Da remiziram...vol II.
Page 6 of 50
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Re: Da remiziram...vol II.
Lijepo, ali nema šanse da će eurobirokratski mekušac poput Plenkovića ići u nabavku cjepiva koje nema odobrenje EMA i SZO. Posebno zbog tog šlamperaja Rusa oko brojki i registracija.Speare Shaker wrote:Piglet wrote:Puno čudnih stvari oko Sputnjika V.
Prvo registrirano cjepivo na svijetu, ali s jako malo uzoraka u prve dvije faze kliničkog testiranja i uz neotkrivanje pojedinih brojki.
Puno ga Rusi izvoze, a jako malo svojih građana cijepe (tek su na 3%). Preko 60% Rusa ne želi Sputnjik, Putin je više puta rekao da se neće njime cijepiti.
Rusi tvrde da EU iz političkih razloga odbija njihovo cjepivo, a nikako da podnesu službeni zahtjev EMA. U međuvremenu su razvili par novih vrsta cjepiva na drugačijim tehnologijama, ali nijedno još nije odobrilo WHO (uključujući tu i Sputnjik).
Jedino što je ovdje relevantno je ono što kao za vraga nisi spomenuo.
Efikasnost Sputnjika V od navodno nešto preko 90%.
Ako se to u praksi pokaže kao istinito, na ostalo nemamo razloga trošiti vrijeme i energiju.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Piglet wrote:Lijepo, ali nema šanse da će eurobirokratski mekušac poput Plenkovića ići u nabavku cjepiva koje nema odobrenje EMA i SZO. Posebno zbog tog šlamperaja Rusa oko brojki i registracija.Speare Shaker wrote:Piglet wrote:Puno čudnih stvari oko Sputnjika V.
Prvo registrirano cjepivo na svijetu, ali s jako malo uzoraka u prve dvije faze kliničkog testiranja i uz neotkrivanje pojedinih brojki.
Puno ga Rusi izvoze, a jako malo svojih građana cijepe (tek su na 3%). Preko 60% Rusa ne želi Sputnjik, Putin je više puta rekao da se neće njime cijepiti.
Rusi tvrde da EU iz političkih razloga odbija njihovo cjepivo, a nikako da podnesu službeni zahtjev EMA. U međuvremenu su razvili par novih vrsta cjepiva na drugačijim tehnologijama, ali nijedno još nije odobrilo WHO (uključujući tu i Sputnjik).
Ako se to u praksi pokaže kao istinito, na ostalo nemamo razloga trošiti vrijeme i energiju.
Ne samo da ima šanse nego je to neminovno.
Kvaka je u tome da je EU na čelu sa Ursulom teško zabrljala oko opskrbe unije cjepivom i kao što možeš vidjet, sve više zemalja najavljuje nabavu baš Sputnika V usprkos protivljenju iz Bruxellesa, a neke poput Slovačke i kineskog.
Zdravlje nacije je ipak prije obrane časti, ugleda, lika i djela Ursule, a mi još imamo i specifičan problem da u sezonu moramo ući sa nekim zamjetnijim kolektivnim imunitetom kako bi se mogli opravdano legitimirati na tržištu kao zemlja koja je najsigurnija na Mediteranu kada je pandemija u pitanju.
Srećom nam zbivanja u Španjolskoj, Italiji, Portugalu i Francuskoj idu na ruku.
Za Grčku sam zaboravio kakvo je stanje.
Kod Rusa niti šlamperaj u ponašanju prema van nije slučajan i sve više imam dojam kako oni pokušavaju iskoristiti priliku da Ursuli dokažu gdje joj je mjesto.
Guest- Guest
S ovim rezultatima Rusi si mogu sve to priuštiti. Trenutno imaju bolju epidemiološku sliku čak i od HR.Speare Shaker wrote:Piglet wrote:Lijepo, ali nema šanse da će eurobirokratski mekušac poput Plenkovića ići u nabavku cjepiva koje nema odobrenje EMA i SZO. Posebno zbog tog šlamperaja Rusa oko brojki i registracija.Speare Shaker wrote:Piglet wrote:Puno čudnih stvari oko Sputnjika V.
Ne samo da ima šanse nego je to neminovno.
Kvaka je u tome da je EU na čelu sa Ursulom teško zabrljala oko opskrbe unije cjepivom i kao što možeš vidjet, sve više zemalja najavljuje nabavu baš Sputnika V usprkos protivljenju iz Bruxellesa, a neke poput Slovačke i kineskog.
Zdravlje nacije je ipak prije obrane časti, ugleda, lika i djela Ursule, a mi još imamo i specifičan problem da u sezonu moramo ući sa nekim zamjetnijim kolektivnim imunitetom kako bi se mogli opravdano legitimirati na tržištu kao zemlja koja je najsigurnija na Mediteranu kada je pandemija u pitanju.
Srećom nam zbivanja u Španjolskoj, Italiji, Portugalu i Francuskoj idu na ruku.
Za Grčku sam zaboravio kakvo je stanje.
Kod Rusa niti šlamperaj u ponašanju prema van nije slučajan i sve više imam dojam kako oni pokušavaju iskoristiti priliku da Ursuli dokažu gdje joj je mjesto.
U samom su europskom vrhu po uspješnosti kontrole širenja vrusa.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Upravo sam provjerio.
Samo je Norveška u eu regiji blizu stanja u Rusiji, s tim da u Norveškoj
na tjednom nivou imaju porast +56%. Ustvari, Rusija je ipak prvak.
Samo je Norveška u eu regiji blizu stanja u Rusiji, s tim da u Norveškoj
na tjednom nivou imaju porast +56%. Ustvari, Rusija je ipak prvak.
2016-07-22
EMA počela postupak za ispitivanje ruskog cjepiva Sputnik V
Autor: Irina Meter, ožu 04, 2021
Suočena s neugodnom zbiljom vezano uz nepoštivanje ugovora vezano uz dogovorene isporuke naručenih doza cjepiva protiv koronavirusa Covid-19 od strane proizvođača Astra Zeneca i Pfizer za Europsku uniju, kao i posljedičnog samostalnog djelovanja pojedinih članica EU usmjerenog na nabavu ruskog cjepiva protiv te bolesti Sputnik V, očito dolazi do bitnih promjena po tom pitanju.
Prema danas prispjeloj vijesti, Europska agencija za lijekove (EMA) počela je postupak za sekvencijalno ispitivanje registracijskog dosjea ruskog cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V. O tome je izvijestio Ruski fond za izravna ulaganja.
Navodi se kako je odluka o početku postupka ispitivanja donesena uzimajući u obzir rezultate laboratorijskih i kliničkih ispitivanja cjepiva kod odraslih. EMA će procijeniti usklađenost cjepiva Sputnik V s EU standardima za učinkovitost, sigurnost i kvalitetu.
Predsjednik spomenutog ruskog fonda Kirill Dmitriev naglasio je kako će odobrenje EMA-e osigurati cjepivo Sputnik V za 50 milijuna stanovnika EU.
“Partnerstvo s cjepivima mora imati prednost nad politikom, a partnerstvo EMA-e sjajan je primjer koji dokazuje da samo udruživanje snaga može pobijediti pandemiju. Odobrenje EMA-e pružit će cjepivo Sputnik V za 50 milijuna stanovnika EU-a počevši od lipnja 2021.”, izjavio je.
Podsjećamo : nekoliko zemalja EU-a već je odobrilo upotrebu Sputnika V na individualnoj osnovi, ne čekajući paneuropsku registraciju lijeka od strane EMA-e. Radi se o Mađarskoj i Slovačkoj, a spremnost za njegovu nabavu jučer je objavio i hrvatski ministar zdravstva Vilim Beroš.
Sputnik V je u top 3 svjetska cjepiva protiv koronavirusa po broju odobrenja vladinih regulatoria. Rusko cjepivo već su odobrile 42 države, čija ukupna populacija premašuje 1,1 milijardu ljudi.
https://www.geopolitika.news/vijesti/ema-pocela-postupak-za-ispitivanje-ruskog-cjepiva-sputnik-v/
Autor: Irina Meter, ožu 04, 2021
Suočena s neugodnom zbiljom vezano uz nepoštivanje ugovora vezano uz dogovorene isporuke naručenih doza cjepiva protiv koronavirusa Covid-19 od strane proizvođača Astra Zeneca i Pfizer za Europsku uniju, kao i posljedičnog samostalnog djelovanja pojedinih članica EU usmjerenog na nabavu ruskog cjepiva protiv te bolesti Sputnik V, očito dolazi do bitnih promjena po tom pitanju.
Prema danas prispjeloj vijesti, Europska agencija za lijekove (EMA) počela je postupak za sekvencijalno ispitivanje registracijskog dosjea ruskog cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V. O tome je izvijestio Ruski fond za izravna ulaganja.
Navodi se kako je odluka o početku postupka ispitivanja donesena uzimajući u obzir rezultate laboratorijskih i kliničkih ispitivanja cjepiva kod odraslih. EMA će procijeniti usklađenost cjepiva Sputnik V s EU standardima za učinkovitost, sigurnost i kvalitetu.
Predsjednik spomenutog ruskog fonda Kirill Dmitriev naglasio je kako će odobrenje EMA-e osigurati cjepivo Sputnik V za 50 milijuna stanovnika EU.
“Partnerstvo s cjepivima mora imati prednost nad politikom, a partnerstvo EMA-e sjajan je primjer koji dokazuje da samo udruživanje snaga može pobijediti pandemiju. Odobrenje EMA-e pružit će cjepivo Sputnik V za 50 milijuna stanovnika EU-a počevši od lipnja 2021.”, izjavio je.
Podsjećamo : nekoliko zemalja EU-a već je odobrilo upotrebu Sputnika V na individualnoj osnovi, ne čekajući paneuropsku registraciju lijeka od strane EMA-e. Radi se o Mađarskoj i Slovačkoj, a spremnost za njegovu nabavu jučer je objavio i hrvatski ministar zdravstva Vilim Beroš.
Sputnik V je u top 3 svjetska cjepiva protiv koronavirusa po broju odobrenja vladinih regulatoria. Rusko cjepivo već su odobrile 42 države, čija ukupna populacija premašuje 1,1 milijardu ljudi.
https://www.geopolitika.news/vijesti/ema-pocela-postupak-za-ispitivanje-ruskog-cjepiva-sputnik-v/
Guest- Guest
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
jučer u cijelom splitu ljudi po svim kafićima doslovno čekali da se netko digne da mogu sjesti.. nikada tolika navala ... očekujem na tisuće mrtvih , kao kada je država ukinula propusnice kada je bio potres i kada su deseci tisuća ljudi išli se tiskati u Petrinju... i tada je bilo na tisuće zaraženih i mrtvih
gledam neke švabe fejsbuk prijatelje s nostalgijom dijele sliku splitske rive i štekata od neki dan.AssadNaPodmornici wrote:jučer u cijelom splitu ljudi po svim kafićima doslovno čekali da se netko digne da mogu sjesti.. nikada tolika navala ... očekujem na tisuće mrtvih , kao kada je država ukinula propusnice kada je bio potres i kada su deseci tisuća ljudi išli se tiskati u Petrinju... i tada je bilo na tisuće zaraženih i mrtvih
iako malo sam ti bio po njemačkoj, ove zime , pa ti mogu reći da i švabe sve manje i manje "jebu" ove mjere.. doslovno većin švaba je tu kao mi u RH... u početku nisi mogao vidjeti pasa na ulici, disciplina, udaljenost, maske sve to.. međutim unatoč tom lockdownu koji je počeo 1.11, raste i raste i raste im broj mrtvih. raste i raste. i sada i švabe se kao onomad 1945, sumnjaju da njemačka ima najbolje namjere.. tako većina švaba kao hrvati, ne jebu mjere više, poštuju ih gdje moraju, stave masku kada uđu u trgovinu i to je sve... privatno se kao i mi druže, bez maski, pokušavaju se družiti vanka..mutava baštarda wrote:gledam neke švabe fejsbuk prijatelje s nostalgijom dijele sliku splitske rive i štekata od neki dan.AssadNaPodmornici wrote:jučer u cijelom splitu ljudi po svim kafićima doslovno čekali da se netko digne da mogu sjesti.. nikada tolika navala ... očekujem na tisuće mrtvih , kao kada je država ukinula propusnice kada je bio potres i kada su deseci tisuća ljudi išli se tiskati u Petrinju... i tada je bilo na tisuće zaraženih i mrtvih
mi imamo sreću jer smo imali Lauca i Bakića koji su doslovno svojim utjecajem preko fejsbooka utjecali na politiku HDZa da imamo najliberalnije mjere u Europi. u razini Švedske tako nešto. a broj mrtvih i zaraženi jednak ili manji nego one države gdje ih hvataju panduri po parkovima..
nakon otvaranja kafića, dižem HDZu ocjenu sa -3 na -4... još da totalno maknu restrikcije, eventualno ostave zabranu noćnih klubova a mogu i to maknuti, jer tamo ionako idu mladi..
2018-06-14
Ovima iznad: U crvenom ste. To je vaše pravo, koje van ni stožer nemore uzet.
2016-07-22
mi u crvenom a ti zaključan u podrumu u državi gdje je policijski sat i gdje vas tretiraju kao pse lutalice, i sve jedno imate više mrtvih nego mi, koji živimo slobodne
Sve će to riješiti COVID putovnice, s kojima će se kontrolirati i prelasci između regija, odnosno županija.AssadNaPodmornici wrote:mi u crvenom a ti zaključan u podrumu u državi gdje je policijski sat i gdje vas tretiraju kao pse lutalice, i sve jedno imate više mrtvih nego mi, koji živimo slobodne
2016-07-22
Eroo wrote:Sve će to riješiti COVID putovnice, s kojima će se kontrolirati i prelasci između regija, odnosno županija.AssadNaPodmornici wrote:mi u crvenom a ti zaključan u podrumu u državi gdje je policijski sat i gdje vas tretiraju kao pse lutalice, i sve jedno imate više mrtvih nego mi, koji živimo slobodne
Za putovanja između županija ti sasvim sigurno neće trebati COVID putovnice.
Također niti za putovanje u inozemstvo poznato kao BiH.
Guest- Guest
ja sam dva tri tjedna putova kroz sloveniju, rh , njemačku, austriju.. pogodi ovo.. nigdje me nitko nije ništa pita :DSpeare Shaker wrote:Eroo wrote:Sve će to riješiti COVID putovnice, s kojima će se kontrolirati i prelasci između regija, odnosno županija.AssadNaPodmornici wrote:mi u crvenom a ti zaključan u podrumu u državi gdje je policijski sat i gdje vas tretiraju kao pse lutalice, i sve jedno imate više mrtvih nego mi, koji živimo slobodne
ovaj as zaključan u podrumu gradi neku svoju paralernu realnost , nema pojma šta se događa. na pogrebu Bandića gdje ljudi naslonjeni jedni na druge, vidi 1,5metar udaljenost između njih :D
2018-06-14
Ti šut'tamo.Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Sve će to riješiti COVID putovnice, s kojima će se kontrolirati i prelasci između regija, odnosno županija.AssadNaPodmornici wrote:mi u crvenom a ti zaključan u podrumu u državi gdje je policijski sat i gdje vas tretiraju kao pse lutalice, i sve jedno imate više mrtvih nego mi, koji živimo slobodne
2016-07-22
1-1.5 m sam napisao, ćoro.AssadNaPodmornici wrote:ja sam dva tri tjedna putova kroz sloveniju, rh , njemačku, austriju.. pogodi ovo.. nigdje me nitko nije ništa pita :DSpeare Shaker wrote:Eroo wrote:Sve će to riješiti COVID putovnice, s kojima će se kontrolirati i prelasci između regija, odnosno županija.AssadNaPodmornici wrote:mi u crvenom a ti zaključan u podrumu u državi gdje je policijski sat i gdje vas tretiraju kao pse lutalice, i sve jedno imate više mrtvih nego mi, koji živimo slobodne
ovaj as zaključan u podrumu gradi neku svoju paralernu realnost , nema pojma šta se događa. na pogrebu Bandića gdje ljudi naslonjeni jedni na druge, vidi 1,5metar udaljenost između njih :D
2016-07-22
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Page 6 of 50