Milanovic:Mora se maknuti i spomenik sa cetnickim obiljezjima Vukasinu Soskocaninu
Page 6 of 7
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Milanovic:Mora se maknuti i spomenik sa cetnickim obiljezjima Vukasinu Soskocaninu
Institut za srpski jezik osnovala je Srpska akademija nauka (danas SANU) 1947. godine zbog realizacije projekta izrade velikog “Rečnika srpskohrvatskog književnog i narodnog jezika”. To ludilo od rječnika nepostojeće države i nepostojećeg jezika uključivalo je “sve srpske zemlje” pa tako i “srpski Dubrovnik, srpsku Dalmaciju, srpsku Bosnu, srpsku Hercegovinu, srpsku Slavoniju i srpsku Liku”, dakle sve što je napisano na hrvatskom i srpskom jeziku! Prva knjiga izašla je iz tiska 1959., 2015. godine je došao do slova P s ukupno 19 tomova, a 2018. godine izašao je 20-ti tom. Ako ikada bude završen taj suludi projekt trebao bi imati 35-40 tomova. Naravno, to je najveći rječnik nepostojećeg jezika u svemiru! Ili barem u “regijonu”!
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Re: Milanovic:Mora se maknuti i spomenik sa cetnickim obiljezjima Vukasinu Soskocaninu
Na to ludilo od rječnika nadovezuje se logično projekt “Istorija dubrovačke književnosti” pod predsjednikom akademikom Milosavom Tešićem. Iz tog projekta izranjaju hrvatski dubrovački književnici kao srpski u “Deset vekova srpske književnosti” Matice srpske. U tom drugom megalomanskom projektu krpanja nepismenosti, planirano je da se u 200 knjiga objavi sve što Srbima treba, pa su tu i Gundulić i Držić, ali i poezija Dubrovnika i Boke kotorske!
“Tema naše današnje kolumne u suštini je smrdljiva i glasi: zašto čovek u Srbiji, da bi uspeo u životu – naravno, po ovdašnjim aršinima uspešnosti – mora biti govno od čoveka? Kao što, pretpostavljam, znate, moja malenkost je antropološki pesimista (što nije isto što i mizantrop) sledstveno čemu u svakom ljudskom biću, uključujući sopstveno, vidi potencijalno govno. Biti govno neotuđivo je ljudsko pravo, ali nije obaveza. Civilizacija, kojoj uprkos snažnom otporu i mi Srbi pripadamo – a koja se polako uliva u septičku jamu – nastala je upravo iz napora da se od govneta napravi pita. Ponekad je to i uspevalo.”
A ponekad nije… Svakako treba spomenuti da Velikić i Basara pripadaju vrhovima srpske suvremene književnosti i da su obojica, kao dva rijetko pismena Srbina, bili i veleposlanici svoje nadrealne domovine: Svetislav Basara na Cipru (2001.-2005.), a Dragan Velikić u Austriji (2005.-2009.)… Srpskom ludilu nema kraja i ne može se razriješiti mirnim putem. Septička jama se prelila
I onda ti drugi dođu k tebi na ferije, trajnodzango wrote:I onda oni drugi otklesaju onima prvima i šta onda?Noor wrote:Kako su i oni otklesali tu u Glogovnici blizu mene...damichaellcmacha wrote:NE TREBAJU ONI NIŠTA UKLANJATI... imamo mi klesara koji to znaju riješiti, otklesati višak...Noor wrote:Ne treba ga iskopati, nek gnoji i dalje tu, samo uklonite posvetu kojoj nije mjesto tamo.dzango wrote:
I sve mu to uspeva. Sa jedne strane Brisel srećan, sa druge se već spremaju da iskopaju Šoškoćanina a jedino Milanović na dobitku.
2015-08-08
a nije da nisu tražili da svi srbi budu u jednoj državi...michaellcmacha wrote:I onda ti drugi dođu k tebi na ferije, trajnodzango wrote:I onda oni drugi otklesaju onima prvima i šta onda?Noor wrote:Kako su i oni otklesali tu u Glogovnici blizu mene...damichaellcmacha wrote:NE TREBAJU ONI NIŠTA UKLANJATI... imamo mi klesara koji to znaju riješiti, otklesati višak...Noor wrote:
Ne treba ga iskopati, nek gnoji i dalje tu, samo uklonite posvetu kojoj nije mjesto tamo.
Pa dođi kući, kod Milanovića. Zoki voli takve koje sendvičari čak u Kostariki.FRANK wrote:Predaleko samdzango wrote:Do sad si imao više od 9000 dana, ili ti 25 godina, da to uradiš i nisi uradio. Sada si rešio jer te je Milanović napujdao na mrtvog čoveka kao običnog džukca. Već viđeno i ništa novo.FRANK wrote:Eto kad dodjem u borovo selo nece mi tribati milanovic ni onaj plenkovic.dzango wrote:I sve mu to uspeva. Sa jedne strane Brisel srećan, sa druge se već spremaju da iskopaju Šoškoćanina a jedino Milanović na dobitku.Noor wrote:
Idiot, razumes?! Idiot. Brzopleto arogantno blebetalo, neko mu je ukazao da je zasro s ZDSom, pa se naglo sjetio vaših četnika.
Ti četnici imaju svoje spomenike odavno, ali nije ih se sjetilo đubre kad je bio premijer.
A zašto? Pa realno, imao je drugih briga, a sad se osjeca zapostavljeno jer se nema kako eksponirati, pa izmislja pizdarije o ZDS, da bi potpalio pred izbore
Postavit 10 kila trotila i dici smece u zrak i ajd ca
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
I onda vam Zoki opet nešto zabrani a nema onih drugih da opet budu krivi? Gde ćete onda da nađete četnička obeležja kojih nema?michaellcmacha wrote:I onda ti drugi dođu k tebi na ferije, trajnodzango wrote:I onda oni drugi otklesaju onima prvima i šta onda?Noor wrote:Kako su i oni otklesali tu u Glogovnici blizu mene...damichaellcmacha wrote:NE TREBAJU ONI NIŠTA UKLANJATI... imamo mi klesara koji to znaju riješiti, otklesati višak...Noor wrote:
Ne treba ga iskopati, nek gnoji i dalje tu, samo uklonite posvetu kojoj nije mjesto tamo.
Last edited by dzango on Mon 11 May - 22:01; edited 1 time in total
i nema... tad ostane samo zoki problem... oni drugi postanu tvoj problem...dzango wrote:I onda vam Zoki opet nešto zabrani a nema onih drugih da budu krivi?michaellcmacha wrote:I onda ti drugi dođu k tebi na ferije, trajnodzango wrote:I onda oni drugi otklesaju onima prvima i šta onda?Noor wrote:Kako su i oni otklesali tu u Glogovnici blizu mene...damichaellcmacha wrote:
NE TREBAJU ONI NIŠTA UKLANJATI... imamo mi klesara koji to znaju riješiti, otklesati višak...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ostane vama problem jer će onda biti krivi oni koji ne svršavaju na državnu himnu, oni što pišu levom rukom, što kojima se prezime završava na "ić"... Šta već Milanoviću bude zgodno, isto kao i sa "četničkim obeležjima". Meni moji nikada nisu bili problem.michaellcmacha wrote:i nema... tad ostane samo zoki problem... oni drugi postanu tvoj problem...dzango wrote:I onda vam Zoki opet nešto zabrani a nema onih drugih da budu krivi?michaellcmacha wrote:I onda ti drugi dođu k tebi na ferije, trajnodzango wrote:I onda oni drugi otklesaju onima prvima i šta onda?Noor wrote:
Kako su i oni otklesali tu u Glogovnici blizu mene...da
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
tu bi se ti zajebo... koje nebuloze sa "ić" ti spominješ, milanović vrlo vjerojatno neće ni izgurati cijeli mandat... vama su "vaši" itekako postali problem kad nisu odradili zadatak kako ste očekivali... ima jedan izveštaj koji ne znaš o kojima "lepše" zbori... te banijski bataljun odbio da se uključi u borbu, te za njima se nečasno ponio i kordunački bataljun... topličko kosmetski dobrovoljci pobjegli u broju od samo 220 i kusur, vukovi s vučjaka pokupili mrtvo telo svog komandanta i bez reči zapalili u srpsku, pričalo se da su se pogrebali po kamenjaru, eh da šlag na tortu arkanovi fejkeri, kad su vidjeli kako su prošli redom svi navedeni a ispred njih draganove kninđe, tigrovi su jednostavno nestali, istina ne u džungli ali su nestali... i vi bi da takvi imaju bilo kakvu posvetu... eto jedino što može proći su bili nišlije i pančevci, ali i njih je žestoko popaprilo... takvih problema u takvom obujmu mi nikad nismo imali niti ćemo imati...dzango wrote:Ostane vama problem jer će onda biti krivi oni koji ne svršavaju na državnu himnu, oni što pišu levom rukom, što kojima se prezime završava na "ić"... Šta već Milanoviću bude zgodno. Meni moji nikada nisu bili problem.michaellcmacha wrote:i nema... tad ostane samo zoki problem... oni drugi postanu tvoj problem...dzango wrote:I onda vam Zoki opet nešto zabrani a nema onih drugih da budu krivi?michaellcmacha wrote:I onda ti drugi dođu k tebi na ferije, trajnodzango wrote:
I onda oni drugi otklesaju onima prvima i šta onda?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ringo10 wrote:Pa trebalo bi...
Ali ako sam dobro cuo spomenik tom cetnickom sljamu je privatno vlasnistvo i na privatno parceli
Pa ne znam kako to zakon RH tretira
I ne znam je li taj zvanicno od RH proglasen za zlocinca..
Ali nije onda nema zakonske osnove za uklanjanje
po tebi onda nema zakonskog temelja ni za uklanjanje slika i spomenika Anti Paveliću jer isti nikad nije suđen niti od strane SFRJ niti od ikog drugog, pretpostavljam da to znači "zvanično proglašen za zločinca" jer ne znam kako bi se drukčije nekog "zvanično" proglasilo za zločinca osim da mu se sudi i da ga se osudi, pa i u odsutnosti... a vjerojatno bi isto važilo i za dražu jer je njegova presuda poništena u Srbiji, što je OK s jedne strane jer je komunističko suđenje proceduralno gledano bilo sprdačina, s druge trebalo bi obnoviti proces u tom slučaju što naravno srbiji ne pada na pamet
Ne znam za Pavelica...marcellus wrote:Ringo10 wrote:Pa trebalo bi...
Ali ako sam dobro cuo spomenik tom cetnickom sljamu je privatno vlasnistvo i na privatno parceli
Pa ne znam kako to zakon RH tretira
I ne znam je li taj zvanicno od RH proglasen za zlocinca..
Ali nije onda nema zakonske osnove za uklanjanje
po tebi onda nema zakonskog temelja ni za uklanjanje slika i spomenika Anti Paveliću jer isti nikad nije suđen niti od strane SFRJ niti od ikog drugog, pretpostavljam da to znači "zvanično proglašen za zločinca" jer ne znam kako bi se drukčije nekog "zvanično" proglasilo za zločinca osim da mu se sudi i da ga se osudi, pa i u odsutnosti... a vjerojatno bi isto važilo i za dražu jer je njegova presuda poništena u Srbiji, što je OK s jedne strane jer je komunističko suđenje proceduralno gledano bilo sprdačina, s druge trebalo bi obnoviti proces u tom slučaju što naravno srbiji ne pada na pamet
Sto se mene tice ja sam protiv zabrana jer samo stvaraju kontraefekat
Ako hocete Paveliceve slike pa stavljajte ih i nosajte
Ali jednom morate da shvatite da se sve regulira zakonom i propisima...inace necete nikad imati pravnu drzavu
Ali vi niste u stanju da se okanete tog divljega balkanskog voluntarizma
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
gle, ringo, pričaš pizdarije.
ne možeš na privatnom spomeniku na nečijem grobu stavit znakovlje SS-a, doduše Šoškočaninov je sporan s drugog aspekta jer se navodi da leži na srpskoj zemlji
sad ne znam jel kod vas u australiji prolazi da na spomeniku piše da netko počiva na engleskom tlu ili tako nešto, štajaznam japanskom
ne možeš na privatnom spomeniku na nečijem grobu stavit znakovlje SS-a, doduše Šoškočaninov je sporan s drugog aspekta jer se navodi da leži na srpskoj zemlji
sad ne znam jel kod vas u australiji prolazi da na spomeniku piše da netko počiva na engleskom tlu ili tako nešto, štajaznam japanskom
Ovdje boli nekoga kitomir sta pise na privatnim spomen plocama na privatnim zemljistima i parcelamamarcellus wrote:gle, ringo, pričaš pizdarije.
Ne znam, mozda bi reagirali na poruke mrznje i nacizma...ali nisam cuo
Uostalom da ih je briga ne bi tolerirali ni ustasku ideologiju ...medju emigracijom...A toleriraju
Nije njih briga...postuj zakon i nema problema
A zakon se ovdje ne bavi takvim glupostima kao sto su crkvene mise i privatni nadgrobni spomenici
2015-09-24
Ringo10 wrote:Ovdje boli nekoga kitomir sta pise na privatnim spomen plocama na privatnim zemljistima i parcelamamarcellus wrote:gle, ringo, pričaš pizdarije.
Ne znam, mozda bi reagirali na poruke mrznje i nacizma...ali nisam cuo
Uostalom da ih je briga ne bi tolerirali ni ustasku ideologiju ...medju emigracijom...A toleriraju
Nije njih briga...postuj zakon i nema problema
A zakon se ovdje ne bavi takvim glupostima kao sto su crkvene mise i privatni nadgrobni spomenici
toleriraju i četničku, ali to te manje brine...
doduše mene boli kurac za četnike jer oni u hrvatistanu nisu realan problem, mogu srat po novinama i to je to... ali antife su i te kako problem
Sta ima da me brinu cetalji...koga oni zanimajumarcellus wrote:
toleriraju i četničku, ali to te manje brine
Ovdje su cetalji priznati kao rojalisticki antifasisticki saveznici iz 2. Svjetskog rata
I takav status imaju u cijelom anglosaksonskom svijetu, a samim time i u cijelom zapadnom svijetu
Anglosasi su se pokajali sto su krajem 1944 okrenuli na Titovu stranu umjesto da su ostali uz Drazu i doveli ga na vlast I obnovili Kraljevinu
A ako se dobro sjecam a dobro se sjecam i ti si ovdje lupetao da bi bilo mnogo bolje da se vratio kralj Pero sa jaranom Drazom umjesto sto je dosao Tito...eh sto volim vas velike ustase kad pocnete plakat za kraljevinom Karadjordjevica
Doduse malo je cetaljima bio uzdrman status nakon sto je onaj pobio one muslimane u Novom Zelandu a nadahnjivao se cetnickim glazbenim umotvorinama...ali to je samo privremeno ...dok se malo ne slegne prasina
2015-09-24
problem je natpis d je soskocanin pokopan na svetoj srpskoj zemlji..kakvoj srpskoj zemlji u hrvatskoj drzavi...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pa mogu oni napisat da je pokopan u Tajlandu...I sta ondavuksadinare wrote:problem je natpis d je soskocanin pokopan na svetoj srpskoj zemlji..kakvoj srpskoj zemlji u hrvatskoj drzavi...
2015-09-24
ajd da meni u srbiji napisu pokopan na svetoj hrvatskoj zemlji...sto mislis koiko bi mi spomenik dugo trajaoRingo10 wrote:Pa mogu oni napisat da je pokopan u Tajlandu...I sta ondavuksadinare wrote:problem je natpis d je soskocanin pokopan na svetoj srpskoj zemlji..kakvoj srpskoj zemlji u hrvatskoj drzavi...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
mogu, ali neće, jer ni ne misle da bi to bila istina....zato su napisali ono što smatraju istinom, da je pokopan na srpskoj zemlji.Ringo10 wrote:Pa mogu oni napisat da je pokopan u Tajlandu...I sta ondavuksadinare wrote:problem je natpis d je soskocanin pokopan na svetoj srpskoj zemlji..kakvoj srpskoj zemlji u hrvatskoj drzavi...
misliš li i ti tako?
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Zoki trazi rusenje spomenika Vukasinu Soskocaninu
» Pupovac: Milanović se mora ispričati
» HNS uguzi bi i sa HDZ-om ali premijer mora biti Milanović sa MOST-om nikakva koalicija u obzir ne dolazi
» Milanović i Merkel razgovarali 45 minuta: Izbjeglički problem mora se riješiti na vanjskim granicama EU
» Vojin Mijatović: Milanović je luđak! Komšić: Milanović je gori od Vučića!
» Pupovac: Milanović se mora ispričati
» HNS uguzi bi i sa HDZ-om ali premijer mora biti Milanović sa MOST-om nikakva koalicija u obzir ne dolazi
» Milanović i Merkel razgovarali 45 minuta: Izbjeglički problem mora se riješiti na vanjskim granicama EU
» Vojin Mijatović: Milanović je luđak! Komšić: Milanović je gori od Vučića!
Page 6 of 7