Da remiziramo...
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Da remiziramo...
bosna od 2900 testiranih skoro 1500 zarazenih i 35 mrtvih..oni vec sisaju preko 50% zarazenih...srbiju isto ceka kako kazu katastrofa ujebala ih ova masovna okupljnja za sv.petku i oko umrlog huskaca amfilohija
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Djelatnici KB Dubrava izašli ispred bolnice: U sobama nema ni vode za njegu bolesnika
DJELATNICI KB Dubrava opet su točno u podne izašli pred bolnicu. Oni koji nisu mogli napustiti svoje radno mjesto stajali su na prozorima.
"Djelatnici protestiraju jer su bolesnici COVID proglašeni pacijentima drugog reda.
Istok grada u isto vrijeme ostaje bez bolnice.
Djelatnici KB Dubrava ne mogu pružiti kvalitetnu skrb pacijentima, zato su frustrirani.
Pozivamo ministra da preispita svoju odluku", govori Josip Ćurić, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KB Dubrava.
Nakon njegove izjave, ispred bolnice su svi počeli vikati "Ne damo bolnicu".
"Nikakva", odgovaraju.
Sestra Mirela: Ja nisam u COVIDU, ali ovdje je tužno i otužno, sjedimo i čekamo i ne znamo što će biti s nama. Čekam daljnja uputstva.
"Dragi naši stanovnici, dignite se. Nemojte misliti da mi nećemo raditi s COVID bolesnicima, ali mi želimo njegovati i sve druge pacijente. Ova bolnice se žrtvuje za nečije tuđe ciljeve. Ne dajte da nam oduzmu vašu i našu bolnicu. Ja radim ovdje 25 godina", rekla je jedna medicinska djelatnica.
"Dubrava je imala prošle godine najviše transplantiranih srca. I što sad?", rekla je druga medicinska djelatnica koja je na COVID odjelu. "Gledam po novinama, ljudi iskrivljuju situaciju, treba tamo doći i vidjet. Mi smo imali uvijek izvrsnu kvaliteti. Mene jučer sin zove iz Njemačke i pita imamo li struje. Svakome se desi nekakav kratki spoj. Ne vidim neki problem", dodala je.
"Berošu, javi se", vikali su okupljeni.
Specijalist Hitne kazao je da je tu jer daje podršku kolegama. "Borimo se svaki dan, dajemo sve od sebe", dodao je. "Uvijek možemo imati više ljudi, ima velik broj bolesnika, a pomoć je uvijek dobrodošla", rekao je.
Specijalist neurokirugije rekao je da brane bolnicu, kapaciteti ove bolnice, jedna sestra ne moze njegovati 39-ak pacijenata. "Mi imamo visoku kvalitetu kada je normalna situacija. Teško mi pada kada kažem pacijentu da moram otkazati operaciju. Prošao sam svjetske bolnice. Jako mi je teško. Mene samo zanima struka. Meni su mogućnosti jako limitirane, ja jedino mogu tretirat covid bolesnike ako padne, ozlijedi glavu. Mogu raditi 10 posto onoga što bih radio inače. Moja poruka ministru je da nam da potporu. Želimo bolju organizaciju, neka nas posluša..."
Antonija Đuzel, abdominalni kirurg: Jako sam nesretna što ne operiramo onkološke bolesnike, jako puno onkoloških bolesnika tretiramo, jako puno transplantiacija radimo. Javnost mora znati - ne liječe kreveti. Ljude liječe ljudi. Ovi ljudi su navikli puno raditi, ne samo u koroni, nego rade godinama, glavna vrijednost ove bolnice su ljudi. Spremni su dat sebe, i sve,... Još nije kasno da se dobro organiziramo"
DJELATNICI KB Dubrava opet su točno u podne izašli pred bolnicu. Oni koji nisu mogli napustiti svoje radno mjesto stajali su na prozorima.
"Djelatnici protestiraju jer su bolesnici COVID proglašeni pacijentima drugog reda.
Istok grada u isto vrijeme ostaje bez bolnice.
Djelatnici KB Dubrava ne mogu pružiti kvalitetnu skrb pacijentima, zato su frustrirani.
Pozivamo ministra da preispita svoju odluku", govori Josip Ćurić, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KB Dubrava.
Nakon njegove izjave, ispred bolnice su svi počeli vikati "Ne damo bolnicu".
Kakva je situacija u bolnici?
Kakva je situacija unutra?, pitala je novinarka N1."Nikakva", odgovaraju.
Sestra Mirela: Ja nisam u COVIDU, ali ovdje je tužno i otužno, sjedimo i čekamo i ne znamo što će biti s nama. Čekam daljnja uputstva.
Vlada li u bolnici duopol?
"Ja s politikom nemam puno, ali ko mali čovjek, rekla bih da. Nisam za to kompetentna.""Dragi naši stanovnici, dignite se. Nemojte misliti da mi nećemo raditi s COVID bolesnicima, ali mi želimo njegovati i sve druge pacijente. Ova bolnice se žrtvuje za nečije tuđe ciljeve. Ne dajte da nam oduzmu vašu i našu bolnicu. Ja radim ovdje 25 godina", rekla je jedna medicinska djelatnica.
"Dubrava je imala prošle godine najviše transplantiranih srca. I što sad?", rekla je druga medicinska djelatnica koja je na COVID odjelu. "Gledam po novinama, ljudi iskrivljuju situaciju, treba tamo doći i vidjet. Mi smo imali uvijek izvrsnu kvaliteti. Mene jučer sin zove iz Njemačke i pita imamo li struje. Svakome se desi nekakav kratki spoj. Ne vidim neki problem", dodala je.
"U sobi nemate vode"
Zvjezdana Anaković, medicinska sestra: "Jako je teško raditi, obećane sestre s Rebra, dođu, probaju i više se ne pojave. U sobi nemate vode. Nemate vode za njegu bolesnika. Imate krevet i bolesnika s kisikom. Trebalo bi biti 8 sestara po smjeni, a imamo ih 4. Po pričanju kolegica manjak je i respiratora"."Berošu, javi se", vikali su okupljeni.
Specijalist Hitne kazao je da je tu jer daje podršku kolegama. "Borimo se svaki dan, dajemo sve od sebe", dodao je. "Uvijek možemo imati više ljudi, ima velik broj bolesnika, a pomoć je uvijek dobrodošla", rekao je.
Specijalist neurokirugije rekao je da brane bolnicu, kapaciteti ove bolnice, jedna sestra ne moze njegovati 39-ak pacijenata. "Mi imamo visoku kvalitetu kada je normalna situacija. Teško mi pada kada kažem pacijentu da moram otkazati operaciju. Prošao sam svjetske bolnice. Jako mi je teško. Mene samo zanima struka. Meni su mogućnosti jako limitirane, ja jedino mogu tretirat covid bolesnike ako padne, ozlijedi glavu. Mogu raditi 10 posto onoga što bih radio inače. Moja poruka ministru je da nam da potporu. Želimo bolju organizaciju, neka nas posluša..."
Antonija Đuzel, abdominalni kirurg: Jako sam nesretna što ne operiramo onkološke bolesnike, jako puno onkoloških bolesnika tretiramo, jako puno transplantiacija radimo. Javnost mora znati - ne liječe kreveti. Ljude liječe ljudi. Ovi ljudi su navikli puno raditi, ne samo u koroni, nego rade godinama, glavna vrijednost ove bolnice su ljudi. Spremni su dat sebe, i sve,... Još nije kasno da se dobro organiziramo"
vili40-
2015-08-02
kad capak zaustavi auto da pomogne čovjeku koji krvari...Eroo wrote:Ti vjerojatno (bilo bi lijepo od tebe) volontiraš u nekoj od COVID bolnica. Bez maske, naravno.mutava baštarda wrote:ja sam mislio da je Kenwood Kenon sve ispregovarao s virusom...Eroo wrote:Tko prati redovito i sam može vidjeti da postoje ozbiljne naznake zaustavljanja širenja epidemije.Eroo wrote:1.427 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 1.191 osoba
U protekla 24 sata zabilježeno je 1.427 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 14.079. Među njima je 1.191 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 112 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 7.013 osoba.
03.11.2020. 10:25
Bilježim i pad broja postotka zaraženih u odnosu na broj testiranih (trenutno 20%).
Gore je za usporedbu i mapa Italije s primjerljivim postocima...
Umrlo je 34 ljudi, što je očekivano i srazmjerno glede na broj aktivno pozitivnih i hospitaliziranih.
U sljedećih desetak dana broj umrlih će se povećati na četrdesetak do šestdesetak na dan.
kako got ove godine mrtvih od korone neće biti više nego 2017. kada je gripa pobila preko 2000 starih i bolesnih, a Ero, Norka i Gnječ bezobzirno uokolo širili virus i ubijali bake i djedove...
berošmutava baštarda wrote:kad capak zaustavi auto da pomogne čovjeku koji krvari...Eroo wrote:Ti vjerojatno (bilo bi lijepo od tebe) volontiraš u nekoj od COVID bolnica. Bez maske, naravno.mutava baštarda wrote:ja sam mislio da je Kenwood Kenon sve ispregovarao s virusom...Eroo wrote:Tko prati redovito i sam može vidjeti da postoje ozbiljne naznake zaustavljanja širenja epidemije.Eroo wrote:1.427 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 1.191 osoba
U protekla 24 sata zabilježeno je 1.427 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 14.079. Među njima je 1.191 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 112 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 7.013 osoba.
Bilježim i pad broja postotka zaraženih u odnosu na broj testiranih (trenutno 20%).
Umrlo je 34 ljudi, što je očekivano i srazmjerno glede na broj aktivno pozitivnih i hospitaliziranih.
U sljedećih desetak dana broj umrlih će se povećati na četrdesetak do šestdesetak na dan.
kako got ove godine mrtvih od korone neće biti više nego 2017. kada je gripa pobila preko 2000 starih i bolesnih, a Ero, Norka i Gnječ bezobzirno uokolo širili virus i ubijali bake i djedove...
2015-09-08
isto govno drugo pakiranje...vuksadinare wrote:berošmutava baštarda wrote:kad capak zaustavi auto da pomogne čovjeku koji krvari...Eroo wrote:Ti vjerojatno (bilo bi lijepo od tebe) volontiraš u nekoj od COVID bolnica. Bez maske, naravno.mutava baštarda wrote:ja sam mislio da je Kenwood Kenon sve ispregovarao s virusom...Eroo wrote:Tko prati redovito i sam može vidjeti da postoje ozbiljne naznake zaustavljanja širenja epidemije.Eroo wrote:1.427 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 1.191 osoba
Bolničko osoblje se podijelilo u klanove, kujunđić vs onaj drugi i hebe po tavanu..
No broj umrlih 34 govori da imaju puno više zaraženih, sukladno švedskim mjerama. Ni ne liječe ih očito, to kaže brojka. Umri. Jebo im pas mater...
No broj umrlih 34 govori da imaju puno više zaraženih, sukladno švedskim mjerama. Ni ne liječe ih očito, to kaže brojka. Umri. Jebo im pas mater...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kujunđic sad koristi priliku da zapapri berošu i plenkiju....ko ceka taj i doceka reklo bi s enarodskikaya wrote:Bolničko osoblje se podijelilo u klanove, kujunđić vs onaj drugi i hebe po tavanu..
2015-09-08
Da papri na uštrb bolesnika?vuksadinare wrote:kujunđic sad koristi priliku da zapapri berošu i plenkiju....ko ceka taj i doceka reklo bi s enarodskikaya wrote:Bolničko osoblje se podijelilo u klanove, kujunđić vs onaj drugi i hebe po tavanu..
E to su ti dp, škoro, ovaj...zato ih nabijem na k...niš koristi.
2015-08-15
hrvatsko ti ne šmeka, jel? samo švedsko...mutava baštarda wrote:isto govno drugo pakiranje...vuksadinare wrote:berošmutava baštarda wrote:kad capak zaustavi auto da pomogne čovjeku koji krvari...Eroo wrote:Ti vjerojatno (bilo bi lijepo od tebe) volontiraš u nekoj od COVID bolnica. Bez maske, naravno.mutava baštarda wrote:ja sam mislio da je Kenwood Kenon sve ispregovarao s virusom...Eroo wrote:Tko prati redovito i sam može vidjeti da postoje ozbiljne naznake zaustavljanja širenja epidemije.Eroo wrote:1.427 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 1.191 osoba
pa nije kujunđic dp,škoro on je i dalje clan hdz-akaya wrote:Da papri na uštrb bolesnika?vuksadinare wrote:kujunđic sad koristi priliku da zapapri berošu i plenkiju....ko ceka taj i doceka reklo bi s enarodskikaya wrote:Bolničko osoblje se podijelilo u klanove, kujunđić vs onaj drugi i hebe po tavanu..
E to su ti dp, škoro, ovaj...zato ih nabijem na k...niš koristi.
2015-09-08
Eroo wrote:Tko prati redovito i sam može vidjeti da postoje ozbiljne naznake zaustavljanja širenja epidemije.Eroo wrote:1.427 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 1.191 osoba
kaya wrote: Ni ne liječe ih očito, to kaže brojka. Umri.
Nema lijeka za COVID-19. Barem meni nije poznato da postoji.
Ako si mislila na respirator, to nije lijek. Daleko od toga.
Evo ipak se ostvarila prognoza naših neprijatelja Bakića i Lauca čije sam modele stavljao ovdje. Dok smo mi ostali prorokovali rast zaraženih, ova dvojica, plus speaker pad. Sada oni likuju na fejsu. Najgore od svega hvale Plenkija jer nije zaključa državu! Bakić govori da je možda 25% populacije RH bilo zaraženo virusom ili Češke šta ja znam, da to usporava širenje efikasnije od lockdowna.
Ugl pratit ćemo ih za više prognoza. Nadajmo se da su oni u krivu i da će se broj zaraženih ponovo okrenuti u našu korist i da će krenuti exponentially growth
Nažalost broj mrtvih će i dalje ostati visok,
Ugl pratit ćemo ih za više prognoza. Nadajmo se da su oni u krivu i da će se broj zaraženih ponovo okrenuti u našu korist i da će krenuti exponentially growth
Dobro, znam. Al kažu da srednje i teško bolesne ne primaju više u bolnicu..superEroo wrote:kaya wrote: Ni ne liječe ih očito, to kaže brojka. Umri.
2015-08-15
kaya wrote:Dobro, znam. Al kažu da srednje i teško bolesne ne primaju više u bolnicu..superEroo wrote:kaya wrote: Ni ne liječe ih očito, to kaže brojka. Umri.
Moja prognoza je da će sesmrtnost od 65/dana dogoditi nešto prije, sredinom studenog.
AssadNaPodmornici wrote:Evo ipak se ostvarila prognoza naših neprijatelja Bakića i Lauca čije sam modele stavljao ovdje. Dok smo mi ostali prorokovali rast zaraženih, ova dvojica, plus speaker pad. Sada oni likuju na fejsu. Najgore od svega hvale Plenkija jer nije zaključa državu! Bakić govori da je možda 25% populacije RH bilo zaraženo virusom ili Češke šta ja znam, da to usporava širenje efikasnije od lockdowna.
Bitna je eventualna pobjeda u forumskom dick-measuringu. To je jedino bitno bravo stari.
Guest- Guest
crvenkasti wrote:Dar wrote:
SARS CoV2 mutira, kao i gripa.
A ono što je najgore je, što je veći broj zaraženih, to je i veća mogućnost pojave mutacija.
Točno, to će ovisiti i o R broju, i o broju zaraženih. Danas se može forenzičkom preciznošću ustvrditi tko je koga zarazio, i koliko puta. Čak je zanimljiv slučaj praćenja jedne mutacije virusa koji ima genetsku grešku, a koji je s jedne osobe u SAD inficirao još njih 14700 u par mjeseci. Da je kojim slučajem ta prva osoba nosila masku i bila u izolaciji, toliki broj ljudi ne bi se zarazio i više stotina mrtvih bilo bi danas možda živo.
Dar-
2020-10-30
Thnx.Noor wrote:poslat ću ti kad naletim, inače Gnječ redovito stavlja odlične tekstove...najviše iz njih saznam i naučim :)
Dar-
2020-10-30
Za one koji ugrožavaju tuđe živote bi morala postojati i zatvorska kazna zatvorom.Dar wrote:crvenkasti wrote:Dar wrote:
SARS CoV2 mutira, kao i gripa.
A ono što je najgore je, što je veći broj zaraženih, to je i veća mogućnost pojave mutacija.
Točno, to će ovisiti i o R broju, i o broju zaraženih. Danas se može forenzičkom preciznošću ustvrditi tko je koga zarazio, i koliko puta. Čak je zanimljiv slučaj praćenja jedne mutacije virusa koji ima genetsku grešku, a koji je s jedne osobe u SAD inficirao još njih 14700 u par mjeseci. Da je kojim slučajem ta prva osoba nosila masku i bila u izolaciji, toliki broj ljudi ne bi se zarazio i više stotina mrtvih bilo bi danas možda živo.
Za primjer bi trebalo epidemiološki pratiti neke proslave, pa nekoga eventualno osuditi i za ubojstvo.
Važi i za one koji javno izjavljuju da je COVID-19 po opasnosti jednak karijesu.
Ne treba im ništa više objašnjavati pa će se na kraju sami sa sobom razgovarati.MaximusDecimusMiridije wrote:AssadNaPodmornici wrote:Evo ipak se ostvarila prognoza naših neprijatelja Bakića i Lauca čije sam modele stavljao ovdje. Dok smo mi ostali prorokovali rast zaraženih, ova dvojica, plus speaker pad. Sada oni likuju na fejsu. Najgore od svega hvale Plenkija jer nije zaključa državu! Bakić govori da je možda 25% populacije RH bilo zaraženo virusom ili Češke šta ja znam, da to usporava širenje efikasnije od lockdowna.
Bitna je eventualna pobjeda u forumskom dick-measuringu. To je jedino bitno bravo stari.
Jednostavno ih ignoriraš...
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Page 7 of 50