Da remiziram...vol II.
Page 10 of 50
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Re: Da remiziram...vol II.
KORONA IH DOVELA NA RUB
Zdravstveni sustavi u Češkoj i Slovačkoj pred krahom, Kenwood Kenon: ‘Spremni smo primiti dio pacijenata‘
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zdravstveni-sustavi-u-ceskoj-i-slovackoj-pred-krahom-plenkovic-spremni-smo-primiti-dio-pacijenata-15056514
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zdravstveni-sustavi-u-ceskoj-i-slovackoj-pred-krahom-plenkovic-spremni-smo-primiti-dio-pacijenata-15056514
2016-07-22
dobre vijesti za ljubitelje epidemiološko redarstvenih manevara.Eroo wrote:KORONA IH DOVELA NA RUB
Zdravstveni sustavi u Češkoj i Slovačkoj pred krahom, Kenwood Kenon: ‘Spremni smo primiti dio pacijenata‘
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Afrikanci i Azijati rjeđe umiru od Covida nego Europljani. Imaju li stanovnici siromašnih zemalja bolji imunitet ili je ipak stvar u nečem drugom
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/afrikanci-i-azijati-rjede-umiru-od-covida-nego-europljani-imaju-li-stanovnici-siromasnih-zemalja-bolji-imunitet-ili-je-ipak-stvar-u-necem-drugom-1082833
i onda stave slike gdje svi nose maske
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/afrikanci-i-azijati-rjede-umiru-od-covida-nego-europljani-imaju-li-stanovnici-siromasnih-zemalja-bolji-imunitet-ili-je-ipak-stvar-u-necem-drugom-1082833
Stvar je u nečemu drugom.Znam u čemu, ali ti neću reć.mutava baštarda wrote:Afrikanci i Azijati rjeđe umiru od Covida nego Europljani. Imaju li stanovnici siromašnih zemalja bolji imunitet ili je ipak stvar u nečem drugom
Sam to istraži pa nam ovdje napiši.
Eroo- Posts : 79092
2016-07-22
u mojoj (varaždinskoj) županiji se stvari malo pomalo opet zakuhavaju,pratim dalje ali nisam baš optimist.Krdo ništa,cjepljenje ništa...treći val?
vili40-
2015-08-02
Ne bih to rekao tako. Trenutno ste oko prosjeka države.vili40 wrote:u mojoj (varaždinskoj) županiji se stvari malo pomalo opet zakuhavaju,pratim dalje ali nisam baš optimist.Krdo ništa,cjepljenje ništa...treći val?
Prosječni Rt na nivou države je prevelik i mora se ga smanjiti.
Posebno tu mislim na neke županije, a Varaždinska nije među njima. Za sada.
2016-07-22
Evo nekih rezultata u EU za jučerašnji dan:
(14 dnevna incidenca na 100k st.) / (7 dnevna incidenca na 100k st.)
HR: 166.1/89.7
VŽ: 127.3/68.8
Od VŽ u EU bolje stoje jedino Danaska i Portugal.
Portugal: 120.3/53.4
Danaska: 124.3/61.3
Bez dvojbe, Rt treba smanjiti i u VŽ!!!
(14 dnevna incidenca na 100k st.) / (7 dnevna incidenca na 100k st.)
HR: 166.1/89.7
VŽ: 127.3/68.8
Od VŽ u EU bolje stoje jedino Danaska i Portugal.
Portugal: 120.3/53.4
Danaska: 124.3/61.3
Bez dvojbe, Rt treba smanjiti i u VŽ!!!
2016-07-22
evo da se ne kažem da nikada ne stavljam Bakićeve modele.. ovaj njegov model je već od prije
5tSp7ontmosoereitd ·
EPISITUACIJA
1. Stope rasta: tjedna stopa rasta je sada 22%, R na 1,14, prvi grafikoni. I dalje se ne događa ništa čudno.
2. Moj zadnji model od prije 17 dana predviđa grbu prije proljeća (koju sam projicirao dosta veću, ali s ranijim vrhom - predviđanja i ostvarenje na grafkonu), a jedini drugi model koji postoji za Hrvatsku, IHME-ov je prije dva dana napravio praktički istovjetno, s time da su oni i predvidjeli da moramo padati već idući dan nakon njihovih prognoza, iduća dva grafikona.
3. Pravi hotspot je Primorsko-goranska, koja je danas 'zaslužna' za 1/3 rasta. ČIni se da je val pregazio Dalmaciju, koja je cijela bila hotspot prethodno, iako Splitsko-dalmatinska i dalje raste 20%, što nije zanemarivo. Dubrovačko-neretvanska pada iako je u ovom mini-valu skoro oborila rekorde iz drugog vala. S obzirom na današnje najave Stožera, PGŽ bi lako mogla dobiti posebne mjere.
Misterija ostaje Sisačko-moslavačka, u kojoj se epidemija nije razvila iako su izrazito intezivirani kontakti ('antimjere').
4. Stope rasta u EU uglavnom padaju (Španjolska nije na grafikonu jer nešto ne valja s podacima). Vezano na to stavljam i scenarije koji pokazuju razvoj do 31.3., najgori scenarij je onaj u kojemu nam stopa rasta počinje rasti do 35% (koliko sada otprilike ima najbrže rastuća zemlja) i onda ostane na toj razini - prilično malo vjerojatno, ali tu je.
5. SEZONALNOST. Važna pretpostakva u mom (a i u IHME-ov modelu, vidite u komentaru) je sezonalnost. Ovdje se važno prisjetiti prošle godine i razvoja epidemije.
Prilažem izračun koji je radila grupa s LSHTM u kojoj je tada bila naša epidemiologinja Petra Klepac, jedna od najglasnijih zastrašiteljica do prije 2 mjeseca (kad je misteriozno nestala, u trenutku kad je nama epidemija kolabirala, a njenoj oštromjeraškoj UK eksplodirala), koja je isto za nas zahtijevala 'najoštrije moguće mjere'. Nažalost, gospođa Klepac je javnosti, Savjetu, Stožeru i Vladi 'zaboravila' reći da je R uvjerljivo padao i prije uvođenja ključnih mjera u proljeće i pao ispod 1 i prije nego su one mogle početi djelovati.
Izrazito je čudno da gospođa Klepac nije sa svim tim znanjem za Hrvatsku Vladu, Znanstveni savjet ili javnost izračunala nikad ništa, osim što je na Savjetu u više navrata neistinito tvrdila da se kod nas epidemija udvostručuje svaka dva tjedna jer da su tako 'izračunali njeni' (nije priložila izračune, koji očito nisu ni postojali). Trebamo se zaista zapitati za motive svih tih ljudi koji su agresivno nastupali u javnosti, a nisu nikad priložili nikakav argument iz svoje struke, čudno zar ne?
Taj razvoj broja R možete vidjeti na zadnjem grafikonu, te se nadamo da ćemo sličan sezonski utjecaj vidjeti i ove godine.
6. Broj umrlih i dalje je vrlo nizak, vjerojatno već veliki utjecaj ima i cijepljenje starijih, ali vjeurjem da će se u idućim danima povećati, što možete najbolje vidjeti iz razvoja visokokoreliranih varijabli broja pacijenata na respiratorima i umrlih.
5tSp7ontmosoereitd ·
EPISITUACIJA
1. Stope rasta: tjedna stopa rasta je sada 22%, R na 1,14, prvi grafikoni. I dalje se ne događa ništa čudno.
2. Moj zadnji model od prije 17 dana predviđa grbu prije proljeća (koju sam projicirao dosta veću, ali s ranijim vrhom - predviđanja i ostvarenje na grafkonu), a jedini drugi model koji postoji za Hrvatsku, IHME-ov je prije dva dana napravio praktički istovjetno, s time da su oni i predvidjeli da moramo padati već idući dan nakon njihovih prognoza, iduća dva grafikona.
3. Pravi hotspot je Primorsko-goranska, koja je danas 'zaslužna' za 1/3 rasta. ČIni se da je val pregazio Dalmaciju, koja je cijela bila hotspot prethodno, iako Splitsko-dalmatinska i dalje raste 20%, što nije zanemarivo. Dubrovačko-neretvanska pada iako je u ovom mini-valu skoro oborila rekorde iz drugog vala. S obzirom na današnje najave Stožera, PGŽ bi lako mogla dobiti posebne mjere.
Misterija ostaje Sisačko-moslavačka, u kojoj se epidemija nije razvila iako su izrazito intezivirani kontakti ('antimjere').
4. Stope rasta u EU uglavnom padaju (Španjolska nije na grafikonu jer nešto ne valja s podacima). Vezano na to stavljam i scenarije koji pokazuju razvoj do 31.3., najgori scenarij je onaj u kojemu nam stopa rasta počinje rasti do 35% (koliko sada otprilike ima najbrže rastuća zemlja) i onda ostane na toj razini - prilično malo vjerojatno, ali tu je.
5. SEZONALNOST. Važna pretpostakva u mom (a i u IHME-ov modelu, vidite u komentaru) je sezonalnost. Ovdje se važno prisjetiti prošle godine i razvoja epidemije.
Prilažem izračun koji je radila grupa s LSHTM u kojoj je tada bila naša epidemiologinja Petra Klepac, jedna od najglasnijih zastrašiteljica do prije 2 mjeseca (kad je misteriozno nestala, u trenutku kad je nama epidemija kolabirala, a njenoj oštromjeraškoj UK eksplodirala), koja je isto za nas zahtijevala 'najoštrije moguće mjere'. Nažalost, gospođa Klepac je javnosti, Savjetu, Stožeru i Vladi 'zaboravila' reći da je R uvjerljivo padao i prije uvođenja ključnih mjera u proljeće i pao ispod 1 i prije nego su one mogle početi djelovati.
Izrazito je čudno da gospođa Klepac nije sa svim tim znanjem za Hrvatsku Vladu, Znanstveni savjet ili javnost izračunala nikad ništa, osim što je na Savjetu u više navrata neistinito tvrdila da se kod nas epidemija udvostručuje svaka dva tjedna jer da su tako 'izračunali njeni' (nije priložila izračune, koji očito nisu ni postojali). Trebamo se zaista zapitati za motive svih tih ljudi koji su agresivno nastupali u javnosti, a nisu nikad priložili nikakav argument iz svoje struke, čudno zar ne?
Taj razvoj broja R možete vidjeti na zadnjem grafikonu, te se nadamo da ćemo sličan sezonski utjecaj vidjeti i ove godine.
6. Broj umrlih i dalje je vrlo nizak, vjerojatno već veliki utjecaj ima i cijepljenje starijih, ali vjeurjem da će se u idućim danima povećati, što možete najbolje vidjeti iz razvoja visokokoreliranih varijabli broja pacijenata na respiratorima i umrlih.
Velimir Gasparovic
Pozdrav Nenade, pitat cu opet jer mislim da je vazno i da doslovce moze spasiti zivote (i biznise, i zdravlje) - zasto ne zelite podijeliti detalje svojeg modela, pa da i drugi ljudi mogu nad njime dalje graditi?
· Reply · 39m
Author
Nenad Bakic
Pa ako ste već pitali, i odgovorio sam, onda je ovo trolanje, ali ajde. Model nije u obliku pogodnom za dijeljenje, trebalo bi se puno raditi da ga se formatira u takav oblik. Pravo pitanje za Vas kao oštromjeraša je: 'Zašto Vi i svi ti znanstvenici - znalci niste napravili baš ništa svo ovo vrijeme, pa da možemo uspoređivati rezultate, diskutirati, korigirati, nego impotentno se samo bavite mojim analizama?'. Napravite nešto drugovi. Nagradno pitanje za Vas: je li IHME-ov model javno dostupan i jeste li im pisali?
Pozdrav Nenade, pitat cu opet jer mislim da je vazno i da doslovce moze spasiti zivote (i biznise, i zdravlje) - zasto ne zelite podijeliti detalje svojeg modela, pa da i drugi ljudi mogu nad njime dalje graditi?
· Reply · 39m
Author
Nenad Bakic
Pa ako ste već pitali, i odgovorio sam, onda je ovo trolanje, ali ajde. Model nije u obliku pogodnom za dijeljenje, trebalo bi se puno raditi da ga se formatira u takav oblik. Pravo pitanje za Vas kao oštromjeraša je: 'Zašto Vi i svi ti znanstvenici - znalci niste napravili baš ništa svo ovo vrijeme, pa da možemo uspoređivati rezultate, diskutirati, korigirati, nego impotentno se samo bavite mojim analizama?'. Napravite nešto drugovi. Nagradno pitanje za Vas: je li IHME-ov model javno dostupan i jeste li im pisali?
WHO za HR u istom dahu za kumulativu zadnjih 7 dana navodi 2 broja : 3,856 i 3,641.
Ispravan je broj 3,856 i povećanje +22% u odnosu na prethodni tjedan.
Moj izračun Rt=1.22, što mi ovom trenutku izgleda posve realno.
Već drugi put WHO u slučaju HR brka brojke.
Ispravan je broj 3,856 i povećanje +22% u odnosu na prethodni tjedan.
Moj izračun Rt=1.22, što mi ovom trenutku izgleda posve realno.
Već drugi put WHO u slučaju HR brka brojke.
2016-07-22
Ne vidim nikakav R u tom dijagramu.AssadNaPodmornici wrote:
Ne poznaje, a morao bi kad se već petlja, niti pojam latence
kao prateći faktor za sve elemente ove epidemije.
Govori o onome što je prošlo, kao i Tarabići.
Zanima me što njegov model kaže za situaciju kroz 14 dana?
Bio bih zahvalan ako bih njegove brojke vidio ovdje.
2016-07-22
pa evo ti na slici kretanje broja zaraženih idućih 14 dana, i on taj R je objavio na svom fejsbook profilu, neću ja spamat ovdje ljude. koga zanimaju detalji njegov fejs, ja sam prenesem ono što on modelira, to se i ostvari, ti sve isfalivaš pa ti dalje
60% umrlih dolazi iz broja onih na respiratoru, a ostali ovisno o "broju hospitaliziranih", odnosno o "broju pozitivnih".AssadNaPodmornici wrote:
Neka se ne razbacuje s "visokokoreliranim varijablama".
Zbog različitog odnosa do epidemije u različitim hr županijama, veoma je teškomatematičkim putempredviđati
razvoj epidemije u budućnosti, posebno onoj dužoj od 14 dana. Kako u isti dijagram staviti Istru, DU i ST?
Puno lakše bi bilo predviđati tijek epidemije po županijama.
Moj savjet bi Istri bio: što prije procijepiti populaciju, da ih ne iznenadi širenje virusa u jednom trenutku.
Cijenim istarsku ustrajnost i odgovornost, ali i oni su krvavi ispod kože. Neka bace oko na događanje u RI i DU.
Imaju potpuno istu situaciju, ali s "latencom". Ovdje bi Tarabići bili od pomoći.
Samo ti to prenesi ovdje, nećemo to smatrati spamom. Naprotiv, poželjno je.AssadNaPodmornici wrote:pa evo ti na slici kretanje broja zaraženih idućih 14 dana, i on taj R je objavio na svom fejsbook profilu, neću ja spamat ovdje ljude. koga zanimaju detalji njegov fejs, ja sam prenesem ono što on modelira, to se i ostvari, ti sve isfalivaš pa ti dalje
Za početak kaži kakav mu je Rt danas i kakav će biti kroz 14 i 28 dana.
Jebogati, potrudi se to skopirati i postaviti ovdje, ili prestani laprdati.
2016-07-22
.evo tek sada sam pogledao na taj tvoj dole.. "nacrt"..
tebi je zadnjih mjesec dana r iznad 1, po to logici trebali bi danas imati na tisuće i tisuće zaraženih a mi to nemamo.
dovoljno je da netko površno pogleda kakve gluposti stavljaš i ti staviš i misliš da nitko neće primjetiti .barem korigiraj taj nesretni R, pogledaj, opet
od sredine drugog mjeseca R ti je non stop iznad 1, što znači da nam je broj zaraženih trebao biti u tisućama i tisućama dnevno..
tebi je zadnjih mjesec dana r iznad 1, po to logici trebali bi danas imati na tisuće i tisuće zaraženih a mi to nemamo.
dovoljno je da netko površno pogleda kakve gluposti stavljaš i ti staviš i misliš da nitko neće primjetiti .barem korigiraj taj nesretni R, pogledaj, opet
od sredine drugog mjeseca R ti je non stop iznad 1, što znači da nam je broj zaraženih trebao biti u tisućama i tisućama dnevno..
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Page 10 of 50