Prosvjed u Subotu 05.09.
Page 14 of 14
Page 14 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: Prosvjed u Subotu 05.09.
Eroo wrote:Navodim države po najvećoj stopi smrtnosti na 1 Milijun stanovnika:
1.) Peru............907
2.) Belgija........854
3.) Španjolska...631
4.) Čile............609
5.) Brazil..........597
6.) Italija.........588
7.) USA............584
8.) Švedska......577
9.) HR..............50
Da bude jasnije zašto ovoliko potenciram provinciju Bergamo.
Tamo je samo za 41 dan pademije smrtnost iznosila 5,570/1M
To se desi kad ništa ne činiš i pustiš koronavirus da sam od sebe završi posao kosidbe.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
jasambrend wrote:Eroo wrote:Povećanje smrtnosti u Bergamu je u mjesecu ožujku bilo 568% veće od očekivanog 5 godišnjeg prosjeka.mutava baštarda wrote:
Mene više od tih 1000 što će umrijeti od korone brine 10 000 što će umrijeti od srca, otprilike 10 puta više.
Nakon što je u siječnju i veljači gripa već protutnjala. To su činjenice, a za ostalo konzultirajte babu Vangu i braću Tarabiće.
Ero, moguće da ih je sjebala nogometna utakmica kad još nitko kurca nije pojma imao o ničemu, sad je to ipak puno manje vjerojatan scenarij da se dogodi, a i panika je tad napravila svoje... ima puno previše varijabli da bi se nešto pouzdano moglo prognozirati za tijek razvoja igdje... isto kao i kod dugoročne vremenske prognoze... A oprez, svakako, tko banalizira taj virus je budala s obzirom na do sad viđeno u što se sve može nedajbože izroditi... i da, visoka koncentracija stanovnika, ne mora se taj dio valjda crtati...
Sad se već daju napraviti solidni biomatematički modeli predikcije.
Postoji i ozbiljna platforma gdje je to urađeno za sve zemlje svijeta, a update je svakih 6 dana.
Uzimaju se u obzir trenutni rezultati zaraze i poduzete mjere protiv širenja.
S telefonskim anketama se provjeravaju kako i koliko se sprovode poduzete mjere.
Sve to je su ulazni podaci kod matematičkog modeliranja...s peporučenim dodatnim mjerama,
ako se ne želi zaći u katastrofične neprilike. Za HR se model završava 01.01.202.
Neću vam reći što bi se desilo ako bi ostali kod sadašnjih epidemioloških mjera,
odnosno djelomičnog nepoštivanja već zadanih kao sada...horor, uktratko.
Briljantno je bilo kad se uvodilo lock down jer svaki život je bitan.
Vrhunski tempirano otvaranje uz popratno puštanje nečijih djedova i baka niz kanalizaciju jer se od nečega mora živjeti.
Biti će vrhunski i idući potez našeg stožera, ma kakav on bio koliko i koliko štete napravio, jer ZNA SE
Ovo kao u nekom ružnom snu gdje je Sanader na čelu Sjeverne Koreje...
Vrhunski tempirano otvaranje uz popratno puštanje nečijih djedova i baka niz kanalizaciju jer se od nečega mora živjeti.
Biti će vrhunski i idući potez našeg stožera, ma kakav on bio koliko i koliko štete napravio, jer ZNA SE
Ovo kao u nekom ružnom snu gdje je Sanader na čelu Sjeverne Koreje...
no frx.jasambrend wrote:veber wrote:di smo stali?
krati brifing/rezime molim.
Na tebe je red za rundu, uglavnom.
2014-12-30
A kad sam ja prije nekog vremena govorio nešto o tome našem galaktičkom generalu,pojedinci su se izrugivali. :cleanteeth:Zahvaljujući pandemiji progurat će se mnogo toga ispod radara o čemu će se spoznat tek godinam kasnije.
Longi misli kako će pandemija uništit emančipaciju i globalizam,jer će se svi zatvorit u svoje tabore,međutim ovo je tek jedan globalni spin koji će poslužiti kao uvod u nešto novo i ništa od uništenja emančipacije.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
mutava baštarda wrote:ima u rusa cijepivo, da je i najbolje na svijetu mi ga nećemo moći koristiti... zbog epidemioloških razloga...Sovak wrote:mutava baštarda wrote:
vidi, u hrvatskoj svake godine umre 10000 ljudi od srčanih bolesti pa se nije osnovao stožer koji će tjerati ljude da trču po prirodi i meditiraju. Nestane 20000 svake godine ljudi koji su pobigli pa se nije osnovao stožer da ne biže... A uspaničarili se zbog mogućih 2000/3000 tisuće mrtvih koji bi umrli ove ili iduće godine od bolesti koje već imaju ili starosti kao što je bilo u drugom misecu 2017, da su kao tada zauzeti svi respiratori, što nikome od forumaša nije smetalo, niti ga je bilo bilo briga ....
Sve što si naveo osim gripe nije zarazno.
A za gripu imaš cjepivo.
Ne'š se cijepiti - ne moraš. Ak' te shrva ideš niz vodu.
S koronom jednostavno nemaš izbora.
Dok se ne nađe cjepivo prijeti ti kolaps zdravstvenog sustava.
Ak' se to dogodi - tko kriv?
Kad se nađe cjepivo onda OK, trljajte si skupno guzice koliko god hoćete.
OK .... tu se upliće politika. Ne dvojim. Zašto? Za nečije privatni interesi.
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:Mene više od tih 1000 što će umrijeti od korone brine 10 000 što će umrijeti od srca, otprilike 10 puta više.Eroo wrote:https://covid19.healthdata.org/croatia?view=total-deaths&tab=trendmutava baštarda wrote:
Onda tko je pametniji? Ti ili Veber?
Tu ti sve piše. Čak i o onome za što te boli qratz.
Mene ne.
Velika većina tih oboljeva zbog vlastita odabira neurednog života i nebrige za svoje zdravlje.
Nitko ti ne brani srediti prehranu, propješačiti barem 5 km navečer ako radiš statičan posao, redovito nadzirati tlak i još nešto ponešto što će smanjiti rizik od takvih bolesti.
Guest- Guest
jasambrend wrote:Eroo wrote:Povećanje smrtnosti u Bergamu je u mjesecu ožujku bilo 568% veće od očekivanog 5 godišnjeg prosjeka.mutava baštarda wrote:
Mene više od tih 1000 što će umrijeti od korone brine 10 000 što će umrijeti od srca, otprilike 10 puta više.
Nakon što je u siječnju i veljači gripa već protutnjala. To su činjenice, a za ostalo konzultirajte babu Vangu i braću Tarabiće.
Ero, moguće da ih je sjebala nogometna utakmica kad još nitko kurca nije pojma imao o ničemu, sad je to ipak puno manje vjerojatan scenarij da se dogodi, a i panika je tad napravila svoje... ima puno previše varijabli da bi se nešto pouzdano moglo prognozirati za tijek razvoja igdje... isto kao i kod dugoročne vremenske prognoze... A oprez, svakako, tko banalizira taj virus je budala s obzirom na do sad viđeno u što se sve može nedajbože izroditi... i da, visoka koncentracija stanovnika, ne mora se taj dio valjda crtati...
Očito treba. Onima koji se vole u masi međusobno trljati.
A ovo što sam podebljao u tvom postu - u tome je bit.
Naći nekakvu ravnotežu u mjerama kako bi društvo kao cjelina funkcioniralo sa što manje restrikcija, ali i sa što manje rizika od širenja tog virusa.
Naravno, podosta toga će se učiti u hodu. Kao i do sada.
Najvažnije je izbjeći onaj scenarij iz Victorije u Australiji, ali i onaj koji vidimo u zemljama gdje su bolnice prenatrpane kritičnim slučajevima, gdje pokapaju masu mrtvaca dnevno i gdje sve klizi u kaos.
Ali ne - jebena maska na faci i društveni razmak u gužvi je problem i onda se vade studije iz pičke mile materine i okolo.
Koja su to ljudska prava ukinuta ako staviš masku? OK ... ako je preporuka, onda nismo obvezni.
Ali ako se tako propiše kao obveza u određenim situacijama, što je problem to poštovati?
Ako ne već zbog sebe, pa onda zbog drugih koji se tako ipak sigurnije osjećaju.
Guest- Guest
li-la.Sovak wrote:mutava baštarda wrote:Mene više od tih 1000 što će umrijeti od korone brine 10 000 što će umrijeti od srca, otprilike 10 puta više.Eroo wrote:
https://covid19.healthdata.org/croatia?view=total-deaths&tab=trend
Tu ti sve piše. Čak i o onome za što te boli qratz.
Mene ne.
Velika većina tih oboljeva zbog vlastita odabira neurednog života i nebrige za svoje zdravlje.
Nitko ti ne brani srediti prehranu, propješačiti barem 5 km navečer ako radiš statičan posao, redovito nadzirati tlak i još nešto ponešto što će smanjiti rizik od takvih bolesti.
je, može biti, a ne mora.
ja imam veću šansku da će me netko skršit u prometu od nekog koji sjedi doma.
neki dan na zrinjevcu ide lik na herliju, nemreš ga ne čut. pička uredno s mobitelom iz desne trake njemu u lijevu.
o ovim dostavljačima hrane da ne tipkam.
2014-12-30
recimo nitko ne protestira protiv radnih cipela?
ajmo organizirat skup protiv radnih cipela.
ajmo organizirat skup protiv radnih cipela.
2014-12-30
veber wrote:li-la.Sovak wrote:mutava baštarda wrote:
Mene ne.
neki dan na zrinjevcu ide lik na herliju, nemreš ga ne čut. pička uredno s mobitelom iz desne trake njemu u lijevu.
Zato i ti zišpa u prometu. A to smanjuje mogućnost krša. Ne otklonjuje mogućnost, ali ju smanjuje.
Guest- Guest
pazim i na prehranu.kaj bi sutra jeo? oradu ili brancin?Sovak wrote:veber wrote:li-la.Sovak wrote:
Mene ne.
Zato i ti zišpa u prometu. A to smanjuje mogućnost krša. Ne otklonjuje mogućnost, ali ju smanjuje.
kaj je manje štetno. to daj. jel to neka ovca ili kaj?
a ćevapi uvijek dobra zamjena.
2014-12-30
veber wrote:pazim i na prehranu.kaj bi sutra jeo? oradu ili brancin?Sovak wrote:veber wrote:
li-la.
Friške srdele. Očistiti, malo brašna i na tavicu.
Polak narezani paradajz.
Kruh.
Nema gladi.
Cuga ... po izboru.
Guest- Guest
srdelice mala i ja mlatimo. drugi dan. tople ih ne konzumiramo.Sovak wrote:veber wrote:pazim i na prehranu.kaj bi sutra jeo? oradu ili brancin?Sovak wrote:
Friške srdele. Očistiti, malo brašna i na tavicu.
Polak narezani paradajz.
Kruh.
Nema gladi.
Cuga ... po izboru.
ali se ne bune za one škampe, ono triješće mi uvijek bilo muka isusova za kuhanje.
prešli na oslić ala bakalar.
2014-12-30
Page 14 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Similar topics
» Prosvjed kao za prava zena a u prvi plan izbio prosvjed protiv ZDS,nacije,drzave,ginekologa,privatnih poduzetnika..
» Prosvjed protiv IK okrenuo se u prosvjed protiv Plenkovića
» Završava prosvjed u Savskoj 66: Šator će uskoro ukloniti? Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/zavrsava-prosvjed-u-savskoj-66-sator-ce-uskoro-ukloniti-471310# - 24sata.hr
» Protuimigrantski prosvjed
» Prosvjed u Petrinji
» Prosvjed protiv IK okrenuo se u prosvjed protiv Plenkovića
» Završava prosvjed u Savskoj 66: Šator će uskoro ukloniti? Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/zavrsava-prosvjed-u-savskoj-66-sator-ce-uskoro-ukloniti-471310# - 24sata.hr
» Protuimigrantski prosvjed
» Prosvjed u Petrinji
Page 14 of 14