rusko nije dovoljno provjereno i tako to,problemi.Oni koji su prije bili na vagi dal da se cijepi sad više nisu.
naravno da je cjepivo krivo, nemaju šta sumnjati jer ako sumnjaju neka si zapale diplomu. poznato je da protein ACE2 osim što virusu služi kao ključ za ući u stanicu služi i kao regulator krvnog taka u tijelu. ako se poremeti ACE2 protein recimo cjepivom koji djeluje na ACE2 receptor automatski se poremeti homeostaza pa imamo visoki krvni tlak i diabetes i još mnoge druge probleme koji kod ljudi mogu izazvati i smrtni problem.
Apart from its role as a receptor for SARS-CoV-2 (and for both the SARS-CoV and the related human respiratory coronavirus NL63), ACE2 is well-known for its role in hypertension. ACE2 modulates blood pressure and maintains blood pressure homeostasis through negatively regulating the renin-angiotensin system (RAS).
Guest- Guest
U HR u proteklih 24 sta +735 novozaraženih, od toga u Splitu +296.
Izdrži Yoda, ne daj se.
Izdrži Yoda, ne daj se.
2016-07-22
što se ne bi reklo kada su mediji u pitanju.michaellcmacha wrote:Na Uskrs sam vodio sina u bolnicu zbog bolova gornje lijeve sinusne fronte i uglavnom da skratim, bili smo na ORL, odjelu na kojem mi je otac nekada radio i tu poznajem i sestre i doktore a osim njih poznajem još nešto i zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja i sestra na orl na moj upit u svezi covida u sisačkoj bolnici samo slegnula ramenima, veli da joj je sve to bezveze, a ona osobno da joj ne pada na pamet da se cijepi, i usput mi veli da je doktor obradović inače kirurg na nekom njihovom sastanku rekao da se on neće cijepiti ni po cijenu da istane bez posla... Uglavnom poanta je da je samo zdravstveno osoblje podijeljeno po pitanju cijepljenja, odnosno po pitanju kvalitete i učinkovitosti cjepiva...
tamo je struka složna
Eroo wrote:U HR u proteklih 24 sta +735 novozaraženih, od toga u Splitu +296.
Izdrži Yoda, ne daj se.
Još kad im dođe 300 pojačanja od Uskršnje zabave u Brnazama kod Sinja.
https://imunizacija.hr/mehanizmi-djelovanja-kemijski-sastav-i-reverzni-inzenjering-biontech-pfizer-cjepiva-2-dio-bug-hr/epikur37 wrote:Eroo wrote:Dendritičke(?) stanice memoriraju, da. Pobježe mi jedan link gdje to detaljno objašnjeno.epikur37 wrote:Imunost stvorena cijepljenjem s obje doze cjepiva stvara vrlo učinkovitu osobnu zaštitu od najmanje 6 mjeseci u smislu mogućnosti razvoja simptomatske bolesti, a u smislu zaštite od teške plućne i sistemske bolesti vjerojatno i više desetaka godina.
Memorijske T stanice, kako god.
Pod "leukociti" se nađe točno o kojim se stanicama radi. Treba gornji sadržaj povezati s ovim:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Leukociti
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Page 46 of 50