Komšić: Zagrebu je najbolje reći da odbije malo od BiH i priče o Izbornom zakonu jer se ni mi njima ne miješamo u izborne zakone
Page 6 of 15
Page 6 of 15 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15
Re: Komšić: Zagrebu je najbolje reći da odbije malo od BiH i priče o Izbornom zakonu jer se ni mi njima ne miješamo u izborne zakone
Kad Beograd prizna ovu činjenicu
https://www.google.com/amp/s/www.nacional.hr/milosevic-i-srbi-trebaju-priznati-da-je-to-bila-pobuna-protiv-legalne-vlasti/amp/
https://www.google.com/amp/s/www.nacional.hr/milosevic-i-srbi-trebaju-priznati-da-je-to-bila-pobuna-protiv-legalne-vlasti/amp/
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Komšić: Zagrebu je najbolje reći da odbije malo od BiH i priče o Izbornom zakonu jer se ni mi njima ne miješamo u izborne zakone
Kad priznaju da je napad na Hrvatsku bio pogreška
Priznat će
Demografija u RS im je pred slomom
U Hrvatskoj nemaju više šta tražit moraju spašavat RS
Priznat će
Demografija u RS im je pred slomom
U Hrvatskoj nemaju više šta tražit moraju spašavat RS
2014-04-11
To je bitno zbog četničkih komandanta
Jer oni funkcioniraju kao kokošari
Ako im glavni kaže da je to bila pogreška mjenjaju smjer
I koncentrirati će se na očuvanje RS
Jer oni funkcioniraju kao kokošari
Ako im glavni kaže da je to bila pogreška mjenjaju smjer
I koncentrirati će se na očuvanje RS
2014-04-11
Tako će biti
Nemaju ljudstva ni tehnike
Imaju za zaštitu RS
Posebno kad se ima u vidu da istočna RS Hrvatsku ne zanima i da ako se djeli Bosna Srbi moraju nešto dobit da bi Dalmacija dobila zaleđe koje je njihovo
To je ključ podjele BiH
Srbija mora neštp dobit uvijek
Nemaju ljudstva ni tehnike
Imaju za zaštitu RS
Posebno kad se ima u vidu da istočna RS Hrvatsku ne zanima i da ako se djeli Bosna Srbi moraju nešto dobit da bi Dalmacija dobila zaleđe koje je njihovo
To je ključ podjele BiH
Srbija mora neštp dobit uvijek
2014-04-11
Bez davanja istočnog dijela RS Srbiji nema ni zaleđa Dalmacije
Split je toga svjestan
Split je toga svjestan
2014-04-11
Ostaje pitanje zapadne RS
Najpametnije vezati se u Zagreb jednim dijelom a drugim u Beograd pa nek tako egzistiraju
Ne mogu drukčije
Najpametnije vezati se u Zagreb jednim dijelom a drugim u Beograd pa nek tako egzistiraju
Ne mogu drukčije
2014-04-11
Vjerujem da u Banja Luci nema baš puno povjerenje u bečke konjšare
Razumjem ih
Razumjem ih
2014-04-11
Al morat će zbog demografije i jer RS je garancija za konstitutivnost Hrvata dakle i njih u BiH
Nemaju izbora
Nemaju izbora
2014-04-11
U suštini najviše se boje napada Hrvatske
Hrvatska nikaf ne ni pokrenila napad na Banja Luku da Mladić nije napao Kaštelane na Grahovu ( zaleđe Knina ).
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/iako-je-to-siroj-javnosti-nepoznato-nakon-oluje-se-vodila-teska-bitka-za-konacno-slamanje-srpskih-snaga-u-toj-akciji-poginuo-je-21-hrvatski-vojnik-560880
Tada im je pao Drvar , Mrkonjić Grad i sve ostalo
Zato Drvar ja ne dam
Jasno ?
Hrvatska nikaf ne ni pokrenila napad na Banja Luku da Mladić nije napao Kaštelane na Grahovu ( zaleđe Knina ).
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/iako-je-to-siroj-javnosti-nepoznato-nakon-oluje-se-vodila-teska-bitka-za-konacno-slamanje-srpskih-snaga-u-toj-akciji-poginuo-je-21-hrvatski-vojnik-560880
Tada im je pao Drvar , Mrkonjić Grad i sve ostalo
Zato Drvar ja ne dam
Jasno ?
2014-04-11
Drvar vam je kazna za taj napad.
Drvar nije bio meta u Oluji
Drvar nije bio meta u Oluji
2014-04-11
Drvar nije pao u Oluji
Pao je nakon šta je Mladić i Arkan napravili ofenzivu na Graovo
Pri čemu su poginili obični ročnici
Usljedila je vojna kazna
Pao je nakon šta je Mladić i Arkan napravili ofenzivu na Graovo
Pri čemu su poginili obični ročnici
Usljedila je vojna kazna
2014-04-11
Zato vam Drvar neću dat
To vam je kazna
I sjećanje na moje vojnike koji vas nisu imali namjeru napast jer je Oluja već bila odrađena
Kreteni jedni mogli ste imat Drvar pod svoje da ih niste napali
To vam je kazna
I sjećanje na moje vojnike koji vas nisu imali namjeru napast jer je Oluja već bila odrađena
Kreteni jedni mogli ste imat Drvar pod svoje da ih niste napali
2014-04-11
Za one koji ne kuže
Dalmacija nikad nije imala plan napast BI
Mladić i Arkan su poduzeli operaciju da oslobode GrHovo koje je zaleđe Knin
Tu je poginilo dosta Kaštelana koji su bili ročni vojnici
Onda su ovi pukli i krenili ofenzivu na Banja Luka
Pad Drva Mrkonjić Grad Deyton deblokada Sarajeva
Totalni slom tih Arkanovi snaga
Spašavaj
Ovi nas gaze
Partizani
Dalmacija nikad nije imala plan napast BI
Mladić i Arkan su poduzeli operaciju da oslobode GrHovo koje je zaleđe Knin
Tu je poginilo dosta Kaštelana koji su bili ročni vojnici
Onda su ovi pukli i krenili ofenzivu na Banja Luka
Pad Drva Mrkonjić Grad Deyton deblokada Sarajeva
Totalni slom tih Arkanovi snaga
Spašavaj
Ovi nas gaze
Partizani
2014-04-11
Otvori glavni izbornik
Wikipedija
Traži
Wiki voli spomenike: fotografiraj kulturna dobra, pomozi Wikipediji i pobijedi!
Learn more
Operacija Maestral
Jezik
Preuzmi PDF
Prati
Uredi
Operacija Maestral je bila prva značajnija operacija združenih snaga HV-a, HVO-a i Armije BiH u zapadnoj BiH, u kojoj su zauzeti veći prostori zapadne Bosne uključujući gradove Drvar, Šipovo, Jajce, Bosanski Petrovac, Bosanska Krupa i Ključ. Operacija Maestral zapravo se sastojala od dvije povezane ofenzive. Trajala je od 8. rujna do 17. rujna 1995., u kojem vremenu je oslobođeno područje od oko 2.500 četvornih kilometara.
Maestral
sukob: Domovinski rat
Western bosnia fronts.png
Hrvatske vojne akcije u zapadnoj Bosni
Vrijeme
8. rujna - 17. rujna 1995.
Mjesto
Zapadna Bosna, BiH
Ishod
Pobjeda Hrvata i Bošnjaka
Sukobljene strane
Flag of Croatia.svgHV
Flag of the Croatian Republic of Herzeg-Bosnia.svg HVO
Flag of Bosnia and Herzegovina (1992–1998).svg Armija BiH
Flag of the Republika Srpska.svg Vojska Republike Srpske
Zapovjednici
Flag of Croatia.svg Ante Gotovina
Flag of Croatia.svg Ivan Korade
Flag of the Croatian Republic of Herzeg-Bosnia.svg Anton Luburić
Flag of Bosnia and Herzegovina (1992–1998).svg Atif Dudaković
Flag of Bosnia and Herzegovina (1992–1998).svg Mehmed Alagić
Flag of the Republika Srpska.svg Ratko Mladić
Flag of the Republika Srpska.svg Momir Talić
Flag of the Republika Srpska.svg Grujo Borić
Postrojbe
7. i 4. gardijska brigada HV-a
3 brigade HVO-a
5. i 7. korpus Armije BIH
1 i 2. korpus VRS
Gubitci
poginulih vojnika HV-a i HVO-a
74[1]
ranjenih vojnika HV-a i HVO-a
226[1]
Nepoznato
Snage bosanskih Srba raspoređene na terenu krajem srpnja i početkom kolovoza 1995. godine radi provođenja opsežne Operacije Vaganj, koja je trebala preokrenuti tijek rata opet za korist Srba - tu je operaciju preduhitrila hrvatska Operacija Oluja za samo jedan dan -nisu uspjele zaustaviti napredovanje hrvatskih snaga tijekom Operacije Maestral. Makar su se srpske snage upustile u ozbiljne borbe protiv snaga HV, HVO i ABiH, nisu uspjele spriječiti prodor tih snaga prema Banjoj Luci, kojoj su se hrvatske snage približile na svega 24 km: zaustavljanje daljnjeg napredovanja hrvatskih snaga prema Banjoj Luci plod je političkih odluka - uz presudno posredovanje diplomacije SAD - kojoj se činilo da bi "preveliki" uspjeh operacije mogao ugroziti mirovne napore koji su poslije urodili Daytonskim sporazumom - kako svjedoči američki diplomat Richald Holbrooke u svojoj memoarskoj knjizi.[2][3]
Operacija Maestral poduzeta je u cilju sprječavanja srpskih snaga da se utvrde na novouspostavljenoj bojišnici, uz njihovo potiskivanje dalje od Grahova, Glamoča i Kupresa. Planirano je oslobađanje Šipova, Jajca i Drvara, uz uspostavljanje nove bojišnice ispred Petrovca, Ključa i Mrkonjić Grada (koji bi ostali na srpskoj strani bojišnice). Operacija je, također, trebala omogućiti napredovanje 5. korpusa Armije BiH s bihaćkog područja prema Sanskom Mostu i 7. korpusa ABiH s područja srednje Bosne prema Kotor Varošu.
Tijekom akcije izvele su snage VRS 12. - 14. kolovoza 1995. snažan protunapad na području Bosanskog Grahova, koji je zaustavljen odlučnim djelovanjem 4. gardijske i 141. (splitske) brigade HV, uz više od 20 poginulih i 50 ranjenih hrvatskih vojnika. Taj se protunapad ponekad naziva “Bitka kod Bosanskog Grahova”.
Preduvjeti
Tijek operacije
Srpski gubici
Izvori
Vanjske poveznice
Zadnji je put uređivao suradnik Koreanovsky prije 11 dana.
Wikipedija
Sadržaji se koriste u skladu s CC BY-SA 3.0 osim ako nije drukčije navedeno.
Zaštita privatnostiUvjeti uporabeKlasični prikaz
Wikipedija
Traži
Wiki voli spomenike: fotografiraj kulturna dobra, pomozi Wikipediji i pobijedi!
Learn more
Operacija Maestral
Jezik
Preuzmi PDF
Prati
Uredi
Operacija Maestral je bila prva značajnija operacija združenih snaga HV-a, HVO-a i Armije BiH u zapadnoj BiH, u kojoj su zauzeti veći prostori zapadne Bosne uključujući gradove Drvar, Šipovo, Jajce, Bosanski Petrovac, Bosanska Krupa i Ključ. Operacija Maestral zapravo se sastojala od dvije povezane ofenzive. Trajala je od 8. rujna do 17. rujna 1995., u kojem vremenu je oslobođeno područje od oko 2.500 četvornih kilometara.
Maestral
sukob: Domovinski rat
Western bosnia fronts.png
Hrvatske vojne akcije u zapadnoj Bosni
Vrijeme
8. rujna - 17. rujna 1995.
Mjesto
Zapadna Bosna, BiH
Ishod
Pobjeda Hrvata i Bošnjaka
Sukobljene strane
Flag of Croatia.svgHV
Flag of the Croatian Republic of Herzeg-Bosnia.svg HVO
Flag of Bosnia and Herzegovina (1992–1998).svg Armija BiH
Flag of the Republika Srpska.svg Vojska Republike Srpske
Zapovjednici
Flag of Croatia.svg Ante Gotovina
Flag of Croatia.svg Ivan Korade
Flag of the Croatian Republic of Herzeg-Bosnia.svg Anton Luburić
Flag of Bosnia and Herzegovina (1992–1998).svg Atif Dudaković
Flag of Bosnia and Herzegovina (1992–1998).svg Mehmed Alagić
Flag of the Republika Srpska.svg Ratko Mladić
Flag of the Republika Srpska.svg Momir Talić
Flag of the Republika Srpska.svg Grujo Borić
Postrojbe
7. i 4. gardijska brigada HV-a
3 brigade HVO-a
5. i 7. korpus Armije BIH
1 i 2. korpus VRS
Gubitci
poginulih vojnika HV-a i HVO-a
74[1]
ranjenih vojnika HV-a i HVO-a
226[1]
Nepoznato
Snage bosanskih Srba raspoređene na terenu krajem srpnja i početkom kolovoza 1995. godine radi provođenja opsežne Operacije Vaganj, koja je trebala preokrenuti tijek rata opet za korist Srba - tu je operaciju preduhitrila hrvatska Operacija Oluja za samo jedan dan -nisu uspjele zaustaviti napredovanje hrvatskih snaga tijekom Operacije Maestral. Makar su se srpske snage upustile u ozbiljne borbe protiv snaga HV, HVO i ABiH, nisu uspjele spriječiti prodor tih snaga prema Banjoj Luci, kojoj su se hrvatske snage približile na svega 24 km: zaustavljanje daljnjeg napredovanja hrvatskih snaga prema Banjoj Luci plod je političkih odluka - uz presudno posredovanje diplomacije SAD - kojoj se činilo da bi "preveliki" uspjeh operacije mogao ugroziti mirovne napore koji su poslije urodili Daytonskim sporazumom - kako svjedoči američki diplomat Richald Holbrooke u svojoj memoarskoj knjizi.[2][3]
Operacija Maestral poduzeta je u cilju sprječavanja srpskih snaga da se utvrde na novouspostavljenoj bojišnici, uz njihovo potiskivanje dalje od Grahova, Glamoča i Kupresa. Planirano je oslobađanje Šipova, Jajca i Drvara, uz uspostavljanje nove bojišnice ispred Petrovca, Ključa i Mrkonjić Grada (koji bi ostali na srpskoj strani bojišnice). Operacija je, također, trebala omogućiti napredovanje 5. korpusa Armije BiH s bihaćkog područja prema Sanskom Mostu i 7. korpusa ABiH s područja srednje Bosne prema Kotor Varošu.
Tijekom akcije izvele su snage VRS 12. - 14. kolovoza 1995. snažan protunapad na području Bosanskog Grahova, koji je zaustavljen odlučnim djelovanjem 4. gardijske i 141. (splitske) brigade HV, uz više od 20 poginulih i 50 ranjenih hrvatskih vojnika. Taj se protunapad ponekad naziva “Bitka kod Bosanskog Grahova”.
Preduvjeti
Tijek operacije
Srpski gubici
Izvori
Vanjske poveznice
Zadnji je put uređivao suradnik Koreanovsky prije 11 dana.
Wikipedija
Sadržaji se koriste u skladu s CC BY-SA 3.0 osim ako nije drukčije navedeno.
Zaštita privatnostiUvjeti uporabeKlasični prikaz
2014-04-11
Do ove operacije nikad ne bi došlo da Mladić nije krenija na Grahovo
Ovih 20 poginulih su Kaštelani
Cila Dalmacija se digla
Protunapad
Ovih 20 poginulih su Kaštelani
Cila Dalmacija se digla
Protunapad
2014-04-11
I neka im je vječan slava
Zato Drvar nikad nećete dobiti
To vam je kazna za taj napad
Zato Drvar nikad nećete dobiti
To vam je kazna za taj napad
2014-04-11
A mogli ste fino držat položaj tamo
Drvar bi bio u RS
Ne bi vam palo dosta toga u zapadnoj Bosni
Pa jasno da Dalmoše ne zanima Drvar
Nit Banja Luka
To ste mogli odma shvatiti
Al ne vi opijeni Srebrenicom krenili
Kako da ne
Drvar bi bio u RS
Ne bi vam palo dosta toga u zapadnoj Bosni
Pa jasno da Dalmoše ne zanima Drvar
Nit Banja Luka
To ste mogli odma shvatiti
Al ne vi opijeni Srebrenicom krenili
Kako da ne
2014-04-11
Koliko smo ok vratili smo vam i Mrkonjić Grad
A ni ne ustašujemo po Drvaru
Al nije RS
To ćete morat progutat
A ni ne ustašujemo po Drvaru
Al nije RS
To ćete morat progutat
2014-04-11
Da zaključimo priču
Banja Luka je krarka na jugu
Samo joj Dalmacija osigurava
Spoj
Banja Luka je krarka na jugu
Samo joj Dalmacija osigurava
Spoj
2014-04-11
A da bi Dalmacija dobila ispriku od Banja Luke
RS još mora demofrafski padat
Da nam se ispričaju za tu operaciju i kažu nikad više na vas
2014-04-11
RayMabus wrote:A da bi Dalmacija dobila ispriku od Banja Luke
To još nemam u Banja Luka
Još uvik srbuju
2014-04-11
Page 6 of 15 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15
Similar topics
» Komšić pisao zvaničnicima EU: Izabran sam po Ustavu i Izbornom zakonu BiH!
» Komšić : Pozdravljam odluu Plenkovica u Vijeću EU, sad je besmisleno pričati o izbornom zakonu
» Komšić: EU nije briga za zahtjeve HDZ-a o Izbornom zakonu, oni žele građansko društvo
» Veleposlanici SAD i EU : Vrijeme je za dogovor o izbornom zakonu BiH
» SAD i bošnjačko-građanske stranke protiv prijedloga HDZ-a o izbornom zakonu
» Komšić : Pozdravljam odluu Plenkovica u Vijeću EU, sad je besmisleno pričati o izbornom zakonu
» Komšić: EU nije briga za zahtjeve HDZ-a o Izbornom zakonu, oni žele građansko društvo
» Veleposlanici SAD i EU : Vrijeme je za dogovor o izbornom zakonu BiH
» SAD i bošnjačko-građanske stranke protiv prijedloga HDZ-a o izbornom zakonu
Page 6 of 15