Denkverbot
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Denkverbot
Uz fizičku i socijalnu, imamo i intrapsihičku okolinu. Intrapsihička znači “unutar uma”. Svi imamo sjećanja, snove, želje, fantazije i kolekciju privatnih iskustava s kojima živimo svaki dan. Ta intrapsihička okolina je ipak, iako se ne može objektivno verificirati kao naša socijalna ili fizička okolina, stvarna za svakog od nas i čini važan dio naše psihičke realnosti. Primjerice, samopoštovanje – koliko dobar ili loš dojam imamo o sebi u nekom trenutku – može ovisiti o našoj procjeni stupnja u kojem uspijevamo postići naše ciljeve. Uspjeh na poslu i uspjeh u prijateljskoj vezi mogu činiti dvije različite vrste iskustva uspjeha, te tako mogu stvarati različita sjećanja. Mi smo pod utjecajem sjećanja o takvim iskustvima svaki put kada razmišljamo o vlastitoj vrijednosti. Naša intrapsihička okolina, jednako kao naša fizička ili socijalna okolina, pruža važan kontekst za razumijevanje ljudske ličnosti.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
aben wrote:Speare Shaker wrote:E da, kad smo kod ljetnih zanimacija, neki dan je bila riječ o subwooferima.
Ovo slušati sa uključenim subovima, može i sa jednim, ali bolje sa dva. Po mogućnosti aktivnim sa dobrom amplifikacijom.
James Blake: Limit To Your Love
jo sun misli da audiofili ne volu subvufere, misli sun da ne volu ni procesirani zvuk, srednjotonce...i da dobri zvučnici imaju kompletan range.
Auuuuuu... Moje iskustvo je upravo dijametralno suprotno.
Nema zvučnika koji ima kompletan raspon, a čiji zvuk ne može poboljšati čak samo dobar subwoofer. Kamoli onaj vrhunski.
I stvarno ne kontam kako si u nepoželjne pojave uvrstio i srednjotonce.
Mislim, dvostazni zvučnici imaju svoje prednosti, naročito ono famozno nestajanje u prostoru, ali oni najbolji su po kvaliteti zvuka u pravilu tro ili više stazni. To se odnosi i na dipole pa tako i možda i previše razvikane elektrostatike.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Gnječ wrote:Speare Shaker wrote:aben wrote:e,
ali poanta je da sun in hoti reći da se ne cuju više, imali smo 70 tisućljeća za to, valjda sa moremo razgovorati o kapitalizmu...
Da se još jednom (učinio sam to već ranije na temi) podsjetimo sjajne izreke Eleanore Roosevelt.
Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.
stigo je poturica hrabriša udijeliti the last punch.
A čuj, nisam ja kriv što si se ti panično ustrtario od tamo neke prehladice.
a jebiga nisam ni ja tebi kriv što ti je bila kurva pa si odrastao pun frustracija i kompleksa u psihopatsku narcisoidnu budalu.
Guest- Guest
Gnječ wrote:Speare Shaker wrote:Gnječ wrote:Speare Shaker wrote:aben wrote:e,
ali poanta je da sun in hoti reći da se ne cuju više, imali smo 70 tisućljeća za to, valjda sa moremo razgovorati o kapitalizmu...
Da se još jednom (učinio sam to već ranije na temi) podsjetimo sjajne izreke Eleanore Roosevelt.
Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.
stigo je poturica hrabriša udijeliti the last punch.
A čuj, nisam ja kriv što si se ti panično ustrtario od tamo neke prehladice.
a jebiga nisam ni ja tebi kriv što ti je bila kurva pa si odrastao pun frustracija i kompleksa u psihopatsku narcisoidnu budalu.
Ti stvarno misliš da ću se ja naći uvrijeđen tvojim blebetanjem?
Guest- Guest
Također poželjno slušati uz upotrebu dobrog subwoofera (ili još bolje dva).
Super Bass Test System - Improvisation
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:aben wrote:Speare Shaker wrote:E da, kad smo kod ljetnih zanimacija, neki dan je bila riječ o subwooferima.
Ovo slušati sa uključenim subovima, može i sa jednim, ali bolje sa dva. Po mogućnosti aktivnim sa dobrom amplifikacijom.
James Blake: Limit To Your Love
jo sun misli da audiofili ne volu subvufere, misli sun da ne volu ni procesirani zvuk, srednjotonce...i da dobri zvučnici imaju kompletan range.
Auuuuuu... Moje iskustvo je upravo dijametralno suprotno.
Nema zvučnika koji ima kompletan raspon, a čiji zvuk ne može poboljšati čak samo dobar subwoofer. Kamoli onaj vrhunski.
I stvarno ne kontam kako si u nepoželjne pojave uvrstio i srednjotonce.
Mislim, dvostazni zvučnici imaju svoje prednosti, naročito ono famozno nestajanje u prostoru, ali oni najbolji su po kvaliteti zvuka u pravilu tro ili više stazni. To se odnosi i na dipole pa tako i možda i previše razvikane elektrostatike.
onomad, jo sun se pokuso ubociti u igru, sićun se kako se boja tona smatrala prevarom, source je tribo biti orginal...
2014-04-16
Speare Shaker wrote:Također poželjno slušati uz upotrebu dobrog subwoofera (ili još bolje dva).
znun da voliš žene,
pa ti evo jena vrhunska, prvi pu sun je ču na audiofilskon test cdeu
https://www.youtube.com/watch?v=5kybTpBMoQA
2014-04-16
u zadnje vrijeme pratim kanal invisible people. reportaze o beskucnicima diljem svijeta, vecinom u sad-u
preporuka
preporuka
Guest- Guest
aben wrote:
onomad, jo sun se pokuso ubociti u igru, sićun se kako se boja tona smatrala prevarom, source je tribo biti orginal...
Bass i treble tonske kontrole?
Nije kvaka u tome da je riječ o nekoj vrsti prevare, jer uostalom malo tko zna kako bi trebao zvučati source zamišljen u tonskom studiju ili koncertu, nego da one sa sobom obično nose više štete nego koristi.
To bi, ako se želi očuvati taj source doživljaj, trebalo slušati onako kako je source slušao tonac odnosno producent u studiju, dakle, sa near field monitorima koji najčešće imaju minimalno koloriran ton, ali ne osobito dobar stereo imaging koji za ugodnost slušanja u sobi vrlo važan.
Premda, bez tonskih kontrola ponekad jednostavno ne ide.
I to najviše u slučaju (iznenađenje?) preobilnih baseva što zbog lošeg smještaja zvučnika u sobi (u samom kutu) ili zbog previše istaknutih baseva na samim zvučnicima koji ponekad znaju imati i onaj visceral effect.
Tada praktički jedino što možeš napraviti je smanjiti baseve na bass tonskoj kontroli odnosno bass aktivnom filteru na (pret)pojačalu.
Soba ionako najčešće odnosno u pravilu dodaje višak bas frekvencija, često i 10-15 dB bez problema, nego što je to prisutno na izvornoj snimci, a naravno i u gluhoj komori (anechoic chamber), a koje još za nevolju najčešće dobiju i mutan zvuk, bez puncha i preciznosti u basu.
To je doduše česta posljedica lošeg smještaja zvučnika u sobi (u samim uglovima ili sasvim blizu).
Guest- Guest
aben wrote:
znun da voliš žene,
Izvrsno. :)
Kad ovako zvuči preko youtubea, lako mi je zamisliti kako je ovo zvučalo na audiofilskom cd-u, posebno ako je cijeli sustav dobro složen i muzikalan.
Guest- Guest
dax wrote:reportaze o beskucnicima diljem svijeta, vecinom u sad-u
Ne mogu si pomoći...
Homeless Mustard: Creep
Guest- Guest
Odlican cover!Speare Shaker wrote:dax wrote:reportaze o beskucnicima diljem svijeta, vecinom u sad-u
Ne mogu si pomoći...
Homeless Mustard: Creep
Guest- Guest
aben wrote:
Evo još jedne, po mom mišljenju jako dobre, ako ne i vrhunske, koju sam prvi puta čuo na jednom audiofilskom Stereoplayovom test cd-u. :)
John Gorka: Wisdom
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:aben wrote:
Evo još jedne, po mom mišljenju jako dobre, ako ne i vrhunske, koju sam prvi puta čuo na jednom audiofilskom Stereoplayovom test cd-u. :)
John Gorka: Wisdom
A evo još jedne, koju sam također prvi puta poslušao sa istog Stereoplayovog audiofilskog test cd-a. :)
Guy Davis: Home Cooked Meal
Guest- Guest
Promatranja na jezercu vraćaju me iz idile i zaborava smrti natrag u stvarnost, iako je naša civilizacija vlastito umiranje izopćila i potisnula iz društva. Antičkim misliocima memento mori (spomeni se da ćeš umrijeti!) pružalo je temeljnu temu kako u svakodnevnom životu tako i u filozofiji.
... a Karl Jaspers piše:"S obzirom na smrt život postaje dublji, egzistencija sebe svjesnija."
razmišljate li o smrti i utječe li stvarnost smrti na vaš stav o životu?
... a Karl Jaspers piše:"S obzirom na smrt život postaje dublji, egzistencija sebe svjesnija."
razmišljate li o smrti i utječe li stvarnost smrti na vaš stav o životu?
Guest- Guest
aben wrote:e,
hvala Bogu došlo opet vrijeme i za kapitalizam mada ima i drugih tema ...
Guest- Guest
aben wrote:dobi sun još i homo deus i 21 lekcija za 21. stoljeće,
skula je gotova, sa ću se samo svaki dun opijati, betonirati i čitati
a ti nisi razrednik? ne čekaju te matične knjige i sjednice?
Guest- Guest
kaže mi prijatelj da su se prosvjednici posebno okomili na crkve i zatvaraju ih
Guest- Guest
ma, jasno. svako čistunstvo je unaprid osuđeno na absurdSpeare Shaker wrote:aben wrote:
Bass i treble tonske kontrole?
Nije kvaka u tome da je riječ o nekoj vrsti prevare, jer uostalom malo tko zna kako bi trebao zvučati source zamišljen u tonskom studiju ili koncertu, nego da one sa sobom obično nose više štete nego koristi.
To bi, ako se želi očuvati taj source doživljaj, trebalo slušati onako kako je source slušao tonac odnosno producent u studiju, dakle, sa near field monitorima koji najčešće imaju minimalno koloriran ton, ali ne osobito dobar stereo imaging koji za ugodnost slušanja u sobi vrlo važan.
Premda, bez tonskih kontrola ponekad jednostavno ne ide.
I to najviše u slučaju (iznenađenje?) preobilnih baseva što zbog lošeg smještaja zvučnika u sobi (u samom kutu) ili zbog previše istaknutih baseva na samim zvučnicima koji ponekad znaju imati i onaj visceral effect.
Tada praktički jedino što možeš napraviti je smanjiti baseve na bass tonskoj kontroli odnosno bass aktivnom filteru na (pret)pojačalu.
Soba ionako najčešće odnosno u pravilu dodaje višak bas frekvencija, često i 10-15 dB bez problema, nego što je to prisutno na izvornoj snimci, a naravno i u gluhoj komori (anechoic chamber), a koje još za nevolju najčešće dobiju i mutan zvuk, bez puncha i preciznosti u basu.
To je doduše česta posljedica lošeg smještaja zvučnika u sobi (u samim uglovima ili sasvim blizu).
2014-04-16
Atomi ljudskog tijela imaju iza sebe dugu povijest. Svi potječu iz ranijih procesa u kojima je nastajalo ono novo.. Dugi lanac vodio je od stvaranja skupova galaktika i galaktika preko ranijih velikih zvijezda koje su proizvodile elemente teže od kisika, a onda preko kondenzacije čestica prašine do nastanka planeta. U sebi nosimo rezultat ranijih kozmičkih događaja i razvoja svemira. Čovjeka ne bi bilo bez tog lanca procesa koji se mnogostrukošću produljivao kemijskom, prebiotičkom i konačno biološkom evolucijom. Lanac ranijih procesa upućuje na povijesnu poveznost čovjeka sa cijelim svemirom.
Guest- Guest
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Page 18 of 50