Da remiziramo...
Page 25 of 50
Page 25 of 50 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50
Re: Da remiziramo...
zašto, epidemiologija je na makrorazini više znanost za matematičare , statističkare pa i jebene ekonomiste, nego za virologe koji neznaju dalje od tablice množenjaNoor wrote:nek onda predaje matematiku na faksu i sto dalje od medicine
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Opet ti..."lik" za protekla 4 mjeseca moga izraditi svoju platformu, sa svojim modelom širenja virusa i efekata na ljude.AssadNaPodmornici wrote:lik je stručnjak, profesor matematike na fakultetu, financijski investitor, i ekonomski analitičar. i najbolje je analize radi od početka.
epidemilozi u pravilu neznaju matematiku dalje od tablice množenja, zato su isfalivali sve živo i mrtvo do sada
Matematički modeli predviđanja su poznati i koriste je svi koji išta vrijede u ovome svijetu.
Zašto ti taj lik prodaje pamet na fb i ne na portalima sa znastvenim predznakom?
Aaa, ne, lakše je laprdati na fb i skupljati lajkove.
Ili, Yoda, ako imaš neke njegove uradke oko ove teme, onda nas uputi na neki link gdje izvodi dokaze.
Ne na njegov fb, nego na njegov uradak. Ili zašuti već jednom.
https://covid19.healthdata.org/croatiaAssadNaPodmornici wrote:zašto, epidemiologija je na makrorazini više znanost za matematičare , statističkare pa i jebene ekonomiste, nego za virologe koji neznaju dalje od tablice množenjaNoor wrote:nek onda predaje matematiku na faksu i sto dalje od medicine
Tvoj lik bi trebao nešto ovako napravit. Postoje dva tipa matematičkog predviđanja : vjerojatnostni ili deterministički.
Pošto je širenje virus matematički problem otvorenog tipa, onda ga se tretira s nekom od poznatih statističkih modela.
Ovo iznad je vjerojatnosti, kod kojega autor tkzv. apriorne podatke crpi s službenih stranica i s njima statističkim putem
dolazi do pospriornih rezultata. Ako otvoriš gornji link - to su oni rezultati u zagradi, a ispred zagrade je rezultat s nekim
postotkom vjerojatnosti...obično između 30 i 70%. Rezultati u zagradi se neće dogoditi s 95% vjerojatnošću.
PS: Ulazni podaci se apdejtaju svakih tjedan dana...čini mi se.
AssadNaPodmornici wrote:ta procjena od 1500 mrtvih je pizdarija, nenad bakić je ismijao tu procjenu na svom fejsbook profilu. mislim da mu profil public, a lik je matematičar po struci, pa tamo se informirajte
I taj mamlaz se u svaki kurac petlja...
darth_vader-
2014-04-17
AssadNaPodmornici wrote:zašto, epidemiologija je na makrorazini više znanost za matematičare , statističkare pa i jebene ekonomiste, nego za virologe koji neznaju dalje od tablice množenjaNoor wrote:nek onda predaje matematiku na faksu i sto dalje od medicine
darth_vader-
2014-04-17
Kada je zadnji put bilo ovoliko zaraženih onda su bile policijske blokade i dronovi koji su tjerali ljude...Noor wrote:nenad...who?AssadNaPodmornici wrote:ta procjena od 1500 mrtvih je pizdarija, nenad bakić je ismijao tu procjenu na svom fejsbook profilu. mislim da mu profil public, a lik je matematičar po struci, pa tamo se informirajte
ima li taj ike veze s epidemiologijom i virologijom?
Danas skroz suprotno ponašanje stožeraša. samo u dva tri mjeseca zauzimaju dijametralno suprotan stav...
Pa tko stožeru ne bi vjerovao...
Evo ja vjerujem da ti ne izlaziš iz kuće jer si odgovorna i štitiš djedove i bake....
mutava baštarda wrote:Kada je zadnji put bilo ovoliko zaraženih onda su bile policijske blokade i dronovi koji su tjerali ljude...Noor wrote:nenad...who?AssadNaPodmornici wrote:ta procjena od 1500 mrtvih je pizdarija, nenad bakić je ismijao tu procjenu na svom fejsbook profilu. mislim da mu profil public, a lik je matematičar po struci, pa tamo se informirajte
Danas skroz suprotno ponašanje stožeraša. samo u dva tri mjeseca zauzimaju dijametralno suprotan stav...
Evo ja vjerujem da ti ne izlaziš iz kuće jer si odgovorna i štitiš djedove i bake....
Vjerodostojno...kradeze model nikad ne zakazuje...
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:mutava baštarda wrote:Kada je zadnji put bilo ovoliko zaraženih onda su bile policijske blokade i dronovi koji su tjerali ljude...Noor wrote:nenad...who?AssadNaPodmornici wrote:ta procjena od 1500 mrtvih je pizdarija, nenad bakić je ismijao tu procjenu na svom fejsbook profilu. mislim da mu profil public, a lik je matematičar po struci, pa tamo se informirajte
Vjerodostojno...kradeze model nikad ne zakazuje...
HDZ ZNA tablicu množenja.
jasambrend wrote:AssadNaPodmornici wrote:ta procjena od 1500 mrtvih je pizdarija, nenad bakić je ismijao tu procjenu na svom fejsbook profilu. mislim da mu profil public, a lik je matematičar po struci, pa tamo se informirajte
I taj mamlaz se u svaki kurac petlja...
pa ja sve što sam ovdje pisao , više manje ispalo je točno, a ja naravno nisam extra pametan, nego najviše vjerujem nenadu bakiću i recimo ima ivica brkljača - ekonomist isto odlične statuse o covid-19
oni su bili najtočniji.
prvi su pisali da je smrtonosnost virusa u promilima, dok su me ovdje svi napadali.
pisao sam više puta, da virus zaista nije smrtonosan toliko, uh ero, i gnječ su udarali po meni, ali na sreću meni je drago da sam u pravu.. naravno dio ljudi je ugrožen, ali .. smrtonosnost virusa bi mogla biti čak i ispod 0.1% u nekim procjenama.
prvi su pisali o tome da ćemo mi krenuti putem švedske
čak i nenad bakić je i pohvalio naše, čak se i tu slažem, mi smo odlično ovo radili. suzbili smo ga na vrijeme kada i svi drugi, sada ćemo putem švedske i moći ćemo ga kontrolirati(n.babić i ivica.brkljača se slažu).
dok onaj ferguson u britaniji je napravio takve jebene promašaje da je to za ruganje. faucci u americi je isto tako napravio pun kurac epic failova.
epidemiolozi recimo znaju kako se virus širi.. oni su da to testiraju. međutim oni sami nemaju pojma o matematici van tablice množenja, i zato koriste matematičare i statističare da im radu modele.
i tu uskače nenad bakić koji je to po struci, i on čita te radove, modele, istraživanja --- i prevodi ih, prepričava ih kroz svoje statuse -- tako da prosječna osoba(ja) mogu to pročitat i uz malo logike zaključiti - ovo što piše ovaj lik ima smisla.
eto.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
tako da ero djeluje konfuzno, HDZ je u početku vršio Kineski model, pa je prešao na Švedski u roku mjesec dana, ovome nije ništa jasno, pokušava ih braniti na razini partije
a ja ću reći, da stožer radi ispravno. Mi smo sada u Švedskom modelu čak i labavijem(u švedskoj su ipak neke restrikcije kod nas više nema nikakvih) , sve je to ispravno. neće biti nikakvih zaključavanja tipa 4 mjesec, gdje bi ja sa frendovima prošetao splitskom rivom, a sve prazno i pusto kao da su ljudi nestali.. i plaže isto tako..
nema toga. tako da budimo spremni da ćemo se većina nas zaraziti (tko zna, sigurno je dio forumaša i prebolio koronu bez da smo bili toga svjesni) a rizičnije osobe će se morati čuvati.. do cijepiva ili imuniteta krda..
a ja ću reći, da stožer radi ispravno. Mi smo sada u Švedskom modelu čak i labavijem(u švedskoj su ipak neke restrikcije kod nas više nema nikakvih) , sve je to ispravno. neće biti nikakvih zaključavanja tipa 4 mjesec, gdje bi ja sa frendovima prošetao splitskom rivom, a sve prazno i pusto kao da su ljudi nestali.. i plaže isto tako..
nema toga. tako da budimo spremni da ćemo se većina nas zaraziti (tko zna, sigurno je dio forumaša i prebolio koronu bez da smo bili toga svjesni) a rizičnije osobe će se morati čuvati.. do cijepiva ili imuniteta krda..
AssadNaPodmornici wrote:zašto, epidemiologija je na makrorazini više znanost za matematičare , statističkare pa i jebene ekonomiste, nego za virologe koji neznaju dalje od tablice množenjaNoor wrote:nek onda predaje matematiku na faksu i sto dalje od medicine
Ali zato znaju mehanizme širenja virusa u populaciji za što im baš i nije neophodno neko teško poznavanje matematike.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:prvi su pisali da je smrtonosnost virusa u promilima, dok su me ovdje svi napadali.
pisao sam više puta, da virus zaista nije smrtonosan toliko, uh ero, i gnječ su udarali po meni, ali na sreću meni je drago da sam u pravu.. naravno dio ljudi je ugrožen, ali .. smrtonosnost virusa bi mogla biti čak i ispod 0.1% u nekim procjenama.
prvi su pisali o tome da ćemo mi krenuti putem švedske
Nisam siguran jesi li ti toliko nerazman, ili to namjerno prosipaš.
Imaš podatke iz italije i tamo pogledaj kolika im je smrtnost: od 2-5x veća od prirodne.
Samo nekoliko stranica unazad sam potirao engleske uredno skupljene podatke-dijagrame,
za većinu eu država (s skupnim stanovništvo 350 milijuna), plus za NY.
Nemam namjeru ti ih stalno nosati ispred nosa.
Kad je virus došao k nama, znali smo jedino to da je iz obitelji SARS.mutava baštarda wrote:Kada je zadnji put bilo ovoliko zaraženih onda su bile policijske blokade i dronovi koji su tjerali ljude...Noor wrote:nenad...who?AssadNaPodmornici wrote:ta procjena od 1500 mrtvih je pizdarija, nenad bakić je ismijao tu procjenu na svom fejsbook profilu. mislim da mu profil public, a lik je matematičar po struci, pa tamo se informirajte
Kako se prenosi, koja mu je smrtnost i slično, nitko nije imao pojma.
Ne treba mi naglašavati da je zadnji put SARS imao smrtnost 30%,
bez obzira na dob zaraženih. Epidemiolozti su se postavili na stranu sigurnosti,
što je jedino logično. Povremeno se spoznavao način prijenosa i spoznaja koje su skupine
u populaciji najogroženije i shodno tome propisivali i popuštali mjere zaštite.
Na kraju je ostalo : distanca, maske u zatvorenim prostorima, osobvna higijena.
Ništa od ovog zadnjeg nije nikad bilo ukinuto. Držite se toga....
Za tenbe sam mislio da ipak imaš zeru razuma, a evo me demantiraš u zadnje vrijeme.
PS: Unaprijed se ispričavam za gramatičke greške i poneki put ispuštanje nekog slova...umor, jebiga.
Ni blizu.AssadNaPodmornici wrote:Mi smo sada u Švedskom modelu čak i labavijem
To ćeš moći reći tek ako bi(nedo Bog) i kad bi imali cca 20,000 žrtava.
Do tada je to vaš, autohtoni, hr model.
jasambrend wrote:AssadNaPodmornici wrote:zašto, epidemiologija je na makrorazini više znanost za matematičare , statističkare pa i jebene ekonomiste, nego za virologe koji neznaju dalje od tablice množenjaNoor wrote:nek onda predaje matematiku na faksu i sto dalje od medicine
Imate u gornjem dijagramu tjednu smrtnost u regiji Lombarda, koja broji oko 10 milijuna stanovnika.
U njenom sastavu je i provicija Bergamo (cca 1,12 milijuna stanovnika), s glavnim gradom Bergamo, sa oko 120,000 stanovnika.
Ne piše se o tome koliko su imali mrtvih, o tomeće na kraju epidemije. Samo sam na jednom mjestu pročitao da je krajem aprila bilo 6,500 žtava. Rečeno je u Bergamu.Mislim si da se radi o gradu Bergamo...ostalo mi je u sjećanju kako je vojska s vojnim teretnjacima razvažala mrtve po susjednim provincijama i regijama. Bergamo grad je doslovce pokošen. Danas se njihove žrtve broje među ostale u Lombardiji.
U njenom sastavu je i provicija Bergamo (cca 1,12 milijuna stanovnika), s glavnim gradom Bergamo, sa oko 120,000 stanovnika.
Ne piše se o tome koliko su imali mrtvih, o tomeće na kraju epidemije. Samo sam na jednom mjestu pročitao da je krajem aprila bilo 6,500 žtava. Rečeno je u Bergamu.Mislim si da se radi o gradu Bergamo...ostalo mi je u sjećanju kako je vojska s vojnim teretnjacima razvažala mrtve po susjednim provincijama i regijama. Bergamo grad je doslovce pokošen. Danas se njihove žrtve broje među ostale u Lombardiji.
S jučerašnjim danom HR je imala kumulativnu 14 dnevnu incidencu +9/100,000 stanovnika.
Čim dostignete 10/100T mijenjaju se uvjeti prelaska SLO granice.
Kakvi će biti nove mjere na SLO/HR granici bit će objavljeno sutra.
PS: Na ovo sam upozoravao već više od tjedan dana.
Čim dostignete 10/100T mijenjaju se uvjeti prelaska SLO granice.
Kakvi će biti nove mjere na SLO/HR granici bit će objavljeno sutra.
PS: Na ovo sam upozoravao već više od tjedan dana.
https://disasterresponse.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/ead3c6475654481ca51c248d52ab9c61
Na mapi klikneš na državi i u lijevom kutu se otvori prozorči u kojem sve piše:
kumulativna i tjedanska incidenca na 100 tisuća stanovnika. Pogledajte i usporedive
države i turističku konkurenciju. (-) minus ispred brojeva znači padanje zaraze!
Aj sad, navalite u noćne klubove!
Na mapi klikneš na državi i u lijevom kutu se otvori prozorči u kojem sve piše:
kumulativna i tjedanska incidenca na 100 tisuća stanovnika. Pogledajte i usporedive
države i turističku konkurenciju. (-) minus ispred brojeva znači padanje zaraze!
Aj sad, navalite u noćne klubove!
https://www.endcoronavirus.org/countries
Od sigurne zemlje (zeleni dijagram) HR je prešla u klub država gdje širenje
virusa nije više pod kontrolom (crveni dijagram).
Ali tu je Yoda, Mutavi, Veber i Jasambrend....to će oni riješit tik-tak.
To je ta balkan-mentalitet.
Od sigurne zemlje (zeleni dijagram) HR je prešla u klub država gdje širenje
virusa nije više pod kontrolom (crveni dijagram).
Ali tu je Yoda, Mutavi, Veber i Jasambrend....to će oni riješit tik-tak.
To je ta balkan-mentalitet.
Page 25 of 50 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50
Page 25 of 50