ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

teorija svega!

Page 14 of 40 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next

Go down

teorija svega! - Page 14 Empty Re: teorija svega!

Post by teodor.francic 29/7/2021, 21:37

metilda wrote:
teodor.francic wrote:
metilda wrote:
teodor.francic wrote:
metilda wrote:Teodore, moja mi vjera nalaže da budem nježna i obazriva s tobom. Ipak, moram primijetiti da zloupotrebljavaš Jahvino ime. Nisam sigurna je li to iz neznanja ili zle namjere. To ćemo vidjeti.
Radije budi spremna za pravu istinu, da ti se ne dogodi ono što se dogodilo i Židovima prije 2000 godina, istina je bila pred njima a oni su bili preslijepi da bi je vidjeli, jer su bili zadojeni svojim bajkama i dogmama, e da! 

I ovo ne pišem jer te mrzim, upravo suprotno.

Jer sva bića ŽELE pravu istinu znati, pa i ti, pa še kak!  :tu

Ma Teodore, ti vjeruj da si pronašao pravu istinu, nitko ti to ne brani. I lijepo je možeš iznositi na ovoj temi, osim tvojih stalkera nitko ti ne smeta. Mene ona uopće ne zanima, da Violator ne stavlja postove ne bih je ni otvarala. Tako sam vidjela da si od Jahve, Boga Oca, napravio karikaturu pa sam reagirala, a i opet ću po tom pitanju. Nađi si za stvoritelja neko originalno ime iako po tvome nije osoba, nadjeni imena kamenju, travama, svakoj tvojoj nultoj točki, meni je sasvim svejedno.
Ni ja tebe ne mrzim, nemam nikakav razlog za to. bio s točkom ili bez točke, čovjek si i ako te Bog ljubi zašto bih te ja mrzila.
Ali ako budeš zloupotrebljavao Jahvino ime, neću više biti nježna. Pa še kak! :beer :bless
Draga moja, tko god te učio da je Jahve vječni Bog, krivo te učio, nema taj pojma što je Bog zapravo, tu istinu na Zemlji sada jedino od mene možeš čuti, jer ja to jedino znam, ali ak su ti bajke važnije, onda ostani u toj vjeri, moje je da otvoreno kažem svima, što je prava istina o nama, e da, i bez zamere, seveda!

Teodore s točkicom, u judeokršćanskoj kulturi i vjerovanju Jahve jest vječni Bog. Ti za potrebe svoje "originalne" teorije smisli svom bogu neko originalno ime i ne uzimaj ovo sasvim neoriginalno. Seveda! santa

Nisi u pravu, Biblija nigdje ne tvrdi da je Jahve vječni Bog koji ODUVIJEK postoji, osim metaforički, a to nije isto.

I ja sam u to dugo vjerovao kao što ti sada vjeruješ, ali prije ili kasnije istina će se znati, ona prava.

I upravo je govorim, kršćanske crkve kao i Židovi vjeruju u ono što u Bibliji uopće ne piše, ak piše daj citat, pa da vidimo, e da!  :)

teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by metilda 29/7/2021, 22:44

Teodore taman posla da ću se upuštati u diskusiju o Bibliji s nekim tko je shvaća doslovno i bukvalno. Ali kad baš hoćeš, i samo ovaj put, u Bibliji  piše da je Jahve vječan. A ako je tvoja teorija potpuna i istinita, zašto se baviš opovrgavanjem judeokršćanskog vjerovanja a ne svojom teorijom? Previše sam takvih susrela na forumima. Pa sam seveda već izgubila previše vremena na "teoriju svega i ničega".  bash

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by teodor.francic 30/7/2021, 15:19

metilda wrote:Teodore taman posla da ću se upuštati u diskusiju o Bibliji s nekim tko je shvaća doslovno i bukvalno. Ali kad baš hoćeš, i samo ovaj put, u Bibliji  piše da je Jahve vječan. A ako je tvoja teorija potpuna i istinita, zašto se baviš opovrgavanjem judeokršćanskog vjerovanja a ne svojom teorijom? Previše sam takvih susrela na forumima. Pa sam seveda već izgubila previše vremena na "teoriju svega i ničega".  bash
Nemoj lagati sebi i drugima, ne piše u Bibliji ni da je Jahve vječan, a ni Isus Krist nije vječan, ROĐEN je od Oca, i kao Riječ bijaše u početku, a ne bijaše vječno, treba to ispravno razumjeti a ne i dalje iznositi dogme, koje nemaju veze sa Biblijom, zato i svi ljudi ne vjeruju u Boga, jer se pričaju bajke o Bibliji, a kojih u Sv. Pismu nema, samo kažem!
teodor.francic
teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by metilda 30/7/2021, 17:54

teodor.francic wrote:
metilda wrote:Teodore taman posla da ću se upuštati u diskusiju o Bibliji s nekim tko je shvaća doslovno i bukvalno. Ali kad baš hoćeš, i samo ovaj put, u Bibliji  piše da je Jahve vječan. A ako je tvoja teorija potpuna i istinita, zašto se baviš opovrgavanjem judeokršćanskog vjerovanja a ne svojom teorijom? Previše sam takvih susrela na forumima. Pa sam seveda već izgubila previše vremena na "teoriju svega i ničega".  bash
Nemoj lagati sebi i drugima, ne piše u Bibliji ni da je Jahve vječan, a ni Isus Krist nije vječan, ROĐEN je od Oca, i kao Riječ bijaše u početku, a ne bijaše vječno, treba to ispravno razumjeti a ne i dalje iznositi dogme, koje nemaju veze sa Biblijom, zato i svi ljudi ne vjeruju u Boga, jer se pričaju bajke o Bibliji, a kojih u Sv. Pismu nema, samo kažem!

Piše, piše, teodore. I za Oca i za Sina, ali ti očito nisi pročitao Bibliju nego ti je po volji tumačiti na svoj način. Kao što rekoh, imaš pravo vjerovati u špekule i u ništa, ali ne pačaj se u judeokršćansko vjerovanje ako želiš biti originalan. Pa še kak! :bless
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by teodor.francic 31/7/2021, 12:00

metilda wrote:
teodor.francic wrote:

Piše, piše, teodore. I za Oca i za Sina, ali ti očito nisi pročitao Bibliju nego ti je po volji tumačiti na svoj način. Kao što rekoh, imaš pravo vjerovati u špekule i u ništa, ali ne pačaj se u judeokršćansko vjerovanje ako želiš biti originalan. Pa še kak! :bless
Eto zašto nema jedinstva glede Biblije, svatko tvrdi svoje, a kada se to treba dokazati citatima iz Biblije, onda se nešto napiše u stilu kao što si ti sada, i što si ti sada dokazala, ama baš ništa. 

Ak hoćeš ozbiljno o Bibliji razgovarati, nauči se služiti njome, i daj konkretne citate za to što tvrdiš, inače je to mlaćenje prazne slame.

I zaboravi što su te na vjeronauku  učili, jer je više toga tamo krivo nego točno, e da.

Ja sam za ako hoćeš ozbiljno o Bibliji razgovarati, ali to ne smije biti napamet, nego potktijepljeno citatima, pa da vidimo onda tko je u pravu.

Eto, ak nisi dovoljno hrabra za to, ok, ak jesi da vidimo što zbilja znaš o Bibliji!
teodor.francic
teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by metilda 31/7/2021, 12:28

:^0 čitaj, teodore, čitaj!

Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by teodor.francic 31/7/2021, 13:52

metilda wrote::^0 čitaj, teodore, čitaj!
Ja sve o Bibliji znam, za razliku od tebe koje nemaš hrabrosti to provjeriti, e da.

Ja sam siguran da ne znaš tko je recimo Sotona po Bibliji, valjda još vjeruješ u ono što si na vjeronauku naučila, jel?

Ili možda to znaš?  :coffee
teodor.francic
teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by teodor.francic 31/7/2021, 15:49

Onima koji žele znati pravu istinu o Bibliji, može pomoći recimo podatak da Biblija izričito TVRDI da Boga nitko nikada nije vidio a niti neće, dok su recimo Jahvu kao i Isusa Krista mnogi vidjeli, onda je jasno da ni Jahve a ni Isus NISU vječni Bog, dapače.

Ponegdje se Jahve i prikazuje kao "vječni", od vječnosti, ali to se odnosi na to da postoji koliko i naše vrijeme, naša dimenzija vječnosti, a naša dimenzija NE POSTOJI ODUVIJEK, sve jasno, ali kako kome.

Tako da Biblija i te kako govori istinu kada kaže da vječnoga Boga nitko  nikada nije vidio, e da!  :thumbup1
teodor.francic
teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by metilda 31/7/2021, 20:10

Teodore, jesi li ti načinio svoju "teoriju svega" ili svoju teoriju o Bibliji i njenom sadržaju? Retoričko pitanje jer je prilično jasno o čemu je riječ.

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by teodor.francic 1/8/2021, 21:26

metilda wrote:Teodore, jesi li ti načinio svoju "teoriju svega" ili svoju teoriju o Bibliji i njenom sadržaju? Retoričko pitanje jer je prilično jasno o čemu je riječ.
Ja sam autor PRAVE "teorije svega", a pošto ona sve objašnjava, tako da i Bibliju treba dovesti u red i reći istinu što zapravo piše u njoj, koje su poruke, i to bez dogmi bilo koje crkve, e da.

Zato imam pravo ISPRAVLJATI sve što se netočno govori o Bibliji, jer istina je samo jedna, garant.

Tako recimo u Bibliji nigdje ne piše da su Bog neke tri vječne osobe, a ZAŠTO milijarde ljudi danas u to vjeruje, pa zato jer su ih tako učili da o tome Biblija govori, ma jok, može mislit, s bajkama se ne može učiniti da SVI ljudi Bibliju prihvate, već samo pravom istinom o njoj, samo kažem!  :thumbup1
teodor.francic
teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by metilda 2/8/2021, 08:16

Slaba je ta tvoja teorija koja se temelji na ispravljanju Biblije. Nisi dospio dalje od Jehovinih svjedoka.

metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by teodor.francic 3/8/2021, 14:40

metilda wrote:Slaba je ta tvoja teorija koja se temelji na ispravljanju Biblije. Nisi dospio dalje od Jehovinih svjedoka.
Nitko ne može ispravljati Bibliju, ali treba govoriti istinu o njoj a ne nečije dogme i bajke, ak se tebi bajke više sviđaju, ok!  :)
teodor.francic
teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by metilda 3/8/2021, 15:57

teodor.francic wrote:
metilda wrote:Slaba je ta tvoja teorija koja se temelji na ispravljanju Biblije. Nisi dospio dalje od Jehovinih svjedoka.
Nitko ne može ispravljati Bibliju, ali treba govoriti istinu o njoj a ne nečije dogme i bajke, ak se tebi bajke više sviđaju, ok!  :)
 A tebi su "teoriju svega" prenijeli vansvemirci? Ili si sam došao do nje?
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by teodor francic 3/8/2021, 22:03

zar ne vidiš da je čovek teško bolestan matilda, što se raspravljaš s njim

Male
2021-01-16

teodor.francic dislikes this post

Back to top Go down

Post by metilda 3/8/2021, 23:26

teodor francic wrote:zar ne vidiš da je čovek teško bolestan matilda, što se raspravljaš s njim

Znam, puno ih je reklo da je bolestan, ja ga nisam čitala do ovog topica pa ne mogu reći da je to moje iskustvo s njim. Ali ako je i bolestan očito ima potrebu s nekim podijeliti svoje misli i uvjerenja. Vjeruj mi, razgovarala sam o religiji na nekoliko foruma s puno osoba koje su djelovale puno bolesnije od teodora. Ali ih nitko tretirao kao bolesnike. Pa i na ovom forumu iih ima nekoliko koji su po mom mišljenju bolesniji od teodora. Pa ih nitko tako ne tretira. Zato nemam nikakvu predrasudu kad teodoru napišem par redaka. I kad se odnosim prema njemu kao bilo kome drugome na forumu.
A da se posebno teološki trudim - nisam ni najmanje. Recimo da se zabavljam.
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by metilda 4/8/2021, 07:15

teodor francic wrote:zar ne vidiš da je čovek teško bolestan matilda, što se raspravljaš s njim

Osim toga, vidim da je temu otvorila osoba teodor francic bez točkice i s avatarom, a ja repliciram teodoru.francicu s točkicom. Ispada da si ti otvorio temu da bi se sprdao s kako tvrdiš bolesnom osobom. Stoga se pitam tko bi tu mogao biti bolesniji. Samo kažem.
metilda
metilda

2021-02-20

teodor.francic likes this post

Back to top Go down

Post by teodor.francic 4/8/2021, 09:51

Tko je zbilja bolestan je valjda jasno, ja nisam u ničije tuđe ime otvorio temu, a niti ne idem ko tele za nekim po svim forumima kao ti, zbilja trebaš liječničku pomoć, isto kao i svi majmunčići na onom forumu, normalan čovjek to ne bi radio, ozbiljno! 

Vidiš da je i metilda shvatila o kakvoj osobi je riječ kod tebe, bolje ti je da šutiš, nego da pišeš gluposti i laži.

Pametnome je dosta jednom reći, ali znam da ti nećeš poslušati, sve jasno, ali kako kome, e da.
teodor.francic
teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by teodor.francic 4/8/2021, 09:57

metilda wrote:
teodor.francic wrote:
 A tebi su "teoriju svega" prenijeli vansvemirci? Ili si sam došao do nje?
Sam sam došao do teorije o svemu, ali da se to brže napravi Bogovi su mi dali smjernice, eto, to ću i dokazati.

Moja teorija sve objašnjava, od Boga do svega stvorenoga, poslije nje više se neće bajke o postanku na Zemlji pričati.

A što se tiće ovih luđaka koji me na sve forume prate, i otvaraju teme u moje ime, sve to što rade govori o tome o kakvim je osobama riječ, tako da se s takvima uopće ne zamaram, dapače, neka pišu laži, istina se i tako prije ili kasnije dozna, pa še kak.

A sada ozbiljno.

I ja sam dugo vjerovao u dogmu o Trojstvu, kako su me i učili od malena, ali kada sam saznao da je ona donešena 300 godina POSLIJE nego je Isus Krist hodao Zemljom, i da toga uopće NEMA u Bibliji, obećao sam sebi da ću otkriti pravu istinu o tome, i eto uspio sam, tko je želi čuti, će je čuti objavom moje teorije, eto ukratko!  :tu
teodor.francic
teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by Guest 4/8/2021, 10:34

Metka, ne bih htjela biti partibrejker, ali on nas sad vec fino .. je l'. :)

Hoćemo originalnog Teofrana, a ne ovog falseg! Ili barem linkove na njegove upise s drugih foruma. Ovi su teaseri poprilicno dosadili.. zelim konacno procitati nesto vise iz te njegove Teorije svega..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by metilda 4/8/2021, 13:36

violator wrote:Metka, ne bih htjela biti partibrejker, ali on nas sad vec fino .. je l'. :)

Hoćemo originalnog Teofrana, a ne ovog falseg! Ili barem linkove na njegove upise s drugih foruma. Ovi su teaseri poprilicno dosadili.. zelim konacno procitati nesto vise iz te njegove Teorije svega..

Ma nije.. :D Meni je jasno da od teorije svega nema ništa. Teodor, makar ovaj s točkicom, nema ni filozofsku ni teološku podlogu i sve što zna jest pisati protiv kršćanskih dogmi i židovske filozofije. Ovi teodori bez točkice su samo dokoni ljudi koji podižu čitanost teodorove teme, tako da je moguće da sve piše ista osoba. U svakom slučaju ja reagiram kad vidim namjeru pisanja protiv Krista. Znaš me. :)
metilda
metilda

2021-02-20

Back to top Go down

Post by teodor.francic 4/8/2021, 13:53

violator wrote:Metka, ne bih htjela biti partibrejker, ali on nas sad vec fino .. je l'. :)

Ak želiš ozbiljno o mojoj teoriji, prvo bi morala shvatiti "teodorov paradoks", imaš ga na netu, samo to otkucaš i vidiš o čemu se radi, tek se onda može dalje, e da!
teodor.francic
teodor.francic

2021-04-18

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 40 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics