ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mogu li kršćani biti zadovoljni izbornim rezultatima?

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Mogu li kršćani biti zadovoljni izbornim rezultatima? - Page 3 Empty Re: Mogu li kršćani biti zadovoljni izbornim rezultatima?

Post by IL Risorto 7/7/2020, 15:44

Koga briga mogu li kršćani bit zadovoljni izbornim rezultatom,pitanje je,može li Galaktička Federacija,odnosno,njihov glasnogovornik u Hrvatskoj,bit zadovoljan ovim rezultatom. :cleanteeth

IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Mogu li kršćani biti zadovoljni izbornim rezultatima? - Page 3 Empty Re: Mogu li kršćani biti zadovoljni izbornim rezultatima?

Post by Guest 7/7/2020, 15:45

סמאל wrote:Koga briga mogu li kršćani bit zadovoljni izbornim rezultatom,pitanje je,može li Galaktička Federacija,odnosno,njihov glasnogovornik u Hrvatskoj,bit zadovoljan ovim rezultatom. :cleanteeth

hej, dala sam si misliti - hordak?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by IL Risorto 7/7/2020, 15:50

metilda wrote:
סמאל wrote:Koga briga mogu li kršćani bit zadovoljni izbornim rezultatom,pitanje je,može li Galaktička Federacija,odnosno,njihov glasnogovornik u Hrvatskoj,bit zadovoljan ovim rezultatom. :cleanteeth

hej, dala sam si misliti - hordak?
:rasta a šta to ?
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 7/7/2020, 15:55

ništa :rasta
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by IL Risorto 7/7/2020, 15:59

metilda wrote:ništa :rasta
Jeli još misliš da sam Srbočetnik ? :rasta
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 7/7/2020, 16:00

סמאל wrote:

znaš i sam da je to dio forumskog folklora - katolibani i srbočetnici :rasta
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by IL Risorto 7/7/2020, 16:01

metilda wrote:
סמאל wrote:

znaš i sam da je to dio forumskog folklora - katolibani i srbočetnici :rasta
lol!
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 7/7/2020, 16:23

metilda wrote:
jastreb wrote:Vijeće staraca i farizeja. Utvrđivali su odgovornost prekršitelja židovskog zakona po kojemu su sudili. Tora.  

Mogli su donositi i smrtnu kaznu,ali za to su morali biti amenovani od rimskog upravitelja(u Isusovu slučaju od Pilata).

Inače u Sinedriju je bilo i Isusu sklonih ljudi(Nikodem).

i što je tora onda bila za židove i sinedrij? usporedi sa sadašnjicom
tko je sjedio u sinedriju osim farizeja?

"Od makabejskih vremena vrhovnu sudačku vlast nad svim židovima ima Veliko vijeće (hebr. knesset ha-gedola) ... Veliko vijeće je sve do propasti  Jeruzalema godine 70. po Kr. bilo najviše vjersko-političko sudište za Židove... To su i Rimljani poštivali.  Moglo je donositi   presude u najvažnijim stvarima, nametati poreze i daće, suditi na smrt (ali tu presudu je morao potpisati rimski upravitelj...)...U Veliko vijeće ulazilo se po izborima. S obzirom na vjersko-političke stranke, Veliko je vijeće bilo sastavljeno uglavnom od saduceja(...) i farizeja."

sažetak teksta, ne da mi se prepisivati
uglavnom, kad se Isus suprotstavio Velikom vijeću odnosno farizejima to je bio i aktivan i pasivan vid otpora vjersko-političkoj vlasti
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics