ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vakcina ne pomaze.Dramatican skok oboljelih od korone u Srbiji

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Vakcina ne pomaze.Dramatican skok oboljelih od korone u Srbiji - Page 2 Empty Re: Vakcina ne pomaze.Dramatican skok oboljelih od korone u Srbiji

Post by Guest 2/3/2021, 16:28

RayMabus wrote:Nije problem samo u nabavi cjepiva nego moraš sve to i cijepit 

To je realno još i najmanji od svih problema.
Premda, oni nesposobni su uvijek u stanju zabrljati i najbolje prilike, da se o onima manje izglednima i ne govori.

Guest
Guest

Back to top Go down

Vakcina ne pomaze.Dramatican skok oboljelih od korone u Srbiji - Page 2 Empty Re: Vakcina ne pomaze.Dramatican skok oboljelih od korone u Srbiji

Post by Hektorović 2/3/2021, 16:48

RayMabus wrote:
Hektorović wrote:
RayMabus wrote:13,6% procjepljeni u državi nije neka brojka da bi mi pričali o učinku toga na presjek cijele države i društva. O tome možeš tek kad dođeš na najmanje 40%.

Jasno

Ispod 50% nema nekog učinka, zato je i frka oko isporuke prije sezone

50% neće biti dovoljno
A s ovi 3,3% a treći mjesec je već počeo a cjepiva nema , nisan ja nešto siguran da ćemo mi to uspit obavit do 1.06.

Ne znan. Vrime ide.

Bez Ruskog, nema šanse...

Stalno se smanjuju najavljene isporuke.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 2/3/2021, 16:49

Speare Shaker wrote:

50% će biti i više nego dovoljno.
Jer se u tu priču oko individualnog odnosno na tom zasnovanog kolektivnog imuniteta računaju i oni koji su ga stekli preoboljavanjem infekcije i razvili antitijela, kao i oni koji ga imaju preko memorijskih stanica.
Nemamo sigurno točne procjene, ali ja računam da je takvih najmanje 40% stanovništva, možda i 50%. Barem u Zagrebu, ako su točne nedavno javno objavljene analize Primorca i Lauca.
Dakle, ako se cijepi 50% stanovništva, ako od tog broja izuzmemo one koji imaju imunitet na bilo koji način, ako će se određeni broj takvih sa imunitetom i cijepiti što će biti overkill, dobit ćemo oko 90% stanovništva sa imunitetom na bilo koji način.
Ako ćemo cijepiti polovicu stanovništva.
A trebalo bi biti dovoljno nekih 70% sa imunitetom.
Dakle, možda i manje od 50% procjepljenih, ali svakako treba težiti tom udjelu, a naravno, ako bude moguće i većem.

Do sad je sve profulao, evo danas u BiH 800 novih, 30 mrtvih, 3 val krenuo naveliko, zato je i frka što nema cjepiva na vidiku u ozbiljnim brojevima.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2021, 16:58

Hektorović wrote:
Speare Shaker wrote:

50% će biti i više nego dovoljno.
Jer se u tu priču oko individualnog odnosno na tom zasnovanog kolektivnog imuniteta računaju i oni koji su ga stekli preoboljavanjem infekcije i razvili antitijela, kao i oni koji ga imaju preko memorijskih stanica.
Nemamo sigurno točne procjene, ali ja računam da je takvih najmanje 40% stanovništva, možda i 50%. Barem u Zagrebu, ako su točne nedavno javno objavljene analize Primorca i Lauca.
Dakle, ako se cijepi 50% stanovništva, ako od tog broja izuzmemo one koji imaju imunitet na bilo koji način, ako će se određeni broj takvih sa imunitetom i cijepiti što će biti overkill, dobit ćemo oko 90% stanovništva sa imunitetom na bilo koji način.
Ako ćemo cijepiti polovicu stanovništva.
A trebalo bi biti dovoljno nekih 70% sa imunitetom.
Dakle, možda i manje od 50% procjepljenih, ali svakako treba težiti tom udjelu, a naravno, ako bude moguće i većem.

Do sad je sve profulao, evo danas u BiH 800 novih, 30 mrtvih, 3 val krenuo naveliko, zato je i frka što nema cjepiva na vidiku u ozbiljnim brojevima.

Lauc?
O tome bi se dalo raspravljati, ali ja nisam govorio o njegovim prognozama nego o zajedničkom istraživanju sa Primorcem.
O tome je nedavno bilo dosta riječi pa se neću ponavljati.
Što se tiče BiH, ne bih trošio riječi na nefunkcionalnu državu koja se samo sa puno mašte može uopće nazvati državom.
Treći val je krenuo i kod nas, o tome sam nedavno napisao 2 kraća posta na Eriinoj temi, ali ne na veliko nego prilično skromno i sva je prilika da će biti osjetno blaži od drugog vala, sa manje posljedica i brojevima novozaraženih i to iz više razloga.
Sumirao se određeni kolektivni imunitet zbog posjedovanja antitijela (preboljavanje infekcije) ali i preko memorijskih stanica.
Nismo cijepili puno ljudi, ali jesmo bar dio osjetljivih skupina pa valjda nikome neće pasti na pamet opovrgavati procjene kako ćemo u slijedećem razdoblju odnosno do sezone u svakom slučaju imati manje preminulih zbog posljedica djelovanja infekcije, makar totalno podbacili u cijepljenju.
Uostalom, ide i lijepo vrijeme pa i to ne odgovara širenju infekcije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2021, 17:03

Hektorović wrote:

Stalno se smanjuju najavljene isporuke.

Je, AstraZenece.
Pfizer najavljuje skoro širenje proizvodnje u EU i povećanju broja isporučenih doza, što će pogodovati boljoj opskrbi tržišta.
No, sva je prilika da zbog posebnog diletantskog ponašanja AstraZenece to neće biti dovoljno nego će se morati posegnuti za Sputnikom V.
Registracija u EU, usprkos Ursulinoj alergiji prema ruskim cjepivima po najavi ide u svibnju, a realno vjerojatno i u travnju, barem u drugoj polovici mjeseca.
Stanje u EU ih jednostavno tjera na takav potez, kao što su uostalom registrirali i Pfizera tjedan dana prije najavljenog roka nakon što je u tom trenutku u Velikoj Britaniji već bila odmakla kampanja cijepljenja od početka prosinca.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2021, 17:13

Triba neko vrijeme da bi se takav pogon podigao na noge. Ja to ne bi uzeo u razmatranje kad pričamo o vremenu koji označava ljetnu turističku sezonu.

A šta se tiče čekanja da Uršula to odobri...kad ona to odobri neće ostat ništa za nas , svi će razgrabit.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 2/3/2021, 17:24

Ne znam je li cjepivo pomaže ili ne ,nisam se previše interesirao za ovu temu,međutim,čujem za sve više slučajeva ljudi koje poznajem ili poznanika od poznanika da su oboljeli.
Upravo sam doznao da prijatelj 45 god. bavi se sportom,nikad pušio niti pio,nije imao nikakvih bolesti,odvučen u bolnicu jer mu se naglo pogoršalo.
Već 13 dana to vuče,do sad je samo kašljao,temperatura ne pada ispod 37,8,navodno mu jučer bilo malo bolje,kad danas odjednom navodno jedva diše.

Izgleda kako Hrvatska,BiH i Srbija imaju nekako,,najlabavije'' mjere,tak da se ne treba iznenadit ako u ovim državama ponovo se to rasplamsa,kad i u državama s punu strožijim mjerama nema nekog poboljšanja.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2021, 17:27

A pa zatvoriti ćemo kafiće ponovo. A štaš sad. Bude li toga više ide novi ključić.

U CG je opet rasulo a u Dubrovniku danas uveli nove mjere.

https://www.blic.rs/vesti/svet/od-korona-free-zemlje-do-sampiona-crnih-statistika-kako-se-virus-u-crnoj-gori-otrgao/vhhny2t

Samo ključić.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 2/3/2021, 17:35

RayMabus wrote:

Samo ključić.
Znaš moje stavove oko virusa i prenapučenosti.
Kako sam dobio preporuku da  oko toga puno ne laprdam,jedino što mogu reć,ni ključić neće pomoći.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2021, 18:04

RayMabus wrote:
A šta se tiče čekanja da Uršula to odobri...kad ona to odobri neće ostat ništa za nas , svi će razgrabit.

To se neće dogoditi, jer smo mi, za razliku od nekih drugih, sa Rusima oko toga već sklopili neki načelni dogovor.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2021, 18:05

סמאל wrote:
Izgleda kako Hrvatska,BiH i Srbija imaju nekako,,najlabavije'' mjere,tak da se ne treba iznenadit ako u ovim državama ponovo se to rasplamsa,kad i u državama s punu strožijim mjerama nema nekog poboljšanja.

Očito nemaš blagog pojma o toj temi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2021, 18:07

Speare Shaker wrote:
סמאל wrote:

Da ne duljim, upravo u državama sa jako strogim mjerama do sad nije bilo i nema nekog većeg poboljšanja, za razliku od onih u kojima su mjere ili puno blaže ili ih se stanovništvo jednostavno iz različitih razloga nije puno pridržavalo.
I to je jedan od većih promašaja medicine, posebno epidemiologije, od početka pandemije pa sve do danas.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2021, 18:10

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
סמאל wrote:

Da ne duljim, upravo u državama sa jako strogim mjerama do sad nije bilo i nema nekog većeg poboljšanja, za razliku od onih u kojima su mjere ili puno blaže ili ih se stanovništvo jednostavno iz različitih razloga nije puno pridržavalo.
I to je jedan od većih promašaja medicine, posebno epidemiologije, od početka pandemije pa sve do danas.

A o longiju da i ne govorim.
On priželjkuje kataklizmu iz razloga svojih političkih simpatija i obrnuto pa mu se stalno priviđa kako će se kataklizma zaista i dogoditi. Dapače, kako eto samo što se nije dogodila.
Obični wishfull thinking, a zna se kako i to prolazi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2021, 18:17

Nisam ja izmislio koronu. Odma san reka na početku prošle godine kad se pojavila u Kini da je evo jer san poveza podatke iz budućnosti odma. Ni sad ne pričam o nekoj kataklizmi nego o zastoju u avioprijevozu.

A ovo sa cjepivom komentiramo. Valjda se može imat mišljenje o tome ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2021, 18:25

RayMabus wrote:Nisam ja izmislio koronu. Odma san reka na početku prošle godine kad se pojavila u Kini da je evo jer san poveza podatke iz budućnosti odma. Ni sad ne pričam o nekoj kataklizmi nego o zastoju u avioprijevozu.

Ma ti uvijek pričaš o istim temama, bez obzire o kojoj temi pričaš.
U biti se sve svodi na to da im zbog silnih frustracija zbog svog odnosa sa ženama i njihovog položaja u zapadnom svijetu želiš oduzeti sve političke probitke koje su izborile od otprilike srednjeg vijeka do danas, jer bi na taj način imao osjećaj neke nadmoći nad njima, jer te ništa drugo u odnosu prema njima nije u stanju zadovoljiti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2021, 18:28

Speare Shaker wrote:
RayMabus wrote:Nisam ja izmislio koronu. Odma san reka na početku prošle godine kad se pojavila u Kini da je evo jer san poveza podatke iz budućnosti odma. Ni sad ne pričam o nekoj kataklizmi nego o zastoju u avioprijevozu.

Ma ti uvijek pričaš o istim temama, bez obzire o kojoj temi pričaš.
U biti se sve svodi na to da im zbog silnih frustracija zbog svog odnosa sa ženama i njihovog položaja u zapadnom svijetu želiš oduzeti sve političke probitke koje su izborile od otprilike srednjeg vijeka do danas, jer bi na taj način imao osjećaj neke nadmoći nad njima, jer te ništa drugo u odnosu prema njima nije u stanju zadovoljiti.
To je bilo nisko al istinito.

Proradio ratnički gen kad sam vidio da žele vlast.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 2/3/2021, 18:30

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
סמאל wrote:

Iskreno,sve oko korone postalo mi je previše zamorno,tak da niti nemam interesa za te teme.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2021, 19:20

Ovaj virus je preslab i nema potencijal za izazivanje nekakve kataklizme. Do jeseni jje ovo gotovo a ovdje kod nas je samo rasprava oko iduče turističke sezone itd.

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/nacelnik-konavala-o-britanskom-soju-imam-informaciju-da-nam-ga-je-covjek-sa-strane-nenamjerno-ubacio-na-jednom-vecem-druzenju-tu-je-sve-ekspodiralo-1081242
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2021, 19:22

RayMabus wrote:
To je bilo nisko al istinito.

Proradio ratnički gen kad sam vidio da žele vlast.

Meni je bitno da je istinito, oko stila se možemo razilaziti u mišljenjima. U svakom slučaju, stvarno nisam imao namjeru ići nisko.
Legitimno je željeti vlast. Problem nastaje kada to pokušaš ostvariti nasiljem odnosno na štetu tuđih prava, jer premda svi (i žene i muškarci) imamo neka temeljna legitimna prava, nemamo ih pravo niti pokušati ostvarivati na račun kršenja temeljnih legitimnih prava drugih.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2021, 19:32

Speare Shaker wrote:

Legitimno je željeti vlast. Problem nastaje kada to pokušaš ostvariti nasiljem odnosno na štetu tuđih prava, jer premda svi (i žene i muškarci) imamo neka temeljna legitimna prava, nemamo ih pravo niti pokušati ostvarivati na račun kršenja temeljnih legitimnih prava drugih.
Mislim da ti ja baš nisam najbolji sugovrnik za ovu tvoju "tematiku". pirat
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by IL Risorto 2/3/2021, 19:42

RayMabus wrote:Mislim da ti ja baš nisam najbolji sugovrnik za ovu tvoju "tematiku". pirat
Nego generale,čini mi se kako si malo postao tolerantniji i miroljubljiviji prema sugovornicima. :zen
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics