Da remiziramo...
Page 49 of 50
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Da remiziramo...
splitsko dalmatinska.. 3300 covid-19Eroo wrote:Državni prosjek aktualno pozitivnih je 51.8/100k stanovnika.
7 županije je iznad tog prosjeka, a 14 ispod.
pomnoži to sa 3330 * 25(donja granica koliko je realno zaraženih) 3330*60(gornja granica)... između 80 000 i 200 000 ljudi u Splitsko Dalmatinskoj je preboljelo koronu.. imamo 450 000 stanovnika..
već sada znamo da ako oko 20-30% populacije preboli koronu da imamo imunitet krda..
to bi bilo između 100 000 i 150 00
u prijevodu, Splitsko Dalmatinska Županija je vrlo blizu imuniteta krda, jbt ispada da je već svako 6 kod nas prebolio..
umrlih 71..
ako je realna brojka 80 000, onda je to oko 0.1%
ako je tek broj realno zaraženih 40 000, onda je to blizu 0.2%, što mislim da nije istina..
vjerojatno ova brojka od 200 000 nije istinta, dakle sada kada malo analiziram podatke, vjeroajtno je brojka blizu 80 000 a i to je dobro.. još par desetaeka tisuća i praktički mi u ST županiji imat ćemo imunitet
evo vam malo realne analize
AssadNaPodmornici- Posts : 22258
2018-06-14
Švedska je cijelo vrijeme bila u lockdownu. U našem okruženju donekle (primjerljivo) i Srbija.mutava baštarda wrote:Najnoviji podaci za Šw su od 10 ovog miseca...
0 umrlih
201 zaražen
Požurite, zima dolazi.AssadNaPodmornici wrote:splitsko dalmatinska.. 3300 covid-19Eroo wrote:Državni prosjek aktualno pozitivnih je 51.8/100k stanovnika.
7 županije je iznad tog prosjeka, a 14 ispod.
pomnoži to sa 3330 * 25(donja granica koliko je realno zaraženih) 3330*60(gornja granica)... između 80 000 i 200 000 ljudi u Splitsko Dalmatinskoj je preboljelo koronu.. imamo 450 000 stanovnika..
već sada znamo da ako oko 20-30% populacije preboli koronu da imamo imunitet krda..
to bi bilo između 100 000 i 150 00
u prijevodu, Splitsko Dalmatinska Županija je vrlo blizu imuniteta krda, jbt ispada da je već svako 6 kod nas prebolio..
umrlih 71..
ako je realna brojka 80 000, onda je to oko 0.1%
ako je tek broj realno zaraženih 40 000, onda je to blizu 0.2%, što mislim da nije istina..
vjerojatno ova brojka od 200 000 nije istinta, dakle sada kada malo analiziram podatke, vjeroajtno je brojka blizu 80 000 a i to je dobro.. još par desetaeka tisuća i praktički mi u ST županiji imat ćemo imunitet
evo vam malo realne analize
inače trebate i dalje znati, da koliko ono? 80-90% ljudi preboli koronu, a da nije imalo nikakve ali baš nikakve simptome. dakle ništa. onda tek 10-20% ljudi ima simptome prehlade, još manji broj jače simptome(gubitak njuha i jaču prehladu) , naravno puno manji broj treba bolnicu, i nažalost oko 0.1%(do max 0.2%) ljudi umire..
ako bi gledali da je smrtonosnost korone u dalmaciji 0.1% , onda 71mrtvih/0.1 dobijemo brojku 71 000 ljudi koji su je preboljeli.. a imunitet krda znamo na primjeru švedske, new yorka, ili raznih kruzera iz veljače i ožujka, je oko 20-30%... (imate profil nenada bakića za detalje).
ako je smrtonosnost korone 0.2%, to znači da je tek 40 000 ljudi preboljelo u dalmaciji, i da prije nego imuniteta krda, treba nas umrijeti još 150 ..(za sada je 71)..
ako bi gledali da je smrtonosnost korone u dalmaciji 0.1% , onda 71mrtvih/0.1 dobijemo brojku 71 000 ljudi koji su je preboljeli.. a imunitet krda znamo na primjeru švedske, new yorka, ili raznih kruzera iz veljače i ožujka, je oko 20-30%... (imate profil nenada bakića za detalje).
ako je smrtonosnost korone 0.2%, to znači da je tek 40 000 ljudi preboljelo u dalmaciji, i da prije nego imuniteta krda, treba nas umrijeti još 150 ..(za sada je 71)..
moguće da smo na pola puta do imuniteta krda(za koji dan ću reći zašto).. dakle još 70ak ljudi će umrijeti u dalmaciji.. u mom kvartu , evo sazna sam 2-3 umrlih od covida..
naravno ovo ja kao i svi ostali "Pucam iz glave" za zabavu :D
ponavljam nisam u HDZu, niti glasam za HDZ niti sam u ikakvoj vlasti, dakle ne donosim nikakve odluke niti mogu utjecati na ikakve odluke(niti glasovanjem niti utjecajem)
ponavljam nisam u HDZu, niti glasam za HDZ niti sam u ikakvoj vlasti, dakle ne donosim nikakve odluke niti mogu utjecati na ikakve odluke(niti glasovanjem niti utjecajem)
AssadNaPodmornici- Posts : 22258
2018-06-14
Probaj izanalizirati slučaj " Regija Lombardija". Ili još bolje "Provincija Bergamo".AssadNaPodmornici wrote:moguće da smo na pola puta do imuniteta krda(za koji dan ću reći zašto).. dakle još 70ak ljudi će umrijeti u dalmaciji.. u mom kvartu , evo sazna sam 2-3 umrlih od covida..
Ako nemaš podatke pitaj, ja ću ti ih dati sve koji te zanimaju.
Primjer "Hrvataska" se ne može uspoređivati s nijednom državom u Europi,
niti ti može poslužiti čak ni za spekulacije.
Ne znamo zasigurno čak ni to kako bi vam situacija izgledala da ste se ponašali
slično onome kao u Bergamu, ili u regiji Lombardia. Više će se znati kroz koju godinu...
Jedino bez dvojbe znamo da vam je stožer radio fenomenalno kad je u pitanju ova epidemija.
Pa napisa sam ti i ja hektor sto puta case Bergamo
Dovoljno je samo jednom: brojke uz ponešto slova.AssadNaPodmornici wrote:Pa napisa sam ti i ja hektor sto puta case Bergamo
https://lab.gedidigital.it/gedi-visual/2020/coronavirus-i-contagi-in-italia/lombardia.php
ZAKLJUČNO: Do 31. ožujka se sve manje više događalo u provinciji Bergamo, s 1.12 milijuna stanovnika,
koja je u sastavu regije Lombardia s cca 10 milijuna stanovnika.
ZAKLJUČNO: Do 31. ožujka se sve manje više događalo u provinciji Bergamo, s 1.12 milijuna stanovnika,
koja je u sastavu regije Lombardia s cca 10 milijuna stanovnika.
Provincija Bergamo je do jučer (14.09.2020) zabilježila 15,610 zaraženih.
BERGAMONEWS 04.svibnja, 2020, javlja o 6,238 umrlih zbog epidemije.
Predpostavimo fiktivno da od tada ni jedna osoba nije više umrla.
U tom slučaju bi postotak smrtnosti (6,238/15610)x100 = 40%.
Naravno, za to ne treba biti posebno pametan da bi znao da navedeni
broj umrlih nije posljedica samo zaraze COVID-19. Ljudi su umirali i od
drugih bolesti zato što nisu imali liječničku podršku. Naime, došlo je
do urušavanja javnog zdravstva, koje ionako nije bilo bog-zna-kakvo.
151 novi slučaj u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 299 osoba
U protekla 24 sata zabilježen je 151 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2.107. Među njima je 299 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 5.571 osoba.
15.09.2020. 10:00
Eroo wrote:Švedska je cijelo vrijeme bila u lockdownu. U našem okruženju donekle (primjerljivo) i Srbija.mutava baštarda wrote:Najnoviji podaci za Šw su od 10 ovog miseca...
0 umrlih
201 zaražen
Nema smisla odgovarati na ovako nešto.
Ispustio si onaj dio koji su pobili doktori respiratorima i krivom terapijom...Eroo wrote:Provincija Bergamo je do jučer (14.09.2020) zabilježila 15,610 zaraženih.
Doktora je bilo veoma malo, ili ih uopće nije bilo.mutava baštarda wrote:Ispustio si onaj dio koji su pobili doktori respiratorima i krivom terapijom...Eroo wrote:Provincija Bergamo je do jučer (14.09.2020) zabilježila 15,610 zaraženih.
Ustvari, respiratorima upravljaju anesteziologi. Probaj ih pobrojiti u svom gradu.
Ako ti taj jedan umre, ili ode u karantenu, respiratorom(usisivačom) bi vam uptravljala čistačica Fata.
Niti im je tko dolazio, niti su oni mogli kud ić. Šta je to drugo do lockdown države?mutava baštarda wrote:Eroo wrote:Švedska je cijelo vrijeme bila u lockdownu. U našem okruženju donekle (primjerljivo) i Srbija.mutava baštarda wrote:Najnoviji podaci za Šw su od 10 ovog miseca...
0 umrlih
201 zaražen
PS:Eroo wrote:Doktora je bilo veoma malo, ili ih uopće nije bilo.mutava baštarda wrote:Ispustio si onaj dio koji su pobili doktori respiratorima i krivom terapijom...Eroo wrote:Provincija Bergamo je do jučer (14.09.2020) zabilježila 15,610 zaraženih.
Ustvari, respiratorima upravljaju anesteziologi. Probaj ih pobrojiti u svom gradu.
Ako ti taj jedan umre, ili ode u karantenu, respiratorom(usisivačom) bi vam uptravljala čistačica Fata.
Nije bilo čak ni respiratora.
Inače ljudi su i zbog tuberkuloze masovno umirali zbog "pogrešne" terapije.
mutavi to kao i još neki uopće nije uzeo u obzir, a u osnovi kod njih nije bilo uopće fluktuacije, odnosno to što je bilo je doslovno zanemarivo...Eroo wrote:Niti im je tko dolazio, niti su oni mogli kud ić. Šta je to drugo do lockdown države?mutava baštarda wrote:Eroo wrote:
Švedska je cijelo vrijeme bila u lockdownu. U našem okruženju donekle (primjerljivo) i Srbija.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ništa on nije uzeo u obzir, osim što sluša što o epidemije kaže notorni Baki, ili kako se već zove.michaellcmacha wrote:mutavi to kao i još neki uopće nije uzeo u obzir, a u osnovi kod njih nije bilo uopće fluktuacije, odnosno to što je bilo je doslovno zanemarivo...Eroo wrote:Niti im je tko dolazio, niti su oni mogli kud ić. Šta je to drugo do lockdown države?mutava baštarda wrote:
Kad sam već tu spomenut ću i to da je u Bergamo-u, u jeku epidemije, dnevno umiralo 490/dan,
što bi u HR, srazmjerno broju stanovnika, značilo 1,800 umrlih/dan.
Ako nemaš šučin i ne znaš kako ovo bi bio posve realan scenario.
No, zahvaljujući stožeru, u HR je dnevno umiralo najviše 8(1x), 6(2x) a ostalo 4 ili manje/na dan.
Polako mi počinje nedostajati i energije i volje za ovo objašnjavati.
HR:
14 d.inci. 81/100k st.
Aktivni 49/100k st.
Od nema zemlje za starce do malo lošijeg Lockdowna, a sutra će biti hvalospjevi o švedskim Vikinzima koji su odmah odbacili kineski model ....michaellcmacha wrote:mutavi to kao i još neki uopće nije uzeo u obzir, a u osnovi kod njih nije bilo uopće fluktuacije, odnosno to što je bilo je doslovno zanemarivo...Eroo wrote:Niti im je tko dolazio, niti su oni mogli kud ić. Šta je to drugo do lockdown države?mutava baštarda wrote:
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Page 49 of 50