Prosvjed u Subotu 05.09.
Page 11 of 14
Page 11 of 14 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14
Re: Prosvjed u Subotu 05.09.
kic odi o cvijeću pisat, nemoj o rimskim carevima.kic wrote:
ovo me sve podsjeća na neka očita oskvrnljivanja
npr rimski car Kaligula je navodno bio gost na jednom vjenčanju, i svidjela mu se mlada i pred svima ju je odmah tu "uzeo"-
ljudi su se morali praviti da se ništa ne događa i tip je vladao još godinama
tako nas isto pred našim očima ševe, ali mi još plješćemo tome
ipak ima napretka nekog
pčele promatraj a ne piši gluposti.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
kic wrote:
mene bi bilo stid i sram da tjeram školsku djecu, običnog šestaša da cijeli dan nosi masku
a nema nijednog znanstvenog dokaza da maske nedvosmisleno pomažu.
ali, tribalo bi nas bitu srum i radi toga ča tiromo šestaše u skulu i učimo ih ono za ča nemo znanstvenih dokaza da in pomože
2014-04-16
aben wrote:kic wrote:
mene bi bilo stid i sram da tjeram školsku djecu, običnog šestaša da cijeli dan nosi masku
ali, tribalo bi nas bitu srum i radi toga ča tiromo šestaše u skulu i učimo ih ono za ča nemo znanstvenih dokaza da in pomože
let's not go too far
i ovo ne mogu progutati
Dobro, ovo što Bakić postavlja su greške koje su učinjene, no ne znam zašto te to čudi - radi se o naknadnoj pameti, u početku se prognoziralo naslijepo jer nije bilo informacija o virusu i njegovom ponašanju, djelovalo se u hodu i ovisno o tome su postavljane mjere, a u RH smo išli u pomalo paničnu "better safe than sorry" opciju jer nitko nije mogao znati hoće li virus imati snagu obične ili španjolske gripe.kic wrote:
naravno skretanje s teme hahaha
N.Bakić je najpošteniji naš prognozer i otpočetka ga pratim te slično tvrdim kao on i O.Maštruko još od ožujka da ovo nije opravdano šta se radi, ispire se mozak ljudima, a uzročnici su jasni, politika i mediji, no džaba govorit više-
I ti i Bakić i NYPost se pozivate na brojeve i istraživanja za koje nitko nije mogao znati kakvi će biti na početku pandemije, a sad se počinju lomiti koplja oko njihove interpretacije. A to je normalan tijek prikupljanja, obrade i analize podataka u znanstvenoj (i društvenoj) zajednici, ne vidim nikakve zavjere koja bi spriječila istinu da se dozna.
Piglet- Posts : 1502
2016-02-24
Piglet wrote:Dobro, ovo što Bakić postavlja su greške koje su učinjene, no ne znam zašto te to čudi - radi se o naknadnoj pameti, u početku se prognoziralo naslijepo jer nije bilo informacija o virusu i njegovom ponašanju, djelovalo se u hodu i ovisno o tome su postavljane mjere, a u RH smo išli u pomalo paničnu "better safe than sorry" opciju jer nitko nije mogao znati hoće li virus imati snagu obične ili španjolske gripe.kic wrote:
naravno skretanje s teme hahaha
N.Bakić je najpošteniji naš prognozer i otpočetka ga pratim te slično tvrdim kao on i O.Maštruko još od ožujka da ovo nije opravdano šta se radi, ispire se mozak ljudima, a uzročnici su jasni, politika i mediji, no džaba govorit više-
I ti i Bakić i NYPost se pozivate na brojeve i istraživanja za koje nitko nije mogao znati kakvi će biti na početku pandemije, a sad se počinju lomiti koplja oko njihove interpretacije. A to je normalan tijek prikupljanja, obrade i analize podataka u znanstvenoj (i društvenoj) zajednici, ne vidim nikakve zavjere koja bi spriječila istinu da se dozna.
da je meni biti pomirljiva duha kao ti.
ne da mi se puno pisati više, imaš masu njegovih postova zadnjih 6 mjeseci u kojim analizira što se događa, na dnevnoj bazi-
znanost samu sebe korigira - kad se koriste znanstvene metode što znači: prikupiti činjenice, analizirati ih, usporediti s referentnom skupinom, sav taj rad se preda anonimno na recenziju od više stručnjaka u tom polju koji neovisno o autoru onda na temelju rada donose svoju ocjenu..
i tu dolazimo do početnog problema, hrvatska znanost je nikakva i kao i u svemu - zapravo sluša centre moći: EU i UN, a konkretno WHO
epidemiza izbija u Kini još u 11/2019, i imaš službeni proglas od WHO početkom drugog mjeseca još da ne postoji dokaz o prijenosu s čovjeka na čovjek
što je naravno bila laž, znali su oni dobro, i ta priča oko Wuhana nikad nije do kraja ispitana, već se Trump mora baviti crnim kriminalcima, stopiran je u tom smjeru..
nema HR struka nikakvu znanost iza sebe, već su gledali TV i uplašili se kamiona u Bergamu, problem je što su također u međuvremenu granice cijelo vrijeme bile otvorene, da bi se najednom zatvorilo sve čak i unutar zemlje - što ima smisla ali kad ti doktori odu na skijanje i ne kažu gdje su bili onda mi sve to budi sumnju
jednostavno je previše propusta da bih samo lišo prešao preko ovog svega, i onda naravno potpuno otvaranje u 6mj jer su sabrali da će proračun inače biti tanak ako ne bude sezone, pa za izbore sve u redu i lagano slavlje na travnjaku
da bi nas evo opet uhvatili i nastavili peć ko žabu u tavi, pa doklen više
mutava baštarda wrote:vidi, u hrvatskoj svake godine umre 10000 ljudi od srčanih bolesti pa se nije osnovao stožer koji će tjerati ljude da trču po prirodi i meditiraju. Nestane 20000 svake godine ljudi koji su pobigli pa se nije osnovao stožer da ne biže... A uspaničarili se zbog mogućih 2000/3000 tisuće mrtvih koji bi umrli ove ili iduće godine od bolesti koje već imaju ili starosti kao što je bilo u drugom misecu 2017, da su kao tada zauzeti svi respiratori, što nikome od forumaša nije smetalo, niti ga je bilo bilo briga ....Sovak wrote:kic wrote:
evo i NYT okreće narativ protiv lockdowna
no naši spori čitači, tj uopće nitko ovdje ništa ne čita osim naslovnica indexa, i dalje jašu: to su samo maske što ste takvi slabići, poslao bih ja vas da kopate vrt, možda da vas i policija ispendreči, samo teoretizirate-
meanwhile koristite iste argumente kao za lockdown: to su samo 2 tjedna, to su samo maske, to je samo malo zatvaranje županija, to je samo malo zatvaranje vaše gospodarske grane
i sve bi to bilo ok DA JE OPRAVDANO ILI OBJAŠNJENO
bože maloprije sam meditirao a opet sam lud.
Pa da ... okreće. I koliko puta će još okretati?
Gle, dok vi tu serete o maskama, nakaradni pederski parovi su u Hrvatskoj počeli udomljavati djecu. Legalis.
Ali hej, maske su vam problem.
Budale. I vi i taj vaš vrli novi svijet kojeg si ''stvarate''.
Sad si fino stavite kapicu od alufolije na glavu.
Bok!
Sve što si naveo osim gripe nije zarazno.
A za gripu imaš cjepivo.
Ne'š se cijepiti - ne moraš. Ak' te shrva ideš niz vodu.
S koronom jednostavno nemaš izbora.
Dok se ne nađe cjepivo prijeti ti kolaps zdravstvenog sustava.
Ak' se to dogodi - tko kriv?
Kad se nađe cjepivo onda OK, trljajte si skupno guzice koliko god hoćete.
Guest- Guest
Politika se definitivno miješa u odluke, stožer je više političko nego stručno tijelo, Beroš se iz heroja sve više pretvara u mutnog tipa.kic wrote:da je meni biti pomirljiva duha kao ti.
ne da mi se puno pisati više, imaš masu njegovih postova zadnjih 6 mjeseci u kojim analizira što se događa, na dnevnoj bazi-
znanost samu sebe korigira - kad se koriste znanstvene metode što znači: prikupiti činjenice, analizirati ih, usporediti s referentnom skupinom, sav taj rad se preda anonimno na recenziju od više stručnjaka u tom polju koji neovisno o autoru onda na temelju rada donose svoju ocjenu..
i tu dolazimo do početnog problema, hrvatska znanost je nikakva i kao i u svemu - zapravo sluša centre moći: EU i UN, a konkretno WHO
epidemiza izbija u Kini još u 11/2019, i imaš službeni proglas od WHO početkom drugog mjeseca još da ne postoji dokaz o prijenosu s čovjeka na čovjek
što je naravno bila laž, znali su oni dobro, i ta priča oko Wuhana nikad nije do kraja ispitana, već se Trump mora baviti crnim kriminalcima, stopiran je u tom smjeru..
nema HR struka nikakvu znanost iza sebe, već su gledali TV i uplašili se kamiona u Bergamu, problem je što su također u međuvremenu granice cijelo vrijeme bile otvorene, da bi se najednom zatvorilo sve čak i unutar zemlje - što ima smisla ali kad ti doktori odu na skijanje i ne kažu gdje su bili onda mi sve to budi sumnju
jednostavno je previše propusta da bih samo lišo prešao preko ovog svega, i onda naravno potpuno otvaranje u 6mj jer su sabrali da će proračun inače biti tanak ako ne bude sezone, pa za izbore sve u redu i lagano slavlje na travnjaku
No sve to nisu tajne, čak je Plenki neki dan javno rekao da smo svjesno primali turiste koji će donijeti veliki broj oboljelih, a sve zbog gospodarskog pada. Sad hoće sanirati stanje, a iritira stav "kriv je narod, nema discipline". S druge strane, Milanović jebe stožer oko ustavnosti odluka, primjećujem da je sve više ljudi koji ne nose maske u javnom prijevozu, evo sad je bio festivali protiv mjera. Dakle, neka druga percepcija se formira i nije jednoumlje.
I ti pretpostavljam ne čitaš direktno znanstvene radove nego se pouzdaješ u Bakića, a Maštruka se sjećam kao kolumnista iz Buga. Pitanje koliko njih dvojica znaju protumačiti medicinske podatke jer im nije struka i otkud se informiraju. Ajde, malo ću ih zapratiti da vidim što kažu pa ćemo možda kroz koji dan nastaviti raspravu.
Piglet- Posts : 1502
2016-02-24
kic wrote:
Mene bi bilo sram srati o maskama pod tobožnjim ljudskim pravima,
a ne reći niti jednu riječ kad nakarade pederske u Hrvatskoj udomljuju djecu.
Al' OK, imamo različite svjetonazore, razmišljanja pa tako i različite prioritete.
U svakom slučaju imam dosta alufolije za ometanje čipova.
Znam kako i do defribilatora ''free'' i sve ću ih sjebati.
Mene ne bu nitko jebal.
Možda obrišem i korisnički račun na ovom forumu ... sve ovo mi je teško palo.
Ne m'rem sebi doći. Možda iselim i iz Hrvatske. Pitanje je kamo? Nema veze.
Za večeras dosta.
Guest- Guest
S obzirom na profil ljudi koji je bio na tom skupu,nadam se kako si upravu.RayMabus wrote:Skup idiota. Sad će porast broj zaraženi.
Ovaj virus je kilav,treba neki jači i učinkovitiji.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Piglet wrote:Politika se definitivno miješa u odluke, stožer je više političko nego stručno tijelo, Beroš se iz heroja sve više pretvara u mutnog tipa.kic wrote:da je meni biti pomirljiva duha kao ti.
No sve to nisu tajne, čak je Plenki neki dan javno rekao da smo svjesno primali turiste koji će donijeti veliki broj oboljelih, a sve zbog gospodarskog pada. Sad hoće sanirati stanje, a iritira stav "kriv je narod, nema discipline". S druge strane, Milanović jebe stožer oko ustavnosti odluka, primjećujem da je sve više ljudi koji ne nose maske u javnom prijevozu, evo sad je bio festivali protiv mjera. Dakle, neka druga percepcija se formira i nije jednoumlje.
I ti pretpostavljam ne čitaš direktno znanstvene radove nego se pouzdaješ u Bakića, a Maštruka se sjećam kao kolumnista iz Buga. Pitanje koliko njih dvojica znaju protumačiti medicinske podatke jer im nije struka i otkud se informiraju. Ajde, malo ću ih zapratiti da vidim što kažu pa ćemo možda kroz koji dan nastaviti raspravu.
u većini stvari zapravo moramo vjerovati ljudima, to omogućava rast i uspješnu suradnju
uzimamo aspirin bez puno pitanja ako nam doktor kaže, jer vjerujemo da je to sve ispitano i provjereno, i da je u dobroj vjeri stvoreno da nam pomogne
i to navodim kao pozitivan primjerčić, jer zaista ne možemo svemu ući u cijelosti na izvor, nemamo toliko vremena ni znanja
novinari bi trebali raditi jedan dio tog posla za nas, samo što je to skrenulo u razne interese onda..
Bakiću vjerujem jer radi nesebično, pokazuje odluke poštenog intelektualizma u smislu da zna priznati kad misli da je pogriješio kad ne, i da voli ući dublje u materiju a ne samo preuzimati od drugih što kažu-
ja se iskreno uopće ne živciram što moram staviti masku i dezinficirati ruke kad ulazim u trgovinu, to mi je stvarno najmanje problem, ali ono što me smeta je što se nastavlja određeno silovanje u mozak i kao što i sam primjećuješ se odgovornost prebaciva na neodgovorne građane, što je smiješno ako pomisliš da vlast ima sve u svojim rukama cijelo vrijeme: kontrolu nad granicama, bolnice, policiju - građani su krivi jer žele živjeti, sadako hoće živjeti-
ni too far, nego je samo odovna normalizirono.kic wrote:aben wrote:kic wrote:
let's not go too far
i ovo ne mogu progutati
vidin ča pišeš i I hear ya. međutin, ne razumin izdokle ti toliko optimizma. people equal shit, većina animals equal shit (naprimjer pasi), pa čak i neke biljke equal shit( tipa zdrače, korov i sl.).
uglovnomu, imun dvo centa za reći,
prvi je da ljudi ako želu nešto uopćiti moraju se osloniti na narative, niko ni imun na njih. ako je imun, unda ne more reći nišće o ničemu, jel. nika nemomo izbor između dobrog i lošeg narativa, nego između onoga ki imo više inkozistencija, i onoga ki imo manje. ako reduciromo ova dvo sukobljena narativa, oba dvima se omoh vidu šporke modunte. rozlika je samo ča je kod prvoga više moći.
drugi je da će inteligentna društva nojti nočin za uzdržavanje više rozličitih narativa u isto vrime. ako to ne učinu, ako se moro ili - ili, društvo će se iscrpljivati sporednin stvorima, i povećavati će se nepravda. ne mislin da sun pesimist radi toga ča mislin da je upravo to ono ča će se uvika dogoditi, a ča je predeterminirono onon rečenicon s početka posta o equalitima. zoto je nojbolja osobna strategija heinleinova- gljedati svoja posla i kršiti neprihvatljive namete.
2014-04-16
ima u rusa cijepivo, da je i najbolje na svijetu mi ga nećemo moći koristiti... zbog epidemioloških razloga...Sovak wrote:mutava baštarda wrote:vidi, u hrvatskoj svake godine umre 10000 ljudi od srčanih bolesti pa se nije osnovao stožer koji će tjerati ljude da trču po prirodi i meditiraju. Nestane 20000 svake godine ljudi koji su pobigli pa se nije osnovao stožer da ne biže... A uspaničarili se zbog mogućih 2000/3000 tisuće mrtvih koji bi umrli ove ili iduće godine od bolesti koje već imaju ili starosti kao što je bilo u drugom misecu 2017, da su kao tada zauzeti svi respiratori, što nikome od forumaša nije smetalo, niti ga je bilo bilo briga ....Sovak wrote:
Pa da ... okreće. I koliko puta će još okretati?
Gle, dok vi tu serete o maskama, nakaradni pederski parovi su u Hrvatskoj počeli udomljavati djecu. Legalis.
Ali hej, maske su vam problem.
Budale. I vi i taj vaš vrli novi svijet kojeg si ''stvarate''.
Sad si fino stavite kapicu od alufolije na glavu.
Bok!
Sve što si naveo osim gripe nije zarazno.
A za gripu imaš cjepivo.
Ne'š se cijepiti - ne moraš. Ak' te shrva ideš niz vodu.
S koronom jednostavno nemaš izbora.
Dok se ne nađe cjepivo prijeti ti kolaps zdravstvenog sustava.
Ak' se to dogodi - tko kriv?
Kad se nađe cjepivo onda OK, trljajte si skupno guzice koliko god hoćete.
Prije dva mjeseca potpuno ista stvar se dogodila na prosvjedima u Beogradu. Hitna na mjestu prosvjeda dobiva poziv na intervenciju, odlučuje proći ravno kroz hrpu prosvjednika, zdravstvene vlasti apeliraju preko medija sklonih predsjedniku Aleksandru Vučiću, u konačnici novinari i vlast osuđuju prosvjednike što sprječavaju prolazak hitne pomoći.
do danas sam mislio da samo u hrvatskoj i od neki dan hitna pomoć ide kroz prosvjed ili da je to samo hir vozača i tima koji se ne slažu s prosvjedom pa su pustili pacijenta da se malo koprca dok oni ne odrade đir po trgu, a onda kad vidiš da na planeti ima još jedan slučaj u kojemu hitna pomoć ide kroz prosvjednike, također prosvjed oko korone...
Moram se složiti s Kicom.kic wrote:Piglet wrote:Politika se definitivno miješa u odluke, stožer je više političko nego stručno tijelo, Beroš se iz heroja sve više pretvara u mutnog tipa.kic wrote:da je meni biti pomirljiva duha kao ti.
u većini stvari zapravo moramo vjerovati ljudima, to omogućava rast i uspješnu suradnju
uzimamo aspirin bez puno pitanja ako nam doktor kaže, jer vjerujemo da je to sve ispitano i provjereno, i da je u dobroj vjeri stvoreno da nam pomogne
i to navodim kao pozitivan primjerčić, jer zaista ne možemo svemu ući u cijelosti na izvor, nemamo toliko vremena ni znanja
novinari bi trebali raditi jedan dio tog posla za nas, samo što je to skrenulo u razne interese onda..
Bakiću vjerujem jer radi nesebično, pokazuje odluke poštenog intelektualizma u smislu da zna priznati kad misli da je pogriješio kad ne, i da voli ući dublje u materiju a ne samo preuzimati od drugih što kažu-
ja se iskreno uopće ne živciram što moram staviti masku i dezinficirati ruke kad ulazim u trgovinu, to mi je stvarno najmanje problem, ali ono što me smeta je što se nastavlja određeno silovanje u mozak i kao što i sam primjećuješ se odgovornost prebaciva na neodgovorne građane, što je smiješno ako pomisliš da vlast ima sve u svojim rukama cijelo vrijeme: kontrolu nad granicama, bolnice, policiju - građani su krivi jer žele živjeti, sadako hoće živjeti-
Uopće nije problem staviti masku, rukavice, prati ruke i dezinficirati ih, problem je što nas fakat buzoriraju kao zadnje papke. Pa malo smiješ, pa ne smiješ, pa opet smiješ... pa ne smiješ u Hr, ali smiješ u Slo, pa smiješ i tamo i ovamo, ali ti zdravstveno priznaje liječenje samo ako se zaraziš u matičnoj zemlji itd.itd. Luda kuća.
U Hrvatskoj (a i u Sloveniji) je maltetene nemoguće doći do liječnika opće prakse, sve se odvija net komunikacijom. Napisat će ti što god hoćeđ, samo nemoj dolaziti.
Što je najgore bolesnici čiji su životi već ugroženi karcinomom ili nekom drugom ozbiljnom bolešću ostaju bez terapija jer ih stavljaju na čekanje zbog Covida 19. Onkolog se ne javlja, osim ako ga se ne uhvati "preko veze". Bokte, kao da nikad ništa nije postojalo gore od ovog virusa.
U Austriji pak svi liječnici rade, sve ljekarne su cijelo vrijeme otvorene, ali nema šansi dobiti nekog u poreznoj, obrtničkoj/gospodarskoj komori, mirovinskom i zdravstvenom. Sve što se može riješiti e-mailom riješi se, ostalo je odgođeno do daljnjeg.
Svašta se provuklo pod ovom pandemijom i ljudima polako pucaju živci. A stožeri se trude opravdati svoje propuste i ishitrene odluke prebacujući odgovornost isključivo na građane.
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
mutava baštarda wrote:
Prije dva mjeseca potpuno ista stvar se dogodila na prosvjedima u Beogradu. Hitna na mjestu prosvjeda dobiva poziv na intervenciju, odlučuje proći ravno kroz hrpu prosvjednika, zdravstvene vlasti apeliraju preko medija sklonih predsjedniku Aleksandru Vučiću, u konačnici novinari i vlast osuđuju prosvjednike što sprječavaju prolazak hitne pomoći.
do danas sam mislio da samo u hrvatskoj i od neki dan hitna pomoć ide kroz prosvjed ili da je to samo hir vozača i tima koji se ne slažu s prosvjedom pa su pustili pacijenta da se malo koprca dok oni ne odrade đir po trgu, a onda kad vidiš da na planeti ima još jedan slučaj u kojemu hitna pomoć ide kroz prosvjednike, također prosvjed oko korone...
Ne znam što bih rekla o tom incidentu (koji očito nije nešto što se i prije nije događalo), osim možda da su ljudi neosjetljivi na tuđu nevolju (naročito kad su raspigani) pa se ne čudim ako su zaustavili hitnu.
Neki dan je tu u obližnjem parku sletio helikopter, došla je hitna i vatrogasci. Pozlilo je nekom čovjeku, a ljudi su se prešetavali okolo i pravili selfije s helićem u pozadini.
Ono ne znaš što bi mislio, a kamoli što učinio takvim debilima. Ali, bigaje, takvi su kakvi su...
2020-06-01
ok ako nikom nema ništa čudno da jedini slučaj prolaska hitne preko trga dok je na njemu prosvjed, a da nije za nekoga od prosvjednika isti kao u srbiji gdje se prosvjedovalo oko iste stvari...Ra wrote:mutava baštarda wrote:
Ne znam što bih rekla o tom incidentu (koji očito nije nešto što se i prije nije događalo), osim možda da su ljudi neosjetljivi na tuđu nevolju (naročito kad su raspigani) pa se ne čudim ako su zaustavili hitnu.
Neki dan je tu u obližnjem parku sletio helikopter, došla je hitna i vatrogasci. Pozlilo je nekom čovjeku, a ljudi su se prešetavali okolo i pravili selfije s helićem u pozadini.
Ono ne znaš što bi mislio, a kamoli što učinio takvim debilima. Ali, bigaje, takvi su kakvi su...
izvjesno je da ako bude prosvjed protiv mjera koje su donešene zbog prevelikog emitiranja co2, recimo zabrane gradela, na koji bi ja mogao doći pa pošalju vatrogasce preko prosvjednika jer im je to najkraći put...
mutava baštarda wrote:ok ako nikom nema ništa čudno da jedini slučaj prolaska hitne preko trga dok je na njemu prosvjed, a da nije za nekoga od prosvjednika isti kao u srbiji gdje se prosvjedovalo oko iste stvari...Ra wrote:mutava baštarda wrote:
izvjesno je da ako bude prosvjed protiv mjera koje su donešene zbog prevelikog emitiranja co2, recimo zabrane gradela, na koji bi ja mogao doći pa pošalju vatrogasce preko prosvjednika jer im je to najkraći put...
MuBa, iskreno, umorna sam i od straha kojim nas krcaju i od onih lakoćemonijetoništa i trudim se ne donositi nikakve zaključke, jer još uvijek nisam načisto s puno toga. Znam samo da mi je dosta i tvrdih zagovornika zaključavaja i onih koji u svemu vide teoriju zavjere, jer nikako da nađu neku smislenu sredinu da nastavimo život koliko toliko normalno.
Treba nam ravnoteža koju smo izgubili, treba nam povratak u normalu i to je ono što većina priželjkuje, bez obzira tko je bio ili je u pravu.
Puno smo već izgubili i poslije ovog virusa više nikad neće biti one opuštenosti kao prije. Ljudi se s teškom mukom rukuju, a grli se samo one najbliže. Nije li već to odvratno i jadno, bez i jedne teorije zavjere ili hitne koja bira put preko trga i gazi prosvjednike kako bi spasila nekog u blizini?
2020-06-01
Nekim ljudima nikad neće dosaditi pisati gluposti jer izgleda za bolje ne znaju.
No, ni meni nema mane, ponavljat ću jednu stvar koja je svima poznata, ali to uporno preskaču.
Primjer talijanske provincije Bergamo, sa 1.12 milijuna stanovnika. Mjesec jeožujak, nakon gripe dolazi epidemija korone...
U samo u tom mjesecu je umrlo 5,900 ljudi. Smrtnost povećana 568% ...petstošesdesetosam posto.
S obzirom na već broj stanovnika u HR bi bilo srazmjerno očekivati cca 22,000 umrlih ...dvadeset i dvije tisuće!
Smrtnost u HR je u mjesecu ožujku bila, ako se ne varam, oko 100.
Od svakoga tko se pravi pametan i kritizira pouzete mjere U HR bi tražio da objasni talijanski "fenomen", ili još bolje hrvatski.
No, ni meni nema mane, ponavljat ću jednu stvar koja je svima poznata, ali to uporno preskaču.
Primjer talijanske provincije Bergamo, sa 1.12 milijuna stanovnika. Mjesec jeožujak, nakon gripe dolazi epidemija korone...
U samo u tom mjesecu je umrlo 5,900 ljudi. Smrtnost povećana 568% ...petstošesdesetosam posto.
S obzirom na već broj stanovnika u HR bi bilo srazmjerno očekivati cca 22,000 umrlih ...dvadeset i dvije tisuće!
Smrtnost u HR je u mjesecu ožujku bila, ako se ne varam, oko 100.
Od svakoga tko se pravi pametan i kritizira pouzete mjere U HR bi tražio da objasni talijanski "fenomen", ili još bolje hrvatski.
Idemo dalje.
Netko si je dao truda na svjetskom nivou i telefonskim anketama je uspio saznat (i dalje to radi) koliko su se ljudi u postotku pridržavali propisani ili preporučenih mjera tijekom epidemije :socijalna distanca, maske, higijena ruku...Sve to za svaku državu posebno!
Notorni Bakić kaže da smo i u ožujku to znali. Da, ali avaj, nije bilo baš sve tako.
Socijalne distance se u HR sredinom lipnja pridražavalo 47%, krajem lipnja samo još 2%, da bi se to 6. kolovoza povećalo na 24%,
a 23. kolovoza smanjilo na 8%. Tako je i danas.
Uporaba maski : 20. travnja 16%, 16. lipnja 3% i 23. kolovoza 23%.
Na temelju ovih ulaznih podataka i dnevno potvrđenih slučajeva rade se prognoze o daljnjem širenju virusa, s korekcijom svakih 6 dana.
Kasno je, u u sljedećem postu tijekom dana ću navesti kakve su prognoze za HR glede širenja zaraze do Nove godine, broju umrlih (dnevno i kumulativno). Sve to za primjer danas poduzeti mjera i preporučenih da se spriječi katastrofičan scenario.
Netko si je dao truda na svjetskom nivou i telefonskim anketama je uspio saznat (i dalje to radi) koliko su se ljudi u postotku pridržavali propisani ili preporučenih mjera tijekom epidemije :socijalna distanca, maske, higijena ruku...Sve to za svaku državu posebno!
Notorni Bakić kaže da smo i u ožujku to znali. Da, ali avaj, nije bilo baš sve tako.
Socijalne distance se u HR sredinom lipnja pridražavalo 47%, krajem lipnja samo još 2%, da bi se to 6. kolovoza povećalo na 24%,
a 23. kolovoza smanjilo na 8%. Tako je i danas.
Uporaba maski : 20. travnja 16%, 16. lipnja 3% i 23. kolovoza 23%.
Na temelju ovih ulaznih podataka i dnevno potvrđenih slučajeva rade se prognoze o daljnjem širenju virusa, s korekcijom svakih 6 dana.
Kasno je, u u sljedećem postu tijekom dana ću navesti kakve su prognoze za HR glede širenja zaraze do Nove godine, broju umrlih (dnevno i kumulativno). Sve to za primjer danas poduzeti mjera i preporučenih da se spriječi katastrofičan scenario.
Page 11 of 14 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14
Similar topics
» Prosvjed kao za prava zena a u prvi plan izbio prosvjed protiv ZDS,nacije,drzave,ginekologa,privatnih poduzetnika..
» Prosvjed protiv IK okrenuo se u prosvjed protiv Plenkovića
» Završava prosvjed u Savskoj 66: Šator će uskoro ukloniti? Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/zavrsava-prosvjed-u-savskoj-66-sator-ce-uskoro-ukloniti-471310# - 24sata.hr
» Protuimigrantski prosvjed
» Prosvjed u Petrinji
» Prosvjed protiv IK okrenuo se u prosvjed protiv Plenkovića
» Završava prosvjed u Savskoj 66: Šator će uskoro ukloniti? Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/zavrsava-prosvjed-u-savskoj-66-sator-ce-uskoro-ukloniti-471310# - 24sata.hr
» Protuimigrantski prosvjed
» Prosvjed u Petrinji
Page 11 of 14