Sarajevski mediji ponosno bruje: Ruski avion oborio je pilot Bošnjak!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Sarajevski mediji ponosno bruje: Ruski avion oborio je pilot Bošnjak!
MEDIJI IZ BOSNE TVRDE: Pilot Mustafa koji je rušio ruski Su-24 zapravo je Bošnjak!
Ruski avion koji je srušen je u utorak kada je, prema tvrdnjama Turske, narušen njihov zračni prostor srušio je , tvrde mediji iz Bosne, Mustafa Hajruoglu, čiji su roditelji izbjegli iz Bosne.
Preci Hajroglua svojevremeno su iz Bosne i Hercegovine odselili u Tursku.
Tradicija da turski državljani porijeklom iz Bosne i Sandžaka postaju piloti u turskim zračnim snagama započela još tridesetih godina dvadesetog stoljeća kada je Sabiha Gökçen, rođena Sarajka, posvojenja kćerka Kemala Ataturka, postala prva žena vojni pilot u povijesti, te je po njoj nazvan i aerodrom u Istanbulu.
Od tada do danas Bošnjaci, odnosno Turci bošnjačkog porijekla, čine okosnicu turskih zračnih snaga.
Podsjetimo, ovaj potez izazvao je veliku napetost u odnosim Zapada i Rusije. Turska tvrdi da su piloti više puta upozoravani, dok preživjeli ruski pilot navodi da su ih srušili bez ikakvog upozorenja.
NATO je na izvanrednoj sjednici dao podršku Turskoj, koja tvrdi kako je ovim činom branila svoj teritorij. Dok je Rusija na ovaj čin odgovorila gomilanjem vojne artiljerije na granici sa Sirijom, te brojnim drugim mjerama koje se tiču gospodarstva.
http://poskok.info/wp/mediji-iz-bosne-tvrde-pilot-mustafa-koji-je-rusio-ruski-su-24-zapravo-je-bosnjak/
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Sarajevski mediji ponosno bruje: Ruski avion oborio je pilot Bošnjak!
kada rusi sruše turski avion, pilot će porijeklom, garant biti srbin.
2014-12-30
Turci u bosni koji govore hrvatsko.srpski su narod u teškoj banani,utrošili na gradnje đamija 6 milijardi dolara a 95% turaka u Bosni gladno leba
stenjalica-
2015-10-18
Ovaj epikur je opsjednut bosnkacima
rusima i sto ti ja sve ne znam...daj vise uzmi.lopatu i zatuci kakvog muslimana jer si zbog njih morao napustit tuzlu i rodni kraj...fakat ce ti lakse bitii
rusima i sto ti ja sve ne znam...daj vise uzmi.lopatu i zatuci kakvog muslimana jer si zbog njih morao napustit tuzlu i rodni kraj...fakat ce ti lakse bitii
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
A i ti si opterecen tim kruhom,gladi....dat cu ti ga ja rado ako nemas...ako ti je takva potriba i manje kockaj onda ti nece vise drugi vjecno bit kriv sto nemas 10 kuna u djepustenjalica wrote:Turci u bosni koji govore hrvatsko.srpski su narod u teškoj banani,utrošili na gradnje đamija 6 milijardi dolara a 95% turaka u Bosni gladno leba
2015-09-08
A ti si opterećen time tko je čime opterećen. :protest1:vuksadinare wrote:A i ti si opterecen tim kruhom,gladi....dat cu ti ga ja rado ako nemas...ako ti je takva potriba i manje kockaj onda ti nece vise drugi vjecno bit kriv sto nemas 10 kuna u djepustenjalica wrote:Turci u bosni koji govore hrvatsko.srpski su narod u teškoj banani,utrošili na gradnje đamija 6 milijardi dolara a 95% turaka u Bosni gladno leba
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Ovaj vucina opterecen epikurom, asilom, ratovima :p
2015-08-06
Oženio bosanku a nema veliki kurac..ahaaaaaa,,kopa rov za 3 ww a nemere jebat,,ahhaaaepikur37 wrote:Ovaj vucina opterecen epikurom, asilom, ratovima :p
i najviše sad drkće kome če se prikloniti Petrov?
stenjalica-
2015-10-18
Zar nismo rekli sve teme o Rusiji u jedan topic?
2015-10-07
Ne ja...ti..,.covjek koji bi ravnao racune s muslimanima ali.da to.drugi odradi....zakljucak....los covjekepikur37 wrote:Ovaj vucina opterecen epikurom, asilom, ratovima :p
2015-09-08
Kakvo ravnanje računa...bože, pa tako razmislja tvoja glava...ja samo komentiram kretanja u svjetskoj i regionalnoj politici.
2015-08-06
Evo tvog opisa...lincina...koji samo kuka..ima dva metra vola bi mogao pojist...kuka kako nema posla...ima ima ko ga zeli naci...ali jbg ne mozemo svi u urede i ne znam u grijace prostorijestenjalica wrote:Oženio bosanku a nema veliki kurac..ahaaaaaa,,kopa rov za 3 ww a nemere jebat,,ahhaaaepikur37 wrote:Ovaj vucina opterecen epikurom, asilom, ratovima :p
2015-09-08
Ti si licemjer...isto zelis samo se pravis fina roba...fol gospodin...kameleonepikur37 wrote:Kakvo ravnanje računa...bože, pa tako razmislja tvoja glava...ja samo komentiram kretanja u svjetskoj i regionalnoj politici.
2015-09-08
veber wrote:kada rusi sruše turski avion, pilot će porijeklom, garant biti srbin.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Yehudi wrote:veber wrote:kada rusi sruše turski avion, pilot će porijeklom, garant biti srbin.
Guest- Guest
EmberSpirit wrote:Yehudi wrote:veber wrote:kada rusi sruše turski avion, pilot će porijeklom, garant biti srbin.
2015-10-07
tebe je Bog kaznio i ne vuci me za jezik,,koda nepišem kosi svoj red vidim sad i van radnog vrimena pišeš,,biće kradeš negdi wi-fivuksadinare wrote:Evo tvog opisa...lincina...koji samo kuka..ima dva metra vola bi mogao pojist...kuka kako nema posla...ima ima ko ga zeli naci...ali jbg ne mozemo svi u urede i ne znam u grijace prostorijestenjalica wrote:Oženio bosanku a nema veliki kurac..ahaaaaaa,,kopa rov za 3 ww a nemere jebat,,ahhaaaepikur37 wrote:Ovaj vucina opterecen epikurom, asilom, ratovima :p
stenjalica-
2015-10-18
a jebiga vuče, koliko se ja sjećam, a dobro se sjećam, kad sam ga ja raskrinkao još prije dvije godine ti si prvi skakao u njegovu obranu....vi ili nikako ili sa kasnim paljenjem skužite da je upravo to ekipa koji će nas koštati glave.... ja sam takvima radio negativne provjere ali šta vrijedi kad su potplaćivali i provlačili se. svi bili jadni i kmečali i na konto tog se infiltrirali, a sad kurčeviti.... probaj samo izračunati koliko je takav i njemu slični oštetio ovu državu otkad ju je ko metilj kontaminirao.... i svi do jednoga su protiv hrvatske... isti kurac islamisti ili oni...vuksadinare wrote:Ti si licemjer...isto zelis samo se pravis fina roba...fol gospodin...kameleonepikur37 wrote:Kakvo ravnanje računa...bože, pa tako razmislja tvoja glava...ja samo komentiram kretanja u svjetskoj i regionalnoj politici.
2015-08-08
Je da. Ironija što Hrvatsku najviše sjebaste i opljačkaste vi koji su kao "Za Hrvatsku" ! Šta bi bilo tek da ste protiv?michaellcmacha wrote:a jebiga vuče, koliko se ja sjećam, a dobro se sjećam, kad sam ga ja raskrinkao još prije dvije godine ti si prvi skakao u njegovu obranu....vi ili nikako ili sa kasnim paljenjem skužite da je upravo to ekipa koji će nas koštati glave.... ja sam takvima radio negativne provjere ali šta vrijedi kad su potplaćivali i provlačili se. svi bili jadni i kmečali i na konto tog se infiltrirali, a sad kurčeviti.... probaj samo izračunati koliko je takav i njemu slični oštetio ovu državu otkad ju je ko metilj kontaminirao.... i svi do jednoga su protiv hrvatske... isti kurac islamisti ili oni...vuksadinare wrote:Ti si licemjer...isto zelis samo se pravis fina roba...fol gospodin...kameleonepikur37 wrote:Kakvo ravnanje računa...bože, pa tako razmislja tvoja glava...ja samo komentiram kretanja u svjetskoj i regionalnoj politici.
2015-10-07
Ko je nama dobro raspoložen hahahamichaellcmacha wrote:a jebiga vuče, koliko se ja sjećam, a dobro se sjećam, kad sam ga ja raskrinkao još prije dvije godine ti si prvi skakao u njegovu obranu....vi ili nikako ili sa kasnim paljenjem skužite da je upravo to ekipa koji će nas koštati glave.... ja sam takvima radio negativne provjere ali šta vrijedi kad su potplaćivali i provlačili se. svi bili jadni i kmečali i na konto tog se infiltrirali, a sad kurčeviti.... probaj samo izračunati koliko je takav i njemu slični oštetio ovu državu otkad ju je ko metilj kontaminirao.... i svi do jednoga su protiv hrvatske... isti kurac islamisti ili oni...vuksadinare wrote:Ti si licemjer...isto zelis samo se pravis fina roba...fol gospodin...kameleonepikur37 wrote:Kakvo ravnanje računa...bože, pa tako razmislja tvoja glava...ja samo komentiram kretanja u svjetskoj i regionalnoj politici.
Kermit-
2014-04-17
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Strani mediji bruje: Kineski gigant odabrao Srbiju?
» Pao grčki avion za obuku, pilot poginuo
» Srušio se vojni avion kod Šabca u Srbiji, poginuo pilot
» Orbana napadaju sarajevski carsijski mediji kao mrzitelja muslimana i u BiH
» Sarajevski mediji: Pelješki most prolazi Bosanskim zračnim prostorom
» Pao grčki avion za obuku, pilot poginuo
» Srušio se vojni avion kod Šabca u Srbiji, poginuo pilot
» Orbana napadaju sarajevski carsijski mediji kao mrzitelja muslimana i u BiH
» Sarajevski mediji: Pelješki most prolazi Bosanskim zračnim prostorom
Page 1 of 2