ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korona nas razara

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Korona nas razara Empty Korona nas razara

Post by kic 11/7/2020, 08:37

Korona nas razara 108122897_3079878522131034_7538091770562945657_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=qDiT3X83-6oAX_raASx&_nc_ht=scontent-frt3-1

Korona nas razara: 'Dogodi li se jači proboj u zdravstvo, mi ćemo imati potpuni raspad sistema' - kaže naslov. Evo ja i dalje ne shvaćam oko čega je drama.

Što nas to razara? Pogledajmo brojke. "Samo danas potvrđeno je 116 novih slučajeva zaraze korona virusom. To je najveća dnevna brojka od početka epidemije." Ali većina tih ljudi nema simptome, ili tek vrlo lagane (nazovimo tu kliničku sliku "sindrom Mirne Zidarić" - ležim doma, ništa mi se ne da i lupam selfije). Većina je na kućnom liječenju. Smijem li kućno liječenje nazvat "level gripa" ili će netko reći da sam bešćutan?

"U Hrvatskoj imamo aktivnih slučajeva zaraze 1038. Čak su 104 osobe na bolničkom liječenju, a četvero je pacijenata na respiratoru"

Sori ljudi ali oko čega se radi drama? 1000 aktivnih slučajeva, od kojih je 90% doma. "Čak su 104 osobe na bolničkom liječenju" ne znam po čemu je to "čak", pa to je jako jako jako malen broj, zar je za naš zdravstveni sustav problem 100 ljudi u bolnicama?? Imamo ogromne bolnice, desetke tisuća zaposlenih u zdravstvu, za koje svatko od nas izdvaja ogromne mjesečne sume, da bi sto ljudi na liječenju bilo problem?? Zaista ne shvaćam, objasnite mi tko je tu lud.

Za što mi plaćamo zdravstveno ako je sto ljudi problem hospitalizirati i sve se gasi, da taj broj ne bi bio, recimo, 200? Mislio sam da imamo tisuće, ako ne i desetke tisuća bolničkih kreveta, da bi sad odjednom sto njih bilo problem. Kog vraga mi plaćamo kroz javno zdravstvo?

4 su osobe na respiratoru? Imamo 800 respiratora a u travnju su nas plašili da se taj kapacitet ne probije. Na vrhuncu krize bilo je 35 zauzetih respiratora (manje od 5% državnog kapaciteta!) a sada - budući da su u ovom valu simptomi uglavnom slabiji - samo četiri osobe!! To je točno POLA POSTO naših respiratorskih kapaciteta. Pola. Posto. Tko managira tim kapacitetima, je li itko u zdravstvenom sustavu ovladao bazičnim vještinama project managementa?

Zoran Milanović je jedini koji napominje - a mediji ga ne prenose iako je presidente - da smo veće opterećenje imali u sezoni gripe 2017!

Preminulo je i dvoje ljudi (više ne saopćavaju godine preminulih). Inače dnevno u HR umre oko 150 ljudi u prosjeku, što je normalno stanje.

Level za koji se diže panika sve je niži i niži. Dokle brate? Oće se raditi panika za 50 ležajeva i dvije osobe na respiratoru? Kakav je uopće smisao ovakvog zdravstva? I kakav je smisao ovakvih medija?

Da se razumijemo, ja više ne optužujem naš stožer. Od početka lipnja mislim da se s ovim ludilom nose relativno OK. Ne bi im NIKAD oprostio štetu, paniku i izgovorene besmislice iz ožujka i travnja, ali od početka lipnja, poređeno s ludilom u drugim zemljama, naši ne odskaču previše i relativno su razumni. Fakat jesu. SDP-ovci da su pobijedili bi opet pojačali ludilo. Primjećujem da zadnjih tjedana stožer odoljeva pozivima za radikalizacijom stanja. Nije to pohvala našima, koliko slika općeg ludila na globalnoj razini.

Oću reć, kad je došlo dotle da ti Capak i Markotić zvuče relativno razumno, što nam to govori o općem stanju? :-D

Ovo je globalni psihijatrijski fenomen.... i medijski itd. Masovna psihoza, gubitak razuma. Rezultat će biti val siromaštva i nasilja. Već ga vidimo oko sebe.

Za kraj, pohvalio bi Zorana Milanovića, kojeg sam mislio da neću pohvaliti nikad, koji je neočekivan glas razuma (link u prvom komentaru). Mnogi ljudi me u ovoj histeriji iznenađuju, većina nažalost neugodno, ali neki ugodno, Zokara je valjda zadnji od kojeg bi to očekivao, pa nazdravimo tom ugodnom iznenađenju....

PS. Screenshot je sa 24sata jer njih još uopće i čitam. Za neke druge medije nemam strpljenja, toksini su prejaki, vjerujem da bi kod njih našao i gore primjere panike od ovog.

Oleg Maštruko
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Korona nas razara Empty Re: Korona nas razara

Post by AssadNaPodmornici 11/7/2020, 08:51

Oleg odličan  :tu
Pratim ga na fejsu odličan kritičar Korona panike 
I HDZ stožer ocjena +4 u ovoj borbi sa koronom. Odlična ocjena za ekipu lopova, domoljuba i kasapa čiji jedini smisao je opljačkati državu,

2018-06-14

Back to top Go down

Post by kic 11/7/2020, 08:52

Maske u trgovinama bit će obavezne od početka idućeg tjedna, a Božinović kaže da će to biti obaveza. "Ne moraju biti medicinske maske, ali ponavljam, jesen bi mogla biti ozbiljniji izazov, a onda bi i mjere mogle biti malo čvršće", kazao je.

eto od preporuke polako prelazi sve u obavezu, lagano nas kuhaju pa dočekaju
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 11/7/2020, 08:54

Opet ako pustiš tek tako dobiješ Novi Pazar sa kolapsom zdravstva, prepunim bolnicama i 10-20 mrtvih dnevno.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 11/7/2020, 08:55

Ja maske ne nosim osim kada radim sa alatima pa onda ide dosta prašine.. Inače do sada bi guta prašinu kao i svaki normalni hrvat ali maska je zakon, za manje poslove zaustavi cijelu prašinu 

Naravno ako ćete sa ogromnom kutnom pilom pilati po armiranom betonu dužu trasu onda niti tu ne pomaže maska, jedino ona iza JNA

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 11/7/2020, 08:58

kic wrote:

Maske u trgovinama bit će obavezne od početka idućeg tjedna, a Božinović kaže da će to biti obaveza. "Ne moraju biti medicinske maske, ali ponavljam, jesen bi mogla biti ozbiljniji izazov, a onda bi i mjere mogle biti malo čvršće", kazao je.

Zato jer maska štiti druge od tebe, a ne obrnuto (ili u puno manjoj mjeri).
Dakle, nemarnost i neodgovornost prema sebi premda nije poželjna je ipak dopuštena, ali nemarnost i neodgovornost prema drugima baš i ne.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 11/7/2020, 09:01

Speare Shaker wrote:
kic wrote:

Dakle, nemarnost i neodgovornost prema sebi premda nije poželjna je ipak dopuštena, ali nemarnost i neodgovornost prema drugima baš i ne.

Gosti u ugostiteljskim objektima neće morati nositi maske, odnosno one neće biti obavezne. Obavezne će biti za osoblje.

potpuno arbitrarne i nesuvisle mjere, igraju se s ljudima-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Eroo 11/7/2020, 09:03

Samo bih podsjetio na slučaj "Bergamo".
Želite li  imati slično dajte Olega Maštruka za šefa stožera. :D
Ili, ako vam je bliže, možete pratiti aktualnu situaciju u Novom Pazaru, odnosno Sandžaku.
Toliko o virusu koji je "oslabio". Žalibože što su neki ljudi imali mogućnost opismeniti se.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by kic 11/7/2020, 09:05

Hektorović wrote:Opet ako pustiš tek tako dobiješ Novi Pazar sa kolapsom zdravstva, prepunim bolnicama i 10-20 mrtvih dnevno.

to zastrašivanje je i dovelo do prevelikog zaključavanja na čak 2 mjeseca!!

zdravstveni sustav > ekonomija, život, sve ostalo...
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 11/7/2020, 09:05

kic wrote:
Speare Shaker wrote:
kic wrote:

Gosti u ugostiteljskim objektima neće morati nositi maske, odnosno one neće biti obavezne. Obavezne će biti za osoblje.

potpuno arbitrarne i nesuvisle mjere, igraju se s ljudima-

Meni je normalno da će biti obavezne za zaposlene i to iz razloga koji sam gore naveo i boldao. Gosti mogu biti neodgovorni prema sebi, ako baš tako hoće, zaposleni također, ali ne smiju ili ne bi smjeli biti neodgovorni prema gostima.
E sad, lako je moguće da ćemo na kraju svi morati nositi maske, kao što je to slučaj na Dalekom istoku (južna Koreja kao primjer) i da će to postati neka vrsta uobičajenog društvenog ponašanja i ja u tome ne vidim nikakav problem. Od viška opreza glava manje boli.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 11/7/2020, 09:09

Hektorović wrote:Opet ako pustiš tek tako dobiješ Novi Pazar sa kolapsom zdravstva, prepunim bolnicama i 10-20 mrtvih dnevno.
Upravo sam to naveo kao primjer. Nije samo Novi Pazar u pitanju već cijeli Sadžak.
Ponavljaju se slike slične one šta smo ih gledali u Bergamu.
Ljudi tamo više ne umiru samo od koronavirusa.
Ima i mogućnost da se umire i od gladi, ako bi virusu dozvolili nesmetano širenje virusa.
I da napomenem, velika laž je da Švedska nije uvela nikakve mjere.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 11/7/2020, 09:16

kic wrote:

to zastrašivanje je i dovelo do prevelikog zaključavanja na čak 2 mjeseca!!

zdravstveni sustav > ekonomija, život, sve ostalo...
Što znači "prevelikog" u vrijeme kad o ponašanju virusa nismo znali ništa?
Tada smo vidjeli samo kolaps sistema u Lombardiji, a posebno u Bergamu.
Ljudi su umirali po stanovanjima i ispred bolnica, jer više nije bilo ni liječnika
koji bi im mogli pomoći. Za karantenu kao način za ustavljanje epidemije znamo
još od 14.-og stoljeća. Da se ovaj virus širi i zrakom, ni to ne bi previše koristilo...

2016-07-22

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 11/7/2020, 10:36

U Hrvatskoj je 2016te umrlo 23000 ljudi, skoro pola svih umrlih te godine, od kardiovaskularnih bolesti.
Trebalo bi i za taj problem osnovati stožer koji će umjesto da dronovima tjera okupljene ljude u šetnji, tjerati ljude da se druže i šetaju.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by kic 11/7/2020, 10:44

mutava baštarda wrote:U Hrvatskoj je 2016te umrlo 23000 ljudi, skoro pola svih umrlih te godine, od kardiovaskularnih bolesti.
Trebalo bi i za taj problem osnovati stožer koji će umjesto da dronovima tjera okupljene ljude u šetnji, tjerati ljude da se druže i šetaju.  

:tu
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 11/7/2020, 10:44

Speare Shaker wrote:
kic wrote:

Jasno, na koncu svi su sad imali dva mjeseca opuštanja, sad treba malo discipline.

Naravno bez zatvaranja i totalitarnih metoda zabrana kretanja.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 11/7/2020, 10:48

Speare Shaker wrote:

Meni je normalno da će biti obavezne za zaposlene i to iz razloga koji sam gore naveo i boldao. Gosti mogu biti neodgovorni prema sebi, ako baš tako hoće, zaposleni također, ali ne smiju ili ne bi smjeli biti neodgovorni prema gostima.
E sad, lako je moguće da ćemo na kraju svi morati nositi maske, kao što je to slučaj na Dalekom istoku (južna Koreja kao primjer) i da će to postati neka vrsta uobičajenog društvenog ponašanja i ja u tome ne vidim nikakav problem. Od viška opreza glava manje boli.

Do vakcine, dakle do proljeća 2021.

Zimi će biti i lakše nositi maske.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 11/7/2020, 10:51

Eroo wrote:Što znači "prevelikog" u vrijeme kad o ponašanju virusa nismo znali ništa?
Tada smo vidjeli samo kolaps sistema u Lombardiji, a posebno u Bergamu.
Ljudi su umirali po stanovanjima i ispred bolnica, jer više nije bilo ni liječnika
koji bi im mogli pomoći. Za karantenu kao način za ustavljanje epidemije znamo
još od 14.-og stoljeća. Da se ovaj virus širi i zrakom, ni to ne bi previše koristilo...

Ovaj virus ako ga pustiš uzrokuje kolaps zdravstvenog sustava, prekomjerno umiranje i težak oporavak kroz dugotrajne hospitalizacije. U Pazaru su teško bolesni i brojni mladi.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by kic 11/7/2020, 10:51

Hektorović wrote:
Speare Shaker wrote:

Do vakcine, dakle do proljeća 2021.

Zimi će biti i lakše nositi maske.

strašno.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 11/7/2020, 11:09

Eroo wrote:
Upravo sam to naveo kao primjer. Nije samo Novi Pazar u pitanju već cijeli Sadžak.
Ima i mogućnost da se umire i od gladi, ako bi virusu dozvolili nesmetano širenje virusa.

Ovde se poštuju propisi...

Naleti neki Tarzan bez maske, ali 95%-99% poštuju, metropolitana, vozovi, okolina...

Novi Pazar, pravili se pametni Balkanci, svi sve znaju i po pravilu rezultati, totalni raspad.

Teorija u praksi po ko zna koji put nije prošla .
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Guest 11/7/2020, 12:43

Serbinho-3 wrote:
Eroo wrote:

Ovde se poštuju propisi...

Naleti neki Tarzan bez maske, ali 95%-99% poštuju, metropolitana, vozovi, okolina...

Novi Pazar, pravili se pametni Balkanci, svi sve znaju i po pravilu rezultati, totalni raspad.

Teorija u praksi po ko zna koji put nije prošla .

Nije ni u nas puno drukčije. U lokalnom busu stavi draga masku jer je inače astmatičar i to...dva dana prije nego što su bile obvezne. Nitko nije imao u busu masku još, povuče je neka žena za rukav i veli "nije ti to od danas srećo tek se od ponedjeljka mora nositi".

I tu sva priča staje...preporuke i molbe to je sve sviranje kurcu. Prvi put je štimalo jer su bile naredbe i jer je bilo zatvaranje...i jer su na dnevnoj bazi imali izvještaje koliki je svijet to đubre pobilo svakodnevno. Tada svi trollovi bili na odmoru neko vrijeme....ne valja zajebavati karmu u takvim situacijama. Malo prošlo "sranje,lažu svi,prevara,ništa to nije,ubija samo stare,...". Nema tu sreće...ništa preporuke i savjeti za nečije dobro kad se toga nitko ne pridržava. Dakle ili je nešto da se mora ili se nitko neće ničega pridržavati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics