ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

YouTube

Page 22 of 50 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50  Next

Go down

YouTube - Page 22 Empty Re: YouTube

Post by Guest 16/3/2021, 08:14

ebenica wrote:
violator wrote:

Kad je covjek glup, lagana mu je glavica pa vjerojatno pluta na vodi. Dakle, ne mozes biti glup ako je " gloup". Glupi ljudi poskakuju od razlicitih povrsina s "boing-boing"...
još nešto pluta na vodi :D :D meni je boing super zvuk :D

Ma " boing-boing" je odlican zvuk! Upotrebljavala bih ga stalno, u razlicitim neprimjerenim situacijama, jer je sav vedar i vrlo slikovit. Odmah si zamislim federe, odnosno ljude kako poskakuju na njima dok prolaze nekom ulicom.. :) Zanimljivi su mi i onomatopejski zvukovi na drugim jezicima koje stripovi obilato koriste. :)

Hej, znas li mozda kako se zove onaj instrument, nalik nekoj zakrivljenoj zici, koji prislonis uz usta i prstima trzas pa proizvodi boing - zvukove?

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/3/2021, 10:19

ebenica wrote:
violator wrote:
ebenica wrote:nekad su spotovi bili ineresantni, da :)

Pravi kratkometrazni filmovi, ponekad.

ovaj nije film ali je remek djelo.

Huh, ovo sam cula nemali broj puta, ali tek sada sam pogledala spot.

:(

Da, ta logika naoruzanja nacije. Zapravo, sad kad to spominjem, sjetila sam se da ovaj problm mozemo postaviti u kontekst "teorije igara". TI je jedna disciplina, nesto izmedju matematike, ekonomije, filozofije, sociologije i nastoji pronaci modele situacija - sto je racionalno uciniti u tim modelima situacija.  Najjednostavniji takav model, npr., bio bi tzv. " chicken game", odnosno "kukavica".

Recimo primjer s autima koji idu jedan prema drugom velikom brzinom i pitanje tko ce prvi skrenut' (kukavica). E sad, sto je najbolje uciniti u takvoj situaciji (kukavica ili frajer), tzv. modularna racionalnost - ono sto je racionalno uciniti u odredjenom kontekstu, ali izvan njega bas i nije.

Dakle,  u kontekstu jurecih auta bilo bi racionalno - zaglaviti volan, dakle, da nas auto ne moze skrenut'! :D

Da bi to bilo ucinkovito, ovaj drugi vozac mora znati da smo zaglavili volan. Jer, ako on to zna, zna da ne mozete skrenut' pa ce skrenuti on.

Jer zaglaviti volan, a da drugi vozac to ne zna, nije bas racionalno u ovom kontekstu. :D Kao i situacija u kojoj su oba volana zaglavljena. Sudar je neizbjezan.

E sad, cini se da se logika 'jurecih auta" primjenjuje i na naoruzanje americkih gradjana. Svatko zna da onaj drugi najvjerojatnije ima "zaglavljen volan". Znaci, naoruzanje kao sredstvo odvracanja od napada. :D

Sto se tebi cini?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/3/2021, 16:07

violator wrote:
Hej, znas li mozda kako se zove onaj instrument, nalik nekoj zakrivljenoj zici, koji prislonis uz usta i prstima trzas pa proizvodi boing - zvukove?
drombulja? mislim da je morsing na engleskom ali nisam siguran, u stvari nisam siguran jel su to uopće isti instrumenti, ako mislimo na isto..

jel to? to mi je iz nekog filma al se ne mogu sjetit a na vrhu mozga mi je, ili jezika kak se već kaže :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/3/2021, 16:10

violator wrote:

Sto se tebi cini?
ne znam, mislim da scena gdje nakon svakog korištenja oružja dotrči netko sa jastučićem i krpom kako bi tu vrijednu stvar zaštitio od prašine i nečistoće, ne dao bog da dotakne tlo ta sveta stvar, govori dovoljno samo za sebe. jedina stvar koja u cijelom spotu ima takav tretman neprocjenjive vrijednosti je oružje a ljudi ostaju ležati na podu...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ra 17/3/2021, 22:09

Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 17/3/2021, 22:32

Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 18/3/2021, 21:54

Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 18/3/2021, 22:40

:rim
Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Ra 18/3/2021, 22:52

Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 19/3/2021, 09:14

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 20/3/2021, 22:34

2018-08-07

Back to top Go down

Post by mativka 20/3/2021, 22:38

2018-08-07

Back to top Go down

Post by Ra 22/3/2021, 21:11

Ra
Ra

2020-06-01

Back to top Go down

Post by Guest 23/3/2021, 14:01

ebenica wrote:
violator wrote:
drombulja? mislim da je morsing na engleskom ali nisam siguran, u stvari nisam siguran jel su to uopće isti instrumenti, ako mislimo na isto..

jel to? to mi je iz nekog filma al se ne mogu sjetit a na vrhu mozga mi je, ili jezika kak se već kaže :P

Bravo, da, drombulja! :) Zeljezni okvir nalik na potkovu i jezicac od celicna opruga.

I meni se cini da sam je cesto cula negdje, mozda je bila dio uvodne ili odjavne spice neke serije, ne znam. Od poznatijih filmova pojavljuje se u "Tko to tamo pjeva". Btw, znam da taj film cesto navode kao jako duhovit, ali meni je nekako blje. :-/ :-)

---

Buduci da taj instrumentic upotrebljavaju i glazbenici iz Tuve, sjetih se jedne Tuvanke. :)

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/3/2021, 14:07

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/3/2021, 14:11

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/3/2021, 14:27

ebenica wrote:
violator wrote:

Sto se tebi cini?
ne znam, mislim da scena gdje nakon svakog korištenja oružja dotrči netko sa jastučićem i krpom kako bi tu vrijednu stvar zaštitio od prašine i nečistoće, ne dao bog da dotakne tlo ta sveta stvar, govori dovoljno samo za sebe. jedina stvar koja u cijelom spotu ima takav tretman neprocjenjive vrijednosti je oružje a ljudi ostaju ležati na podu...

Sto mislis zasto je tome tako?

Opet se vracam Odiseji u kojoj iscitavam nasu agresivnu narav // agresivan akt kao okidac za napredak (tehnoloski)... Ne velim da tako treba biti, vec mi se cini da je tako dosad bilo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/3/2021, 21:07

violator wrote:
ebenica wrote:
violator wrote:

Sto se tebi cini?

zato što je publika odvratna. onaj tko je prošao rat neće stvarno pričati o ratu, o ratu će pričati netko tko ga nikad nije vidio i zazivati će isti svakom prilikom koja mu se ukaže. onaj tko nije prošao nasilje nema stvarno pojma što je nasilje i uvijek je krvožedan, ista stvar je i s tim oružjem, oružje će gladiti onaj po kome nikad nije pucano što je slučaj većine američke populacije uz samu dostupnost istoga.
kao bivši nogometni navijač jako dobro znam što je nasilje i radi takvog životnog iskustva sam izuzetno smirena i nekonfliktna osoba a s druge strane poznajem ljude koji su dio mainstream populacije, ugledni članovi društva koji su toliko željni krvi, ali naravno ne svoje nego tuđe, da je to doslovno zapanjujuće i najsretniji su kad netko nekoga tuče. nisu bez veze gladijatori prvi pravi sportaši za publiku, giljotine i vješala su bili spomenici po trgovima i sam isus je razapet pred publikom (bajka ali svejedno),. na taj isti odvratni način aben priča o kapitalizmu jer je to stvar o kojoj osobno nema pojma ali ju isto ne želi sebi nego drugima. ta prokleta usrana publika.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 23/3/2021, 21:34

2018-08-07

Back to top Go down

Post by EstebanEnrique 24/3/2021, 17:25

EstebanEnrique
EstebanEnrique

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 24/3/2021, 18:58

ebenica wrote:
violator wrote:
ebenica wrote:
violator wrote:

Sto se tebi cini?

zato što je publika odvratna. onaj tko je prošao rat neće stvarno pričati o ratu, o ratu će pričati netko tko ga nikad nije vidio i zazivati će isti svakom prilikom koja mu se ukaže. onaj tko nije prošao nasilje nema stvarno pojma što je nasilje i uvijek je krvožedan, ista stvar je i s tim oružjem, oružje će gladiti onaj po kome nikad nije pucano što je slučaj većine američke populacije uz samu dostupnost istoga.
kao bivši nogometni navijač jako dobro znam što je nasilje i radi takvog životnog iskustva sam izuzetno smirena i nekonfliktna osoba a s druge strane poznajem ljude koji su dio mainstream populacije, ugledni članovi društva koji su toliko željni krvi, ali naravno ne svoje nego tuđe, da je to doslovno zapanjujuće i najsretniji su kad netko nekoga tuče. nisu bez veze gladijatori prvi pravi sportaši za publiku, giljotine i vješala su bili spomenici po trgovima i sam isus je razapet pred publikom (bajka ali svejedno),. na taj isti odvratni način aben priča o kapitalizmu jer je to stvar o kojoj osobno nema pojma ali ju isto ne želi sebi nego drugima. ta prokleta usrana publika..

Cini se kao dobar odgovor i on to jest. Ipak, nije bas tako da oni koji su prosli kroz nasilnicki krug, shvacaju da nasilje nije rjesenje. Ponekad postaju jos nasilniji, ugnjetavajuci druge, ponasajuci se kao da im svi i sve (citav svijet) nesto duguje. Jednako tako, ne moramo iskusiti tesko ili manje tesko nasilje da bismo znali i osjecali da se za njime ne poseze olako. Mislim da je kod mnogih ipak stvar u urodjenoj empatiji i imaginaciji... Knjige, glazba, filmovi, komunikacija s ljudima razlicitih iskustava i profila - sve su to nacini kojima se posredno senzibiliziramo. Jednako se tako mogu iskoristiti i za stvaranje ljudi - idiota, poslusnika, pijuna.

Procitaj:

http://strane.ba/zoran-zmiric-pacijent-iz-sobe-19-odlomak/

Moja generacija je posljednja služila JNA. Zakačio me prosinac devedesete. Auto jedinica u nekoj vukojebini u Bosni koja mi se toliko zgadila da joj ni ime ne želim izgovoriti. Kad je počeo rat u Hrvatskoj, atmosfera je postala gadna. Kao Hrvat u uniformi JNA, u jednom sam trenutku istovremeno bio neprijatelj Hrvatske i ratni zarobljenik JNA. Ispiranje mozga bilo je svakodnevno [...]

[...] Čim sam došao u JNA, smislio sam cool taktiku za prepoznavanje normalne ekipe. Prišao bih ljudima i pitao znači li im išta pojam Sisters of Mercy. Ekipa me gleda, vrte glavom, nitko ništa. Zatim pitam, je l’ ikome išta znači The Cult. Opet nitko ništa. Killing Joke, Joy Division, Bauhaus… Nula bodova. Jedini je Svetozar kužio o čemu govorim. U civilstvu je svirao bas gitaru u nekom beogradskom bendu koji se trudio zvučati kao The Cure i bio moja jedina svijetla točka među svim tim jednostavnim ljudima koji su slušali narodnjake. Ljeto je provodio kod staroga u Parizu, a u Beograd se vraćao s putnom torbom krcatom „Gauloises“ cigara. Svetozar je vozio posljednji kamion i znao je da planiram bijeg. Po Hrvatskoj se već tri mjeseca naveliko kuhalo. Kad sam mu se povjerio, samo je rekao: „Brate briši, čuvam ti leđa.“
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 22 of 50 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics