ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Šok u Srbiji: Tonino Picula opleo po Vuciću

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Go down

Šok u Srbiji: Tonino Picula opleo po Vuciću - Page 4 Empty Re: Šok u Srbiji: Tonino Picula opleo po Vuciću

Post by crvenkasti 28/4/2020, 10:24

michaellcmacha wrote:
a pro po podjebavanja od strane kompleksaša crvenkastog... u hrvatsku si uvijek dobrodošao...

I u slijedećem ratu, da bih pokazao da sam Hrvat, ja ću ga.

crvenkasti

2014-04-17

Back to top Go down

Šok u Srbiji: Tonino Picula opleo po Vuciću - Page 4 Empty Re: Šok u Srbiji: Tonino Picula opleo po Vuciću

Post by Guest 28/4/2020, 10:37

crvenkasti wrote:
michaellcmacha wrote:
a pro po podjebavanja od strane kompleksaša crvenkastog... u hrvatsku si uvijek dobrodošao...

I u slijedećem ratu, da bih pokazao da sam Hrvat, ja ću ga.
Os vraga, ja dje se bitke biju vise ne idem...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Pirate 28/4/2020, 14:56

michaellcmacha wrote:
Pirate wrote:
tre wrote:
Pirate wrote:Tonino, nisam citao clanak ali vjerujem da ti je svaka ko u Njegosa. 

Za Vucica sam cijelo vrijeme mislio da su mu mediji najjaci as u rukavu ali zapravo nisu, vec su to srpski opoziconari koji se nude kao alternativa a njih ne bi ni pas sa masnim pojeo. Naspram njih cak i jebeni Suljo djeluje ko drzavnik.

Naravno osim Raduleta ali nazalost on jos nema dovoljno snage da odvede u pobjedu ali svakako vjerujem da ce dobiti priliku da zasija, samo da se Srbi dozovu pameti.
to je ono najgore za srbiju i za sve države oko nje, u srbiji glavna opozicija nosi isti kaput kao i suljo i iz istog su četničkog legla ispali, prosto je nevjerojatno da se samo Đinđić uspio ubaciti u to kolo vlasti i expresno su ga mrknuli dok si reko srbija

Ma cetnici moj kurac, cetnika vec dugo nema na sceni, mozda naleti neko kad se narolja ali uglavnom su otisli u povijest. 

Opozicija je cisto izdajnicka i tu gamad se uglavnom kupi za saku dukata i pohvala, oni to ni ne kriju.

Za Djindjaru se varas, on je bio prava moderna Srbenda, koji je razumio tokove i zato je na kraju ostao bez glave. Radule je po stavu i karakteru slican Djindjari i zato se nadam da ce doci za kormilo drzave, samo se bojim da mu prskanje po Svabama i opcenito kolonijalistima visestruko otezava uspon.
meni se čini da je potpuno svejedno tko vlada ili bude vladao u Srbiji... ne u smislu nacionalizma ili propagiranja velikosrpskih ideja... problem je što srbija nije u smislu državne opstojnosti samodostatna, ona nema niti dovoljno kvalitativnog ljudskog potencijala niti mogućnosti da aktivno eksploatira to malo postojećih kapaciteta... narodni korpus je disperziran u 5 država i tu Srbija gubi poprilično energije na nerealne, s jedne strane planove domicilnog establišmenta, a s druge strane nerealna očekivanja raseljenih srba, od Hrvatske, preko BiH i Vojvodine pa do Kosova... a ako ćemo realno okruženje joj i nije baš prijateljski nastrojeno, ajmo reći da se radi o trpljenju... dok opet na zapeva "Pukni zoro"... evo za naše prekodrinjane jedne njihove tj od "hrvata" iz Bačke inače dotepenca po dedi iz Plaškog koji je malo srameći ali ok.. :))), al nek ju pozorno odslušaju...

Uz duzno postovanje, sa vecinom se nemogu sloziti. Srbija je itekako samodostatna u smislu drzavne opstojnosti, samo je prosla kroz tezak proces prilikom stvaranja i kasnije dezintegracije Jugoslavije gdje je realno Srbija bila ta koja je najvise ulozila u tu ideju i samim tim najvise najebala, no nevertheless. Srbija itekako ima kapacitet, sto je potvrdila u 19. stoljecu gdje se prakitcno od jedne obicne ledine nakon ustanka kroz par desetljeca  transformirala u jednu od najmodernijih demokratskih drzava (citaj "sretenjski ustav") kakve su to vrijeme bile jos jedino SAD, Francuska i Belgija. 

P.S. Inace mi je ovo jedna od najdrazih pjesama a sam Robert Pešut je više puta istakao da je polu Slovenac polu Srbin a pjesma je radjena za film "Montevide Bog te video" i posvecena je dedi solunskom borcu.

Last edited by Pirate on 28/4/2020, 15:00; edited 2 times in total
Pirate
Pirate

2019-09-06

Back to top Go down

Post by Pirate 28/4/2020, 15:31

Sto se tice disperzije kroz 5 drzava, to nije nuzno gubitak energije, samo se trebaju zacrtati jasni ciljevi u toj igranki koji bi mogli postati njena prednost u jacanju svoje pozicije i osiguranja buducnosti. 

1. RS nije nikakav problem, ona konstantno jaca odnose sa Srbijom bez obzira bila u BiH ili ne bila. Cak stavise, u ovim trenutnim okolnostima za RS je bolje da je u BiH jer tako nema bojazni od kakvih sankcija i u neku ruku sprjecava Bosnjake u provodjenju politike kontra Srbije (pr. priznanje Kosova).

2. Hrvatska - mi smo tu stvar proslosti, relikt nekih minulih vremena i za nas tu nema buducnosti. Zato smatram da bi se trebao poticati na iseljenje preostalih Srba, eventualno da tu dodjemo na odmore svojim kucama, turisticki, sve vise od toga je gubljenje vremena.

3. Kosovo - Srbi su tu malobrojni ali ipak vitalni, jos je jaka zelja i volja za opstankom i tu im treba dati maksimalnu financijsku podrsku uz paralelno trazenje kompromisa sa Albancima o podjeli. Dok ne pristanu na podjelu maksimalno ih gospodarski i politicki blokirati i time ih sprijeciti da se nikad ne razviju. 

4. Crna Gora - tu ocekujem stratesko partnerstvo nakon pada don Mila, zahvaljujuci SPC i nasljedju, Srbi su tu jako vitalni i sad sam skroz siguran da tu nece doci do njihovog nestanka. Prosto Srbija i Crna Gora su prirodno okrenuta jedna drugoj, tako da tu postoji ogroman prostor za suradnju, cak mozda ponovno ujedinjenje ali zelja za tim neka dodje prirodnim putem iz samog naroda.
Pirate
Pirate

2019-09-06

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/4/2020, 15:47

Pirate wrote:Sto se tice disperzije kroz 5 drzava, to nije nuzno gubitak energije, samo se trebaju zacrtati jasni ciljevi u toj igranki koji bi mogli postati njena prednost u jacanju svoje pozicije i osiguranja buducnosti. 

1. RS nije nikakav problem, ona konstantno jaca odnose sa Srbijom bez obzira bila u BiH ili ne bila. Cak stavise, u ovim trenutnim okolnostima za RS je bolje da je u BiH jer tako nema bojazni od kakvih sankcija i u neku ruku sprjecava Bosnjake u provodjenju politike kontra Srbije (pr. priznanje Kosova).

2. Hrvatska - mi smo tu stvar proslosti, relikt nekih minulih vremena i za nas tu nema buducnosti. Zato smatram da bi se trebao poticati na iseljenje preostalih Srba, eventualno da tu dodjemo na odmore svojim kucama, turisticki, sve vise od toga je gubljenje vremena.

3. Kosovo - Srbi su tu malobrojni ali ipak vitalni, jos je jaka zelja i volja za opstankom i tu im treba dati maksimalnu financijsku podrsku uz paralelno trazenje kompromisa sa Albancima o podjeli. Dok ne pristanu na podjelu maksimalno ih gospodarski i politicki blokirati i time ih sprijeciti da se nikad ne razviju. 

4. Crna Gora - tu ocekujem stratesko partnerstvo nakon pada don Mila, zahvaljujuci SPC i nasljedju, Srbi su tu jako vitalni i sad sam skroz siguran da tu nece doci do njihovog nestanka. Prosto Srbija i Crna Gora su prirodno okrenuta jedna drugoj, tako da tu postoji ogroman prostor za suradnju, cak mozda ponovno ujedinjenje ali zelja za tim neka dodje prirodnim putem iz samog naroda.
Zaboravio si Srbiju koja iseljava i demografski nestaje i na kraju će povuć sve Srbe kod sebe i ...Tarabići.

Loša ti je matematika. Srbi koji nisu u Srbiji će postepeno nestajat demografski iz dva razloga iseljavanje i loš natalitet. Sve te probleme imaju i drugi al ipak je Srbija matična država Srba i onda ih još povlači u Beograd i na kraju kako svako malo upravo iz političkog centra svih Srba seru po drugim narodima onda ih samo tjeraju na iseljavanje iz tih drugih država bivše Jugoslavije di ih još ima.

Tarabići.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2020, 15:55

RayMabus wrote:
Pirate wrote:Sto se tice disperzije kroz 5 drzava, to nije nuzno gubitak energije, samo se trebaju zacrtati jasni ciljevi u toj igranki koji bi mogli postati njena prednost u jacanju svoje pozicije i osiguranja buducnosti. 

Zaboravio si Srbiju koja iseljava i demografski nestaje i na kraju će povuć sve Srbe kod sebe i ...Tarabići.

Loša ti je matematika. Srbi koji nisu u Srbiji će postepeno nestajat demografski iz dva razloga iseljavanje i loš natalitet. Sve te probleme imaju i drugi al ipak je Srbija matična država Srba i onda ih još povlači u Beograd i na kraju kako svako malo upravo iz političkog centra svih Srba seru po drugim narodima onda ih samo tjeraju na iseljavanje iz tih drugih država bivše Jugoslavije di ih još ima.

Tarabići.
Jes ti bio u Slavoniji?
Toje pustinja prava...nema se tu ko kome rugati. I Hrvati i Srbi su narodi u nestajanju.

Ja licno, ili u hr ili zap. Evropa...Srbija me ne zanima jer me nista nne veze tu a pplus to sto je katastrofa ekonomija....

U hhrvatskoj verovatno cu dolaziti pod stare dane, jbg ako bude ikoga oko mene...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/4/2020, 15:58

Slavonija je u Hrvatskoj. Vidim da se rade neke analize disperzije u 5 država a Srbiju koja demografski nestaje i na kraju će ostat bez radne snage pa će povlačit upravo tu dijasporu iz regiona da ne padne ekonomija šta će dodatno ispraznit rualna područja na kojima najveći dio Srba živi to očito nikom ništa.

Poanta je da nema zadanog cilja jer zato šta onaj tko to vodi mora gledat i malo šire.

Jel gleda tko u Srbiji malo šire ? Čisto sumnjam.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 28/4/2020, 16:04

RayMabus wrote:Slavonija je u Hrvatskoj. Vidim da se rade neke analize disperzije u 5 država a Srbiju koja demografski nestaje i na kraju će ostat bez radne snage pa će povlačit upravo tu dijasporu iz regiona da ne padne ekonomija šta će dodatno ispraznit rualna područja na kojima najveći dio Srba živi to očito nikom ništa.

Poanta je da nema jadnog cilja jer zato šta onaj tko to vodi mora gledat i malo šire.

Jel gleda tko u Srbiji malo šire ? Čisto sumnjam.
Pa ko kaže da nije u hr?

Govorim da tu nema neke razlike između drzava...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/4/2020, 16:12

Demografske analize se ne mogu radit bez osvrta na to šta se dešava u samoj matici. O tome ja ovdje pričam. 

Konkretno o ovome s to ima i neke posljedice pa onda na kraju manjak radne snage pa ih sama Srbija zove u Srbiju jer nema tko radit da se ovi na vlasti ekonomski održe.

Šok u Srbiji: Tonino Picula opleo po Vuciću - Page 4 Serbia-population-pyramid-2018

Slične procese imao si i kod Hrvata pa su povlačili Janjevce s Kosova , Hrvate iz Vojvodine i Srbije , iz CG i iz BiH.

Sličan fenomen imaš i drugdje npr Mađari il recimo Nijemci nakon pada berlinskog zida itd.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/4/2020, 16:15

Po onome šta ja vidim u Srbiji ne postoji visok kvocijent inteligencije na vrhu. Da postoji nikad ne bi napravili rat devedesetih nego mirni razlaz , ušli u EU i opet sve isto ko i prije. A ovako inteligencija je političari a to bolje ne komentirat i crkva a crkva s mentalitetom srednjeg vijeka i pošto je pravoslavna onda je i teritorijalno nacionalna pa di je svaki Srbin to je Srbija. 

A nije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/4/2020, 16:45

Nema tu nikakve inteligencije. Evo recimo CG. Iako opet spominju neke ustaše pa nije oni jedan zastupnik nacionalne manjine u Cg moga sam donit onaj zakon o crkvenoj imovini. Dakle to je ipak nešto između vas i Cg.

I koja je to politika ić destabilizirati drugu državu ? To vam je vizija ? Daleko ćete.

I šta ako uspijete ? I šta ako ne uspijete ? Pa već unaprid sranje kako god okreneš.

Pa di je tu inteligencija ono ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 28/4/2020, 16:47

Bez ljutnje ali ti si pobrkao dva ishodišta radi održanja teze koja ti se sviđa sviđanja radi... To ne ide koliko god ti to gurao. Jedno je sa mnom se ne slagati pa onda iznijeti stajališta radi gore navedenog, aa sasvim je nešto drugo ne razumjeti ono što sam ustvrdio... Jbg sory ali glupo mi je sad ponovo sve ponavljati pa dodatno elaborirati, jer postoji opasnost da nam rasprava postane konfliktna a ti i drzmrz ne spadate u forumske kolege s kojima bih konfliktno raspravljao... Stojim iza svojih tvrdnji a stvarnost vezana uz prošla vremena, aktualnu sadašnjost a i dogledna budućnost me ne demantiraju... Također stojim i iza tvrdnje da hrvatska i srbija nisu usporedive jer iako smo susjedi, iako smo određeni broj godina bili u zajedničkoj državi, dva smo svijeta različita... I mentalno i interesno... Pri tom ne mislim ništa posebno loše o Srbiji, niti ništa posebno dobro o Hrvatskoj... To bi bilo to... Odoh do reciklažnog dvorišta otpeljat razno raznu kramu od ostataka od plastenika...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/4/2020, 16:51

Šta ako uspijete u Cg ? Šta ćete napravit ? Oćete potirat sve one koji se ne slažu s vama ? Po Crne Gore ćete potirat.

Ne razumin stvarno. Objasnite mi tu vašu geopolitiku ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 28/4/2020, 17:12

dzmrdz wrote:
RayMabus wrote:

Tarabići.
Jes ti bio u Slavoniji?
Toje pustinja prava...nema se tu ko kome rugati. I Hrvati i Srbi su narodi u nestajanju.

Ja licno, ili u hr ili zap. Evropa...Srbija me ne zanima jer me nista nne veze tu a pplus to sto je katastrofa ekonomija....

U hhrvatskoj verovatno cu dolaziti pod stare dane, jbg ako bude ikoga oko mene...
pa split je napravio dođoš.
rim su napravili njegovi građani, ne robovi.

ako će novi stanovnici biti medicinari iz afrike, koga libo kurac.
imali smo napredne od stoljeća petog pa do renesanse, ne vidim zašto ne bi opet.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/4/2020, 17:17

Split nije napravio dođoš. Dioklecijan je rođen u Kučinama kraj Solina. Od tamo mi je baba porijeklom.

https://www.google.com/amp/s/www.glas-koncila.hr/na-ognjistima-devet-starosjedilackih-rodova-i-u-rodnom-selu-cara-dioklecijana-dvije-srodne-duse-na-padinama-mosora/%3famp

Dioklecijan je rodom iz Salone.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 28/4/2020, 17:27

pa za rimljane je dođoš.
nije se rodio u rimu.
znači dođoš

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/4/2020, 17:33

veber wrote:pa za rimljane je dođoš.
nije se rodio u rimu.
znači dođoš
Kakve Rimljane ? Salona je veliki grad na ovoj strani Jadrana. Centar. To jesu rimljani.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 28/4/2020, 17:42

RayMabus wrote:
nije se rodio u rimu.
znači dođoš
Kakve Rimljane ? Salona je veliki grad na ovoj strani Jadrana. Centar. To jesu rimljani.
ne, to su iliri, dalmati, histri. nisu rimljani.
dio su carstva ali nisu rimljani.
bosanci.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/4/2020, 17:45

veber wrote:
RayMabus wrote:
nije se rodio u rimu.
znači dođoš
ne, to su iliri, dalmati, histri. nisu rimljani.
dio su carstva ali nisu rimljani.
bosanci.
Kako god , Split nisu napravili nikakvi stranci. Dioklecijan je porijeklom iz Solina a to je predgrađe Splita.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by veber 28/4/2020, 18:09

ilir. dalmat.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Back to top

- Similar topics