Da remiziramo...
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Da remiziramo...
http://www.healthdata.org/covidmichaellcmacha wrote:kako objasniti ove projekcije koje se vrše u okviru nacionalnih strategija obrane od pandemije... tko je to u ime hrvatske isprojicirao da ćemo moguće do 21. veljače imati dodatnih 3100 smrtnih ishoda, ili u ime češke 12000... koji je to zavod, ustanova ili tim stručnjaka zadužen za projiciranje i plasman tih podataka... jel znaš ERO, mislim ja pratim njihove projekcije od svibnja na ovamo i do sada su poprilično bili precizni...
COVID-19 projections
Eroo- Posts : 78962
2016-07-22
2015-08-08
ma nemoj reć... eto mojih prstića .... ;)))Eroo wrote:http://www.healthdata.org/covidmichaellcmacha wrote:kako objasniti ove projekcije koje se vrše u okviru nacionalnih strategija obrane od pandemije... tko je to u ime hrvatske isprojicirao da ćemo moguće do 21. veljače imati dodatnih 3100 smrtnih ishoda, ili u ime češke 12000... koji je to zavod, ustanova ili tim stručnjaka zadužen za projiciranje i plasman tih podataka... jel znaš ERO, mislim ja pratim njihove projekcije od svibnja na ovamo i do sada su poprilično bili precizni...
COVID-19 projections
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
e sad se postavlja pitanje jesu li stručnjaci IHME dovoljno educirani i znanstveno potkovani da bi se upuštali u to svoje brojanje na prstiće.... ;)
2015-08-08
Treba samo vidjeti kakvi su bili na proljeće s predviđanjima da bi mogli znati koliko i uzimati za ozbiljno.michaellcmacha wrote:e sad se postavlja pitanje jesu li stručnjaci IHME dovoljno educirani i znanstveno potkovani da bi se upuštali u to svoje brojanje na prstiće.... ;)
Imat ćemo 50 000 umrlih ove godine. Neki od njih će umrijeti s virusom. Nama du do 10. Miseca predviđali 1500 mrtvih, a sada predviđaju duplo više do drugog miseca...michaellcmacha wrote:kako ćemo mi proći najbolje ako se obistini ova projekcija za nas... aj mi to pojasni jer uistinu nisam sposoban to sam razumjeti... znači sad imamo 374 umrla a u veljači bi trebali imati za 3100 više umrlih....mutava baštarda wrote:Junaci lockdowna sada imaju velikih problema.michaellcmacha wrote:uglavnom po projekcijama čeha oni bi mogli u navedenom razdoblju mogli imat porast smrtnih ishoda od cca 800% u odnosu na ukupni broj smrtnih ishoda do sada, a mi bi po našim projekcijama mogli imati porast smrtnih ishoda od cca 820% u odnosu na ukupni broj smrtnih ishoda do sada
Najbolje će proći zemlje ili regije koje su imale slobodno širenje preko ljeta poput jadranske obale kada je imunitet najjači, a virus zbog toplijeg vremena oslabljen.
pa kvaka je u tom da mi i jedno i drugo još uvijek stignemo... ako bi se zakompliciralo sa porastom broja umrlih do kraja 11 mjeseca mi bi mogli imati mrtvih jebeno blizu tog broja...mutava baštarda wrote:Imat ćemo 50 000 umrlih ove godine. Neki od njih će umrijeti s virusom. Nama du do 10. Miseca predviđali 1500 mrtvih, a sada predviđaju duplo više do drugog miseca...michaellcmacha wrote:kako ćemo mi proći najbolje ako se obistini ova projekcija za nas... aj mi to pojasni jer uistinu nisam sposoban to sam razumjeti... znači sad imamo 374 umrla a u veljači bi trebali imati za 3100 više umrlih....mutava baštarda wrote:Junaci lockdowna sada imaju velikih problema.michaellcmacha wrote:uglavnom po projekcijama čeha oni bi mogli u navedenom razdoblju mogli imat porast smrtnih ishoda od cca 800% u odnosu na ukupni broj smrtnih ishoda do sada, a mi bi po našim projekcijama mogli imati porast smrtnih ishoda od cca 820% u odnosu na ukupni broj smrtnih ishoda do sada
Najbolje će proći zemlje ili regije koje su imale slobodno širenje preko ljeta poput jadranske obale kada je imunitet najjači, a virus zbog toplijeg vremena oslabljen.
2015-08-08
čemu sad te kamuflaže, pričamo o covid19 bolesti a ne o sveukupnim smrtnim ishodima... pa bar ti nisi nikad bio ne fer u komunikaciji... od kud sad upadaš u shemu "pošteno samo ako ne ide drugačije" :))
2015-08-08
ja ih pratim od svibnja i od onda su uglavnom tu negdje, vrlo blizu projiciranog... i sad se može pregledati sve njihove projekcije tokom ove godine...mutava baštarda wrote:Treba samo vidjeti kakvi su bili na proljeće s predviđanjima da bi mogli znati koliko i uzimati za ozbiljno.michaellcmacha wrote:e sad se postavlja pitanje jesu li stručnjaci IHME dovoljno educirani i znanstveno potkovani da bi se upuštali u to svoje brojanje na prstiće.... ;)
2015-08-08
Ovo su im "rubni uvjeti". Koliko često ih provjeravaju ne vidim da piše.michaellcmacha wrote:ma nemoj reć... eto mojih prstića .... ;)))Eroo wrote:http://www.healthdata.org/covidmichaellcmacha wrote:kako objasniti ove projekcije koje se vrše u okviru nacionalnih strategija obrane od pandemije... tko je to u ime hrvatske isprojicirao da ćemo moguće do 21. veljače imati dodatnih 3100 smrtnih ishoda, ili u ime češke 12000... koji je to zavod, ustanova ili tim stručnjaka zadužen za projiciranje i plasman tih podataka... jel znaš ERO, mislim ja pratim njihove projekcije od svibnja na ovamo i do sada su poprilično bili precizni...
COVID-19 projections
koliko sam skužio njihove se projekcije ravnaju po singapuru u smislu da se njihovi uvjeti uzimaju kao osnova za izračunavanje u drugim državama...michaellcmacha wrote:ja ih pratim od svibnja i od onda su uglavnom tu negdje, vrlo blizu projiciranog... i sad se može pregledati sve njihove projekcije tokom ove godine...mutava baštarda wrote:Treba samo vidjeti kakvi su bili na proljeće s predviđanjima da bi mogli znati koliko i uzimati za ozbiljno.michaellcmacha wrote:e sad se postavlja pitanje jesu li stručnjaci IHME dovoljno educirani i znanstveno potkovani da bi se upuštali u to svoje brojanje na prstiće.... ;)
2015-08-08
Radi se o tome da će virus svako od nas dobiti dok sam virus ne dođe do svog kraja. Neki ljudi će pritom umrijeti, takav je život.michaellcmacha wrote:čemu sad te kamuflaže, pričamo o covid19 bolesti a ne o sveukupnim smrtnim ishodima... pa bar ti nisi nikad bio ne fer u komunikaciji... od kud sad upadaš u shemu "pošteno samo ako ne ide drugačije" :))
Ponovit ću se kao što se Ero ponavlja s Bergamom u kojem danas ne postoji problem korone, da je u jednom zimskom mjesecu 2017 umrlo od atipične gripe 2000 ljudi više nego inače. Ljudi su umirali po hodnicima, nedostajalo je respiratora, a mi to nismo ni primjetili. Sada nam najavljuju sličan ishod, a najavljujemo smak svijeta.
890 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 574 osoba
U protekla 24 sata zabilježeno je 890 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 5.519. Među njima su 574 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 32 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 5.883 osoba.
20.10.2020. 10:00
pa ja ne znam tko najavljuje smak svijeta... nisam još od nikog čuo da to najavljuje, ako već tko govori govori da će situacija biti loša u nekim razdobljima i vrlo teška ali nitko ne govori da će doći do smaka svijeta.... jel imaš izvor gdje se to najavljuje...mutava baštarda wrote:Radi se o tome da će virus svako od nas dobiti dok sam virus ne dođe do svog kraja. Neki ljudi će pritom umrijeti, takav je život.michaellcmacha wrote:čemu sad te kamuflaže, pričamo o covid19 bolesti a ne o sveukupnim smrtnim ishodima... pa bar ti nisi nikad bio ne fer u komunikaciji... od kud sad upadaš u shemu "pošteno samo ako ne ide drugačije" :))
Ponovit ću se kao što se Ero ponavlja s Bergamom u kojem danas ne postoji problem korone, da je u jednom zimskom mjesecu 2017 umrlo od atipične gripe 2000 ljudi više nego inače. Ljudi su umirali po hodnicima, nedostajalo je respiratora, a mi to nismo ni primjetili. Sada nam najavljuju sličan ishod, a najavljujemo smak svijeta.
2015-08-08
u zagrebu 7000+ u samoizolaciji od kojih se očekuje da će u narednih 7-10 dana biti 2500 oboljelihEroo wrote:890 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 574 osoba
U protekla 24 sata zabilježeno je 890 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 5.519. Među njima su 574 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 32 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 5.883 osoba.
20.10.2020. 10:00
2015-08-08
Red wolfmichaellcmacha wrote:pa ja ne znam tko najavljuje smak svijeta... nisam još od nikog čuo da to najavljuje, ako već tko govori govori da će situacija biti loša u nekim razdobljima i vrlo teška ali nitko ne govori da će doći do smaka svijeta.... jel imaš izvor gdje se to najavljuje...mutava baštarda wrote:Radi se o tome da će virus svako od nas dobiti dok sam virus ne dođe do svog kraja. Neki ljudi će pritom umrijeti, takav je život.michaellcmacha wrote:čemu sad te kamuflaže, pričamo o covid19 bolesti a ne o sveukupnim smrtnim ishodima... pa bar ti nisi nikad bio ne fer u komunikaciji... od kud sad upadaš u shemu "pošteno samo ako ne ide drugačije" :))
nisi u redu, on je rekao da će uskoro nestati ili prestati .... uglavnom je bio optimističan još u svibnju...mutava baštarda wrote:Red wolfmichaellcmacha wrote:pa ja ne znam tko najavljuje smak svijeta... nisam još od nikog čuo da to najavljuje, ako već tko govori govori da će situacija biti loša u nekim razdobljima i vrlo teška ali nitko ne govori da će doći do smaka svijeta.... jel imaš izvor gdje se to najavljuje...mutava baštarda wrote:Radi se o tome da će virus svako od nas dobiti dok sam virus ne dođe do svog kraja. Neki ljudi će pritom umrijeti, takav je život.michaellcmacha wrote:čemu sad te kamuflaže, pričamo o covid19 bolesti a ne o sveukupnim smrtnim ishodima... pa bar ti nisi nikad bio ne fer u komunikaciji... od kud sad upadaš u shemu "pošteno samo ako ne ide drugačije" :))
2015-08-08
Zadnja 4 dana: aktivno pozitivni ; hospitalizirani ; na respiratoru
5,519 ; 574 ; 32
5,070 ; 571 ; 35
5,164 ; 548 ; 32
4,844 ; 530 ; 28
5,519 ; 574 ; 32
5,070 ; 571 ; 35
5,164 ; 548 ; 32
4,844 ; 530 ; 28
E to je već neštomutava baštarda wrote:Red wolfmichaellcmacha wrote:pa ja ne znam tko najavljuje smak svijeta... nisam još od nikog čuo da to najavljuje, ako već tko govori govori da će situacija biti loša u nekim razdobljima i vrlo teška ali nitko ne govori da će doći do smaka svijeta.... jel imaš izvor gdje se to najavljuje...mutava baštarda wrote:Radi se o tome da će virus svako od nas dobiti dok sam virus ne dođe do svog kraja. Neki ljudi će pritom umrijeti, takav je život.michaellcmacha wrote:čemu sad te kamuflaže, pričamo o covid19 bolesti a ne o sveukupnim smrtnim ishodima... pa bar ti nisi nikad bio ne fer u komunikaciji... od kud sad upadaš u shemu "pošteno samo ako ne ide drugačije" :))
i četvrta kolona trebaju biti umrliEroo wrote:Zadnja 4 dana: aktivno pozitivni ; hospitalizirani ; na respiratoru
5,519 ; 574 ; 32
5,070 ; 571 ; 35
5,164 ; 548 ; 32
4,844 ; 530 ; 28
2015-08-08
Svake godine u prosjeku skoro pa isto. Tako je bilo i u Bergamu.mutava baštarda wrote:Radi se o tome da će virus svako od nas dobiti dok sam virus ne dođe do svog kraja. Neki ljudi će pritom umrijeti, takav je život.michaellcmacha wrote:čemu sad te kamuflaže, pričamo o covid19 bolesti a ne o sveukupnim smrtnim ishodima... pa bar ti nisi nikad bio ne fer u komunikaciji... od kud sad upadaš u shemu "pošteno samo ako ne ide drugačije" :))
Gripa je svoje pokosila u zimskim mjesecima a onda je s košnjom nastavila korona.
U prva 4 mjeseca je u Bergamu pokopano ljudi skoro pa kao za za godinu dana. cca 90%.
Većina u ožujku i travnju.
Možeš li zamisliti HR u sličnoj situaciji?
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Page 40 of 50