ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sirija

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Go down

Sirija - Page 13 Empty Re: Sirija

Post by Leviathan2 5/12/2015, 22:26

bogomdani wrote:
Leviathan2 wrote:
bogomdani wrote:
Winter is coming wrote:
bogomdani wrote:
Winter is coming wrote:
bogomdani wrote:Medo,kako je situejšn u Juesej??..da ne kazem ekonomska,jel ista bolje?
nista specijalno,posla ima samo treba zasukati rukave i raditi,mada nema nikakavih znacajnih pomaka ni na bolje ni na gore
Jesi li ti promjenio bransu dosadasnju?
aha sad sam u drugom biznisu nesto dosta bolje placeno pirat
A dobro je,tako i treba..ja u poznim godinama morao pohadjati umšulunge i dovrsavati skole...ali eto,napokon mi krenulo kako zasluzujujem.. :clown
ono, vise te sef na bausteli ne zajebava zbog postovanja prema godinama ko i mene pirat
Prije bih krepao od gladi nego na baustelu isao..autoindustrija majka.. :x
cuj cuj, sto smo fini a, nebi na baustelu, a sta ako krepa autoindustrija a, affraid,  i moj rodjo radi u autoindustriji, stavlja ziceve u audiju  :blj

Leviathan2

2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest 5/12/2015, 22:43

Leviathan2 wrote:
bogomdani wrote:
Leviathan2 wrote:
bogomdani wrote:
Winter is coming wrote:
bogomdani wrote:
Winter is coming wrote:
bogomdani wrote:Medo,kako je situejšn u Juesej??..da ne kazem ekonomska,jel ista bolje?
nista specijalno,posla ima samo treba zasukati rukave i raditi,mada nema nikakavih znacajnih pomaka ni na bolje ni na gore
A dobro je,tako i treba..ja u poznim godinama morao pohadjati umšulunge i dovrsavati skole...ali eto,napokon mi krenulo kako zasluzujujem.. :clown
ono, vise te sef na bausteli ne zajebava zbog postovanja prema godinama ko i mene pirat
cuj cuj, sto smo fini a, nebi na baustelu, a sta ako krepa autoindustrija a, affraid,  i moj rodjo radi u autoindustriji, stavlja ziceve u audiju  :blj
Ko mlad sam bio na bajusteli kao strujic..ni petka ni svetka..pun prasine,musav i vjecito umoran..hiltica od 11 kila u ruci a stojis na ljestvama i rokas armirani beton..no way..jest profinio sam se...i nisam vise tako mlad.. :clown rodje nek ti se umšulunga,i da vis kako se brzo pernje gore..sto vise šulea imati to bolje..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 5/12/2015, 22:56

bogomdani wrote:
Leviathan2 wrote:
bogomdani wrote:
Leviathan2 wrote:
bogomdani wrote:
Winter is coming wrote:
bogomdani wrote:
Winter is coming wrote:
Ko mlad sam bio na bajusteli kao strujic..ni petka ni svetka..pun prasine,musav i vjecito umoran..hiltica od 11 kila u ruci a stojis na ljestvama i rokas armirani beton..no way..jest profinio sam se...i nisam vise tako mlad.. :clown rodje nek ti se umšulunga,i da vis kako se brzo pernje gore..sto vise šulea imati to bolje..
ma shaban je on, kakva skola,  bas si me sjetio jedne medicinske iz dusseldorfa,  doslo njih 5 u jednoj turi i nakon 10 godina ona postala glavna medicinska na neurokirurgiji, drzi predavanja , hoda po seminarima a ove koje su dosle s njom jos su gdi su i dosle, nit su jezik naucile kako spada, kad su im svabe ponudili doskolovanja one su odbile jer su one zavrsile skolu, sta ce se njih jos skolovat, ova prihvatila i odskocila, svabe kad vide da neko hoce ne stoje mu na putu nego jos poticu, problem je jedino sto je hrpa njih shabani

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Winter is coming 5/12/2015, 22:59

Formiranje KURDISTANA razbija Tursku!
15525437498_ab31732200_b-324

Rusija bi mogla adekvatno da odgovori na turske poteze tako što će podržati sirijske Kurde koji žele da uspostave svoju sopstvenu državu zajedno sa turskim Kurdima. Kurdi su za Erdogana noćna mora i najslabija karika. Formiranje Kurdistana bi dovelo do raspada turske države.

Kurdske vojne snage (YPG) su osnovna vojna snaga koja pruža otpor Islamskoj državi u Siriji. Ove snage su vojni ogranak Partije demokratske unije koja je bliska sa Kurdistanskom radničkom partijom (PKK) u Turskoj.

Nakon terorističkog napada u Suruču u julu, kada je poginuo izvestan broj Kurda, Erdogan je iscenirao provokaciju na granici sa Sirijom, prekinuvši savez sa PKK. Usled tog poteza, došlo je do velikih nemira u regionu.

Teroristički napad u Suruču su počinili teroristi Islamske države pod kontrolom turskih specijalnih snaga. Za Erdogana je to bilo pitanje vlasti. On je morao da smanji popularnost Demokratske partije Demirtas koja je uzela veliki broj glasova na izborima u junu.

Erdogan je želeo da ujedini ljude pod izgovorom „kurdske pretnje“ pre parlamentarnih izbora u novembru. On je ostvario svoj cilj tako što je žrtvovao nedužne ljude.

Vašington je već neko vreme zainteresovan za projekat nezavisnog Kurdistana jer Amerikancima odgovara da stvore vazalsku državu Kurda koja bi ratovala i protiv Bašara el Asada i protiv Turske. SAD su se pre mesec dana pridružile Kurdima u ofanzivi na teroriste ISIS-a u sirijskom gradu Raka.

Nakon zauzimanja grada Tel Abijad, najavljeno je stvaranje novog autonomnog regiona u severnoj Siriji. Vašingtonova odluka je razbesnela Ankaru. Tursko ministarstvo spoljnih poslova je navelo da je proglašavanje autonomije u Tel Abijadu pretnja po nacionalnu bezbednost Turske.

„Izgleda mi kao da SAD podržavaju Kurde tek toliko da ne unište ISIS u potpunosti“, rekao je Juri Nabijev, predsednik Društva za solidarnost i saradnju sa kurdskim narodom.

„Da Amerikanci zaista pomažu Kurdima, oni bi već davno uništili ISIS“. Takođe je važno napomenuti da Kurdi nisu oduševljeni što im Vašington pomaže jer pamte šta se desilo nakon što je Amerika podržavala Sadama Huseina.

Kako Rusija može da pomogne Kurdima i kakve koristi ona ima od toga

Činjenica je da se zapadna koalicija zapravo i ne bori protiv Islamske države. Turska, koja je član anti-ISIS koalicije, bori se protiv Kurda koji takođe učestvuju u borbi protiv Islamske države. Rusija bi mogla adekvatno da odgovori na obaranje aviona Su-24 tako što bi podržala Kurde. To bi oslabilo uticaj Erdogana i u Siriji i u Turskoj.

Pored oružja, Rusija može Kurdima da pruži međunarodno priznanje. Partija demokratske unije je raspravljala o izgledima formiranja nove države sa Rusijom, preneo je Financial Times.

Američkoj administraciji se ne dopadaju takvi potezi pošto postoji rizik od ugrožavanja napora SAD u borbi protiv Islamske države. Naravno, ako se Asad i Kurdi ujedine, „napori“ SAD će postati nepotrebni.
U praksi, Rusija bi mogla da pomogne Kurdima da prošire kontrolnu zonu, tj. da okupiraju teritoriju između gradova Džarabulus i Azaz, a zatim da napreduju do zapadnog dela Eufrata. Kurdi su pre par dana krenuli u ofanzivu na severni deo Alepa uz pomoć ruskih vazdušnih snaga, preneo je AFP.

Nema sumnje da Rusija podržava Kurde, ali ruski predsednik Putin želi da uradi nešto više. On je pozvao Asadovu vladu i politički ogranak YPG da se ujedine.

Do toga još uvek nije došlo ali sirijski kurdski zvaničnici su naveli da su voljni da sarađuju sa svima koji se bore protiv Islamske države i koji se bore za ujedinjenu, sekularnu i demokratsku Siriju.

Nepotrebno je reći da će se Bašar el Asad potruditi da pruži autonomiju Kurdima. Ukoliko predsednik Turske pokuša da suzbije ove napore, sigurno je da će ga sačekati neprijatan odgovor.

„Kurdi imaju dugogodišnju istoriju dobrih odnosa sa Rusijom. Moram priznati da je Rusija malo i okasnila kada je u pitanju podrška Kurdima“, rekao je Juri Nabijev.

Rusija treba da prizna pravo Kurda na samoopredeljenje. Takav potez ide na ruku glavnom cilju politike u Siriji – očuvanju države.

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Yehudi 6/12/2015, 09:37

ISIS feels ‘full force of RAF’: UK destroys 8 targets in second night of Syria airstrikes

Čak 4 britanska aviona su uništili cijelih 8 ciljeva isis-a u Siriji

i tako pokazali  punu snagu Engleza......... B-)
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 6/12/2015, 09:40

Prikaži sliku na Twitteru
Sirija - Page 13 CVe1gz9WsAA4izb

Prati
Sirija - Page 13 L9lK6vqh_normalWhite Wolf @AnonStrikeBack
[ltr]Air Force to replenish munitions stockpile for Islamic State airstrikes http://www.upi.com/Top_News/US/2015/12/05/Air-Force-to-replenish-munitions-stockpile-for-Islamic-State-airstrikes/5421449330575/ … [/ltr]

19:24 - 5 Pro 2015

•  

•  proslijeđenih tweetova

•  lajkova

Prikaži sliku na Twitteru
Sirija - Page 13 CVeVB3YWEAAxjSn

Prati
Sirija - Page 13 Foxnews-avatar_normalFox News 

@FoxNews
[ltr]US Air Force running out of bombs to fight ISIS http://fxn.ws/1Nxwj2V  [/ltr]

17:02 - 5 Pro 2015

•  

•  363363 proslijeđena tweeta

•  290290 lajkova

Amerima ponestaje streljiva?

Američke zračne snage (U.S. Air Force) su od početka vojne misije protiv ISIS-a koja traje već 15 mjeseci ispalile više od 20 tisuća projektila i bombi, što je dovelo do iscrpljenja zaliha municije i rezultiralo pozivom za odobravanje dodatnih sredstava za financiranje proizvodnje oružja, pišeCNN.

U priopćenju generala Marka Welsha stoji kako Air Force trenutno troši streljivo znatno brže nego što im pristižu nove zalihe. “B-1bombe korištene su u rekordnom broju. U zračnim napadima koristimo F-15E jer su oni u mogućnosti koristiti široki raspon oružja i to s velikom fleksibilnošću. Kako bismo bili spremni za dugu borbu trebamo dodatna sredstva”, ističe se u priopćenju. “Ovo je kritična potreba.”
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Guest 6/12/2015, 10:04

Leviathan2 wrote:
bogomdani wrote:
Leviathan2 wrote:
bogomdani wrote:
Leviathan2 wrote:
bogomdani wrote:
Winter is coming wrote:
bogomdani wrote:
Winter is coming wrote:
ma shaban je on, kakva skola,  bas si me sjetio jedne medicinske iz dusseldorfa,  doslo njih 5 u jednoj turi i nakon 10 godina ona postala glavna medicinska na neurokirurgiji, drzi predavanja , hoda po seminarima a ove koje su dosle s njom jos su gdi su i dosle, nit su jezik naucile kako spada, kad su im svabe ponudili doskolovanja one su odbile jer su one zavrsile skolu, sta ce se njih jos skolovat, ova prihvatila i odskocila, svabe kad vide da neko hoce ne stoje mu na putu nego jos poticu, problem je jedino sto je hrpa njih shabani
E upravo tako..vidim i danas ima tupavaca koji nakon 10 godina udaraju po istom,docim,Svabo kad vidi potencijal,jos te potice,skoluje i sve sto treba..dobro,necu se potuziti niti na rodbinske veze..ipak smo tu glavni.. king
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcus-t 6/12/2015, 11:05

Russian Marines Deploy to East Homs Amid Syrian Army’s Operations near Palmyra

Sirija - Page 13 13940915000248_PhotoI

A unit of more than 60 Russian Marines arrived in the Homs province's Eastern part in order to advise and overlook the Syrian Army’s counter-offensive against the ISIL terrorists in Western side of the ancient city of Palmyra (Tadmur).
Prior to the arrival of the Russian Marines in Eastern Homs, the ISIL was on the offensive at the strategic villages of Al-Bayarat and Al-Dawa; however, the situation changed after the terrorist group failed to bypass the Syrian army’s defense lines, an army source said.
After the arrival of the Russian military advisors, the Syrian army’s 67th Brigade of the 18th Tank Division and the National Defense Forces (NDF) of Homs city, under the command of the Russian Marine advisors, launched a counter-offensive at al-Bayarat, seizing the lost territory from the ISIL terrorists in the village’s Eastern part.
The pro-government forces, including the army, the NDF, the Lebanese Hezbollah and the Syrian and Russian Air Forces, have been coordinating in recent weeks for a large-scale operation to end the ISIL control over Palmyra.
On Saturday, fierce fighting resumed between the Syrian army troops and ISIL terrorists West of Palmyra.
The Syrian troops engaged in heavy clashes with ISIL terrorists in al-Bayarat region West of Palmyra, inflicting heavy losses on them.
The news also said that the Syrian warplanes intensified their airstrikes on ISIL strongholds in several regions across the province of Homs on Saturday.
The Syrian air raids hit ISIL positions in the high-profile Quaryatayn city and al-Shindakhiyeh al-Janoubiyeh village in Homs province.
marcus-t
marcus-t

2015-10-07

Back to top Go down

Post by Winter is coming 6/12/2015, 23:28

http://sputniknews.com/military/20151206/1031328700/iraq-turkey-military-intervention-forces-violation.html#ixzz3tYhPsQZE

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Ringo10 7/12/2015, 02:46

Izgleda da su USA avioni napali položaje sirijske regularne armije kod Deir El Zora. NAkon toga je odmah uslijedio napad ISILovaca.

Sad bi moglo biti veselo jer sad Rusi i sirijska vlada moraju reagirati htjeli ne htjeli.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Yehudi 7/12/2015, 08:30

Link?
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 7/12/2015, 08:37

Sirija - Page 13 1031139932

Russian, Syrian Warplanes Bomb Daesh Ahead of Major Operation in Homs

Syrian warplanes, assisted by Russian forces launched massive airstrikes against militant targets near al-Quaryatayn in a bid to free the strategic town in the Homs province, the Fars news agency reported.

The Sunday airstrike missions are believed to be part of the final phase before the town will be liberated.
"The ground forces, including the Syrian Army, popular forces and Hezbollah fighters are waiting for the OK of the headquarter of the operation to launch their large-scale attack on the ISIL strongholds," the media outlet quoted anonymous sources on the ground as saying. 
Retaking al-Quaryatayn from Daesh, also known as ISIL, is seen as a major step ahead of a large-scale operation to free neighboring Palmyra, the Fars news added, citing the sources. The iconic city, captured in May, is home to priceless Roman ruins partially destroyed by the terrorist group.

View image on Twitter
Sirija - Page 13 CSXvirXWEAEwUnN

Follow
Sirija - Page 13 UPh4mqX8_normalKimberly Krautter @KimbrlyKrautter
[ltr]Here's your last look at the famous columns of #Palmyra, the @UNESCO #WorldHeritageSite destroyed by #ISIS [/ltr]
3:33 AM - 28 Oct 2015

•  

•  1515 Retweets

•  66 likes

Sirija - Page 13 1030993714
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 7/12/2015, 08:40

Sirija - Page 13 1024780488

Ticking Time Bomb: Daesh Set to Use Weapons of Mass Destruction in Europe

The European Union and its member states must prepare for the possibility of a chemical or biological attack on their territory by Daesh, also known as the Islamic State terrorist group, according to an analytical report prepared for the European Parliament.

Read more: http://sputniknews.com/europe/20151207/1031344333/daesh-weapons-report.html#ixzz3tcPYFgwY
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 7/12/2015, 09:41

Ringo10 wrote:Izgleda da su USA avioni napali položaje sirijske regularne armije kod Deir El Zora. NAkon toga je odmah uslijedio napad ISILovaca.

Sad bi moglo biti veselo jer sad Rusi i sirijska vlada moraju reagirati htjeli ne htjeli.
Ovakva situacija je predviđena i sigurno postoji procedura ili više njih s obzirom na pristigli s400. 
[size=41]Kako got odgovorili na ovo slučajno ili neslučajno bombardiranje falit će. A onima što su bombardirali najviše odgovara zaoštravanje. Prvo S24 pa sada ovo, idući bi moglo biti na redu iranci...
[/size]
mutava baštarda
mutava baštarda

2015-09-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 7/12/2015, 10:01

SAD ima plan da novoformirana vojna formacija SDF (Syrian democratic forces) koja napada sa sjeverozapada zauzme cijeli Deir El Zor od ISIL-a. 
Ali da ne bi došlo do direktnog konflikta sa sirijskom vojskom koja tamo ima jednu enklavu, za Amere je bolje da ta enklava prvo padne u ruke ISIL-a, pa da je ovi kasnije oslobode...

E sad, Rusi i Sirijci jedino kaj mogu, jest intenzivirati ofenzivu na Palmiru, pa pokušati proboj dalje ka Der El Zoru kako bi osujetili američki plan. Sve su indikacije da će to i pokušati.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 7/12/2015, 10:03

Al komaddaju Siriju...kasnije budu pozabijali naftne pipke u pijesak i sisali naftu.. :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 7/12/2015, 10:17

Ma Amerima je bitno osigurati rutu za budući katarski gasovod od Jordana do Turske, a upravo im je zapad Sirije i dolina Eufrata najpogodnija za to.
A ovi će zadržati Latakiju i svoje interese na Sredozemlju. Vuk sit, ovce na broju, kaj bi se reklo.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Yehudi 7/12/2015, 14:34

The U.S. does not support military deployments inside Iraq

absent the consent of the Iraqi government.

This includes deployment of U.S. military personnel,

as well as military personnel from any other country.

-------------------------------------------

Znači serdogane kupi prnje.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 7/12/2015, 14:48

Sirija - Page 13 CVn56y0U8AA_dFj

Commander of #FSA Thuwar Al-Sham; Yasser Abu Sa'eed was killed in clashes with #SAA in south #Aleppo countryside
------------------------------------------------------------------------
 Happy Hanuka.

: #SAA take control of Tell Ghazaleh & Firinlik Forest near the Turkish border in NE #Latakia countryside

Ero erhamdurilaj ovome štakoru put u pakao.

Upfinger down in ass za - yaser abu sayed -fsa- rahmetli.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 7/12/2015, 14:50

4 villages/towns taken today by #SAA #Hezbollah in south #Aleppo countryside
Sirija - Page 13 CVnlGYyUEAEcNZ-

23 retweets19 likes
[size=16]Reply

Retweet

[size=12]23

Like

19

More[/size][/size]
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 7/12/2015, 14:51

Houthis & Saleh loyalists claim control of Kufel Military Base in #Marib province #Yemen
Sirija - Page 13 CVn_Yo8U8AApkjO

Sirija - Page 13 CVn_YpHUEAArKse

6 retweets7 likes
[size=16]Reply

Retweet

[size=12]6

Like

7

More
[/size][/size]

40+ minutes of #Houthis & Saleh-ists decimating the #Saudi Army http://youtu.be/ZT5qMzgxuXQ 
Sirija - Page 13 CVehyHYUAAAOZi_

Sirija - Page 13 CVehyHhUsAAhOTw
Sirija - Page 13 CVehyHxUkAAyzmJ

Sirija - Page 13 CVehyH7UYAAiL31

41 retweets38 likes
[size=16]Reply

Retweet

[size=12]41

Like

38

More[/size][/size]

Houti nastavljaju derati Saude i njihove plaćenike.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics
» Sirija