Caffe Venus :P
Page 38 of 50
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Re: Caffe Venus :P
Izjava "sama si je kriva" je toliko povrsna,idiotna i neznajuca,bolje da si sutio.....
Ubacit dijete u taj brlog zmija i ocekivati da izađe ko normalna zdrava osoba je neracionalno.....tu je bitan isto faktor kakvi roditelji stoje iza tog djeteta......
Meni je tih ljudi strasno zao.....
Ubacit dijete u taj brlog zmija i ocekivati da izađe ko normalna zdrava osoba je neracionalno.....tu je bitan isto faktor kakvi roditelji stoje iza tog djeteta......
Meni je tih ljudi strasno zao.....
Guest- Guest
Naravno da su roditelji krivi najvise.
Pohlepa za lovom, bolesne ambicije, etc.
Uniste vlastitu djecu bez da se okrenu.
Tuzno.
Pohlepa za lovom, bolesne ambicije, etc.
Uniste vlastitu djecu bez da se okrenu.
Tuzno.
mene osuda izbaci iz tračnica, znaci zbog takvih nonsalantnih izjava nam drustvo i je sjebano,kad bi ljudi malo vise podrzavali jedni druge,bilo bi nam svima bolje.....
Guest- Guest
I meni je uzasna izjava "sama si je kriva"...
Protiv nekih unutrasnjih i vanjskih demona ne mozes. Pogotovo kada te cijeli zivot svi bacaju u vatru...
Od roditelja do ljudi sa kojima radis koji te vec kao malu gledaju kao seksualni objekt...
Protiv nekih unutrasnjih i vanjskih demona ne mozes. Pogotovo kada te cijeli zivot svi bacaju u vatru...
Od roditelja do ljudi sa kojima radis koji te vec kao malu gledaju kao seksualni objekt...
Guest- Guest
Isto točno...Maggie19 wrote:Da, i teze podnosite poraze i oprostaje.fridrih_niche wrote:To se podrazumijeva...
Mi smo vise autodestruktivni...
;)
U pravilu.
;)
Guest- Guest
Roditelji svako snose veliku odgovornost za to sve...
Jer kad ubaciš dite od malih nogu u taj svit, ono gubi normalno djetinjstvo...
Tako da koka i alkohol dolaze vrlo brzo na menu...
Al i pojedinac sam snosi odgovornost za svoje izbore u životu...
Znam dva brata iz kvarta, imali su isti odgoj i ljubav roditelja...
Jedan je u zatvoru, a drugi ima ženu, dite, lip posa, izgradija se ka osoba...
Jebat ga, triba bit jak i kad ti karte nisu naklonjene...
Iako je puno teze, naravno, kad ti stvari u startu nisu normalno posložene...
;)
Jer kad ubaciš dite od malih nogu u taj svit, ono gubi normalno djetinjstvo...
Tako da koka i alkohol dolaze vrlo brzo na menu...
Al i pojedinac sam snosi odgovornost za svoje izbore u životu...
Znam dva brata iz kvarta, imali su isti odgoj i ljubav roditelja...
Jedan je u zatvoru, a drugi ima ženu, dite, lip posa, izgradija se ka osoba...
Jebat ga, triba bit jak i kad ti karte nisu naklonjene...
Iako je puno teze, naravno, kad ti stvari u startu nisu normalno posložene...
;)
Guest- Guest
Točno. Mnogo toga mi se i samom izdešavalo, ali puno lakše mi se bilo nositi s tim kad sam si prizna da je najveći teret odgovornosti na meni, a ne na drugom.
Kad prihvatiš odgovornost za sebe i svoje postupke, lakše i pristupiš rišavanju problema.
Kad prihvatiš odgovornost za sebe i svoje postupke, lakše i pristupiš rišavanju problema.
Istina, međutim ako se govori o djeci mladima, odgovornost je na roditeljima velika u toj dobi. Osobito jer djeca nisu dovoljno zrela da bi znala sto zele, ni trcala za novcem i slavom. Znaci, to je roditeljsko vodstvo i odlucivanje, inicijativa.
Da, ima djece losih roditelja, zanemarenih, bez ostvarene privrzenosti, a izrastu u odlicne ljude.
I obrnuto.
Ali to su vise iznimke.
Da, ima djece losih roditelja, zanemarenih, bez ostvarene privrzenosti, a izrastu u odlicne ljude.
I obrnuto.
Ali to su vise iznimke.
Maggie19 wrote:Istina, međutim ako se govori o djeci mladima, odgovornost je na roditeljima velika u toj dobi. Osobito jer djeca nisu dovoljno zrela da bi znala sto zele, ni trcala za novcem i slavom. Znaci, to je roditeljsko vodstvo i odlucivanje, inicijativa.
I obrnuto.
Ali to su vise iznimke.
Guest- Guest
Ulogu roditelja na nečije djetinjstvo ne triba sporiti.
Ali mi je zanimljiva bila ta teza kad je u intervju sa Oprah rekla kak je taj alkohol ustvari bija njen način da pobigne iz nekontroliranog kaosa u jedan vid kontroliranog.
Ali to je teza s kojom manje-više počnu svi koji sebi kasnije naprave taj problem.
No kasnije ona priznaje da je to bija pogrišan pristup, i da će se boriti i izboriti s tim. To cinim. Najbitnije je sebi postaviti stav i reći - hoću i mogu. Prošlost ionak ne mogu prominit, ali na budućnost mogu uticat.
Ali mi je zanimljiva bila ta teza kad je u intervju sa Oprah rekla kak je taj alkohol ustvari bija njen način da pobigne iz nekontroliranog kaosa u jedan vid kontroliranog.
Ali to je teza s kojom manje-više počnu svi koji sebi kasnije naprave taj problem.
No kasnije ona priznaje da je to bija pogrišan pristup, i da će se boriti i izboriti s tim. To cinim. Najbitnije je sebi postaviti stav i reći - hoću i mogu. Prošlost ionak ne mogu prominit, ali na budućnost mogu uticat.
darth_vader likes this post
Roditeljstvo je najbolja i najteža uloga u životu.
Nezreli roditelj koji ne radi na svom napretku i rastu ne može biti uzor djetetu.
Dijete više gleda što roditelj radi, a a puno manje ono što mu roditelj govori.
Najzanimljivije je to što mnogi roditelji kasno shvate što su mogli napraviti bolje, a nema nazad. Nije bilo uputa za hendlanje uz bebu
A za djecu koja za svoje štošta okrivljuju roditelje imam samo 1 rečenicu:
da su vam roditelji znali bolje, bili bi napravili bolje, a nisu (i šta sad).
Za sve ono što se nekom loše dogodi u životu treba moći biti zahvalan da je baš to iskustvo takvo kakvo je formiralo osobu kakva je sad. Učenje, a ne mučenje.
I meni najzanimljivije, djeca stalno i svaki tren procjenjuju svoje roditelje.
Nezreli roditelj koji ne radi na svom napretku i rastu ne može biti uzor djetetu.
Najzanimljivije je to što mnogi roditelji kasno shvate što su mogli napraviti bolje, a nema nazad. Nije bilo uputa za hendlanje uz bebu
Za sve ono što se nekom loše dogodi u životu treba moći biti zahvalan da je baš to iskustvo takvo kakvo je formiralo osobu kakva je sad. Učenje, a ne mučenje.
Guest- Guest
Sve to stoji, samo bi tu trebao biti naglasak na njenu dob u vrijeme kad je pocela piti. I oddrasli ljudi se tesko nose sa zivotnim nedacama i upadaju u bolesti ovisnosti, a kako je tek djeci.AlfaOmega wrote:Ulogu roditelja na nečije djetinjstvo ne triba sporiti.
Pitanje je tko im je stvorio kaos u zivotu i jesu li oni uopce imali sanse suprostavit se svojom voljom.
Apsolutno se slazem da je uloga roditelja najljepsa i najteza u zivotu.venus wrote:Roditeljstvo je najbolja i najteža uloga u životu.
Ja sam se prije neki dan ispricala sto sam u jednoj fazi bila vise prijateljica nego roditelj.
Covjek sam od krvi i mesa.
I, da, djeca nas stalno procjenjuju.
Ali i mi njih.
Maggie19 wrote:Sve to stoji, samo bi tu trebao biti naglasak na njenu dob u vrijeme kad je pocela piti. I oddrasli ljudi se tesko nose sa zivotnim nedacama i upadaju u bolesti ovisnosti, a kako je tek djeci.AlfaOmega wrote:Ulogu roditelja na nečije djetinjstvo ne triba sporiti.
Pitanje je tko im je stvorio kaos u zivotu i jesu li oni uopce imali sanse suprostavit se svojom voljom.
Guest- Guest
Ja priznajem da je i meni bio kaos. I to priličan. I priznajem, moga sam odlučiti pobići iz svega toga na način A, način B ili način C.Maggie19 wrote:
Najbolji način za rišavanje problema je stati pred ogledalo i reći sebi kaj želiš...
Ak i nimaš uticaj na neke stvari odmah, imaš ga kasnije, ak težiš u tom pravcu
Ovaj citat je svakak po meni hrabrost i korak u pravom pravcu.
"She wasn't out of control. I was out of control," Lohan said, admitting that she lied about her mother taking cocaine. "It was a bad mother-daughter fight. I said a lot of things that weren't true. I hadn't slept enough and I was acting out. I was acting like a crazy person. … I was really ashamed by that."
Jedan od najtezih odnosa iu zivotu je odnos sa samim sobom, a jedna od najtezih stvari za ostvariti je biti iskren prema samome sebi. Otud i toliko boli, samozavaravanja, obmana, frustracija, bjegova u bolesti ovisnosti, i sl.AlfaOmega wrote:Ja priznajem da je i meni bio kaos. I to priličan. I priznajem, moga sam odlučiti pobići iz svega toga na način A, način B ili način C.Maggie19 wrote:
Najbolji način za rišavanje problema je stati pred ogledalo i reći sebi kaj želiš...
Ak i nimaš uticaj na neke stvari odmah, imaš ga kasnije, ak težiš u tom pravcu
Ovaj citat je svakak po meni hrabrost i korak u pravom pravcu.
"She wasn't out of control. I was out of control," Lohan said, admitting that she lied about her mother taking cocaine. "It was a bad mother-daughter fight. I said a lot of things that weren't true. I hadn't slept enough and I was acting out. I was acting like a crazy person. … I was really ashamed by that."
Svaka ti cast sto si uspio istinski pogledati sebi u oci i zavirit si u srce. Nakon toga je sve lakse. Nacin se sam otkrije i nametne.
A, citat je potresan.
Kompleksan odnos i jos kompleksnije posljedice.
Stvari nekad triba relativizirati ak čovik smatra da ne idu kak triba. Onda lagano krinuti u izvlačenje loših kockica i minjati ih boljim. A ak se kula i struši usljed minjanja, pa krini ispočetka.
To je bila prva lekcija mog ditinjstva. :D
To je bila prva lekcija mog ditinjstva. :D
Mogu ti reci da si dobru pouku izvukao, odnosno pravu lekciju naucio.
Bez promjena nema napretka, a ako napredak ujedno znaci i unistenje vec stvorenog, ocito je tako trebalo biti jer je to postojece ometalo pozitivne promjene.
Ja sam naucila da nema stvari koju ne mozes postici ako si uporan i vjerujes u sebe.
:-)
Bez promjena nema napretka, a ako napredak ujedno znaci i unistenje vec stvorenog, ocito je tako trebalo biti jer je to postojece ometalo pozitivne promjene.
Ja sam naucila da nema stvari koju ne mozes postici ako si uporan i vjerujes u sebe.
:-)
Mnogi ljudi misle da, ak struše jednom izgrađeno, pa makar to bilo i nakaradno, nimaju više vrimena za ponovo, i to je ono što ih po defaultu sputava i baca u depru.
Brate, uvik se ima vrimena za svakog ko ima volje.
Ja recimo nikad nisam gotivija ljude kojima su usta puna rečenica - "ovo je nepravda", "on/ona je zlo", "zašto baš ja", itd...
Za mene je recimo to gubitak vrimena.
Toga je bilo odkad je čovika, i bit će toga gdi god da si. Samo je pitanje hoćeš li i kako naučit živit s tim.
Ja recimo nikad nisam gotivija ljude kojima su usta puna rečenica - "ovo je nepravda", "on/ona je zlo", "zašto baš ja", itd...
Toga je bilo odkad je čovika, i bit će toga gdi god da si. Samo je pitanje hoćeš li i kako naučit živit s tim.
Slazem se apsolutno. Krivj pristup..Autodestruktivan, u konacnici.AlfaOmega wrote:Mnogi ljudi misle da, ak struše jednom izgrađeno, pa makar to bilo i nakaradno, nimaju više vrimena za ponovo, i to je ono što ih po defaultu sputava i baca u depru.
Takve situacije/ljude anuliras izbjegavanjem/zaobilazenjem, ne gubis energiju, pronađeš svoj put.
Ako ne moze tako, ulozis energiju na vece promjene i znacajnije postupke. Ako si dovoljno jak, izbori se za sebe. Ili se dislociraj i nastavi svoj put.
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Page 38 of 50