Za sve koji mogu i žele pomoći
Page 5 of 11
Page 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Re: Za sve koji mogu i žele pomoći
Dobro ... ne bumo sad mjerili čiji je kurac duži i deblji.
Svatko od nas nek pomogne kak može.
Osobno sam pomogel s paketima i s još nečim. Po uputama Crvenog križa.
I to držim svrhovitijem nego da skačem po krovu i još padnem pa se sjebem i državi i zdravstvu trošak napravim.
No za razliku od mene Dijagram je pretpostavljam s krovovima na "ti".
On hrda po krovovima.
Netko drugi bu nekaj drugo.
Opet velim ... na lokalnim i županijskim vlastima je da prepoznaju točno kaj trebaju i to daju javnosti na znanje.
Koliko vidim ide to pomalo.
Svakomu tko želi osiguran je kakav takav smještaj ili to bude osigurano vrlo skoro.
Ljudima treba malo vremena da se uhodaju.
Svatko od nas nek pomogne kak može.
Osobno sam pomogel s paketima i s još nečim. Po uputama Crvenog križa.
I to držim svrhovitijem nego da skačem po krovu i još padnem pa se sjebem i državi i zdravstvu trošak napravim.
No za razliku od mene Dijagram je pretpostavljam s krovovima na "ti".
On hrda po krovovima.
Netko drugi bu nekaj drugo.
Opet velim ... na lokalnim i županijskim vlastima je da prepoznaju točno kaj trebaju i to daju javnosti na znanje.
Koliko vidim ide to pomalo.
Svakomu tko želi osiguran je kakav takav smještaj ili to bude osigurano vrlo skoro.
Ljudima treba malo vremena da se uhodaju.
Guest- Guest
Evo Pupija gledam na vijestima ... nekaj veli za - ZA DOM SPREMNI.
Ne mreš vjerovati.
Ne mreš vjerovati.
Guest- Guest
Preikladan trenutak za rjesenje tog "problema"Sovak wrote:Evo Pupija gledam na vijestima ... nekaj veli za - ZA DOM SPREMNI.
Ne mreš vjerovati.
dijagram-
2015-08-09
dobro će ovo završit
kompleksna je naša svagdašnjica
nek admin okači temu di ćemo pisat samo dobro . da ohrabrimo kolegu
a za konekciju nek se u sjeni dogovore koji su u kontaktu sa kolegom
Guest- Guest
veber wrote:gle, sada na ovoj temi ću ti odgovorit, koju zloporabiš, možeš natipkat negdje drugdje. isti komentar koji si sada ostavila.Ra wrote:Možeš se i ti samopromovirati na nekoj drugoj temi pa si se parkirao ovdje.veber wrote:odi negdje drugdje moralizirat.Ra wrote:
E jebiga Veberu.
Ono boldano si napisao zašto...???
Da pokažeš kako si s njim u kontaktu?
Da ostale prozivaš kao lažne altruiste?
ako se s nekim znam godinama, kaj bi trebao napisat?
moraliziraj na nekoj drugoj temi. ne tu.
Ne zanima me koliko se dugo znate, nego način kako mu pomoći. Je li to tako teško shvatiti???
poznanstva i prijateljstva su čudna.
ja sam naveo kolegu kojem treba pomoć.
zato polako, udahni.
ima drugih tema gdje me možeš loviti i ostavljati komentare.
i neću se referirati na tebe osim ako nije vezano uz potres. pomoć i slično.
osobno mi možeš na erinim temama ili četu tipkat.
Ne bih ti se uopće obratila da sam imala bilo koju drugu opciju. Mislim da smo riješili problem kako doći do Mihe pa samim time nas dvoje nemamo o čemu pisati.
Aj bok
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
dijagram wrote:Preikladan trenutak za rjesenje tog "problema"Sovak wrote:Evo Pupija gledam na vijestima ... nekaj veli za - ZA DOM SPREMNI.
Ne mreš vjerovati.
Misliš opizdit ga kolcem po tintari?
Guest- Guest
obala razuma wrote:dobro će ovo završit
dobra ideja, moralna podrska je potrebna također
svidjelo mi se sto je petrinja iako u mraku, onaj centralni park okicen i osvijetljen, djeluje posebno
dijagram-
2015-08-09
Uh, napokon sam stigao doma. Sada ću pogledati sve poruke i pozive i truditi se odgovoriti svima.
Vozili smo pomoć u Sisak, Petrinju, Glinu i nekoliko sela. Koliko ljudi žele pomoći, to je stvarno dirljivo. Stanemo s kombijem u selu, ljudima pakiram u kutije što biraju... Gospođo, evo vam litra ulja, par kila brašna, evo vam konzervi tune, povrća, kiseli krastavci, paštete, toaletni papir, evo vam vode, nosite koliko možete, mlijeka, kruha... Hoćete kekse? Oni najsiromašniji, njima najviše neugodno bilo doći. Praktički sam im na silu natrpao kutije da uzmu doma jer što god ih pitam "ma ne treba"... Pa jedna gospođa pitala jel mi to prodajemo?!? Ako itko prodaje tim ljudima vodu i hranu iz kombija, jeb... Ma bolje da ne kažem što mislim. Ali iskreno sumnjam da itko prodaje. Nema takvih ljudi.
Svi ljudi koje smo mi vidjeli, svi su čista pozitiva! Stane tip s malim autom, splitske registracije, dere se kroz prozor "alo, je li triba šta". Ma ne triba prika, imamo pun kombi.
Pa na radiju kažu da su mnogi gradovi odustali od novogodišnjeg vatrometa. Uplatili po parsto tisuća kuna za unesrećena područja. Najveću donaciju je dao grad Samobor - 500.000 kuna, zbog čega sam stvarno osjetio ponos. Bravo! Pod Samobor i ja spadam.
Pa gledaš sve te ljude, sve te kombije, bagere, alpiniste, vatrogasce, novinare... Svi nekuda idu, svi žele pomoći, ali ne možemo znati sve gdje i kada doći. Trudimo se. Idemo u svako selo gdje možemo. Čak su mi javili da su s kombijem robe došli u područje gdje su se osjećali prevareno jer nigdje nikakve porušene kuće, struja radi, iz dimnjaka ide dim, a oni iskrcavaju u nekakvu građevinu... No dobro, njima na dušu.
Na kraju dana smo pitali zadnjeg čovjeka kojemu smo ostavili donaciju smijemo li mu kod bunara pojesti malo kruha i paštete, nismo cijeli dan ništa jeli. Ma kakvi, kaže on. Ne može. Ode u kuću i donese domaćih proizvoda, kaže "ovo smijete jesti, a ne paštete". Još su i novinari bili s nama pa su izvadili craft pive, susjed donio rakiju... Gledaš odrasle ljude koji su ganuti, pričaju sa suzama u očima koliko im znači što svi pomažu sa svih strana. Svi se grle, vole. Naravno da nisam pio alkohol, samo pijem svoju mineralnu cijeli dan, koju sam si sam kupio. Odgovoran vozač.
Pa čujem na radiju da su građani udruzi Solidarna donirali već 3,5 milijuna kuna za pomoć. Pa čujem vijest da su javili iz transfuzijske klinike da više ne mogu primati krv, mole da ne dolaze donori jer su popunili sve zalihe. Pa čuješ vijest da su mnoge strane zemlje darovale svašta. Pa čuješ vijest da je Srbija darovala milijun eura!!! Ej, milijun eura od Srba, koji nisu bogati.
Pa fakat počneš vjerovati da ovaj svijet ima smisla!
Ali opet, rastužuje me to da smo takvi ljudi samo kad udari neka najgora nevolja!
Ljudi moji! Pa kakva smo mi to vrsta? Gdje bismo bili da stalno toliko bodrimo i pomažemo jedni druge? Koliko bismo problema riješili da možemo uvijek biti ljudi, da budeš čovjek, u punom smislu riječi humanist, da si uvijek potpora drugima, čak i kad je teško, čak i kad si živčan, uvijek...
Gdje bismo bili?
I zašto nismo takvi uvijek?
Hajdemo barem izdržati biti takvi ljudi još koji tjedan. Danas smo pomogli. Budimo takvi i sutra. Ali budimo takvi i 6.1.
Budima takvi i 7.1.
Budimo takvi i 31.1.
Pa ako uspijemo mjesec dana, budimo takvi jednu godinu, tako da možemo reći budućim naraštajima "2020. godina je bila užas, ali 2021. godina - e to će se pamtiti zauvijek. Tad smo postali ljudi zauvijek!"
Ne mora se valjda dogoditi još katastrofa da shvatimo koliko smo povezani i da samo svi zajedno možemo ići naprijed.
(D. T.)
Vozili smo pomoć u Sisak, Petrinju, Glinu i nekoliko sela. Koliko ljudi žele pomoći, to je stvarno dirljivo. Stanemo s kombijem u selu, ljudima pakiram u kutije što biraju... Gospođo, evo vam litra ulja, par kila brašna, evo vam konzervi tune, povrća, kiseli krastavci, paštete, toaletni papir, evo vam vode, nosite koliko možete, mlijeka, kruha... Hoćete kekse? Oni najsiromašniji, njima najviše neugodno bilo doći. Praktički sam im na silu natrpao kutije da uzmu doma jer što god ih pitam "ma ne treba"... Pa jedna gospođa pitala jel mi to prodajemo?!? Ako itko prodaje tim ljudima vodu i hranu iz kombija, jeb... Ma bolje da ne kažem što mislim. Ali iskreno sumnjam da itko prodaje. Nema takvih ljudi.
Svi ljudi koje smo mi vidjeli, svi su čista pozitiva! Stane tip s malim autom, splitske registracije, dere se kroz prozor "alo, je li triba šta". Ma ne triba prika, imamo pun kombi.
Pa na radiju kažu da su mnogi gradovi odustali od novogodišnjeg vatrometa. Uplatili po parsto tisuća kuna za unesrećena područja. Najveću donaciju je dao grad Samobor - 500.000 kuna, zbog čega sam stvarno osjetio ponos. Bravo! Pod Samobor i ja spadam.
Pa gledaš sve te ljude, sve te kombije, bagere, alpiniste, vatrogasce, novinare... Svi nekuda idu, svi žele pomoći, ali ne možemo znati sve gdje i kada doći. Trudimo se. Idemo u svako selo gdje možemo. Čak su mi javili da su s kombijem robe došli u područje gdje su se osjećali prevareno jer nigdje nikakve porušene kuće, struja radi, iz dimnjaka ide dim, a oni iskrcavaju u nekakvu građevinu... No dobro, njima na dušu.
Na kraju dana smo pitali zadnjeg čovjeka kojemu smo ostavili donaciju smijemo li mu kod bunara pojesti malo kruha i paštete, nismo cijeli dan ništa jeli. Ma kakvi, kaže on. Ne može. Ode u kuću i donese domaćih proizvoda, kaže "ovo smijete jesti, a ne paštete". Još su i novinari bili s nama pa su izvadili craft pive, susjed donio rakiju... Gledaš odrasle ljude koji su ganuti, pričaju sa suzama u očima koliko im znači što svi pomažu sa svih strana. Svi se grle, vole. Naravno da nisam pio alkohol, samo pijem svoju mineralnu cijeli dan, koju sam si sam kupio. Odgovoran vozač.
Pa čujem na radiju da su građani udruzi Solidarna donirali već 3,5 milijuna kuna za pomoć. Pa čujem vijest da su javili iz transfuzijske klinike da više ne mogu primati krv, mole da ne dolaze donori jer su popunili sve zalihe. Pa čuješ vijest da su mnoge strane zemlje darovale svašta. Pa čuješ vijest da je Srbija darovala milijun eura!!! Ej, milijun eura od Srba, koji nisu bogati.
Ali opet, rastužuje me to da smo takvi ljudi samo kad udari neka najgora nevolja!
Ljudi moji! Pa kakva smo mi to vrsta? Gdje bismo bili da stalno toliko bodrimo i pomažemo jedni druge? Koliko bismo problema riješili da možemo uvijek biti ljudi, da budeš čovjek, u punom smislu riječi humanist, da si uvijek potpora drugima, čak i kad je teško, čak i kad si živčan, uvijek...
Gdje bismo bili?
Hajdemo barem izdržati biti takvi ljudi još koji tjedan. Danas smo pomogli. Budimo takvi i sutra. Ali budimo takvi i 6.1.
Budima takvi i 7.1.
Budimo takvi i 31.1.
Pa ako uspijemo mjesec dana, budimo takvi jednu godinu, tako da možemo reći budućim naraštajima "2020. godina je bila užas, ali 2021. godina - e to će se pamtiti zauvijek. Tad smo postali ljudi zauvijek!"
Ne mora se valjda dogoditi još katastrofa da shvatimo koliko smo povezani i da samo svi zajedno možemo ići naprijed.
(D. T.)
Guest- Guest
violator wrote:Uh, napokon sam stigao doma. Sada ću pogledati sve poruke i pozive i truditi se odgovoriti svima.
Gdje bismo bili?
Budima takvi i 7.1.
Budimo takvi i 31.1.
(D. T.)
Bože mili, koliko dobrih ljudi...
Guest- Guest
prika moram te ispraviti, nije mihi otišla kuća nego njegovim roditeljima, vjerojatno ste o tome pričali pa si to malo pobrkao. Njegova kuća ima oštećenja i nije sigurna baš za živiti dok se to sve ne sanira ili barem dok se svo ovo sranje ne smiri, no svakao tamo nije bajno za sada i svi su veoma oprezni da budu spremni ako još koji gruneveber wrote:ne. serem i izmišljam.kic wrote:veber wrote:miha je bez krova nad glavom.Ra wrote:Dijagram, sad kad si vidio kakva su najbrojnija oštećenja, postoji li mogućnost da ti organiziraš nabavu građevinskog materijala (od nekog pouzdanog tamo u okolici)?
Ono otvoriš neki račun na koji se može poslati novac za kupnju istog?
Vjerujem da bi neki ljudi više vjerovali tebi nego institucijama.
Naravno i Miha bi se možda mogao uključiti u cijelu priču... ako može i ima vremena.
stvarno?
i s čovjekom sam se čuo par puta.
i kršim njegova ljudska prava jer to objavljujem.
u sisku mogu biti u roku od 45 minuta, ali ako mi je rekao da ne idem nikamo, ne idem.
i da, srušilo mu je jebenu kuću pa ako već altruizirate evo vam čovjek s foruma kojem možete direktno pomoći.
znači stvarni čovjek s kojim se čuješ. vidiš.
nakon kaj su mi djeca javila da su ok prvo sam njega zvao.
Noor likes this post
bolje usranim štapom :)Sovak wrote:dijagram wrote:Preikladan trenutak za rjesenje tog "problema"Sovak wrote:Evo Pupija gledam na vijestima ... nekaj veli za - ZA DOM SPREMNI.
Ne mreš vjerovati.
Misliš opizdit ga kolcem po tintari?
:'xveber wrote:ne. serem i izmišljam.kic wrote:veber wrote:miha je bez krova nad glavom.Ra wrote:Dijagram, sad kad si vidio kakva su najbrojnija oštećenja, postoji li mogućnost da ti organiziraš nabavu građevinskog materijala (od nekog pouzdanog tamo u okolici)?
Ono otvoriš neki račun na koji se može poslati novac za kupnju istog?
Vjerujem da bi neki ljudi više vjerovali tebi nego institucijama.
Naravno i Miha bi se možda mogao uključiti u cijelu priču... ako može i ima vremena.
stvarno?
u sisku mogu biti u roku od 45 minuta, ali ako mi je rekao da ne idem nikamo, ne idem.
i da, srušilo mu je jebenu kuću pa ako već altruizirate evo vam čovjek s foruma kojem možete direktno pomoći.
Jadni miha i obitelj mu.
ne bumo preko tuđih leđa.tre wrote:prika moram te ispraviti, nije mihi otišla kuća nego njegovim roditeljima, vjerojatno ste o tome pričali pa si to malo pobrkao. Njegova kuća ima oštećenja i nije sigurna baš za živiti dok se to sve ne sanira ili barem dok se svo ovo sranje ne smiri, no svakao tamo nije bajno za sada i svi su veoma oprezni da budu spremni ako još koji gruneveber wrote:ne. serem i izmišljam.kic wrote:veber wrote:
miha je bez krova nad glavom.
stvarno?
intencija je pomoći.
miha bu sam rekao.
2014-12-30
na koji broj racuna mogu jos uplatiti 200 eura..ne bi stel preko vladinoga
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Sačekaj Vuče. Možda možeš nekome direktno pomoći.vuksadinare wrote:na koji broj racuna mogu jos uplatiti 200 eura..ne bi stel preko vladinoga
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
Page 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Ženidba za stranca smatra se nečasnim činom i oni koji to naprave ne mogu pristupiti vojsci sve i da žele. Kakva strašna sudbina
» Njemačka i Francuska žele pomoći Italiji u prihvatu izbjeglica
» Poljska razmišlja o kupnji trgovina hranom, tako žele pomoći poljoprivrednicima
» Propaganda se širi: Izbjeglice mogu pomoći Europskoj uniji u novom ekonomskom razvoju
» Bjelovarčani koji odbiju raditi za opće dobro ostat će bez socijalne pomoći
» Njemačka i Francuska žele pomoći Italiji u prihvatu izbjeglica
» Poljska razmišlja o kupnji trgovina hranom, tako žele pomoći poljoprivrednicima
» Propaganda se širi: Izbjeglice mogu pomoći Europskoj uniji u novom ekonomskom razvoju
» Bjelovarčani koji odbiju raditi za opće dobro ostat će bez socijalne pomoći
Page 5 of 11