Za sve koji mogu i žele pomoći
Page 6 of 11
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Za sve koji mogu i žele pomoći
Na društvenim mrežama je hrpa informacija.
Ljudi nude smještaj stradalnicima, ali oni na selu ne mogu ostaviti svoje blago (stoku) što je potpuno razumljivo. :(
Mole za kontejnere ili kamp kućice dok im se ne obnove domovi.
Spremnici za vodu bi također riješili puno toga, jer se ljudi voze po vodu na udaljene punktove.
Plinske peći, gorivo za agregate....
Savjeti s terena su:
Prilikom donacije bilo bi dobro ne stavljati svašta u male vrećice jer je strašno puno posla oko razvrstavanja hrane, pogotovo svježih namirnica i pokvarljive robe (meso, povrće i voće)
Treba se fokusirati i kupiti jednu ili dvije namirnice u većim količinama čime se olakšava sortiranje paketa potrebitim.
Deficitarne potrepštine su: dječja hrana i pelene, odjeća za bebe i djecu....
Violator, ako imaš ažuriran popis potrebitih po selima molim te objavi.
Ja imam jedan od jučer, ali trebam provjeriti što je od toga riješeno.
Ljudi nude smještaj stradalnicima, ali oni na selu ne mogu ostaviti svoje blago (stoku) što je potpuno razumljivo. :(
Mole za kontejnere ili kamp kućice dok im se ne obnove domovi.
Spremnici za vodu bi također riješili puno toga, jer se ljudi voze po vodu na udaljene punktove.
Plinske peći, gorivo za agregate....
Savjeti s terena su:
Prilikom donacije bilo bi dobro ne stavljati svašta u male vrećice jer je strašno puno posla oko razvrstavanja hrane, pogotovo svježih namirnica i pokvarljive robe (meso, povrće i voće)
Treba se fokusirati i kupiti jednu ili dvije namirnice u većim količinama čime se olakšava sortiranje paketa potrebitim.
Deficitarne potrepštine su: dječja hrana i pelene, odjeća za bebe i djecu....
Violator, ako imaš ažuriran popis potrebitih po selima molim te objavi.
Ja imam jedan od jučer, ali trebam provjeriti što je od toga riješeno.
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
Podrucje Rijeke.
Pitanje:
Dragi ljudi.
Molim vas za informaciju,gdje se danas skupljaju potrebne stvari za nase ugrozene potresom?
Hvala
Odgovori:
• Klub mladih; Plodine na Marinicima; Palach; Centar Zamet; u garaži Filozofskog fakulteta u Rijeci na Kampusu od 10-14h.
Još jednom apeliramo da su najpotrebnije:
PLINSKE GRIJALICE, AGREGATI, VODA, ŠATORI, SVIJEĆE, BATERIJSKE LAMPE/SVJETILJKE, HIGIJENSKE POTREPŠTINE...
Pitanje:
Dragi ljudi.
Molim vas za informaciju,gdje se danas skupljaju potrebne stvari za nase ugrozene potresom?
Hvala
Odgovori:
• Klub mladih; Plodine na Marinicima; Palach; Centar Zamet; u garaži Filozofskog fakulteta u Rijeci na Kampusu od 10-14h.
Još jednom apeliramo da su najpotrebnije:
PLINSKE GRIJALICE, AGREGATI, VODA, ŠATORI, SVIJEĆE, BATERIJSKE LAMPE/SVJETILJKE, HIGIJENSKE POTREPŠTINE...
Guest- Guest
Last edited by violator on 31/12/2020, 10:51; edited 1 time in total
Guest- Guest
... novac ću uplatiti i ja direktno na račun... sada je bitnije od novca kojeg ne mogu jesti i piti ljudima pronaći siguran smještaj. tu bi se trebala angažirati vojska sa šatorima, kontejnerima.vuksadinare wrote:na koji broj racuna mogu jos uplatiti 200 eura..ne bi stel preko vladinoga
https://croexpress.eu/stize-konvoj-iz-austrije-pogodenima-potresima-dolazi-80-kontejner-kucica-za-oko-640-ljudi/?fbclid=IwAR1dq7sRdUxR25VUfBfMh_ilMN_FGsFqb_02H_IuhlHllTZLBuXv3yaijH4
Ne znam po kojem ključu će se dijeliti ove kamp kućice.
Ohrabruje, ali nije dovoljno.
Ukoliko znate da netko ima kamp kućicu za posuditi jednoj obitelji dok se ne saniraju oštećenja na kući, molim javite. Iz Dalmacije već ima kontakt osoba za prijevoz, a za dopremu iz Istre ćemo se nekako organizirati. Hvala :)
STIŽE KONVOJ IZ AUSTRIJE Pogođenima potresima dolazi 80 kontejner kućica za oko 640 ljudi!
https://www.glasistre.hr/istra/zrtve-potresa-ne-moraju-traziti-smjestaj-po-hrvatskoj-vec-smjestaj-dolazi-njima-istarske-kamp-kucice-otputovale-za-petrinju-javljaju-se-i-nijemci-da-bi-darovali-dzip-i-kucicu-690216Žrtve potresa ne moraju tražiti smještaj po Hrvatskoj, već on dolazi njima: Istarske kamp kućice otputovale za Petrinju. JAVLJAJU SE I NIJEMCI DA BI DAROVALI DŽIP I KUĆICU
Ne znam po kojem ključu će se dijeliti ove kamp kućice.
Ohrabruje, ali nije dovoljno.
Ukoliko znate da netko ima kamp kućicu za posuditi jednoj obitelji dok se ne saniraju oštećenja na kući, molim javite. Iz Dalmacije već ima kontakt osoba za prijevoz, a za dopremu iz Istre ćemo se nekako organizirati. Hvala :)
2020-06-01
Bacaju sve što nema deklaraciju, pas mater. Tone kulenja, kobasica, slanine završilo na otpadu, bnarem da su dali psima i mačkamajasambrend wrote:Crveni križ i Caritas bi ipak trebali biti koliko toliko nesjebani po tom pitanju... ove vladine kurac palac inicijative svakako odjebati.
Da je samo to... :(tre wrote:Bacaju sve što nema deklaraciju, pas mater. Tone kulenja, kobasica, slanine završilo na otpadu, bnarem da su dali psima i mačkamajasambrend wrote:Crveni križ i Caritas bi ipak trebali biti koliko toliko nesjebani po tom pitanju... ove vladine kurac palac inicijative svakako odjebati.
Razvrstavaju robu i kvalitetniju odnose... nekamo.
Ma povraća mi se čitajući izvješća s terena. Ljudi su ogorčeni....
2020-06-01
Organizirala se vojska... ali ne hrvatska.mutava baštarda wrote:... novac ću uplatiti i ja direktno na račun... sada je bitnije od novca kojeg ne mogu jesti i piti ljudima pronaći siguran smještaj. tu bi se trebala angažirati vojska sa šatorima, kontejnerima.vuksadinare wrote:na koji broj racuna mogu jos uplatiti 200 eura..ne bi stel preko vladinoga
2020-06-01
I to mi je potvrđeno, provesti inspekciju i istog trena dignuti kaznenu prijavu da im matere ne spominjem. Ljut sam u pm i bome sam zabeštimo gadno kad sam sve to čuoRa wrote:Da je samo to... :(tre wrote:Bacaju sve što nema deklaraciju, pas mater. Tone kulenja, kobasica, slanine završilo na otpadu, bnarem da su dali psima i mačkamajasambrend wrote:Crveni križ i Caritas bi ipak trebali biti koliko toliko nesjebani po tom pitanju... ove vladine kurac palac inicijative svakako odjebati.
Razvrstavaju robu i kvalitetniju odnose... nekamo.
Ma povraća mi se čitajući izvješća s terena. Ljudi su ogorčeni....
T.- Posts : 17560
2014-04-14
https://www.njuskalo.hr/kamp-prikolice/skupljamo-kamp-kucice-potresom-pogodena-podrucja-oko-petrinje-oglas-33270549?fbclid=IwAR10PNgnVJ2m-xNmZQIc6PEewcw8472SOhnwwZtK3FJ9EGF6PSMFJsFfxzM
Ovaj čovjek besplatno prevozi kamp kućice. Ako netko ima kampericu za posuditi ili pokloniti molim neka mu se javi čim prije.
MOLIMO ZA POMOĆ I DONACIJE KAMP KUĆICA , KAMPERA , KONTEJNERA U BILO KAKVOM STANJU I U BILO KOJEM DIJELU HRVATSKE MOJI VOZAČI DOLAZE PO NJIH U NASEM TROŠKU I PREVOZE DO OBITELJI KOJIMA SU PRIJEKO POTREBNE DA PREŽIVE ZIMU!!!!
ZVATI NA : 092 29 47 44 EMIL
098 200 600 KOLJA
Usput, ovo je njegov status na FB nakon prvog transporta kamp kućica
GRAĐANI RH U PETRINJI I OKOLICI JE TOTALNI KAOS I NEORGANIZACIJA. NAROD NE DOBIVA ADEKVATNU POMOĆ!!!!
KRADE SE , POLICIJE NEMA NEGO NA PAR PUNKTOVA , LJUDI LEZE PO LIVADAMA , ZOVU ME ZA POMOĆ!!!! OVO JE TOTALNI UŽAS!!!! CIGANI KRADU SVE STO STIGNU. DA NEMA NAVIJACA IZ SPLITA , ZAGREBA I ZADRA I VOJSKE NE BI BILO NISTA OD SANACIJE! U CIVILNOJ ZASTITI I CRVENOM KRIZU NITKO SE NE JAVLJA NA TELEFON. SRAMOTA TKO JE OVDJE ODGOVORNA ODOBA , TKO VODI CRVENI KRIZ , TKO VODI CIVILNU ZASTITU ???? PA TKO JE TU LUD???? LJUDIMA JE POSLANA POMOC SA SVIH STRANA , A ONI JE NE DOBIVAJU , SRAMOTA!
SVE POHVALE HRVATSKIM VOJNICIMA I NJIHOVOM ZAPOVJEDNIKU NECU GA IMENOVATI....SVI ZNAMO TKO JE!!!!
SVAKA MU ČAST!!!!
EMIL IVEZIĆ
Ovaj čovjek besplatno prevozi kamp kućice. Ako netko ima kampericu za posuditi ili pokloniti molim neka mu se javi čim prije.
MOLIMO ZA POMOĆ I DONACIJE KAMP KUĆICA , KAMPERA , KONTEJNERA U BILO KAKVOM STANJU I U BILO KOJEM DIJELU HRVATSKE MOJI VOZAČI DOLAZE PO NJIH U NASEM TROŠKU I PREVOZE DO OBITELJI KOJIMA SU PRIJEKO POTREBNE DA PREŽIVE ZIMU!!!!
ZVATI NA : 092 29 47 44 EMIL
098 200 600 KOLJA
Usput, ovo je njegov status na FB nakon prvog transporta kamp kućica
GRAĐANI RH U PETRINJI I OKOLICI JE TOTALNI KAOS I NEORGANIZACIJA. NAROD NE DOBIVA ADEKVATNU POMOĆ!!!!
KRADE SE , POLICIJE NEMA NEGO NA PAR PUNKTOVA , LJUDI LEZE PO LIVADAMA , ZOVU ME ZA POMOĆ!!!! OVO JE TOTALNI UŽAS!!!! CIGANI KRADU SVE STO STIGNU. DA NEMA NAVIJACA IZ SPLITA , ZAGREBA I ZADRA I VOJSKE NE BI BILO NISTA OD SANACIJE! U CIVILNOJ ZASTITI I CRVENOM KRIZU NITKO SE NE JAVLJA NA TELEFON. SRAMOTA TKO JE OVDJE ODGOVORNA ODOBA , TKO VODI CRVENI KRIZ , TKO VODI CIVILNU ZASTITU ???? PA TKO JE TU LUD???? LJUDIMA JE POSLANA POMOC SA SVIH STRANA , A ONI JE NE DOBIVAJU , SRAMOTA!
SVE POHVALE HRVATSKIM VOJNICIMA I NJIHOVOM ZAPOVJEDNIKU NECU GA IMENOVATI....SVI ZNAMO TKO JE!!!!
SVAKA MU ČAST!!!!
EMIL IVEZIĆ
2020-06-01
Sramota u 3pm...
Šta bi bilo da je sravnilo osijek, vinkovce ?
Da se je*ena država ne može angažirati i zaštititi par tisuća svojih građana nego mole i prose ...
Pa to je osnovna funkcija države...
Da se je*ena država ne može angažirati i zaštititi par tisuća svojih građana nego mole i prose ...
Onaj dečko što je prigovorio da 30 godina nisu čavla zabili je u pravu.T. wrote:Sramota u 3pm...
Prije 10 godina sam se provezla onuda....
Sela s par stanovnika i puno duhova, napuštena i od ljudi i od Boga zaboravljena.
Kuće uništene ratom, nikad obnovljene, ceste neodržavane, infrastruktura na izdisaju. Strašno.
Možda je ovo prilika da se konačno nešto učini za te ljude koji su ostali u slijepom crijevu lijepe naše.
Ali sumnjam da će to učiniti oni koji bi trebali...
2020-06-01
Ma ne to nego sad odmah poslat u sva ta sela vojsku i policiju iz svih dijelova države...Ra wrote:Onaj dečko što je prigovorio da 30 godina nisu čavla zabili je u pravu.T. wrote:Sramota u 3pm...
Prije 10 godina sam se provezla onuda....
Sela s par stanovnika i puno duhova, napuštena i od ljudi i od Boga zaboravljena.
Kuće uništene ratom, nikad obnovljene, ceste neodržavane, infrastruktura na izdisaju. Strašno.
Možda je ovo prilika da se konačno nešto učini za te ljude koji su ostali u slijepom crijevu lijepe naše.
Ali sumnjam da će to učiniti oni koji bi trebali...
Da se kontrolira raspodjela i rastjeraju ovi cigani i ostali kokošari...
T.- Posts : 17560
2014-04-14
Čudo! Hrvatica u Frankfurtu tražila jedan kombi, a ljudi su skupili 60 tona u dva šlepera
https://www.24sata.hr/news/cudo-ivana-u-frankfurtu-trazila-jedan-kombi-a-ljudi-su-skupili-60-tona-pomoci-u-dva-slepera-737128
zakurac im trud kad će tu robu rvacki crveni križ pobacat u smeće jer roba nema valjanu rvacku deklaraciju na svakom proizvodu.
https://www.24sata.hr/news/cudo-ivana-u-frankfurtu-trazila-jedan-kombi-a-ljudi-su-skupili-60-tona-pomoci-u-dva-slepera-737128
zakurac im trud kad će tu robu rvacki crveni križ pobacat u smeće jer roba nema valjanu rvacku deklaraciju na svakom proizvodu.
Guest- Guest
to nije istina, hrvatska vojska se organizirala, uključila se odmah nakon potresa i kontinuirano je prisutna.Ra wrote:Organizirala se vojska... ali ne hrvatska.mutava baštarda wrote:... novac ću uplatiti i ja direktno na račun... sada je bitnije od novca kojeg ne mogu jesti i piti ljudima pronaći siguran smještaj. tu bi se trebala angažirati vojska sa šatorima, kontejnerima.vuksadinare wrote:na koji broj racuna mogu jos uplatiti 200 eura..ne bi stel preko vladinoga
odakle ta dezinformacija?
Rec organizacija je dosta bitna rec, koja na Balkanu bas i ne
funkcionise a ni kao predmet, ne postoji u skoli, iako smaraju
sa nebulozama nebitnim.
Sada u ovom trenutku, vec su im trebali dopremiti satore
iz Decathlon-a.
Imas raznih velicina za kampovanje a dole kreveti na
naduvavanje, postoje cak i sa grejacima, greje te dok spavas.
Zatim, unutra na gas isto imas iz Decathlon-a za kuvanje i
mozes se ugrejati, tj. prostor unutar satora.
Rezervoar za vodu, postoje one kese za tusiranje, stavis vodu,
dok i za ishranu i generalno vodu, nije problem naci.
Deke imas u Ikea, mada su skupi u zadnje vreme, imas smece
za male pare a to ti ne treba.
Hrana, limenke i slicno generalno je hladno, tako da se ne
kvare stvari.
funkcionise a ni kao predmet, ne postoji u skoli, iako smaraju
sa nebulozama nebitnim.
Sada u ovom trenutku, vec su im trebali dopremiti satore
iz Decathlon-a.
Imas raznih velicina za kampovanje a dole kreveti na
naduvavanje, postoje cak i sa grejacima, greje te dok spavas.
Zatim, unutra na gas isto imas iz Decathlon-a za kuvanje i
mozes se ugrejati, tj. prostor unutar satora.
Rezervoar za vodu, postoje one kese za tusiranje, stavis vodu,
dok i za ishranu i generalno vodu, nije problem naci.
Deke imas u Ikea, mada su skupi u zadnje vreme, imas smece
za male pare a to ti ne treba.
Hrana, limenke i slicno generalno je hladno, tako da se ne
kvare stvari.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Mozes odmah tako napraviti parcelu, gde ce ljudi biti blizu i
distribucija laksa, umesto svako da dize gde hoce, sto otezava
distribuciju i pomoc u hitnim trenucima.
distribucija laksa, umesto svako da dize gde hoce, sto otezava
distribuciju i pomoc u hitnim trenucima.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Potres 2020
Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, hrvatska OpenStreetMap zajednica i Open IT d.o.o. u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Operativnim centrom Civilne zaštite i Državnom geodetskom upravom Republike Hrvatske pripremili su i održavaju platformu na kojoj možete zatražiti i ponuditi pomoć i informacije. Dostupna je i mobilna aplikacija za ovu platformu.
https://potres2020.openit.hr/views/map
Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, hrvatska OpenStreetMap zajednica i Open IT d.o.o. u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Operativnim centrom Civilne zaštite i Državnom geodetskom upravom Republike Hrvatske pripremili su i održavaju platformu na kojoj možete zatražiti i ponuditi pomoć i informacije. Dostupna je i mobilna aplikacija za ovu platformu.
https://potres2020.openit.hr/views/map
Guest- Guest
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Ženidba za stranca smatra se nečasnim činom i oni koji to naprave ne mogu pristupiti vojsci sve i da žele. Kakva strašna sudbina
» Njemačka i Francuska žele pomoći Italiji u prihvatu izbjeglica
» Poljska razmišlja o kupnji trgovina hranom, tako žele pomoći poljoprivrednicima
» Propaganda se širi: Izbjeglice mogu pomoći Europskoj uniji u novom ekonomskom razvoju
» Bjelovarčani koji odbiju raditi za opće dobro ostat će bez socijalne pomoći
» Njemačka i Francuska žele pomoći Italiji u prihvatu izbjeglica
» Poljska razmišlja o kupnji trgovina hranom, tako žele pomoći poljoprivrednicima
» Propaganda se širi: Izbjeglice mogu pomoći Europskoj uniji u novom ekonomskom razvoju
» Bjelovarčani koji odbiju raditi za opće dobro ostat će bez socijalne pomoći
Page 6 of 11