teorija svega!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 26 of 40
Page 26 of 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: teorija svega!
Kaže KOD zatvorene, ne U zatvorenoj. U prevodu, prosipa ovu otvorenu oko zatvoreneviolator wrote:teodor.francic wrote:Imamo dvije flaše pune pive koje su zatvorene.
Sada jednu otvorimo.
I pijemo tako da je iz te otvorene flaše sve manje pive a kod zatvorene sve više.
Kak to izvesti?"
Ajme pitalice. Je li netko odgovorio? :)
Tj. ne mora ni prosipati. Kod zatvorene mere biti čaša u koju toči ovu otvorenu.
AlfaOmega wrote:Ili da ovo rimsko I tretiramo ka tri šibice? Da je jedna šibica bilo bi valda l a ne I. U tom slučaju na jednoj strani imamo pet šibica, na drugoj šest. Pa bi bilo dovoljno jednu sa desna prebaciti livo i isti broj šibica imaš i tam i vam.
Da, on tu kao nas zafrkava s tamo nekim rimskim brojevima, a zapravo je stvar u broju sibica! Moze! Svidja mi se rjesenje! Njega necemo nista pitati, a bilo bi lijepo da nam nista i ne odgovori na ovo.
Guest- Guest
Hehehe, svak ko je reka 6 mi je tak simpa bija da je ima od mene pivu
AlfaOmega wrote:Hehehe, svak ko je reka 6 mi je tak simpa bija da je ima od mene pivu
Nista, moze meni jedna zatvorena?
I ispricavam se, kad sam refresala stranicu, vidjela sam da si vec ranije napisao rjesenje. Ne stizu mi sve poruke onako kako se salju. Ugledala sam samo ovu zadnju s rjesenjem flasa i rupama.
Pokusat cu i ja potraziti neke mozgalice sutra. :)
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Ustvari ne prebacit livo, neg odstranit full
Najbolje jednu prelomit ' pa tako te polovine ubost' gdje odgovara. :)
Nesto cemo iskemijat' vec.
Guest- Guest
violator wrote:teodor.francic wrote:Nije riječ ovdje o množenju ili dijeljenju s 0, nego o zbrajanju ili oduzimanju, samo kažem.violator wrote:
"Duplo manje" od 0°? Kad velimo da je nesto "dvostruko", "duplo", velimo "× 2". Dakle, ako je nesto dvostruko manje, to bi valjda bilo "pola" ili 1/2.
0 × 1/2 = 0
Dakle, po tome bi i u Zg-u bilo 0°.
Zapravo, potpuno je nebitno je li dvostruko vise ili manje, mnozenje s nulom uvijek je nula. Ali uhvatila sam se u razmisljanju kako prevesti izraze poput "duplo manje" ili recimo "triput manje/krace".
Napravi si neku skalu recimo od +2 do -2 stupnja Celzija, sa svim stupnjevima i polustupnjevima, pa vidi sama kako to funkcionira, tko je od koga duplo veći ili duplo manji, nije preteško, dapače!
Nemoj ti meni , znas!
A malo mi je glupo napisati - 0,5 ° C kao odgovor, ali trenutno sam za druga rjesenja totalni idiot.
Mislim "duplo manje" u hrvatskom jeziku znaci "upola manje" ili "pola", dakle, neka se vrijednost / velicina umanjuje za 50 %. Nije poput izraza "dvostruko/duplo vece / vise" koja znaci uvecanje za 100 %.
Slijedom toga od 0 oduzimamo 1/2 i rezultat dodje koji dodje.
Ako netko drugacije razmislja, vidi drugaciji rezultat, molim vas, ukljucite se.
Ma jel' ti to njega pokušavaš čupati tako što ćeš vjerovati njemu a ne svojim očima?
A daj molim te, znamo što je duplo. Pusti žargon i dječje spike.
Duplo=dvostruko. TAKO i nikako drugačije. E, da!
Kakvi crni 50 %= duplo manje i 100 posto= duplo više? kud si ti to krenula? Pustopašijama TT-ove teorije svega i svačega?
I taman kad si pomislila da si skužila njegov obrazac razmišljanja on te razuvjeri jer je njemu i duplo manje od 0 = 0,5 stupnjeva C, a bome i duplo više od 0 mu je isto 0,5 stupnjeva C
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
Ra wrote:violator wrote:teodor.francic wrote:Nije riječ ovdje o množenju ili dijeljenju s 0, nego o zbrajanju ili oduzimanju, samo kažem.violator wrote:
"Duplo manje" od 0°? Kad velimo da je nesto "dvostruko", "duplo", velimo "× 2". Dakle, ako je nesto dvostruko manje, to bi valjda bilo "pola" ili 1/2.
0 × 1/2 = 0
Zapravo, potpuno je nebitno je li dvostruko vise ili manje, mnozenje s nulom uvijek je nula. Ali uhvatila sam se u razmisljanju kako prevesti izraze poput "duplo manje" ili recimo "triput manje/krace".
Napravi si neku skalu recimo od +2 do -2 stupnja Celzija, sa svim stupnjevima i polustupnjevima, pa vidi sama kako to funkcionira, tko je od koga duplo veći ili duplo manji, nije preteško, dapače!
Nemoj ti meni , znas!
A malo mi je glupo napisati - 0,5 ° C kao odgovor, ali trenutno sam za druga rjesenja totalni idiot.
Mislim "duplo manje" u hrvatskom jeziku znaci "upola manje" ili "pola", dakle, neka se vrijednost / velicina umanjuje za 50 %. Nije poput izraza "dvostruko/duplo vece / vise" koja znaci uvecanje za 100 %.
Ako netko drugacije razmislja, vidi drugaciji rezultat, molim vas, ukljucite se.
Ma jel' ti to njega pokušavaš čupati tako što ćeš vjerovati njemu a ne svojim očima?
Kakvi crni 50 %= duplo manje i 100 posto= duplo više? kud si ti to krenula? Pustopašijama TT-ove teorije svega i svačega?
I taman kad si pomislila da si skužila njegov obrazac razmišljanja on te razuvjeri jer je njemu i duplo manje od 0 = 0,5 stupnjeva C, a bome i duplo više od 0 mu je isto 0,5 stupnjeva C
: )))
A da. Ali velim, tako je u hrvatskom jeziku. Zato je bolje reci "upola manje' da se jezik i logika ne kose jedno s drugim. :)
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Ja nisam razumija da je svaki puca u jednog fazana, neg da je Saki puca. A Saki je valda ime lovca. Puca u jednog, druga dva odlepršala.
Ti si zna ovu pitalicu, a ne da si razumija da je Saki ime a ne sVaki. Mojnemenito.
"Išla tri lovca šumom i ugledali su tri fazana.
Saki je ubio puškom jednoga fazana i to ne istoga, a dva su fazana od tih triju ipak živa odletjela dalje.
U čemu je stvar? "
S obzirom da je Saki bila riječ s kojom počinje rečenica, veliko slovo je bilo normalno, plus je kasnije naglasio i to ne istog , pretpostavila sam da je napravio grešku u pisanju (što se meni redovno događa kad tipkam na mob a uključen je autokorektor za njemački ), ali nikad ne ispravljam krive Drine pa nisam ni njegovu.
Ništa, ovo je dokaz da je točno naravoučenje: Pretpostavka je majka svih zabluda.
2020-06-01
Znaš kak su ovdi ljudi rišili taj problem.Ra wrote:violator wrote:teodor.francic wrote:Nije riječ ovdje o množenju ili dijeljenju s 0, nego o zbrajanju ili oduzimanju, samo kažem.violator wrote:
0 × 1/2 = 0
Nemoj ti meni , znas!
Odjebali te celzijuse i uveli fahrenheite. E sad, 0 C je 32 fahrenheita. Upola bi bilo 16 fahrenheita, jel. Ak to vratiš nazad u celzijuse, rezultat je -8.8 C. Et
Nisam ni zna, neg ukucao u google "saki lovac fazan" i naša.Ra wrote:AlfaOmega wrote:Ja nisam razumija da je svaki puca u jednog fazana, neg da je Saki puca. A Saki je valda ime lovca. Puca u jednog, druga dva odlepršala.
Ti si zna ovu pitalicu, a ne da si razumija da je Saki ime a ne sVaki. Mojnemenito.
Nije to tako u hrvatskom jeziku. Barem ne u književnom. A o logici nema smisla ni govoriti. :)violator wrote:
: )))
A da. Ali velim, tako je u hrvatskom jeziku. Zato je bolje reci "upola manje' da se jezik i logika ne kose jedno s drugim. :)
I ti i ja znamo što je pravilno u hrvatskom jeziku, a što iskrivljen govor.
To duplo manje (čak kažu i i troduplo) koriste osnovnoškolci.
Troduplo manje je po toj logici jedna trećina, troduplo veće je onda trostruko veće, a zapravo je 3xdvostruko = 6x veće ili manje od nečeg
2020-06-01
Page 26 of 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Similar topics
» Teorija zavjere - Let na Mjesec
» Afganistan : Teorija kaosa
» najjača covid teorija do sad
» Teorija zavjere o mreži 5G i koroni
» Teorije urote
» Afganistan : Teorija kaosa
» najjača covid teorija do sad
» Teorija zavjere o mreži 5G i koroni