ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kad jaganjci utihnu

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Kad jaganjci utihnu - Page 3 Empty Re: Kad jaganjci utihnu

Post by Guest 12/5/2020, 22:04

Legendovich wrote:
dzmrdz wrote:
Legendovich wrote:
dzmrdz wrote:
Legendovich wrote:da znam,haracio bih ja tamo počesto... :clown

https://www.youtube.com/watch?v=Z5KRwS7tybk

Ovoga kidnapovati i dok ne da recept nema kuci..:p
oooo blagodarim..... :hail :hail :hail :hail :hail

Ja volim Brie s endvic/baget sa grozdjem, basilom i paradajzom..mmm..
heeeeh..gurman a ???'..respect...brie je odlican...ovdje ima jedna vrsta Limburger..smrdi ko najsmrdljivije tenicise od sporasa,ali je ukus....oooo....
enivej,povremeno u Lidlou bude XXL akcija,i nedavno sam ugonjao pakiranje od kilo CHEDAR sir..odlicno..pomijesam u odnosu 50:50 sa gaudom,trudim se naci original,ali ide tesko..i time poprpati pizzu..olive i olive ulje su u igri i svim kombinacijama...obozavam Gorgonzolu i Roquefort,sirevi sa plemenitim pljesnima..uffff... cheers cheers cheers

Iskreno, da nisam ddoselio u London ne bih mnoge stavri probao, u irskoj je vrhunac kulinarstva chips and vinegar, ovd eje ipak multikulturalna sredina sa mnostvom proizvoda koje sam gledao samo na TV, a neke i danas pomislim da su iz Men in Black i sl haha...

neka dmi je bilo nezamislivo da jedem neke kombinacije, sada sto ludje to bolje :)
Najveci uticaj je definitvno Indijski na kuhinju u UK, zatim mediteranski (grcki, talijanski, turski), malo pokupis od ovog, malo od onog a plus volim d ajedem ko i svi moji muski u porodici haha

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/5/2020, 22:41

dzmrdz wrote:

Pogleda san i postoje varijacije na ovu temu samo šta se ne dobije ko oni jer ga se mora svaki dan pobrisat i okrenit a to je dakle osušit i okrenit i onda gravitacija nikad ne ide u jednom smjeru i tako tri miseca dok ne dobiješ baš to tako da nije stvar toliko u receptu nego 900 litara kravljeg mlika = 60 kolutova svaki težine 2 kg aj ti to briši i prevrći svaki dan tri miseca.

Neke vrste sireva u Hrvatskoj

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_sirevi
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 22:44

RayMabus wrote:
dzmrdz wrote:

Pogleda san i postoje varijacije na ovu temu samo šta se ne dobije ko oni jer ga se mora svaki dan pobrisat i okrenit a to je dakle osušit i okrenit i onda gravitacija nikad ne ide u jednom smjeru i tako tri miseca dok ne dobiješ baš to tako da nije stvar toliko u receptu nego 900 litara kravljeg mlika = 60 kolutova svaki težine 2 kg aj ti to briši i prevrći svaki dan tri miseca.

Neke vrste sireva u Hrvatskoj

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_sirevi

Cujes da oni koriste isto neku vrstu 'kultura' i pasterizaciju, ali ko zna sta je tacno u pitanju jer tvrde da je to tajna, respect!
Proizvoditi hranu je za mene jedna od najuziviosenij stvari na svetu, pogotovo ako je to nesto da zahteva toliko vestine.

Moram probati paski sir obavezno...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 22:46

Noor wrote:
Legendovich wrote:
dzmrdz wrote:
Legendovich wrote:
dzmrdz wrote:

oooo blagodarim..... :hail :hail :hail :hail :hail

Ja volim Brie s endvic/baget sa grozdjem, basilom i paradajzom..mmm..
heeeeh..gurman a ???'..respect...brie je odlican...ovdje ima jedna vrsta Limburger..smrdi ko najsmrdljivije tenicise od sporasa,ali je ukus....oooo....
enivej,povremeno u Lidlou bude XXL akcija,i nedavno sam ugonjao pakiranje od kilo CHEDAR sir..odlicno..pomijesam u odnosu 50:50 sa gaudom,trudim se naci original,ali ide tesko..i time poprpati pizzu..olive i olive ulje su u igri i svim kombinacijama...obozavam Gorgonzolu i Roquefort,sirevi sa plemenitim pljesnima..uffff... cheers cheers cheers
limburger 👍
Potrazi Romadur, pa uživaj ;)
a od pljesnivih Blue ili White Castello
:tu :tu :tu THX na savjetu..i preporuci...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/5/2020, 22:54

Gledam nešto vezano uz period kad ovca daje mlijeko pa izgleda od siječnja do lipnja tj ne daje ga cilu godinu. Ne znam kako je kod krava al koliko znam krave cilu godinu rade mliko a ovdje je to kraće , najviše do sedam mjeseci kod muznih ovaca.

https://www.agroportal.hr/ovcarstvo/27264

Još jedan od razloga skupoće ovčjeg mlijeka i proizvoda od istog.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:03

oni mali sirevi suhi od kozjeg mlijeka.,.uffffff..smrde ko vrag a ukusni u MP6
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:04

RayMabus wrote:Gledam nešto vezano uz period kad ovca daje mlijeko pa izgleda od siječnja do lipnja tj ne daje ga cilu godinu. Ne znam kako je kod krava al koliko znam krave cilu godinu rade mliko a ovdje je to kraće , najviše do sedam mjeseci kod muznih ovaca.

ja ne znam da li je u pitanju pomanjkanja inventivnosti nasih ljudi ili sta, ali ne kuzim d anisu u stanju napraviti neki bar polu-proizvod nego s ejos kod vecine seljaka sve svodi na cisto prodavnje osnovne sirovine u najjeftinijem i prostijem obliku..

sada kad prebirem po glavi, pa jbt moja porodica je proizvodila pun klinac stavri a s malo ulaganja je mogal preradjivati to u jos 20 drugih poluporizvoda. Npr, u Slovackoj je jos pre rata, znaci za vreme komunizma, svaka kuca maltene imala masinu z akonzerviranje i sl. Mi licno smo imali toliko voca i povrca da sad tek vidim da smo bili bogati ljudi...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/5/2020, 23:13

Pa ne znam , ja koliko vidim sirevi se ovdje ipak dobro proizvode. Sirevi su ipak skupi a ono nije baš da ih tako lako proizvest ako od 900 litara mlijeka dobiješ 60 kolutova sira težine 2 kg.

Sve se to proda. 

Kad jaganjci utihnu - Page 3 Sir-3

https://www.fokus.ba/biznis/festival-u-beogradu-proizvodjaci-iz-srbije-bih-crne-gore-predstavili-stotine-sireva/1016870/

Možda je više problem u količini mlijeka za proizvest neki sir nego šta je problem prodat.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:16

dzmrdz wrote:
RayMabus wrote:Gledam nešto vezano uz period kad ovca daje mlijeko pa izgleda od siječnja do lipnja tj ne daje ga cilu godinu. Ne znam kako je kod krava al koliko znam krave cilu godinu rade mliko a ovdje je to kraće , najviše do sedam mjeseci kod muznih ovaca.

ja ne znam da li je u pitanju pomanjkanja inventivnosti nasih ljudi ili sta, ali ne kuzim d anisu u stanju napraviti neki bar polu-proizvod nego s ejos kod vecine seljaka sve svodi na cisto prodavnje osnovne sirovine u najjeftinijem i prostijem obliku..

sada kad prebirem po glavi, pa jbt moja porodica je proizvodila pun klinac stavri a s malo ulaganja je mogal preradjivati to u jos 20 drugih poluporizvoda. Npr, u Slovackoj je jos pre rata, znaci za vreme komunizma, svaka kuca maltene imala masinu z akonzerviranje i sl. Mi licno smo imali toliko voca i povrca da sad tek vidim da smo bili bogati ljudi...
SKOLOVANJE U BRANSI...ovdje poljoprivrednici obbicno imaju diplomu fakultetsku u svojoj grani poljoprivrede...doli,sve cobani
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:17

RayMabus wrote:Pa ne znam , ja koliko vidim sirevi se ovdje ipak dobro proizvode. Sirevi su ipak skupi a ono nije baš da ih tako lako proizvest ako od 900 litara mlijeka dobiješ 60 kolutova sira težine 2 kg.

Sve se to proda. 

Kad jaganjci utihnu - Page 3 Sir-3

https://www.fokus.ba/biznis/festival-u-beogradu-proizvodjaci-iz-srbije-bih-crne-gore-predstavili-stotine-sireva/1016870/

Možda je više problem u količini mlijeka za proizvest neki sir nego šta je problem prodat.
Longi,kvaliteta ce uvijek naci kupca...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/5/2020, 23:25

Sir kao mliječni proizvodi ima svoj rok trajanja , od dva mjeseca do četiri mjeseca i više al uglavnom meki sirevi imaju više vlage pa se prije stvara pijesan dok polutvrdi mogu četiri mjeseca pa i duže zavisno kako ih konzerviraš.

https://www.zagreb.info/zivot/zdravlje-i-ljepota/znate-li-koliko-dugo-sir-smije-stajati-hladnjaku/142737/

Vjerojatno je nešto i u tome da ne rade veće količine nego šta misle da mogu prodat jer nije da ga možeš držat predugo prije nego šta ga ideš pojist , meki sirevi brže plijesne tako da to mora šta prije prodaja a tvrdi mogu i do četiri mjeseca i više.

Imaju rok trajanja tako da se moraju rasprodat u tom periodu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:26

Kinezi nikad ne jedu sir...samo ono ghovno tofu,od soje..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:30

Uzecu samo zaprimer nase svinjokolje, jbt masa nije bila u stanju sebi obezbediti sve alate za klanje i preradu a to kao tradicija, da ne kazem za nesto vise. 
Mislim da je tu.kombinacija balkanske slampavosti i nedostatak inventivnosti, a ko zna, mozda je i tako ok. Bilo je bar neke drazi u toj gunguli i haosu...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/5/2020, 23:34

Iden popit litru mlika. Pričan o ovin sirevima a radi mi apetit pa san maloprije iša jist i sad opet gledan šta ću a neman sira u kući osin parmezana i tvrdog sira za ribanje pa san se sitija da mlika popit jednu litru.

Ja volin sireve samo nisu baš jeftini.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:35

RayMabus wrote:Iden popit litru mlika. Pričan o ovin sirevima a radi mi apetit pa san maloprije iša jist i sad opet gledan šta ću a neman sira u kući osin parmezana i tgrdog sira za ribanje pa san se sitija da mlika popit jednu litru.

Eto na..cijelo vece prica o sirevima,a ide popiti mliko...telac jedan,napravi od njega SIR.. :bash
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by FRANK 12/5/2020, 23:38

Boli mog caca kuratz on tuce janjetinu a diabetes mu skocio na 4000

"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK
FRANK

2015-09-13

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:43

RayMabus wrote:Iden popit litru mlika. Pričan o ovin sirevima a radi mi apetit pa san maloprije iša jist i sad opet gledan šta ću a neman sira u kući osin parmezana i tvrdog sira za ribanje pa san se sitija da mlika popit jednu litru.

Hahaha ..i know the feeling!!!

Ja se samo bojim ostat bez hrane, oko £400 na hranu mesecno spizdim a sam zivim,ok sin mi bude 2-3 dana kodmene al mnogi za polaprodju mesec...

Idi jedi, za kogaces ako neces za sebe..;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:45

Legendovich wrote:
RayMabus wrote:Iden popit litru mlika. Pričan o ovin sirevima a radi mi apetit pa san maloprije iša jist i sad opet gledan šta ću a neman sira u kući osin parmezana i tgrdog sira za ribanje pa san se sitija da mlika popit jednu litru.

Eto na..cijelo vece prica o sirevima,a ide popiti mliko...telac jedan,napravi od njega SIR.. :bash
:rasta ..kreni longo sada, do ujutro sir gotov
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/5/2020, 23:47

dzmrdz wrote:Uzecu samo zaprimer nase svinjokolje, jbt masa nije bila u stanju sebi obezbediti sve alate za klanje i preradu a to kao tradicija, da ne kazem za nesto vise. 
Mislim da je tu.kombinacija balkanske slampavosti i nedostatak inventivnosti, a ko zna, mozda je i tako ok. Bilo je bar neke drazi u toj gunguli i haosu...
Katalonija masovno proizvodi svinje. Moraju kupovat stočnu hranu u Srbiji jer nemaju dovoljno svoje a zatrpali tržište EU sa svinjama i obaraju cijene. Baš mi je drago šta im je korona sjebala one velike klaonice i sad puše gubitke jer ne rade. 

Ta svinja masovna proizvodnja pa ako nisi to onda nemaš cijenu jeftinju od konkurencije i ovi odma osvajaju tržište.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 12/5/2020, 23:53

dzmrdz wrote:
Legendovich wrote:

:rasta ..kreni longo sada, do ujutro sir gotov
ma ja...malo nek rukne jogurta u njega,malo limunske kiseline,do ujutro ima friski sir,ocjedi u gazi, i dobrije fini meki oblutak..najjednostavnije ga malo odimiti i imas friski dimljeni sir..

telac,popit ce litro mlika i prosrati se kao golub...eeeeeee..... No No No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 12/5/2020, 23:56

U Hrvatskoj sad dosta njih radi eko uzgoj svinja a to je svinja na ispaši , jede žireve i tako i onda ima certifikat određene pasmine npr manguljica a to i u Srbiji isto rasprostranjena jer to mađarska pasmina i to je prije kraljevina Srbija masovno proizvodila i to ima cijenu se traži vanka vanka a šta će ova industrijska jede i sere , napraviš bloketaru i serijska proizvodnja i tko više i brže to proizvodi jeftiniji proizvod i onda obara cijenu.

Ka ono Danci i Nijemci svinjari a onda pogledaš ko to proizvodi masovno kakad ono Katalonci a oni nemaju stočne hrane , uvoze iz Srbije. A svašta.

Baš mi je drago šta in je korona pomela te velike klaonice , sad nemaju di zaklat sve te svinje pa ih panika uvatila , moraju ih hranit a već prešli granicu za tov i sad in svaki dan trošak. Tko ih jebe , da Bog da propali i oni i ta hiper produkcija i trčanje za zaradom.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics