Da remiziramo...
Page 16 of 50
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Re: Da remiziramo...
Tulipane oronirani, ljudi se obrazuju u pravom smislu riječi 30 godina u kontinuitetu uključeno najbolja i najskuplja sveučilišta da bi razumijevali takve relacije... Zbog čega se ti naprežeš kojem je tata u prijedoru platio diplomu. Budeš si bruha pod stare dane priskrbilo... Imaš svoje grafikone, i tvrdnju da će 01.veljače biti 40 umrlih i polako...Eroo wrote:Gnječo, čitam to i pokušavam, s mojim jako ograničenim sposobnostima i znanjem, barem u globalu razumjeti kako sve to funkcionira. Ne ide mi, previše je zapleteno...
No, možda je suludo pomisliti ali sam sklon vjerovati da je virus bio (i je) naš pra-pra početak života na Zemlji. Ne razumijem najbolje ono mRNA (informacijski), ali se pitam poznamo li kako taj dio radi, što ka točno pokreće...Kaže se da je informacijski...i ništa ja više od toga nisam mogao saznati. Valjda iz sličnih mRNA i dođe do začeća djeteta, na primjer? Glupo pitanje, ali mi djeluje logično...Vezivanjem mRNA i DNA je valjda nastao i život na Zemlji...Kaže gore u članku da "izbjegava CD8+T stanice..." ...hahaha izbjegava, pa i naši najprimitivniji preci od prije zilijun godina su također izbjegavali i danas smo to što jesmo. Nisu li to i ovi virusi, koji su bili toliko "glupi" da se nisu pomakli dalje od početka?
Naravno da mutira , ne jednom već svaki put kad izađe iz otrovane stanice kao novi virus, koji traži da otruje novu stanicu. Koliko reproduciranih novih virusa toliko mutacija. E, sad, koliko će od njih evoluirati u ovako pametne kao ja to nitko ovdje neće upamtit.
PS: Miha zasigurno zna nešto više o ovome, možda nam objasni tajne mutacija virusa i način izbjegavanja CD8+T stanica...
Shalom.
Ja sam pak realna osoba, nemam rezervnu kuću u celofanu, idem pješke, vozim bajk, ispekao sam sinoć dva odojka jednog od 31kg i jednog od 25, da bidni nepismeni i gologuzi bar nešto pojedemo, ja ne, ja sam na chia, lan, sardina i tako to...
I ja se ne razumijem u to što navodiš, ali mogu u grubo razumjeti ako ima netko za pojasniti... Evo tu na forumu popratim što gnječ napiše, ili na pp ga zamolim da ukratko pojasni.... Ako zna, ako ne zna onda ništa, tebe ili šejker npr ne bih pitao za mišljenje jer ste me uvjerili da ste kupili diplome...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Drotaru, napuši se, Tu jedini tko je popišan si ti... Ja sam se referirao, na njen upis o liku koji iskazuje pedofilske sklonosti, i ja sam mu to među prvima spočitao još tamo na forumu... Što se tiče psovki, ja nisam cvećka ali ako posegnem za psovkom onda je bar kad sam ja u pitanju to znak da bih te gadno ozlijedio u reali... Nisi glup ako si star, valjda nisi, za sve postoje granice...Eroo wrote:vođu čopora, baremOooo, savjetniče I., ide to tebi...Popišala vas Ra, ali ono baš pošpricala.michaellcmacha wrote:Ma svi smo reagirali i to više puta... Nitko osim njega bar koliko ja pratim, nije uputio nikom psovku tipa "da mu dijete ili kćer"... ja nisam vidio...Ra wrote:E da. Zaboravih nešto napisati našem forumskom jebaču
Već sam ti tamo na PDF-u ljubav napisala, a sad ću ti i ponoviti.
Da imam kćer i da mi neka stara oprdina napiše ono što ti pišeš kćerima forumaša ne bih ti ovako prijetila i svađala se s tobom.
Našla bih tebea kad tad. A sa menea bi bio i jedan od onih koje zoveš čamuge i kozojebi, da ti pokaže gdje je muška G točka. Plus bi morao cijelo vrijeme meketati.
Sram te bilo krkane nepodojeni.
A i svih koji ne reagirate na takve stvari.
A kod mene su takve psovke koristili banijski krkani
Nego, šta bi s ostalim čoporom? Kako ste mogli dozvolit neposlušnost?
Ne ide vam, a? Zamjenite trenera, jebiga...
Ja svetozaru recimo nikad nisam i neću oprostiti jad je rekao kao i stazi, da je rovove i rudnike trebalo još više napuniti, i tu po pitanju ljudskosti smo ja i on završili...
Ovo oko čega se ti i ja prepiremo je benigni jer nit imamo pojma što se uistinu događa, niti možemo uopće osnovano pretpostaviti kako će sve ovo završiti... Mene ne bi ludilo da iz ovog na kraju proistekne nekakav oružani sukob većih razmjera, jer je ovo samo po sebi situacija koja kako može izmaći kontroli...
2015-08-08
ra, dobar si sugovornik.
ne bum sliku šefice opet lijepio, ali kada mi je kic udjelio ban za veseljka ja još nisam poznava karen jer smo u žabnom bili prošle godine u septembru. pa ne vjerujem da bi mi kic udjelio ban 14 mjeseci kasnije zbog veseljka, a ne zbog dupeta.
mogu objaviti i dupe na dan kada sam ga objavio.
lako se vidi razlika u 14 mjeseci.
ne bum sliku šefice opet lijepio, ali kada mi je kic udjelio ban za veseljka ja još nisam poznava karen jer smo u žabnom bili prošle godine u septembru. pa ne vjerujem da bi mi kic udjelio ban 14 mjeseci kasnije zbog veseljka, a ne zbog dupeta.
mogu objaviti i dupe na dan kada sam ga objavio.
lako se vidi razlika u 14 mjeseci.
2014-12-30
Eroo wrote:Za radijator bi vas tribalo privezat.debotoijusto wrote:ono kad preko noci izmislis propusnicu
darth_vader-
2014-04-17
venus wrote:Ra wrote:E da. Zaboravih nešto napisati našem forumskom jebaču
Da imam kćer i da mi neka stara oprdina napiše ono što ti pišeš kćerima forumaša ne bih ti ovako prijetila i svađala se s tobom.
Našla bih tebea kad tad. A sa menea bi bio i jedan od onih koje zoveš čamuge i kozojebi, da ti pokaže gdje je muška G točka. Plus bi morao cijelo vrijeme meketati.
Metla i strela Božja!
Nažalost džaba si krečila srećo moja jer neki su cijepljeni na sram, nađu opravdanje za sve gnjusobe koje rade.
Izvana gladac, iznutra jadac.
Al svejedno, drago mi je da si pomela hižu, propisno i strogo.
Volim
Naravno da od toga ništa, mada priznajem da je efekt ispao bolji od mojih atomskih, međutim...ovdi se jedino možeš doći povaljat malo u kaljuži i to je to...:D
Za sve je kriv onaj mali što trlja ručice poslije svakog klika... :)
darth_vader-
2014-04-17
ne pakuj kicu.jasambrend wrote:venus wrote:Ra wrote:E da. Zaboravih nešto napisati našem forumskom jebaču
Metla i strela Božja!
Nažalost džaba si krečila srećo moja jer neki su cijepljeni na sram, nađu opravdanje za sve gnjusobe koje rade.
Volim
Naravno da od toga ništa, mada priznajem da je efekt ispao bolji od mojih atomskih, međutim...ovdi se jedino možeš doći povaljat malo u kaljuži i to je to...:D
Za sve je kriv onaj mali što trlja ručice poslije svakog klika... :)
2014-12-30
Vezano za slučaj g. Šimunića, potvrdu mu je izdala djelatnica koja radi od kuće u samoizolaciji jer boluje od korone. Unatoč tome, ona je izrazila želju da bude na raspolaganju te da barem malo doprinese tome da se smanji ogroman pritisak koji je nastao zbog velikog broja pristiglih zahtjeva, na čemu joj se osobno zahvaljujem. Gospodin Šimunić propusnicu nije zatražio iz stvarne potrebe već samo iz želje da, kako je i sam rekao 'dokaže da je cijeli sustav izdavanja propusnica iracionalan i besmislen' i u trenutku kad je to javno obznanio, propusnica mu je poništena. Unatoč tome, osobno preuzimam odgovornost na sebe za previd koji se dogodio u ovom konkretnom slučaju. Ujedno bih želio ponuditi i ispriku svima onima koji su zatražili propusnicu iz stvarne potrebe, ali su ju duže čekali zbog toga što je sustav bio preopterećen zahtjevima, među kojima je i ovaj pokušaj performansa populističke", napisao je Kolar u priopćenju.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-je-odobrena-propusnica-za-misu-kolar-dala-ju-je-djelatnica-koja-ima-koronu/2241537.aspx?index_ref=read_more_d
kriv je djecak sto dobacio car je gol , prejadno
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
di su rezimeri? :D:Hvataju dah za završno božićno obraćanje?
vili40-
2015-08-02
Misliš ignorerivili40 wrote:di su rezimeri? :D:Hvataju dah za završno božićno obraćanje?
2015-08-08
Red je da se uputi predbožična poslanica s par grafova i definitivnih prognoza...
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Gnječ wrote:e da. gdje je šejker koji je agresivno trubio da će virus vremenom oslabiti.
Naravno da će oslabiti.
I ne samo da će oslabiti nego doslovce i nestati.
Samo ne još.
Naravno, nikada neće nestati baš u potpunosti, ali će izgubiti svoj potencijal za uzrokovanje neke nove pandemije.
Otprilike onako kako se dogodilo i sa virusom uzročnikom pandemije španjolske gripe.
da te podsjetim da virus koji je bio uzrok španjolske gripe nije nestao evo je nedavno jedan virolog u laboratoriju uskrsnuo virus španjolske gripe nakon što su ga izvukli iz zaleđenog leša jedne inuitkinje koja je umrla od španjolske gripe. sad je samo pitanje vremena kad će neki luđak pustiti taj virus u cirkulaciju.
virusi ne slabe virusi samo jačaju. ono što ih na prvi pogled čini slabima je cjepivo i antiviralni lijekovi. da nema cjepiva i antiviralnih lijekova ne vidim na koji način ti misliš da bi virusi oslabili kad su to biološki strojevi čiji je jedini program da se repliciraju u što većem mogućem broju i da se prilagođavaju novim uvjetima u kojima se nalaze.
ti gledaš na virus kao da je to nešto statičko i neromjenjivo a virus je dinamički, mijenja se, prilagođava da bi preživio.
ima i statičnih virusa koji se ne mijenjaju recimo virus ospica pa ti je dovoljno jedom se cijepiti da imaš doživotni imunitet. imaš ga zato jer virus ospica ne mutira. ali virus ospica je tu oko nas nije izumro zato jer postoji imunitet krda nego samo vreba novu žrtvu.
recimo virus koji uzrokuje običnu prehladu mutira u prosjeku svakih 24h tako da je razvijanje cijepiva nemoguća misija. ali na svu sreću taj virus uzrokuje samo običnu hunjavicu prehladu. zamisli da sada odjednom u kooperaciji sa SARS-CoV2 virusom mutira u ubojiti novi rekombinirani virus koji se mutira svakig 24h? jer virus prehlade i virus SARS CoV2 se mogu rekombinirati prirodnim putem spadaju u istu porodicu coronaviridae tj. korona virusa.
ali evo pojavio se novi mutant virusa u Nigeriji za kojeg stručnjaci smatraju da bi mogao biti zarazniji i zajebaniji od ovog soja iz UK i onog iz Južnoafričke republike.
Yet Another SARS-CoV-2 Variant Emerges, This Time In Nigeria.The South Africa 501.V2 Variant Is Turning Out To Be More Concerning Than The UK Variant
1 hour ago
On Thursday, Africas top public health official, the head of the Africa Centers for Disease Control and Prevention, Dr John Nkengasong told media, is a separate lineage from the UK and South Africa.
Dr Nkengasong said that the Nigeria CDC and the African Center of Excellence for Genomics of Infectious Diseases in Nigeria-Africas most populous, will be analyzing more samples.
He said, Give us some time ... Its still very early.
The sudden alert about the apparent new variant was based on two or three genetic sequences, he said, but that and South Africa's alert late last week were enough to prompt an emergency meeting of the Africa CDC this week.
The alarming news comes as infections surge again in parts of the African continent.
The new 501.V2 variant in South Africa is now the predominant one there, Dr Nkengasong said, as confirmed infections in the country approach 1 million.
Although the variant transmits quickly and viral loads are higher, it is not yet clear whether it leads to a more severe disease, he said.
However emerging studies shows that the South African variant includes two further mutations in the part of the spike protein that binds to its receptor on human cells, K417N and E484K. These could impact the binding of the virus to human cells and also its recognition by the immune system.
https://www.jpost.com/international/another-new-coronavirus-variant-found-in-nigeria-african-cdc-653172
Guest- Guest
Odavno ne procitah bolji tekst od onoga kolegice RA. poslanica za badnje vecer, forumnjanima. muhahahahahahahaaaaa Ovaj puty nije kila mozga......
2014-04-14
Točku desno morate prelomiti, pa makar i silom.Ravozemljaše i petu kolonu jedino tako možćete ustaviti.vili40 wrote:di su rezimeri? :D:Hvataju dah za završno božićno obraćanje?
ŽeMske su u Hrvata uvik nosile 'lače i jedine su bile s m*dima.venus wrote:Ra wrote:E da. Zaboravih nešto napisati našem forumskom jebaču
Metla i strela Božja!
Volim
Ra je to već učinila.T. wrote:Red je da se uputi predbožična poslanica s par grafova i definitivnih prognoza...
Poidpisujem sve što je napisala. Ima gospođa m*da, što jes jes.
Čopor i dalje gura svoje, a to je i bilo za očekivati.Smuća i prolij, nikakve štete...
Šta si se usra? Digni se više s kolina!michaellcmacha wrote:Misliš ignorerivili40 wrote:di su rezimeri? :D:Hvataju dah za završno božićno obraćanje?
Ne spadaš u one bezmude, to se samo po sebi razumije.dijagram wrote:ero di je,...a dobro,...tu sam:)
Jebote3/4 foruma(i šire) ucjenjuje jedan švapski psihopat.
Dao sam njegove upise jednom mom kolegi psihijatru, baš me zanima
o čemu se kod njega točno radi.
Zucker kommt zulezt.
Last edited by Eroo on Thu 24 Dec - 17:20; edited 1 time in total
Eroo wrote:Ra je to već učinila.T. wrote:Red je da se uputi predbožična poslanica s par grafova i definitivnih prognoza...
Čopor i dalje gura svoje, a to je i bilo za očekivati.Smuća i prolij, nikakve štete...
čini mi se da je itebe opalila par puta metlom poglavi.
Guest- Guest
Važna je bit onoga šta je napisala. I ona je ucjenjena, ali se oduprla i pokazala da ima samopoštovanje.Gnječ wrote:Eroo wrote:Ra je to već učinila.T. wrote:Red je da se uputi predbožična poslanica s par grafova i definitivnih prognoza...
čini mi se da je itebe opalila par puta metlom poglavi.
To cijenim kod ljudi. Stoj uspravno, jebote.Mogu si samo mislit kako se osjeća
mlađi svijet s kojima dolazi u kontakt. Treba to ustaviti na ovaj ili onaj način.
Ja sam to više svatija ka Domestos pa kog je strišalo, strišalo... ali tvrdokorne su zato i bakterije...
Na kraju nitko nije dobija po sebi...
Na kraju nitko nije dobija po sebi...
darth_vader-
2014-04-17
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Page 16 of 50