Srušio se vojni avion kod Šabca u Srbiji, poginuo pilot
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Srušio se vojni avion kod Šabca u Srbiji, poginuo pilot
Vojni avion "Galeb 4" srušio se jutros na području sela Slatina kod Šabca u Srbiji, a pilot je poginuo, piše B92.
Prema pisanju srbijanskog Blica avion je ranije jutros u jednom trenutku samo nestao sa radara.
Prema nezvaničnim informacijama, dve ekipe hitne pomoći iz Šabca upućene su na mjesto nesreće i dalje se tamo nalaze.
Još je nepoznato da li i koliko ima povrijeđenih.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/srusio-se-vojni-avion-kod-sabca-u-srbiji-poginuo-pilot/170407041
Prema pisanju srbijanskog Blica avion je ranije jutros u jednom trenutku samo nestao sa radara.
Prema nezvaničnim informacijama, dve ekipe hitne pomoći iz Šabca upućene su na mjesto nesreće i dalje se tamo nalaze.
Još je nepoznato da li i koliko ima povrijeđenih.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/srusio-se-vojni-avion-kod-sabca-u-srbiji-poginuo-pilot/170407041
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Srušio se vojni avion kod Šabca u Srbiji, poginuo pilot
đaba vama i migovi kad ce te ih sami srusiti..nije potreban nato ili netko drugi..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kako god, meni je žao dečka, taj nije nikome stigao ništa skriviti :(
Guest- Guest
RV i PVO trenutno raspolaže sa 22 aviona G-4 od čega je jedan u varijanti tegljača meta N-62T, jedan prototip verzije G-4M a dva Super Galeba su razoružana. U poslednjih par godina aktivno je oko 9 aviona od čega oko 6-7 u sastavu 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile „Kurjaci sa Ušća’“ a obično su dva do tri aviona na ispomoći u 241. lovačko-bombarderskoj eskadrili „Tigrovi’“. Osim za školovanje, obuku i trenažu pilota G-4 se u slučaju rata može koristiti i kao laki jurišni avion.
Avioni su proizvedeni u periodu od 1980. do 1991. – jedan 1980. (N-62T), tri 1985., šest 1986., dva 1988., tri 1989., pet 1990. i dva 1991. Iz Vazduhopovnog zavoda „Moma Stanojlović“ je od 2008. do 2015. sa remonta izašlo 8 aviona – u proseku jedan godišnje.
https://tangosix.rs/2017/07/04/video-srusio-se-g-4-kod-sapca-mup-helikopterska-jedinica-otkazala-svoju-proslavu/
Avioni su proizvedeni u periodu od 1980. do 1991. – jedan 1980. (N-62T), tri 1985., šest 1986., dva 1988., tri 1989., pet 1990. i dva 1991. Iz Vazduhopovnog zavoda „Moma Stanojlović“ je od 2008. do 2015. sa remonta izašlo 8 aviona – u proseku jedan godišnje.
https://tangosix.rs/2017/07/04/video-srusio-se-g-4-kod-sapca-mup-helikopterska-jedinica-otkazala-svoju-proslavu/
2014-04-11
Ima i snimka pada ....samo je pao ...nikakvi dim tj eskplozija ...samo pao ...
Vojni avion G4 srušio se jutros oko 10.30 u selu Slatina kod Šapca. Za dvojicom pilota se i dalje traga.
Zabranjeno svako kopiranje i preuzimanje pisanog i video materijala!
Kurir je došao u posed snimka pada aviona, na kome se vidi kako nisko leti, a onda se u jednom trenutku začio vrisak meštana i pad.
Očevidac pada aviona iz ovog šabačkog sela ispričao je za Kurir da je scena bila jeziva.
Video na linku :
http://www.kurir.rs/crna-hronika/ekskluzivni-snimak-ovo-je-trenutak-pada-aviona-leteo-je-nisko-a-onda-se-srusio-uz-jeziv-vrisak-clanak-2772937
Vojni avion G4 srušio se jutros oko 10.30 u selu Slatina kod Šapca. Za dvojicom pilota se i dalje traga.
Zabranjeno svako kopiranje i preuzimanje pisanog i video materijala!
Kurir je došao u posed snimka pada aviona, na kome se vidi kako nisko leti, a onda se u jednom trenutku začio vrisak meštana i pad.
Očevidac pada aviona iz ovog šabačkog sela ispričao je za Kurir da je scena bila jeziva.
Video na linku :
http://www.kurir.rs/crna-hronika/ekskluzivni-snimak-ovo-je-trenutak-pada-aviona-leteo-je-nisko-a-onda-se-srusio-uz-jeziv-vrisak-clanak-2772937
2014-04-11
Ovaj kaze nije smeo iz kuce da izadje, 250 metara od pada...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
pise da su vrslili obuku !?
pa pre nekoliko dana srusio se jedan
daleko poznatiji usa aviona, 15.ca ili 16.ca
Guest- Guest
srušio se danas u rejonu sela Slatina, opština Ub,
ja cim cujem Slatina,
msm, evo, moram za Podravinu
ja cim cujem Slatina,
msm, evo, moram za Podravinu
Guest- Guest
Motori delovali ok po zvuku, izgleda kao da ga namerno oborio.
Vatru nikakvu nisam video.
Leteo bez problema do tog kobnog trenutka, kada se iskrivio i da li nije uspeo da ga izvuce ili je isao da ga obori.
Ima video snimak, dobar dokaz.
Leteo bez problema do tog kobnog trenutka, kada se iskrivio i da li nije uspeo da ga izvuce ili je isao da ga obori.
2014-08-25
Jeziva ispovest žene pored koje je pao avion:
Bila sam u bašti, a onda sam svojim očima videla smrt
Bila sam u bašti, a onda sam svojim očima videla smrt
Vojni avion pao u selu Slatina kod Šapca, potresne scene s lica mesta
Foto: Telegraf
Školsko-borbeni avion „Super galeb G-4“, dvosed, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, srušio se danas oko 10.30 časova u rejonu sela Slatina, u opštini Ub, tokom izvođenja redovne letačke obuke.
U toku je akcija traganja za nestalim pilotima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, oba pilota su poginula.
Avion je pao pored jedne kuće u selu Slatina. Na licu mesta smo pričali sa ženom koja je bila u bašti kad se desila nezapamćena nesreća.
– Bila sam u bašti i onda se to desilo, onda je pao avion. Sve se zatreslo. Ljudi, to je katastrofa, nikad tako nešto nisam videla. Nije mi dobro. Ne mogu da govorim, u šoku sam. Videla sam sve. Prišla sam, od toga što sam videla.. ne mogu o tome da pričam. Toliko je strašno to što smo zatekli – ispričala je za naš portal sva u suzama žena očevidac stravične nesreće.
Teškog glasa i uzdaha kaže da je gledala smrti u oči.
Meštanin koji živi blizu nje ispričao je potresne detalje cele nesreće, koji će ga, kako kaže proganjati do kraja života:
– Vratio sam se iz Šapca kad sam čuo šta se desilo. Kod kuće me dočekao šok – rekao je on.
– Kod mene je u kući dodatni haos. Imam i plastenik u blizini, i tamo je vojska. Priča se da su delovi tela tamo završili. Ne znam, ne smem da priđem niti mogu da mislim o tome. Moje tele se najverovatnije ubilo, ne znam, od straha. Veterinar ne da da priđem, sve je zatvoreno, ne mogu da se maknem – priča jedan meštanin za portal.
Dva časa kasnije, mesto nesreće nadleću vojni helikopteri, a novinarima i meštanima nije dovoljen pristup na kilometar od tog mesta.
Kako Telegraf.rs saznaje s lica mesta, prizori koje su meštani zatekli su užasni i jezivi. Scena nesreće će, kako kažu, proganjati ih u najgorim noćnim morama.
Na teren su upućene ekipe Hitne pomoći.
Sa ekipom za traganje i spasavanje, na lice mesta otišao je i komandant RV i PVO general-major Ranko Živak.
(Telegraf.rs)
Guest- Guest
EKSKLUZIVNO!
TRENUTAK PADA AVIONA KOD ŠAPCA:
Leteo nisko, pa se srušio uz JEZIV VRISAK!
TRENUTAK PADA AVIONA KOD ŠAPCA:
Leteo nisko, pa se srušio uz JEZIV VRISAK!
Last edited by pizzon on Fri 7 Apr - 13:31; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ja mislim da mu je samo nešto otkazalo , upravljanje ili se motor ugasio ...avion leti na potisak ...znaci motor izgubi snagu ili neki elemnt za upravljanje otkazao pa više neupravlja zrakoplovom.Serbinho-3 wrote:Motori delovali ok po zvuku, izgleda kao da ga namerno oborio.
G 4 ima katapult samo na ovako malim visinama to nema smisla jer nema dovoljno visine za otvaranje padobrana a tko zna jesu li uopce ti katapulti više i ispravni.
Serbinjo nema tu namjenog obaranja , jednostavno izgubio il potisak il kontrolu nad upravljanjem jer je nešto otkazalo.
2014-04-11
Ministarstvo odbrane izdalo je saopštenje u kome se potvrđuje da se avion srušio dаnаs oko 10.30 čаsovа u rejonu selа Slаtinа, opštinа Ub, tokom izvođenjа redovne letаčke obuke.
– U današnjem udesu školsko-borbenog aviona „Super galeb G-4“ stradala su dva pilota, potpukovnik Nenad Ćulibrk iz Komande RV i PVO i kapetan Dejan Pandurović iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.
---
Po svem sudeci riječ je o Galebu koji je kao prošao remont ...škakljivo ...znaci ako se ispostavi da je greška tehnicka a ne ljudska onda trebaju sve aktivne Galebove vratit na novi generalni servis tj provjeru.
– U današnjem udesu školsko-borbenog aviona „Super galeb G-4“ stradala su dva pilota, potpukovnik Nenad Ćulibrk iz Komande RV i PVO i kapetan Dejan Pandurović iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.
---
Po svem sudeci riječ je o Galebu koji je kao prošao remont ...škakljivo ...znaci ako se ispostavi da je greška tehnicka a ne ljudska onda trebaju sve aktivne Galebove vratit na novi generalni servis tj provjeru.
2014-04-11
da li hrvatska ima te avione ?
ako ima mora da pratit sta je uzrok
verovatno da neko prati detaljno
Guest- Guest
Nema , vi ste nam sve pokrali 91e.pizzon wrote:da li hrvatska ima te avione ?
To je trenažni avion , može se koristit i kao laki jurišnik no danas svak može nabavit PZO kratkog dometa tako da ce ti ga lako oborit a i uostalom samo su devet aktivni i svi su osamdesetih godina proizvedeni dakle tu nema aviona ispod 25 godina da je star a neki imaju i 30-ak godina.
2014-04-11
Sve su to realno krsevi.
Usput i drzava krs, koja verovatno nece ni reci istinu.
Usput i drzava krs, koja verovatno nece ni reci istinu.
2014-08-25
Nema, imala CG, ali smo uzeli iste.pizzon wrote:da li hrvatska ima te avione ?
2014-08-25
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Pao grčki avion za obuku, pilot poginuo
» Poginuo italijanski pilot tokom egzibicije u letu: "Tajfun" se srušio pravo u more! (VIDEO)
» Srušio se vojni avion kod Kovačice
» Srušio se vojni avion sa oko 200 putnika / VIDEO
» Ukrajina: Pao Su-27, poginuo Američki pilot
» Poginuo italijanski pilot tokom egzibicije u letu: "Tajfun" se srušio pravo u more! (VIDEO)
» Srušio se vojni avion kod Kovačice
» Srušio se vojni avion sa oko 200 putnika / VIDEO
» Ukrajina: Pao Su-27, poginuo Američki pilot
Page 1 of 5