Denkverbot
Page 14 of 50
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
Re: Denkverbot
founding fathers
sad ce ispasti jos da imam fetis na njih, ali nije naodmet da je grupa ljudi koja stvara neku drzavu - pismena i nacitana..
sad s oviim zvucis s ovim drugim dijelom kao prckof kad opisuje sistematski rasizam kojeg smo nesvjesni..
pa jo totalno imun fetiš na njih, ni me srum reći;kic wrote:
founding fathers
sad ce ispasti jos da imam fetis na njih, ali nije naodmet da je grupa ljudi koja stvara neku drzavu - pismena i nacitana..
sad s oviim zvucis s ovim drugim dijelom kao prckof kad opisuje sistematski rasizam kojeg smo nesvjesni..
nisu to bili savršeni ljudi, niti su se skroz slogali, niti su sastavili savršeni dokumenat, ali misao vodilja in je temeljena na ondašnjin friškin teorijami slobode, hobbesa, locka.
i stvorili su nojbolju zemlju na svitu na celomu kontinentu. damn right da imun fetiš...
ah, to su dojmovi, spekulacije, pokušaji generaliziranja čitavog noroda krez povijest, naravski da je ispunjeno longshot izjavami.
jedno je sigurno, osmanska osvajanja i drugi krvavi trenutci uopće ne moraju biti nojopasniji ukupno gljedajući; činjenica je da znomo da smo je preživili, a socijalizam- iako traje samo 80 godin i meni se čini ko nojveća tragedija u povijesti jer živin u toj povijesti- još ne znomo oćemo li ga preživiti.
možda besplatna energija uništi celo pitanje, možda ljudi postupno počnu pušćati druge ljude na miru, a možda nas i dokrajči.
2014-04-16
politički uvod u koncert,
i osvrt na bosnu na 37. minutu
2014-04-16
strava, ubijali ih ko srbi.
a evo i još luđe stvori, od 1:03:07 pa do kraja, #pravila_merikunskog_ratovanja_u_vijetnamu
a evo i još luđe stvori, od 1:03:07 pa do kraja, #pravila_merikunskog_ratovanja_u_vijetnamu
2014-04-16
aben wrote:
politički uvod u koncert,
i osvrt na bosnu na 37. minutu
nikako da stignem poslušati
samo prvu stvar za sad, koja mi je jako dobra i vuče na Panteru s vokalom i ritmom..
good stuff
https://net.hr/danas/hrvatska/majku-i-kci-delozirali-zbog-duga-od-10-000-kuna-dio-su-platile-ali-drazba-nije-odgodena-stan-je-prodan-za-520-000-kuna/
nadam se da susjedi spavaju mirno. to je to, kapitalizam na entu.
Guest- Guest
ebenica wrote:https://net.hr/danas/hrvatska/majku-i-kci-delozirali-zbog-duga-od-10-000-kuna-dio-su-platile-ali-drazba-nije-odgodena-stan-je-prodan-za-520-000-kuna/
Centar za socijalnu skrb traži da vrate 250.000 kuna
czss = centar zla
gore nego narcotraficante columbiano;kic wrote:ebenica wrote:https://net.hr/danas/hrvatska/majku-i-kci-delozirali-zbog-duga-od-10-000-kuna-dio-su-platile-ali-drazba-nije-odgodena-stan-je-prodan-za-520-000-kuna/
Centar za socijalnu skrb traži da vrate 250.000 kuna
czss = centar zla
prvo te navuku na hand out, a unda trožu šoldi nase...
2014-04-16
2014-04-16
meni je sve to dojmljivo, i pokazuje slozenost Hitlerovih pogleda, i pokazem to nekome: ma, Hitler..
ali ovaj, jesi ti znao da se: Cezar, izgovara: Kajsar/Kesar
kic wrote:
meni je sve to dojmljivo, i pokazuje slozenost Hitlerovih pogleda, i pokazem to nekome: ma, Hitler..
ali ovaj, jesi ti znao da se: Cezar, izgovara: Kajsar/Kesar
e, ni da ni pretjero, ali da je pobijedi, vjerojatno bi se o njemu govorilo ko o scipionu afričkon...za iljadu godin- ipak smo mi preblizu toga događaja.
nis zno, ali me ne čudi da su ga njemci preuzeli u orginalu
2014-04-16
da, lako je naći na YT u vezi izgovora ovo..
order, to me podsjetilo na Paradzika kad spominje komuniste i kako su ipak imali neku disciplinu i znao se neki red (kako se to cesto veli), sto me baca na H-H-Hoppea koji govori o tome da kad imas jednog vladara on tu drzavu smatra svojim kapitalnim dobrom, i ne rasipa ju, ne ponasa se kao kratkorocni caretaker, pokusat ce kroz taj mandaz od 4-5god sto vise izvuci, ugl vidi da moze samo za sebe tu nesto napraviti pa to i rade..
everyone wants order, but I am still for chaos
kic wrote:
da, lako je naći na YT u vezi izgovora ovo..
order, to me podsjetilo na Paradzika kad spominje komuniste i kako su ipak imali neku disciplinu i znao se neki red (kako se to cesto veli), sto me baca na H-H-Hoppea koji govori o tome da kad imas jednog vladara on tu drzavu smatra svojim kapitalnim dobrom, i ne rasipa ju, ne ponasa se kao kratkorocni caretaker, pokusat ce kroz taj mandaz od 4-5god sto vise izvuci, ugl vidi da moze samo za sebe tu nesto napraviti pa to i rade..
everyone wants order, but I am still for chaos
pogljedo sun, i car došlo od cezara..
meni je jasno kako je red ljudima privlačan ko koncept, ali red ni istina pa da postoji samo jedna. recimo, red komunizma je noćna mora.
red hhhopea je privatizacija vladarevog žezla, ali un ki tote očekuje red srednjovjekovne monarhije, prevariti će se. uglovnomu, oni ki se daju navući na put prema redu, uvik nekako mislu da će to biti red po njihovin mjerilu, a to retko bude tako.
zoto sun i jo na stroni kaosa- kaosa ki sačinjava puno molih i dividualnih ordera. ki bi no se preuze stvori ke se tiču koordinacije tih individualnih ordera, mene zapravo i ni briga. moru biti morarhi, demokrati, korporatisti, komunisti, fašisti, meni sve isto
2014-04-16
car, da, to sam znao, zapadni oblik despotizma vuce korijene od njega..
da, tko ne postuje prava pojedinca ne treba daljr ni gledati
čitam "Heretics" od Chestertona
dođe mi da svako malo neš kopiram^^
Modern morality can only point to imperfection. It has no perfection to point to.
For a monster with mysterious eyes and miraculous thumbs, with strange dreams in his skull, and a queer tenderness for this place or that baby, is truly a wonderful and unnerving matter. It is only the quite arbitrary and priggish habit of comparison with something else which makes it possible to be at our ease in front of him. A sentiment of superiority keeps us cool and practical; the mere facts would make our knees knock under as with religious fear. It is the fact that every instant of conscious life is an unimaginable prodigy.
un je totalni wordsmith
2014-04-16
volim kako je nagazio Ibsena, taj lik nudi samo pakao i uvijeknsam to osjecao instinktivno i govorio.. modernu literaturu su sveli na prikaze opačina, a evo kako jedan Chesterton gleda lijepo na čovjeka: misteriozne oči, čudesni palčevi i lubanja puna čudnih snova te sposobnosti za divne emocije: ljubav prema djeci, životinjama ..
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
Page 14 of 50