SAD i bošnjačko-građanske stranke protiv prijedloga HDZ-a o izbornom zakonu
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Globalna kabala ne odustaje od zamisli da meni napravi islamski vilajet poviše glave. Izgleda da im ide nova lekcija uskoro.
Američko veleposlanstvo u BiH u ponedjeljak je negativno ocijenilo prijedlog izmjena izbornog zakona BiH iza kojega stoji HDZ BiH, uz konstataciju kako se time predlažu "problematične izmjene", posebice u odnosu na način biranja članova Predsjedništva BiH, a taj su prijedlog odbacile i bošnjačko-građanske stranke.
No američko veleposlanstvo tim se povodom oglasilo u posebnoj izjavi na društvenoj mreži X, navodeći kako je ono što nudi HDZ BiH de facto uspostava posebne hrvatske izborne jedinice u BiH, što je odbačeno tijekom ranijih pregovora o izmjenama izbornog zakona.
"Neće se postići napredak glede provedbe presuda Europskog suda za ljudska prava u vezi s Predsjedništvom BiH ukoliko HDZ BiH nastavi nanovo predlagati i inzistirati na politički i pravno problematičnim izmjenama izbornog zakona BiH.
...
A inače od kada to i gdje to ambasada druge države kad smo već kod toga uopće uzima sebi pravo da se miješa i diktira stvari nekome šta će i kako će on ?
Malo jedna pleska da vam doleti pa ćemo vidit di ste.
Američko veleposlanstvo u BiH u ponedjeljak je negativno ocijenilo prijedlog izmjena izbornog zakona BiH iza kojega stoji HDZ BiH, uz konstataciju kako se time predlažu "problematične izmjene", posebice u odnosu na način biranja članova Predsjedništva BiH, a taj su prijedlog odbacile i bošnjačko-građanske stranke.
No američko veleposlanstvo tim se povodom oglasilo u posebnoj izjavi na društvenoj mreži X, navodeći kako je ono što nudi HDZ BiH de facto uspostava posebne hrvatske izborne jedinice u BiH, što je odbačeno tijekom ranijih pregovora o izmjenama izbornog zakona.
"Neće se postići napredak glede provedbe presuda Europskog suda za ljudska prava u vezi s Predsjedništvom BiH ukoliko HDZ BiH nastavi nanovo predlagati i inzistirati na politički i pravno problematičnim izmjenama izbornog zakona BiH.
...
A inače od kada to i gdje to ambasada druge države kad smo već kod toga uopće uzima sebi pravo da se miješa i diktira stvari nekome šta će i kako će on ?
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: SAD i bošnjačko-građanske stranke protiv prijedloga HDZ-a o izbornom zakonu
Reklo bi se da vam je brat Xi nikidan poručio da ste okupatori i ubojice:
"NATO je bacio 15 tona bombi s osiromašenim uranom na Jugoslaviju uzrokujući smrt i agoniju koja je trajala generacijama nakon rata. U Srbiji su nakon 1999. mnoga djeca patila od tumora, a 366 pripadnika talijanske vojske NATO-a umrlo je od raka"
-Zhao Lijian, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, Kina
NATO pakt po Srbiji bacao bombe s osiromašenim uranom
"NATO je bacio 15 tona bombi s osiromašenim uranom na Jugoslaviju uzrokujući smrt i agoniju koja je trajala generacijama nakon rata. U Srbiji su nakon 1999. mnoga djeca patila od tumora, a 366 pripadnika talijanske vojske NATO-a umrlo je od raka"
-Zhao Lijian, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, Kina
2014-04-11
SAD i Japan jačaju vojne veze dok Kinu opisuju kao rastuću prijetnju
Dvije zemlje razgovaraju o povećanoj integraciji i saradnji, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Japanske vlade Yoshimasa Hayashi. Izvještaji sugeriraju da će američke operacije u zemlji biti ozbiljno unaprijeđene jer se Washington želi suprotstaviti svakoj potencijalnoj prijetnji iz Kine.
Američki predsjednik Joe Biden i japanski premijer Fumio Kishida u aprilu će predstaviti plan za restrukturiranje američke vojne komande u istočnoj Aziji.
Prvi trostrani samit Japana, Sjedinjenih Američkih Država i Filipina održat će se dan poslije. SAD nastoji produbiti veze s Manilom zbog rasta napetosti s Kinom u Južnom kineskom moru.
Dvije zemlje razgovaraju o povećanoj integraciji i saradnji, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Japanske vlade Yoshimasa Hayashi. Izvještaji sugeriraju da će američke operacije u zemlji biti ozbiljno unaprijeđene jer se Washington želi suprotstaviti svakoj potencijalnoj prijetnji iz Kine.
Američki predsjednik Joe Biden i japanski premijer Fumio Kishida u aprilu će predstaviti plan za restrukturiranje američke vojne komande u istočnoj Aziji.
Prvi trostrani samit Japana, Sjedinjenih Američkih Država i Filipina održat će se dan poslije. SAD nastoji produbiti veze s Manilom zbog rasta napetosti s Kinom u Južnom kineskom moru.
2014-04-11
Da li Hong Kong broji posljednje dane kao poslovni centar svijeta?
Naime, kritičari strahuju da će se spomenutim članom zakona ušutkati oni koji su optuženi za različita krivična djela - od pobune do izdaje. Ovo se dešava u trenutku kada je Hong Kong pod sve većim pritiskom Pekinga te u trenutku rasta tenzija između Kine i Sjedinjenih Američkih Država. Pojedini tvrde da je to za posljedicu imalo i to da strani investitori odlaze iz Hong Konga kao jednog od poslovnih centara svijeta.
"Smatralo se da je Hong Kong različit od Kine, tako da su investitori ulagali ovdje, ali od sada to više neće biti slučaj", izjavio je muškarac kojeg je BBC predstavio kao Chan, što nije njegovo pravo ime, a koji se bavi nekretninama.
Naime, kritičari strahuju da će se spomenutim članom zakona ušutkati oni koji su optuženi za različita krivična djela - od pobune do izdaje. Ovo se dešava u trenutku kada je Hong Kong pod sve većim pritiskom Pekinga te u trenutku rasta tenzija između Kine i Sjedinjenih Američkih Država. Pojedini tvrde da je to za posljedicu imalo i to da strani investitori odlaze iz Hong Konga kao jednog od poslovnih centara svijeta.
"Smatralo se da je Hong Kong različit od Kine, tako da su investitori ulagali ovdje, ali od sada to više neće biti slučaj", izjavio je muškarac kojeg je BBC predstavio kao Chan, što nije njegovo pravo ime, a koji se bavi nekretninama.
2014-04-11
Komentarišući reakciju Ambasade SAD na prijedlog HDZ-a za izmjene Izbornog zakona BiH, Sanja Vulić, predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputila je kritike Michaelu Murphyiju.
Vulić je rekla "da sve što dolazi iz Murphyjeve kuhinje apsolutno nije iznenađujuće, s obzirom da on ima za cilj da protjera ne samo Srbe sa ovih prostora, već da radi intenzivno i na tome da protjera Hrvate i tako ispuniti želju bošnjačkog političkog Sarajeva koje je unitarna Bosna i Hercegovina".
"Dok mi sa političke scene pokušavamo da se dogovorimo i izradimo zakone od koristi svim narodima koji žive u BiH, on stalno pokušava da nam bude tutor i da nas uhvati i bude taj koji će odlučivati o našem životu i smrti", tvrdi Vulić.
Dodala je da je to potpuno neprihvatljivo te da je to još jedan dokaz koliko Murphy misli da je gospodar BiH i ljudi koji u njoj žive.
Vulić reagovala na saopćenje Ambasade SAD-a: "Sve što dolazi iz Murphyjeve kuhinje nije iznenađenje"
Vulić je rekla "da sve što dolazi iz Murphyjeve kuhinje apsolutno nije iznenađujuće, s obzirom da on ima za cilj da protjera ne samo Srbe sa ovih prostora, već da radi intenzivno i na tome da protjera Hrvate i tako ispuniti želju bošnjačkog političkog Sarajeva koje je unitarna Bosna i Hercegovina".
"Dok mi sa političke scene pokušavamo da se dogovorimo i izradimo zakone od koristi svim narodima koji žive u BiH, on stalno pokušava da nam bude tutor i da nas uhvati i bude taj koji će odlučivati o našem životu i smrti", tvrdi Vulić.
Dodala je da je to potpuno neprihvatljivo te da je to još jedan dokaz koliko Murphy misli da je gospodar BiH i ljudi koji u njoj žive.
Vulić reagovala na saopćenje Ambasade SAD-a: "Sve što dolazi iz Murphyjeve kuhinje nije iznenađenje"
2014-04-11
Tko ih jebe, nek' u Ercegovini i dalje glasuju za HDZ.
Idioti.
Idioti.
RayMabus wrote:Globalna kabala ne odustaje od zamisli da meni napravi islamski vilajet poviše glave. Izgleda da im ide nova lekcija uskoro.
...
Ima pravo jer im HDZ, a i većina političkih opcija u Rvackoj viri iz dupeta.
Hoćeš voditi suverenu politiku, izađi iz dupeta i operi se od američkih govana.
Ili i dalje u dupetu pa kako bude.
Nemaju pravo.
Objasnio sam već sve a to je da predsjednik BiH također ima i pravo veta na vojsku pa ovim mujage izbacuju pravo veta Hrvatskoj na vojna pitanja i rade mi Erdoganov vilajet iznad glave.
Nisi dovoljno upućen u problematiku i gledaš to kroz prizmu politike a šta mene ovdje ne zanima.
Objasnio sam već sve a to je da predsjednik BiH također ima i pravo veta na vojsku pa ovim mujage izbacuju pravo veta Hrvatskoj na vojna pitanja i rade mi Erdoganov vilajet iznad glave.
Nisi dovoljno upućen u problematiku i gledaš to kroz prizmu politike a šta mene ovdje ne zanima.
2014-04-11
Nisam ja reagira radi Čovića nego zato šta bošnjačko oduzimanje hrvatskog člana pedsjedništva izbija vojni veto Hrvatskoj u BiH i onda islamsko brastvo može s Turcima radit u BiH šta ih volja jer su uzeli pravo veza Hrvatskoj.
Sad im ide klanje.
---
Stvaramo novi svijet.
Moja ime je i kao inkarnirani i kao duša Nova duša a to znači dolazi promjena i anđeo sam Znanja a to su Prijestolnici a njihova je zadaća pomagati inkarniranim dušama na njihovom duhovnom putu.
Tri puta me preglasaš i onda me praviš budalom i misliš da ja tako truli nakaradni sistem neću uništit tj da ću to ostavit tako na ovoj planeti tj njenoj površini.
AJTE BOG.
---
Ja san van lipo reka prije godinu dana davno prije nego šta je ovo počelo da ako vidim još jednom Komšića na toj poziciji da će cijela Europa plivati u moru krvi i onda postavio uvjet ili izborni zakon ili ograničenje mandata na dva ko u Americi i onda se Komšić ne bi mogao kandidirati.
Amerikancima puna usta borba protiv korupcije a šta je vijećni mandat nego upravo to al eto njima ne odgovara jer neće doć onda njihov pa onda ništa i tko te jebe.
Lipo san vam se potpisa dole ispod tog posta od prije godinu dana i rekao ne bio ja to ako to ne bude tako.
General GF s pet zvjezdica, pripadnik Aštar komande i pripadnik anđeoske hijerarhije Znanja.
Sad im ide klanje.
---
Stvaramo novi svijet.
Moja ime je i kao inkarnirani i kao duša Nova duša a to znači dolazi promjena i anđeo sam Znanja a to su Prijestolnici a njihova je zadaća pomagati inkarniranim dušama na njihovom duhovnom putu.
Tri puta me preglasaš i onda me praviš budalom i misliš da ja tako truli nakaradni sistem neću uništit tj da ću to ostavit tako na ovoj planeti tj njenoj površini.
AJTE BOG.
---
Ja san van lipo reka prije godinu dana davno prije nego šta je ovo počelo da ako vidim još jednom Komšića na toj poziciji da će cijela Europa plivati u moru krvi i onda postavio uvjet ili izborni zakon ili ograničenje mandata na dva ko u Americi i onda se Komšić ne bi mogao kandidirati.
Amerikancima puna usta borba protiv korupcije a šta je vijećni mandat nego upravo to al eto njima ne odgovara jer neće doć onda njihov pa onda ništa i tko te jebe.
Lipo san vam se potpisa dole ispod tog posta od prije godinu dana i rekao ne bio ja to ako to ne bude tako.
General GF s pet zvjezdica, pripadnik Aštar komande i pripadnik anđeoske hijerarhije Znanja.
2014-04-11
Amerika je uvijek bila i bit će protiv Hrvata u BiH
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
A onda ćemo uništiti Ameriku.Ringo10 wrote:Amerika je uvijek bila i bit će protiv Hrvata u BiH
https://www.geopolitika.news/analize/kaos-na-americko-meksickoj-granici-najaktualnije-politicko-pitanje-amerike/
Američko-meksička granica je granica koju prelazi najveći broj ljudi na svijetu, što legalno što ilegalno. Godišnje je legalno prijeđe oko 350 milijuna osoba. Duga je 3.145 km i proteže se od Meksičkog zaljeva na istoku do Tihog oceana na zapadu.
Od Meksičkog zaljeva prati tok rijeke Rio Grande do graničnog prijelaza između Ciudada Juáreza i El Pasa. Zapadno od El Paso-Juárez aglomeracije, prelazi goleme dijelove pustinja Chihuahua i Sonora do delte rijeke Colorado i aglomeracije San Diego-Tijuana, prije nego što stigne do Tihog oceana. Prolazi različitim terenima, od gradova do pustinja.
Četiri američke savezne države graniče s Meksikom: Kalifornija, Arizona, Novi Meksiko i Teksas. Posljednjih godina za vrijeme demokratske administracije Joea Bidena stanje na granici postalo je kaotično i anarhično. Budući da milijuni ljudi iz Meksika, ostatka Latinske Amerike, ali i svijeta žele ilegalno ući u Sjedinjene Države, na granici se stvorila humanitarna, a u SAD-u politička kriza. Politika prema meksičkoj granici i ilegalnim imigrantima postala je prvoklasno političko pitanje uoči američkih predsjedničkih izbora u studenom.
2014-04-11
Meni ta Amerika ne znači ništa. Ja sam general galaksije a to je puno veće od tamo neke žnj državice na nekoj planeti.
Kažeš Amerika je protiv Hrvata u BiH. Znam ja to. Sad ću ih uništiti. Napad je najbolja obrana.
---
Kažeš Amerika je protiv Hrvata u BiH. Znam ja to. Sad ću ih uništiti. Napad je najbolja obrana.
---
2014-04-11
2014-04-11
Američka središnja banka (Fed) potvrdila je da je 2023. godinu zaključila s rekordnim gubitkom od 114,3 milijarde dolara, uz višestruko veći trošak kamata na depozite komercijalnih banaka, izvještava Reuters. U 2022. godini Fed je poslovao s neto dobiti od 58,8 milijardi dolara.
Američka središnja banka zabilježila rekordni gubitak u 2023.
2014-04-11
Amo narode, zgazite tu tvorevinu zvanu SAD.
Na jugu Meksika, hiljade migranata se kreću prema granici sa SAD-om.
Organizacije za ljudska prava kažu kako protestuju zbog američke i meksičke imigracijske politike. Migrantska kriza u ovom dijelu svijeta raste kako se približavaju izbori u obe zemlje.
Na jugu Meksika, hiljade migranata se kreću prema granici sa SAD-om.
Organizacije za ljudska prava kažu kako protestuju zbog američke i meksičke imigracijske politike. Migrantska kriza u ovom dijelu svijeta raste kako se približavaju izbori u obe zemlje.
2014-04-11
Treba im i one crnce sa Haitija isto usmjeriti prema SAD.
NEMAM JA MILOSTI. MENI JE UNIŠTAVANJE CIJELIH CIVILIZACIJA I DRŽAVA KO DOBAR DAN.
NEMAM JA MILOSTI. MENI JE UNIŠTAVANJE CIJELIH CIVILIZACIJA I DRŽAVA KO DOBAR DAN.
2014-04-11
Hoćeš mi se kurčit po Bosni i nametat svoje interese tj interese američke imperije.
Evo sad češ vidit kako ću te napucat da nećeš znat di si.
Napad je najbolja obrana.
I onda ti ja fino dođem u tvoju kuću i napravim ti kaos.
Uništit ću vas.
Evo sad češ vidit kako ću te napucat da nećeš znat di si.
Napad je najbolja obrana.
I onda ti ja fino dođem u tvoju kuću i napravim ti kaos.
Uništit ću vas.
2014-04-11
U Europi nema radne snage pa to ništa i onda vam ostaju samo lationosi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hispanic_and_Latino_Americans
I tako fino izgazit taj vaš protestanski imperijalni gen s njima.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hispanic_and_Latino_Americans
I tako fino izgazit taj vaš protestanski imperijalni gen s njima.
2014-04-11
2014-04-11
Bogami ga Ameri i Schmidt zavukli BiH Hrvatima do balčaka. Opet. Samo neka oni nastave birati HDZ i AP/Čovića i neka ga primaju i gutaju. Hoće li ona Čovićeva kravusara Željana Zovko i sad reći da se Zoki treba sramiti? Eto vam vaših američkih i švapskih "saveznika" Rvatine. Pljuc, treba to jebati još žešće, valjda će im jednom prisjesti to trpanje u sve otvore.
Epohalni uspjeh Plenkovića i Grlića Radmana.
Slava.
Epohalni uspjeh Plenkovića i Grlića Radmana.
Slava.
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Veleposlanici SAD i EU : Vrijeme je za dogovor o izbornom zakonu BiH
» Komšić pisao zvaničnicima EU: Izabran sam po Ustavu i Izbornom zakonu BiH!
» Magazinović: Ispuniti tri uslova, pa onda razgovarati o Izbornom zakonu
» Komšić: EU nije briga za zahtjeve HDZ-a o Izbornom zakonu, oni žele građansko društvo
» Komšić : Pozdravljam odluu Plenkovica u Vijeću EU, sad je besmisleno pričati o izbornom zakonu
» Komšić pisao zvaničnicima EU: Izabran sam po Ustavu i Izbornom zakonu BiH!
» Magazinović: Ispuniti tri uslova, pa onda razgovarati o Izbornom zakonu
» Komšić: EU nije briga za zahtjeve HDZ-a o Izbornom zakonu, oni žele građansko društvo
» Komšić : Pozdravljam odluu Plenkovica u Vijeću EU, sad je besmisleno pričati o izbornom zakonu
Page 1 of 2