ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

teorija svega!

Page 27 of 40 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40  Next

Go down

teorija svega! - Page 27 Empty Re: teorija svega!

Post by Ra 18/8/2021, 23:30

violator wrote:

: )))

A da. Ali velim, tako je u hrvatskom jeziku. Zato je bolje reci "upola manje' da se jezik i logika ne kose jedno s drugim. :)
Nije to tako u hrvatskom jeziku. Barem ne u književnom. A o logici nema smisla ni govoriti. :)
I ti i ja znamo što je pravilno u hrvatskom jeziku, a što iskrivljen govor. 

To duplo manje (čak kažu i i troduplo) koriste osnovnoškolci. 

Troduplo manje je po toj logici jedna trećina, troduplo veće je onda trostruko veće, a zapravo je 3xdvostruko = 6x veće ili manje od nečeg

Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 18/8/2021, 23:31

AlfaOmega wrote:
Ra wrote:
AlfaOmega wrote:Ja nisam razumija da je svaki puca u jednog fazana, neg da je Saki puca. A Saki je valda ime lovca. Puca u jednog, druga dva odlepršala. :P

Ti si zna ovu pitalicu, a ne da si razumija da je Saki ime a ne sVaki. Mojnemenito.  :P
Nisam ni zna, neg ukucao u google "saki lovac fazan" i naša.  :ming1
:^0 
Bravo na iskrenosti. ;)
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 18/8/2021, 23:33

violator wrote:Ako nestanem ubrzo, laku vam noc.   :)
Bome ću i ja ubrzo. Jedva gledam.  Dekica me kliče :offt
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 18/8/2021, 23:42

violator wrote:Uostalom, sad ce @Ra doc' i rijesit" sve ono sto mi nismo.

Ali ove flase...
Pa sve ste riješili. Ništa mi nije ostalo.  :roll

A možda oni beskonačni brojevi. Pa ne znam. Ja to nekako ovako razmišljam. Imamo nešto što je beskonačno i trebamo ga dijeliti s nečim da dobijemo nešto konačno. 
Dijeljenje s bilo kojim konačnim brojem je besmisleno, jer je djeljenik beskonačan i nijedan djeljenik mu nije dorastao. Prema TOME! :)

Najbolje je onda to beskonačno podijeliti samo sa sobom. E, da! :D
Ra
Ra

2020-06-01

teodor.francic likes this post

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 18/8/2021, 23:48

Još ne znamo jesmo li ono sa šibicama rišili, et probaj ti :)

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Ra 18/8/2021, 23:57

Koje? Uopće nisam ubrala taj post.

Sad mogu šibicama samo poduprijeti očne kapke, nema šansi da ga sad tražim-
sutra.
Noćka...
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 19/8/2021, 00:28

Ra wrote:
violator wrote:

A da. Ali velim, tako je u hrvatskom jeziku. Zato je bolje reci "upola manje' da se jezik i logika ne kose jedno s drugim. :)
Nije to tako u hrvatskom jeziku. Barem ne u književnom. A o logici nema smisla ni govoriti. :)

Troduplo manje je po toj logici jedna trećina, troduplo veće je onda trostruko veće, a zapravo je 3xdvostruko = 6x veće ili manje od nečeg

Vecerala sam.

U redu, a sto od pocetka tvrdim vezano uz ovu pitalicu!?
Da je zackoljica u izrazu "duplo manje" koja zapravo znaci 1/2, a ne ×2! Vrati se unatrag kad sam pogresno zakljucila
da je odgovor 0° C. Kad mi je spomenuo da se oduzima ili zbraja, zadrzala sam isti stav. Nisam se ja njemu nista prilagodila vec sam "duplo manje" protumacila onako kako sam tvrdila od samog pocetka. Jedino mi je bilo glupo izrazavanje u polustupnjevima.

Dalje, napisala sam i da "dvostruko vece/vise" znaci 100% povecanje pa sam ga upitala kako je odjednom dosao do vrijednosti + 0,5 ° C? Je li racunao od - 0, 5 ° C? Na to mi nije odgovorio. I da, u pravu si, izraz "duplo manje" koristi se u kolokvijalnom govoru, a u knjizevnom je "upola manje", sto i jest bitno za ovu pitalicu jer pociva upravo na pogresnom razumijevanju tog izraza.

U redu sad?!

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/8/2021, 00:41

Ra wrote:

Ali ove flase...

A možda oni beskonačni brojevi. Pa ne znam. Ja to nekako ovako razmišljam. Imamo nešto što je beskonačno i trebamo ga dijeliti s nečim da dobijemo nešto konačno. 
Dijeljenje s bilo kojim konačnim brojem je besmisleno, jer je djeljenik beskonačan i nijedan djeljenik mu nije dorastao. Prema TOME! :)

Ma ono za dijeljenje beskonacnog s konacnim da bi se dobio konacan broj nije pitalica... Meni je nekako samorazumljivo da beskonacno ne mozes skratiti na konacno, odnosno primijeniti na nj logiku konacnih velicina. Mozda bi matematicari imali nesto reci o tome sto bi nekako utisalo tu samorazumljivost.

A dijeljenje s nulom se katkad tumaci kao priblizavanje beskonacnosti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/8/2021, 00:47

Ra wrote:

Ali ove flase...

Mislim da cu tome doskociti tako da i sama potrazim neke nepoznate pitalice i postavim ih na topicu, a da ujedno usporim s rjesavanjem ovih ovdje ne bi li i vi (Venus, A-O, ti) stigli uzivati u njima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/8/2021, 01:00

I da, nemoj mi @Ra na Lampicu dizat' ton jer mi je spasio par ruznih dana, makar on nas sve potajice neprekidno trolao. Jesi cula!? Svu cu ti kosu pocupat'! voodoo
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 19/8/2021, 06:26

AlfaOmega wrote:Jedno pitanje od mene - Kakva je razlika izmedju “Ne govoriti istinu” i “Govorit neistinu”?
Ako je pitalica, razlika je u onom Ne

To ne je znak da prvi šuti, a drug govori (olitiga laže)

Za flozofsku stranu pitanja imaš Violatoricu  :D
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 19/8/2021, 06:37

teodor.francic wrote:"
VI=II
Šibice su tako postavljene.
Sada treba uzeti jednu i staviti je nekamo da bude lijeva strana jednaka desnoj. "

ENGAGE! 

:five:
Nađoh.

S obzirom da sam te ubrala da u svako pitanje ubaciš krivi trag, mislim da zapravo želiš dobiti broj 3 premještanjem jedne šibice, ali će potcrtano navesti ljude da zadrže znak jednakosti. 

Uzela bih šibicu iz znaka jednakosti  i stavila desno, a ostao bi mi znak minus.

Dobila bih 6-3 što je 3 gdje dobijemo dvije trojke, jednu u matematičkoj operaciji oduzimanja, a drugu u rezultatu. 

VI=II  ->  VI-III
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 19/8/2021, 06:40

violator wrote:I da, nemoj mi @Ra na Lampicu dizat' ton jer mi je spasio par ruznih dana, makar on nas sve potajice neprekidno trolao. Jesi cula!? Svu cu ti kosu pocupat'! voodoo
:^0 aj sad majci digni malo glas. 

Kao da ne znam koliko te ovo igranje diglo.  :x

A zašto misliš da on još uvijek gori, a ja rješavam zagonetke već u ranu zoru, pokušavajući odgonetnuti 'što je ono pisac želio reći tj.pitati'? 

Neću ne brini. I meni je on simpa. Vičem samo kako bi potražio stvarno neke pitalice koje imaju smisla, one što bildaju mozak i ne tuku se s logikom. :einstein:
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 19/8/2021, 06:51

violator wrote:
Ra wrote:
violator wrote:

Vecerala sam.

U redu, a sto od pocetka tvrdim vezano uz ovu pitalicu!?
Da je zackoljica u izrazu "duplo manje" koja zapravo znaci 1/2, a ne ×2! Vrati se unatrag kad sam pogresno zakljucila
da je odgovor 0° C. Kad mi je spomenuo da se oduzima ili zbraja, zadrzala sam isti stav. Nisam se ja njemu nista prilagodila vec sam "duplo manje" protumacila onako kako sam tvrdila od samog pocetka. Jedino mi je bilo glupo izrazavanje u polustupnjevima.

Dalje, napisala sam i da "dvostruko vece/vise" znaci 100% povecanje pa sam ga upitala kako je odjednom dosao do vrijednosti + 0,5 ° C? Je li racunao od - 0, 5 ° C? Na to mi nije odgovorio. I da, u pravu si, izraz "duplo manje" koristi se u kolokvijalnom govoru, a u knjizevnom je "upola manje", sto i jest bitno za ovu pitalicu jer pociva upravo na pogresnom razumijevanju tog izraza.

U redu sad?!

:^0 

Paaaaa onako. Mogla bi ti to i malo opširnije objasniti.   :P

Podsjetilo me to na jednom davno na Denkiću kad smo se oko nečeg pregovarale. 
Znala sam da nisam u pravu, mislila sam da i ti to znaš i zezala sam se da stvorimo malo drame na učmalom topiku, ali ti si kao prava štreberica  išla potražiti što je koja napisala.  :D
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 19/8/2021, 07:04

violator wrote:
Ra wrote:

Ali ove flase...

Ma ono za dijeljenje beskonacnog s konacnim da bi se dobio konacan broj nije pitalica... Meni je nekako samorazumljivo da beskonacno ne mozes skratiti na konacno, odnosno primijeniti na nj logiku konacnih velicina. Mozda bi matematicari imali nesto reci o tome sto bi nekako utisalo tu samorazumljivost.

A dijeljenje s nulom se katkad tumaci kao priblizavanje beskonacnosti.
Stvarno ne znam točan odgovor, nisam matematičar, ali pokušavam to povezati s onim što već znam. 

U matematici znamo da je nula ništa i u startu nemamo s čim dijeliti ili možemo dobiti ništa, pa mi se ta ideja ne čini logičnom. 

Po drugoj strani svaki broj je djeljiv sam sa sobom i daje rezultat 1. To mi ima više smisla.

Ali, kao što rekoh, nisam matematičar nego bauštelac. Prema tome! Odoh ja stavit još. Jednu ziglu u zid.  :rasta

UKLJUČITE se s pitalicama. Daj i ti koju. Slijedeći tjedan ću i ja imati više vremena 

Ali evo jedna kratka koja usmeno uvijek upali. 
Anini roditelji imaju četvoro djece. Najstarije se zove Siječanj, drugo se zove Veljača (Jelena :D) treće se zove Ožujak. Kako se zove najmlađe dijete? 

P.S.
Sad vidim da mi je sinoć i djelitelj bio također djeljenik. Bome mi se spavalo sinoć. :)
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 19/8/2021, 15:10

Ra wrote:

Ali evo jedna kratka koja usmeno uvijek upali. 
Anini roditelji imaju četvoro djece. Najstarije se zove Siječanj, drugo se zove Veljača (Jelena :D) treće se zove Ožujak. Kako se zove najmlađe dijete? 

P.S.
Sad vidim da mi je sinoć i djelitelj bio također djeljenik. Bome mi se spavalo sinoć. :)

Daj se opusti, ovo bi trebalo biti zabavno... Djelitelj, djeljenik, tko je tocno odgovorio, tko je bio blizu ma koga briga! Meni je bitno uposliti um, a jako mi je drago kad u tome svi sudjelujemo. To je gust. Inace bih si skinula aplikacije s mozgalicama i rjesavala ih sama

Inace, simpa je ova s roditeljima.. :D Necu odgovorit", necu odgovorit'..

Ivanovi roditelji imaju sedmoro djece. Prvi se zove Ponedjeljak, drugi je Utorak, treca je Srijeda, cetvrti Cetvrtak, sesta je Subota, sedma je Nedjelja. A peto se dijete zove . ? :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/8/2021, 15:24

teodor.francic wrote:VI=II
Sada treba uzeti jednu i staviti je nekamo da bude lijeva strana jednaka desnoj. "

ENGAGE! 

Lampice, trebamo pomoc malo ovdje...

Nisam mogla rijesiti pa sam se zafrkavala na nacin da sam broju s lijeve strane uzela "jedinicu", prekrizila znak jednakosti i dobila:

V =/= II   :p

Ali to mozemo na brojne nacine.

Uglavnom, ne znam rjesenje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/8/2021, 16:04

violator wrote:
teodor.francic wrote:VI=II

ENGAGE! 

Lampice, trebamo pomoc malo ovdje...

Nisam mogla rijesiti pa sam se zafrkavala na nacin da sam broju s lijeve strane uzela "jedinicu", prekrizila znak jednakosti i dobila:

V =/= II   :p

Ali to mozemo na brojne nacine.

Uglavnom, ne znam rjesenje.

A mogla bih se pretvarati da se trazi istinitost cjelokupnog izraza pa pomicanjem sibice dobijemo:

VI > II

Ajme, idem ca. :D Pozdrav do neke druge prilike.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by božidar.frančić 19/8/2021, 18:12

teodor.francic wrote:
Ra wrote:TT se malo šepiri s mozgalicama koje je jednom negdje pokupio. Ili ih čak još kupi na netu, ali ih malo obradi prije objave. Jesam li u pravu 3 T ? TTT=Teo-Teoretičar-Točkica :P  :D
Nisam pokupio nego sam otvorio teme o tome, neke su moje pitalice neke, ...

A pošto mislite da ja nisam pravi Teodor, autor prave "teorije svega", nego neki imitator i teorije i pitalica, evo vam jedna moja pitalica  pa da vidimo da li prepisujem samo ili imam i svoje, i to je tek jedna od mnogih, e da:

"U Beogradu je 0° C, a u Zagrebu je duplo manje, koliko je stupnjeva Celzija u Zagrebu?"

Parametri za to su stupnjevi i polustupnjevi Celzija, ne pretvarati u druge jedinice za temperaturu, odgovor samo u stupnjevima i polustupnjevima Celzija, eto. Tko će prvi pogoditi točan rezultat, e da.  :beer
Poštovani,

Ne slušajte ovog prevaranta koji se kiti tudjim perjem.
To što on tvrdi da je sam smislio je stara pitalica i malo guglanja po internetu će vam potvrditi istinitost mojih riječi.

Istina je da dotični nije umio riješiti tu zagonetku, pa sada tvrdi da je njegova kako bi nametnuo da je njegovo netočno rješenje točno.
božidar.frančić
božidar.frančić

2021-04-18

Back to top Go down

Post by Guest 19/8/2021, 18:26

božidar.frančić wrote:
teodor.francic wrote:
Ra wrote:TT se malo šepiri s mozgalicama koje je jednom negdje pokupio. Ili ih čak još kupi na netu, ali ih malo obradi prije objave. Jesam li u pravu 3 T ? TTT=Teo-Teoretičar-Točkica :P  :D
Nisam pokupio nego sam otvorio teme o tome, neke su moje pitalice neke, ...

A pošto mislite da ja nisam pravi Teodor, autor prave "teorije svega", nego neki imitator i teorije i pitalica, evo vam jedna moja pitalica  pa da vidimo da li prepisujem samo ili imam i svoje, i to je tek jedna od mnogih, e da:

"U Beogradu je 0° C, a u Zagrebu je duplo manje, koliko je stupnjeva Celzija u Zagrebu?"

Parametri za to su stupnjevi i polustupnjevi Celzija, ne pretvarati u druge jedinice za temperaturu, odgovor samo u stupnjevima i polustupnjevima Celzija, eto. Tko će prvi pogoditi točan rezultat, e da.  :beer
Poštovani,

Ne slušajte ovog prevaranta koji se kiti tudjim perjem.
To što on tvrdi da je sam smislio je stara pitalica i malo guglanja po internetu će vam potvrditi istinitost mojih riječi.

Istina je da dotični nije umio riješiti tu zagonetku, pa sada tvrdi da je njegova kako bi nametnuo da je njegovo netočno rješenje točno.

A koji si pak sad ti?  :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by božidar.frančić 19/8/2021, 18:35

Ja sam pravi Božidar...ovaj drugi je jedan lakrdijaš koji se krije iza mog imena, hvali se tudjim idejama (imate sada primjer) i bruka i mene i sebe po balkanskim forumina.
božidar.frančić
božidar.frančić

2021-04-18

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 27 of 40 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics