ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

YouTube

Page 23 of 50 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50  Next

Go down

YouTube - Page 23 Empty Re: YouTube

Post by Guest 24/3/2021, 18:58

ebenica wrote:
violator wrote:
ebenica wrote:
violator wrote:

Sto se tebi cini?
ne znam, mislim da scena gdje nakon svakog korištenja oružja dotrči netko sa jastučićem i krpom kako bi tu vrijednu stvar zaštitio od prašine i nečistoće, ne dao bog da dotakne tlo ta sveta stvar, govori dovoljno samo za sebe. jedina stvar koja u cijelom spotu ima takav tretman neprocjenjive vrijednosti je oružje a ljudi ostaju ležati na podu...

Sto mislis zasto je tome tako?

zato što je publika odvratna. onaj tko je prošao rat neće stvarno pričati o ratu, o ratu će pričati netko tko ga nikad nije vidio i zazivati će isti svakom prilikom koja mu se ukaže. onaj tko nije prošao nasilje nema stvarno pojma što je nasilje i uvijek je krvožedan, ista stvar je i s tim oružjem, oružje će gladiti onaj po kome nikad nije pucano što je slučaj većine američke populacije uz samu dostupnost istoga.
kao bivši nogometni navijač jako dobro znam što je nasilje i radi takvog životnog iskustva sam izuzetno smirena i nekonfliktna osoba a s druge strane poznajem ljude koji su dio mainstream populacije, ugledni članovi društva koji su toliko željni krvi, ali naravno ne svoje nego tuđe, da je to doslovno zapanjujuće i najsretniji su kad netko nekoga tuče. nisu bez veze gladijatori prvi pravi sportaši za publiku, giljotine i vješala su bili spomenici po trgovima i sam isus je razapet pred publikom (bajka ali svejedno),. na taj isti odvratni način aben priča o kapitalizmu jer je to stvar o kojoj osobno nema pojma ali ju isto ne želi sebi nego drugima. ta prokleta usrana publika..

Cini se kao dobar odgovor i on to jest. Ipak, nije bas tako da oni koji su prosli kroz nasilnicki krug, shvacaju da nasilje nije rjesenje. Ponekad postaju jos nasilniji, ugnjetavajuci druge, ponasajuci se kao da im svi i sve (citav svijet) nesto duguje. Jednako tako, ne moramo iskusiti tesko ili manje tesko nasilje da bismo znali i osjecali da se za njime ne poseze olako. Mislim da je kod mnogih ipak stvar u urodjenoj empatiji i imaginaciji... Knjige, glazba, filmovi, komunikacija s ljudima razlicitih iskustava i profila - sve su to nacini kojima se posredno senzibiliziramo. Jednako se tako mogu iskoristiti i za stvaranje ljudi - idiota, poslusnika, pijuna.

Procitaj:

http://strane.ba/zoran-zmiric-pacijent-iz-sobe-19-odlomak/

Moja generacija je posljednja služila JNA. Zakačio me prosinac devedesete. Auto jedinica u nekoj vukojebini u Bosni koja mi se toliko zgadila da joj ni ime ne želim izgovoriti. Kad je počeo rat u Hrvatskoj, atmosfera je postala gadna. Kao Hrvat u uniformi JNA, u jednom sam trenutku istovremeno bio neprijatelj Hrvatske i ratni zarobljenik JNA. Ispiranje mozga bilo je svakodnevno [...]

[...] Čim sam došao u JNA, smislio sam cool taktiku za prepoznavanje normalne ekipe. Prišao bih ljudima i pitao znači li im išta pojam Sisters of Mercy. Ekipa me gleda, vrte glavom, nitko ništa. Zatim pitam, je l’ ikome išta znači The Cult. Opet nitko ništa. Killing Joke, Joy Division, Bauhaus… Nula bodova. Jedini je Svetozar kužio o čemu govorim. U civilstvu je svirao bas gitaru u nekom beogradskom bendu koji se trudio zvučati kao The Cure i bio moja jedina svijetla točka među svim tim jednostavnim ljudima koji su slušali narodnjake. Ljeto je provodio kod staroga u Parizu, a u Beograd se vraćao s putnom torbom krcatom „Gauloises“ cigara. Svetozar je vozio posljednji kamion i znao je da planiram bijeg. Po Hrvatskoj se već tri mjeseca naveliko kuhalo. Kad sam mu se povjerio, samo je rekao: „Brate briši, čuvam ti leđa.“

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/3/2021, 19:03

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by EstebanEnrique 24/3/2021, 19:16

EstebanEnrique
EstebanEnrique

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by dax 24/3/2021, 19:51

dax

Other / Decline to state
2016-05-19

Back to top Go down

Post by EstebanEnrique 24/3/2021, 21:08

EstebanEnrique
EstebanEnrique

Male
2014-04-16

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by darth_vader 26/3/2021, 07:37

darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 26/3/2021, 17:31

Oni što dolaze za nama
Imat će samo
Betonirane pejzaže
Nosit će na glavi
Zelene kape i šešire
A iz očiju
Cvjetovi će da im vire

Oni što dolaze za nama
Slušat će samo
Cvrkut plastičnih ptica
Imat će u osmijeh
U osmijeh, namještena lica
Oni što dolaze za nama
Imat će sterilizirane osjećaje
Bez klica

Oni što dolaze za nama
Imat će i u WC-u,
I u WC-u, televiziju
Sklapat će prijateljstva
Putem kućnog kompjutera
Oni što dolaze za nama
Umjesto šljivovice
Ispijat će čaše etera
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 26/3/2021, 17:40

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 26/3/2021, 17:49

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 26/3/2021, 17:57

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mativka 26/3/2021, 22:46

2018-08-07

Back to top Go down

Post by T. 26/3/2021, 23:53

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2021, 00:30

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2021, 00:38

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2021, 00:56

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2021, 10:37

violator wrote:
ebenica wrote:
violator wrote:
ebenica wrote:
violator wrote:

Sto se tebi cini?
ne znam, mislim da scena gdje nakon svakog korištenja oružja dotrči netko sa jastučićem i krpom kako bi tu vrijednu stvar zaštitio od prašine i nečistoće, ne dao bog da dotakne tlo ta sveta stvar, govori dovoljno samo za sebe. jedina stvar koja u cijelom spotu ima takav tretman neprocjenjive vrijednosti je oružje a ljudi ostaju ležati na podu...

Sto mislis zasto je tome tako?

zato što je publika odvratna. onaj tko je prošao rat neće stvarno pričati o ratu, o ratu će pričati netko tko ga nikad nije vidio i zazivati će isti svakom prilikom koja mu se ukaže. onaj tko nije prošao nasilje nema stvarno pojma što je nasilje i uvijek je krvožedan, ista stvar je i s tim oružjem, oružje će gladiti onaj po kome nikad nije pucano što je slučaj većine američke populacije uz samu dostupnost istoga.
kao bivši nogometni navijač jako dobro znam što je nasilje i radi takvog životnog iskustva sam izuzetno smirena i nekonfliktna osoba a s druge strane poznajem ljude koji su dio mainstream populacije, ugledni članovi društva koji su toliko željni krvi, ali naravno ne svoje nego tuđe, da je to doslovno zapanjujuće i najsretniji su kad netko nekoga tuče. nisu bez veze gladijatori prvi pravi sportaši za publiku, giljotine i vješala su bili spomenici po trgovima i sam isus je razapet pred publikom (bajka ali svejedno),. na taj isti odvratni način aben priča o kapitalizmu jer je to stvar o kojoj osobno nema pojma ali ju isto ne želi sebi nego drugima. ta prokleta usrana publika..

Cini se kao dobar odgovor i on to jest. Ipak, nije bas tako da oni koji su prosli kroz nasilnicki krug, shvacaju da nasilje nije rjesenje. Ponekad postaju jos nasilniji, ugnjetavajuci druge, ponasajuci se kao da im svi i sve (citav svijet) nesto duguje. Jednako tako, ne moramo iskusiti tesko ili manje tesko nasilje da bismo znali i osjecali da se za njime ne poseze olako. Mislim da je kod mnogih ipak stvar u urodjenoj empatiji i imaginaciji... Knjige, glazba, filmovi, komunikacija s ljudima razlicitih iskustava i profila - sve su to nacini kojima se posredno senzibiliziramo. Jednako se tako mogu iskoristiti i za stvaranje ljudi - idiota, poslusnika, pijuna.

Procitaj:

http://strane.ba/zoran-zmiric-pacijent-iz-sobe-19-odlomak/

Moja generacija je posljednja služila JNA. Zakačio me prosinac devedesete. Auto jedinica u nekoj vukojebini u Bosni koja mi se toliko zgadila da joj ni ime ne želim izgovoriti. Kad je počeo rat u Hrvatskoj, atmosfera je postala gadna. Kao Hrvat u uniformi JNA, u jednom sam trenutku istovremeno bio neprijatelj Hrvatske i ratni zarobljenik JNA. Ispiranje mozga bilo je svakodnevno [...]

[...] Čim sam došao u JNA, smislio sam cool taktiku za prepoznavanje normalne ekipe. Prišao bih ljudima i pitao znači li im išta pojam Sisters of Mercy. Ekipa me gleda, vrte glavom, nitko ništa. Zatim pitam, je l’ ikome išta znači The Cult. Opet nitko ništa. Killing Joke, Joy Division, Bauhaus… Nula bodova. Jedini je Svetozar kužio o čemu govorim. U civilstvu je svirao bas gitaru u nekom beogradskom bendu koji se trudio zvučati kao The Cure i bio moja jedina svijetla točka među svim tim jednostavnim ljudima koji su slušali narodnjake. Ljeto je provodio kod staroga u Parizu, a u Beograd se vraćao s putnom torbom krcatom „Gauloises“ cigara. Svetozar je vozio posljednji kamion i znao je da planiram bijeg. Po Hrvatskoj se već tri mjeseca naveliko kuhalo. Kad sam mu se povjerio, samo je rekao: „Brate briši, čuvam ti leđa.“
zato si ti pametnija od mene :) ti izbrusiš dijamant, ja ga samo iskopam :P
da, teško da imam nešto zajedničko sa ljudima koji slušaju cajke...ili bilo kaj narodno. i ne mislim da su loši ali jednostavno su pogledi na svijet drugačiji.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2021, 10:41

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2021, 10:43

NJ.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by darth_vader 28/3/2021, 11:26

darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 30/3/2021, 10:06

ebenica wrote: ti izbrusiš dijamant, ja ga samo iskopam :P
da, teško da imam nešto zajedničko sa ljudima koji slušaju cajke...ili bilo kaj narodno. i ne mislim da su loši ali jednostavno su pogledi na svijet drugačiji.

Samo!?

Pa lako je malo izbrusiti kad imas materijal, dakle, nema "samo" ...

----
Mislim da je Zmiric u tekstu zelio reci nesto poput Korlevica o suocavanju s beskonacnim.. Kad su tvoj krajnji domet cajke, kad ne ides i ne trazis dalje do toga, zivis u toliko skucenom svijetu, svijetu u kojem ti se namecu vrijednosti, umjesto da te vrijednosti sam pronalazis (ili jos bolje, stvaras). Podlozan si drugima, njihovim obmanama.. Ali znam da to znas. Bit ce da mi se jutros pise. :D

Korlevic o suocavanju sa zvjezdanim nebom:

https://vimeo.com/117319260

----

E da, zasto ne volis narodnu?

Folk muzika je ionako nesto sasvim drugo od "cajki". Izvire iz tradicijske glazbe i bas mi je draga. :) Uostalom, moje otkrivanje glazbe krenulo je preko bluesa... :)

A vidi sto vele (netko je upitao spada li i country u folk glazbu):

Country music is a style of folk music, as is rap, Celtic music, bluegrass, Cajun music, old time, and the blues. Country music evolved out of the folk music tradition and continues to influence it in hindsight. However, much of contemporary country is far more relatable to pop music than to folk.

geek

----

Inace, volim neofolk s naglaskom na pagan folku kojeg bih kod nas mogla usporediti s Mojmirovim Legenom / Kriesom i, recimo, Svaricom. :)

**** Legen (Leđan) je drevni čudesni grad koji se spominje u hrvatskoj narodnoj predaji.[1] O njemu piše i hrvatska spisateljica Ivana Brlić-Mažuranić (Priče iz davnine): 'Vranac s Kosjenkom juri sedam dana i sedam noći. Sedmi dan pred zoru stigoše do srca ravnice, a u srcu ravnice stajahu porušene zidine strahovito velikog grada Legena u kojem vladaše silna zima.' (Regoč).
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/3/2021, 10:13

ebenica wrote:

Prosli sam tjedan uranjala u svijet R&B-a i hip hopa 90ih.. Cula sam jednu numeru i samo me povuklo.. :D

----
Jutros preslusavam Badu woman. :)

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 23 of 50 Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics